søndag den 27. marts 2016

Sommertid

En eller anden må jo skrive om sommertiden, det blev så mig, men det kan nok ikke komme bag på nogen. Der er nu ikke meget sommer over vejret her hos os i dag. I formiddags blæste det ret meget og i eftermiddags øsregnede det. Heldigvis nåede jeg at blive færdig med at gøde rhodoerne, og nu kom regnen, perfekt. At jeg så også rendte rundt med vandslangen er en anden sag, men jeg kunne jo ikke vide, hvor meget det blev til i dag.
Vi fik 6 mm, det var nok til at der igen stod lidt pytter på stierne i skoven.
Sommertid betyder, at jeg kan nå en solopgang, hvis der er en, det var der i dag, vi så nu ikke mere til den før her til aften, hvor det blev helt fint og forårsagtigt. Det fik mig ud med gødning til roser og clematis, så er det også klaret.

men jeg kom forbi haven med de mange scillaer, billederne er taget på lang afstand, derfor ikke så gode. Jeg synes ikke, jeg ville vade ind i deres have, jeg vidste jo ikke, om de var her endnu.
Ved Gerdas sommerhus er Bergenia/kæmpestenbræk sprunget ud
nyt og seminyt i haven:
 Ambassadøren gror godt
 Blodurten/Sanguinaria Canadensis er på vej
 Lærkespore Corydalis er godt på vej
 en fin lille iris, mon ikke det er chrysographes
lungeurten/Pulmonaria blomstrer
 her er det Sissinghurst White
 Martagonen vokser godt, nu har jeg set 4 stk. på vej, det går fremad
Fuglemælk/ornithogalum er tæt på blomstring
krokus:


 tre forskellige steder i haven har jeg disse smukke hvide crocus

Billederne er taget i går, hvor der var lidt solskin
Påskeklokker:
 den dobbelte jeg har haft i flere år
 og denne her fra Rita
 jeg venter spændt på, at en prikkede her skal løfte sit hovede
Fødselsdagsgaver:
 Fiskekuglen er foreløbig hængt op her i papegøjetræet
 krystalkugle er et hit på facebook for tiden, jeg har set flotte billeder taget igennem dem, men jeg mangler vist lidt info omkring, hvordan man gør. Det må jeg undersøge, ellers må jeg bare bruge den til pynt. Bent siger, jeg skal tættere på, det må jeg prøve. Gaven fik jeg af et par af sønnerne, den var på ønskesedlen
Dette billede fik jeg af Theodor og hans forældre. Theodor i perler, fint ikke.
Med gaven fra Arthur vil jeg ønske jer en fortsat god påske.


41 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Ja, jeg tænkte også på det med sommertiden, men du kom altså først:)
  Nu var vejret jo ikke lige til det idag, men jeg synes den time betyder meget - bla kan jeg til hverdag, med et, nå en masse i haven før det bliver mørkt!

  2½mm fik vi - jeg ville godt have haft mere

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja du gav mig selv idéen i morges :)
   Jeg havde meget ud af den ekstra time, fordi det blev fint vejr her hos os. Klart det betyder meget, når man også skal være på arbejde, det er herligt.
   Ja vi fik så mere, det regnede ret meget her i eftermiddag, 6 mm var helt fint, jorden kunne ikke klare mere.
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Sikke et hav af Scilla. Det er lige til at blive misundelig over.
  Det havde været dejligt med mere sol i dag, men jeg glædede mig over regnen til min nyplantede hæk.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nina
   Ja det er fantastisk, det gad jeg også godt have her hos mig.
   Det var fint med regnen, bagefter blev det godt vejr her hos os. Det er godt med regn til noget nyplantet.
   Vh Lisbeth

   Slet
 3. Ja, nå er det endelig sommertid. Jeg kan bare ikke forstå hvorfor de ikke bare kan beholde sommertiden hele året. Dette tullet med å skru klokken frem og tilbake irriterer meg ;)
  Flotte scilla!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja endelig sommertid, men du har ret, det er irriterende at stille urene, man skal lige vænne sig til det nyde.
   Ja de er fine
   Klem

