fredag den 30. november 2018

Sidste novemberdag

Endelig er vi ude af november, årets længste måned for nogle. Jeg har det nu fint med november, men den sidste uge har godt nok været noget mørk og rigeligt blæsende og koldt. Heldigvis er det ikke så koldt i dag, og heldigvis har jeg billeder fra i tirsdags, hvor solen skinnede.
inden solen kommer frem bag træerne
 bagefter rammer den græsserne


 her er det læhegnet ude fra vejen
 og her er det inde fra haven

 sumpcypressen
nåede jeg at få med endnu en gang, inden nålene faldt af
 solen ramte også den franske anemone
 Eden Rose
 og Mary Rose
 også her
 Odyssey flagrede rundt derude, jeg forbarmede mig og plukkede den ind, den kvitterede med at blomstre
I Superbrugsen købte jeg hvide roser for 5 kr., det var billigt, selvom de ser lidt bedagede ud på billedet står de stadig og stråler i vasen sammen med de nelliker, jeg også købte for 5 kr.
Portræt af rosen Aquarell fra Tantau
de fleste af dens roser er nu revet i stykker af blæsten, men denne her fandt jeg i dag 30.11.
 4.6.
 10.6.
9.7.
 12.7.
så blev der en længere pause
men 4.9. var den klar igen
så fin og sart var den d. 14.10.
  22.10.
18.11.
Den har bestemt gjort det godt.
Der sker ikke meget i haven mere, de sidste dage har det været for koldt at gå rundt derude, i dag har det været knapt så koldt, men jeg mangler lyset og dermed lysten til at gå derud. Regn kan vi godt bruge mere af, 13 mm blev det til.
Rigtig god weekend

21 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  3½mm blev det til her - så der blev du tilgodeset:)
  Flot forløb med 'Aquarell', Den rose tror jeg falder i manges smag!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Hold da op, jeg troede, I fik meget mere, ja det er i hvert fald også for lidt. Håber der kommer mere, men det er det sædvanlige, at de hele tiden flytter det.
   Ja Aquarell er fin rose.
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Flotte solopgangs billeder. Ja det kniber gevaldigt med dagslyset, men hvis solen er velvillig, så kan jeg være heldig at få en times tid i haven når jeg kommer hjem fra arbejde. En ren lykkepille. Men om 3 uger,, så vender lyset,,,
  I har vist været heldige med regnen. Trods det lod som om det regnede det meste af dagen, kom der ikke meget mere end 4-5 mm. Der mangler meget op til de 80mm vi normalt skal have i november. Jeg har hørt vi mangler ca 300mm i 2018 i forhold til det normale, skræmmende.
  God adventsweekend Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Tak - ja vi mangler noget sol og mere lys. Godt du kan nå at komme lidt i haven i dagslys.
   Ja det lader til, at vi har været heldige med regnen, mon ikke de har fået mere i Jylland. Vi mangler også rigtig meget regn her, i vandhullerne er der ikke for meget vand, det er lidt skræmmende.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Flott å se solen på dine bilder. Her har det vært grått og masse regn både i går og i dag. Ca 40 mm har det kommet på et døgn her.
  Nydelig 'Aquarell'!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er godt med solskin, selvom det er et par dage siden. Nøj hvor er I heldige hele 40 mm, I trængte også ligesom vi gør.
   Ja aquarell er fin.
   Klem