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Der har nu heller ikke været meget sommer over dagen her. Vi fik dog lidt sol sidst på eftermiddagen. Jeg lagde mærke til at fuglemælk var sprunget ud i går. Jeg syntes da godt nok at din martagon er langt fremme her er ingen at se endnu ud over en potte der står i drivhuset med nogle små spirer men ikke i nærheden af det du viser.
  Den krystalkugle ser spændende ud og jeg er sikker på at du nok skal finde ud af at tage billeder igennem den. Sikke nogle kreative gaver du har fået de er godt nok flotte :-)
  Godt nat herfra
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej der bliver vist heller ikke meget sommer over dagen i dag, nu skinner solen, men det blæser meget. De lover møgvejr efter kl. 15, det må vi tage med. Min fuglemælk er så knap sprunget ud, til gengæld har min martagon overhalet med flere længder, men de tre andre er nu ikke nær så langt, den må stå godt der.
   Jeg håber, at jeg får taget gode billeder med krystalkuglen. Ja det er kreative gaver, jeg har fået.
   God dag til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth!
  Velkommen tilbage fra en hyggelig blogferie:-) jeg forsøgte at tage et billede af den rosa lungeurt, den jeg fik af dig, og som blomster:-) men kan se det vist skulle være taget på afstand, for mine billeder blev ikke så gode.
  Her regnede det stort set hele dagen i går, jeg var også ude med gødningen.
  Krystalkugler der er moderne nu, det vidste jeg slet ikke, men der er noget fascinerende ved at kigge gennem dem, jeg har en pyramide i vinduet og den spreder de mest fantastiske farver rundt når solen rammer.
  Tillykke med de flotte fødselsdagsgaver.
  Rigtig god sidste dag i påsken
  Kram Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak for det, ja det var hyggeligt med besøg af familien. Lungeurten kan godt være lidt svær at tage billeder af.
   Nå I fik også regn i går, så kunne vi få gødet :)
   Du har helt ret krystal er fascinerende, når solens stråler rammer det, jeg har en, der hænger i vinduet, det er rigtig fin med sol i.
   Tak for det
   Kram Lisbeth

   Slet
 6. Øj, din martagon er langt! Jeg har lige plantet et par martagon ' løg', så de skal da til at oppe sig! morgensol på Fyn, så sidste påskedag ser ud til at blive fin - så vi må ud! Vinkede til Samsø fra Fyns hovede i fredags, jeg véd ikke om du så det? Nogle dage ser Samsøs vindmøller ud til at være ganske tæt på, må være afhængig af fugt i luften måske. Go mandag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Horta
   Ja jeg ved da heller ikke, hvad der går af den martagon. Har du plantet løgene for nylig, det plejer at være i efteråret. Også morgensol her men stærkt blæsende, og du lover værre vejr efter kl. 15, nu må vi se. Ja men det så jeg da godt, så du ikke, jeg vinkede igen :) I gamle dage kiggede jeg efter vindmøllerne oppe i tårnet, men jeg kommer jo ikke rigtigt på Bakken mere. Tak i lige måde

   Slet
  2. Faldt for meget billige løg ( som sikkert skulle være plantet i efteråret, jo! ) .... Men de var stadig faste og store, så jeg tager chancen. Kan se at der er mange liljeløg fremme nu sammen med dahlia osv. kom vist osse til at købe en bæreposefuld Dahlia... Alle mulige former, men kun de mørke / sort-røde, så det bliver en dramatisk sommer i mesinge :-) ( om sneglene vil!)

   Slet
  3. Hej igen
   Jeg tror også Anne fra Nordfyn har plantet martagonliljer i foråret, der findes mange fristelser, hvis løgene føles faste, skal det nok gå. De er så flotte de sortrøde dahlia, jeg er bange for sneglene, så jeg skal ikke have flere af dem :)

   Slet
 7. Kære Lisbeth.
  Åh ja sommertid - en time mere til at bruge i haven inden det bliver for mørkt, men den har også en anden side - synes jeg - tager lang tid om at få kroppen til at vænne sig til at skulle få op. Jeg hører nok til den gruppe af mennesker der er meget B mennesker, så det føles så hårdt at skulle op så tidligt - efter kroppens ur. men heldigvis går det over.
  Skilla eller Scilla. snepryd kaldes den her, er bare så flot når den blomstrer, Mine er også på vej, der er blå lilla hoved der titter op, men nok ikke så vidt endnu at de danner tæppe.
  I dag viser jeg også Snepryd og Lærkespore, foruden mit problemområde.
  Fortsat god sidste påskedag imorgen er det atter hverdag med travlhed, arbejde, møde i købehavn og en begravelse på fredag. Lidt af en øv uge specielt i forhold det på fredag.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten
   Ja sommertid er både godt og skidt, dejligt med en ekstra time om aftenen, men morgenen kan godt være lidt hård. Ja heldigvis vænner vi os til det.
   Ja scillaerne er så fine, når det bliver et helt tæppe er de ekstra fine.
   Også god dag og god uge til dig, det lyder som en hård uge, godt der kun er 4 hverdage tilbage.
   Begravelse er noget trist noget, håber du kommer godt igennem det.
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Her i huset er vi delte, når det drejer sig om sommertid. Var det ikke martagonliljen, der snød dig sidste år? Den er ellers tidligt i gang i år, synes jeg.
  Hvad siger du til, at vi sender en ludlowii over til dig i morgen? Vil du hellere, at jeg venter til næste mandag, sådan at der er en dag mere før weekendpausen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja så kan man spekulere på, hvem af jer der ikke bryder sig om sommertid. Jeg gætter på, at du er ok med det? Jo mange af mine martagonliljer kom slet ikke op sidste år, den jeg viser var den eneste, der blomstrede sidste år. Der er nu ingen knopper endnu, jeg har pillet :)/ mærket.
   Det lyder meget fint med en ludlowii i morgen, det er jo kun tirsdag, så den må da kunne nå herover inden weekenden. Jeg er glad modtager, tak.

   Slet
  2. Aj, en ludlowii, nu bliver jeg ( igen) misundelig! Må forbi og se parken en dag :-) hilsner

   Slet
  3. og jeg er heldig :) Ja du må virkelig kigge forbi en dag :) Det havde været nemmere, hvis haven lå på bakken :)
   Hilsener

   Slet
  4. Det sjove er at jeg lige har fået nogle ludlowii frø... Så jeg har spurgt karsten om gode råd til såning ( for det er et ret forkert tidspunkt at så) .... Men pæoner er jo et lsngtidsprojekt! Nu får vi se om der stadig er liv i frøene...... Mange hilsner

   Slet
  5. Spændende - held og lykke med projektet :)
   God nat

   Slet
 9. Hej Lisbeth. Der er meget på vej op hos dig. Det er vel nok en dejlig tid, vi er i lige nu. De fleste forårsblomster her hos os, er i potter og krukker, men heldigvis er der mange tulipaner og narcisser på vej. Jeg har det fint nok med sommertid, selvom det er lidt hårdt om morgenen til at starte med. Men jeg nyder til gengæld aftenerne hvor der er længe lyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja der er gang i den nu, det er bestemt en dejlig tid. Godt du har det fint med sommertid, ja det er lidt hårdt om morgenen den første uges tid, men længere aftener bliver nydt.

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Jeg kan se du har haft en god "ferie" --- og hygget dig med familien.
  Det ser godt ud med scillaer over så stort et stykke.
  Ellers kan jeg se det hele er godt på vej op.Søde gaver fra dine dejlige børnebørn, Theodor i perler er virkelig fantasifuldt og dygtigt lavet.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det har været dejligt, men du har ret, der var ikke så meget ferie over det, men jeg nød dem alle både store og små. Ja Theodor i perler er ret flot.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 11. Tja..jeg var tidligere begejstret for sommertiden, men dengang var jeg jo også ung. I takt med jeg bliver ældre kan jeg mærke den ikke bekommer mig særlig vel. Både fordi min nattesøvn, der ikke altid er for god i forvejen bliver ødelagt endnu mere (selvom det bare er en time) og så bekymrer jeg mig faktisk ret meget over alle de dyr, der bliver kørt over fordi bilisterne er tidligere på færde.
  Jeg frygter selv at komme til at køre et dyr ihjel pga. en s**** sommertid.

  Begrundelserne for at have sommertiden holder ikke rigtig mere; så jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke bare afskaffer den. Den skader mere end den gør gavn.

  Den der med "der er længere lyst om aftenen"..Altså...det er der jo sådan set ikke, det er bare os, der har fiflet med tiden...desuden...kan man da bare bliver oppe i længere tid, hvis man vil nyde godt af de lyse sommeraftener.