   Slet
 4. Dejlige solopgangsbilleder! Og ih hvor vi nyder de sjældne solglimt. Kan godt forstå du bliver inde i varmen, jeg kan heller ikke fordrage kold blæst, og nu kan man godt fordybe sig i julehyggen indendøre.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla
   Ja sol er godt, vi kan godt bruge mere eller i stedet en ordentlig gang regn og ingen kold blæst. Vi må hygge indendøre i stedet.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Dejligt at du har gemt lidt solskins billeder som lige løfter humøret lidt efter den sidste uges grå og kolde dage, idag har dog været lidt lysere og lidt mindre blæsende. Jeg syntes at månederne bare flyver afsted, men november kan jo godt sådan havemæssingt være lidt lang, men sådan har jeg det nu med alle vintermånederne. Det er altså ikke lige min favorit årstid. I var sørme heldige at få hele 13mm, tror afviser har fået omkring 5. Det er faktisk ret tørt her. Det erfarede jeg i søndags da jeg gravede mine vinterasters op. Jorden dryssede af som var det sommer, men så var de da lette at håndtere :-)
  Det var godt nok en billig buket du fik bikset sammen.
  Aguarell ja den har haft et flot forløb, den er en rigtig smuk rose.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg tænkte jo nok, at det var tiltrængt med solskinsbilleder, alt den blæst vi har haft er nærmest deprimerende. Jeg nyder vinteren med fred og ro, når altså lige julen er overstået :) Ja det er tørt, vi var heldige med 13 mm, jeg kan godt se, at det er nemmere med de vinterasters, når de er tørre, jeg har ikke gravet mine op endnu.
   Ja Aquarell er flot og en skøn rose.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Dejlige sol-billeder. Og egentlig ret imponerende at du stadig har lidt høstfarver. Det har ellers blæst godt. Vi har også fået pænt med regn, så det var godt at få lidt til de udtørrede depoter.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Ja det var så også i mandags, jeg havde høstfarver, nu er det hele bart stort set.
   Dejligt I også har fået regn, vi kan bruge meget mere, jeg frygter, at tørken fortsætter i vinter.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Good morning dear Lisbeth,
  It's great to see you still have so much to enjoy in your garden. Beautiful photo's. I know how difficult it is to photograph with the dark days we are having. It's also still very dry in Holland. Let's hope for a normal summer next year!!! Have a wonderful weekend ahead. Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Good morning dear Marijke
   Nice to hear from you in the winter. Thank you yes if all is grey it i difficult to get good pictures. Let us hope we will get a lot of rain from now until spring.
   Same to you
   Rosehugs Lisbeth

   Slet
 8. Vackra bilder Lisbeth! Vi bor ju inte så långt från varandra men ändå visar dina bilder en helt annan värld, ungefär som hösten här. Här har vi haft en köldknäpp på -14 grader en natt och efter det föll det lite snö. Men nu är det varmt igen och snön är borta, solen är en sällsynt gäst denna tid på året. Men nu går vi in i december och det dröjer inte länge förrän de första små lökväxterna tittar upp, jag har ingen brådska alls.

  Trevlig första advent!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gunilla
   Ja I har haft det noget koldt, det havde vi kun, fordi det stormede så meget, her er det også lunt igen, men stadig ingen sol. Vi må bare glæde os til det hele begynder forfra igen.
   Tak i lige måde
   Kram

   Slet
 9. Mon ikke lyset også er nået til Samsø i dag, her er vejret i hvert fald helt fantastisk. Godt gået af rosen - den franske anemone er nu også køn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej så heldige har vi desværre ikke været, en grå dag og i morgen lover de regn. Ja den franske anemone gør det godt sammen med rosen.

   Slet
 10. Ja, så fik november ende, jeg synes nu heller ikke at den har været så slem i år. Mærkeligt at vi nu har december igen. Det er altid så smukt med vinterluft i græsserne og du er god til at få dejlige billeder ud af det.
  Rosenforløbet er imponerende - bestemt en dejlig rose med skønne nuancer.
  Rigtig god adventssøndag til jer begge.
  Knus

  SvarSlet
 11. November gick fort känner jag men som du har jag inga problem med månaden. Tycker den är lugn och skön. Solen kom delvis till mig på lördagen - tack för ni skickade vidare :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
 12. Wow !!! absolutely fantastic blog. I am very glad to have such useful information.

  ดูหนัง

  SvarSlet