  Det var min mening om sommertiden :)

  Hav en dejlig 2. påskedag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Glemte lige: Kan se flere skriver de nyder den ekstra times lys til havearbejde efter jobbet. Nu er jeg for det meste så træt når jeg kommer hjem fra job, at jeg ikke orker noget som helst, så... :)
   Til gengæld kan jeg jo godt lide at stå tidligt op i weekender/ferier (når jeg ikke lige ligger syg) så jeg får nok ud af dagslyset generelt uden at have brug for sommertiden.. :)

   Slet
  2. Hej Esther
   Ja du er tydeligvis ikke tilhænger af sommertiden :) Det forstår jeg godt, jeg har det fint med den, men især i efteråret er jeg træt af det, for min skyld måtte det gerne skifte tilbage sidst i september, som det gjorde de første år. Vi kan nok ikke lave om på noget af det, så vi må lære at leve med det. Nu er det 36 år siden, den blev indført, jeg ved det fordi min ældste søn blev født det år, der kom sommertid. Jeg håber, du får et år uden alt det sygdom, så du kan nyde de lyse timer.

   Slet
 12. Det vælter jo op af jorden med blomsterguf ovre hos dig :-)
  I dag er det da blevet rigtig øv vejr hen over eftermiddagen. Dagen startede ud med nogen blæst, men ikke mere end man med god påklædning fint kunne være i haven, men da regn og blæst rigtig satte ind, valgte jeg at trække inden døre ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja nu begynder det rigtigt at komme op, skønt.
   Det samme vejr her, da klokken var 14.30 fortrak jeg fra haven, frygteligt blæsevejr.

   Slet
 13. Hej Lisbeth!

  Så mycket vackert du bjuder på idag. Hos er känns det nog riktigt med sommartid, här hos oss är det mera tveksamt men idag har vi haft det skönt, sol utan blåst och många plusgrader.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Ja det er skønt med alt det der kommer nu. I har haft noget bedre vejr end os, her blæser det rigtig meget og regn har vi også fået.

   Slet
 14. Hvor er din dobbelte påskeklokke fin.
  Havearbejde er det jo ikke4 blevet til noget for mig. Skulle jo passe min biks på markedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja de er rigtig fine, jeg er glad for dem.
   Du er ikke gået glip af noget, frygteligt stormvejr og næst efter regn.

   Slet
 15. Foråret er virkelig kommet langt hos dig! Fantastisk teppe av scilla...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så flot med tæppet af scillaer.

   Slet
 16. Kære Lisbeth
  Jeg kommer jo fuldstændig bagud, nu hvor du har ændret tidspunktet for udgivelse - det må jeg se at komme efter ;) Jeg er så også lidt forstyrret af sommertiden, men ved også, at det plejer at vare en lille uges tid, før jeg har vænnet mig helt til det. Skønne billeder af forårsblomster - det er nu en dejlig tid. Det var vel nok nogle fine gaver, du fik af familien. Jeg er ret imponeret over, at man kan lave et portræt i perler - det må tage tid. Spændende med krystalkuglen - synes nu, at det er et ret fint billede, du har taget af det her, men skal lige nærkigge billeder af den i dit sidste indlæg.
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Det er vist ikke kun, fordi jeg har ændret tidspunkt for udgivelse, at du kommer bagud :)men sådan kan det gå. Sommertid er ikke lige dig her til at begynde med, snart kommer du nok efter det. Ja det er en dejlig tid, og du får mere tid efter arbejde nu.
   Ja det er et flot perleportræt af Theodor.
   Det er lidt specielt med krystalkuglebilleder :)
   Nå du har smugkigget i sidste indlæg.
   Knus Lisbeth

   Slet
 17. Nu er det for sent at ønske god påske og god sommertid, men jeg nød indlægget alligevel. Sikke nogle flotte påskegaver du fik - dejligt perle-billede. Jeg har ikke gødet mine rhodo'er endnu, men det skal være her i weekenden, nu lover de jo regn først i næste uge igen, så mon ikke det er OK.
  Jeg har også Sissinghurst White, købt med hjem fra England sidste forår, men den er slet ikke så langt som din.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er lidt sent. Jeg var glad for gaverne. Ja du må ud og have gødet dine rhodoer, det er fint med regn bagefter, det fik jeg også.
   Jeg er jo somme tider lidt foran.
   Knus

   Slet