fredag den 9. november 2018

Min fascination af gyldne farver

ser man i alle mine indlæg for tiden. I dag er der nogle anderledes i mellem. Jeg kom til at prale af solskin i går, der er faktisk ikke meget sol på billederne fra i går, så den har åbenbart ikke skinnet så meget, det var nok bare det, at det var lysere i vejret. I dag har det igen været en trist dag, men stille vejr, så jeg har været i haven.
Her er billeder jeg tog tidligt i går morgessom sagt holder jeg meget af de gyldne farver, her er det vejen op til affaldsdyngen.
I går stillede jeg mig ind under to træer i haven
 Acer palmatum Bloodgood
og papegøjetræet, det blev der et par specielle billeder ud af, synes jeg. Det var i hvert fald en sjov følelse at stå under dem og tage billeder. En rød og en gylden paraply :)
 morgenbillede

 her står jeg i stenbedet i den gamle have
 taget fra skoven
 og i skoven
 fra skoven igen
 på vej ud af skoven

som I kan se følger de gyldne farver med i stort set alle billeder, det er svært at lade være med at tage billeder især af papegøjebusken.
 Acer davidii har endnu løvet i behold
 Hjortetrøst/Eupatorium Chocolate har i år fine blomster, det er ikke hvert år, de når at springe ud
 Egebladet hortensia/Hydrangea quercifolia Snowflake
 nogle af hostaerne står også flot nu
 kapfakkel /Phygelius calpensis
 R. Hansel med blomst
Roser:
 Arc Angel er så smuk nu
 her er det sørme Bents rose, der har et par blomster Bent rosen er fra Rosenmageren
 Burgundy Rambler har fået en enkelt blomst
 Charles Austin står så smukt
 Fighting Temeraire er også med  igen med få blomster
 La Paloma
 Mary Magdalene
Uetersen Klosterrose har ikke blomstret i efteråret, så det er godt med en enkelt blomst på den.
Med rosen Johann Wolfgang von Goethe vil jeg ønske jer en dejlig weekend. Den skal nydes herinde i vasen, ellers springer den ikke ud, der skal lidt varme til.

24 kommentarer:

 1. Vakre fargetoner - og roser!
  Godt å se ved inngangen til en grå-grå helg

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Villrose
   Ja det er godt, der er noget, der lyser op på en grå dag.

   Slet
 2. Du har virkelig også mange gyldne farver at glædes over. Hvor er det smukt!
  Hav en rigtig god weekend!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det har jeg, jeg er også så glad for dem.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbetrh

  Ja, det er de gyldne farver der viser sig - flot en mørk november!
  Hvor høj er din 'Fighting Temeraire'? Jeg så en flere meter høj en, og blomsten er jo kanon flot - det er jo en Austin sag så jeg må lige spørge er stilken som bærer blomsten rimeligt stærk?

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja de gyldne farver er flot en mørk november.
   Fighting Temeraire var ganske rigtig et par meter høj, den havde et rosentårn over sig, fordi grenene allerede ved køb hang helt vildt. Men tårnet var fint til den. Her i sommer visnede den næsten helt ned, så jeg fjernede tårnet og beskar det meste af den i bund. En enkelt gren lod jeg være, det er der rosen sidder. I år får den ikke et godt skudsmål fra mig.
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Fantastiske farver både i den solopgang og i haven. Når jeg kører derude har jeg hele tiden lyst til at sige 'Åh', 'Se lige de farver' og 'Ih, hvor er det smukt'. Det synes jeg hvert år, men jeg tror, i år er noget ganske særligt - især lærken sammen med bøg - oh oh!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Jeg har det som dig, jeg får hele tiden øje på nye smukke farver, men jeg tænker også som dig, at det i år er helt særligt. Det skifter hele tiden, så er det en slags træer, der er smukke, når de taber bladene, er det nogle andre :) det er skønt.

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Ja, det ses på dine bilder at du liker de gyldne farger, og flott er det nå hos deg! Her er alt løv borte og det er så grått og deprimerende ute. Godt å se på dine bilder!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det tager man ikke fejl af, der er fint her nu. Godt du kan nyde mine billeder, når det hele er gråt og trist hos dig.
   Klem

   Slet
 6. Vi kan bestemt ikke være i tvivl om, at du er vild med de gyldne farver. Måske er de specielt flotte år. I hvert fald er jeg forundret over, så længe løvet bliver hængende på trods af den lange tørkeperiode, træer og buske var igennem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Nej det er svært at være i tvivl om det :) Jeg synes både at de er flottere og holder længere, der er ting, vi ikke forstår, i hvert fald havde vi ikke regnet med at have løv på så længe i sommer.

   Slet
 7. Flotte billeder - især de to 'paraply-billeder'.
  Jeg kan godt forstå, at du fotograferer papegøjen fra alle vinkler :-)
  God weekend.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   Ja jeg var lidt fascineret af de paraplybilleder.
   Det er jeg glad for, at du godt kan forstå, jeg kan slet ikke lade være :)
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Smukke paraplyer du har.. den papegøje er smuk i alle vinkler..
  Hjortetrøst, den rødbladet, har kun blomstret et år hos mig. Men jeg købte den faktisk for bladfarven skyld, så pyt. men i år har jeg pga tørken isommers reddet resterne af den op i en potte. Og nu står den i drivhuset og er ved at blomstre. Måske skulle jeg plante en bid permanemt i drivhuset....
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja jeg synes paraplyerne og papegøjen er så flotte.
   Jeg har også købt Hjortetrøst for løvets skyld, men blomsterne er helt fine i år. Godt du fik reddet din.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Du er nok ikke ene om at være fascineret af efterårets smukke farver, man kan da næsten ikke være andet. Det eneste der har manglet det sidste stykke tid er solen. Også idag prøvede den også at bryde gennem skyerne, men atter uden held.
  Jeg er lidt vild med de billederne ind i den røde Acer og Papegøjetræet.
  Dejligt at der også stadig er blomst at se rundt i haven, og skønt at du kan plukke lidt skønhed og nyde det indendøre. Det ser ikke rigtig ud til at det blir have vejr i weekenden. Imorgen skal vi nu også til bisættelse, men ville nu ønske at søndagen kunne bruges, nå men så man jo finde på noget andet.
  Rigtig god weekend
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej mon ikke vi er mange om det, hvis vi ellers forstår at se os om, nogle ser jo ingenting. Her har den slet ikke prøvet at bryde igennem i dag, vi fik regn ved 15 tiden, ikke noget særligt, det kommer der nok heller ikke i weekenden, men nok til at ødelægge muligheden og glæden ved at gå ud. Lad os nu bare få så hatten passer :) og så solskin bagefter.
   Ja de er også fine de to.
   Nu må jeg plukke ind, hvis jeg vil se dem i blomst, heldigvis er de sprunget så meget ud, at de kan blomstre herinde. Ja du kan jo altid tage strikketøjet frem :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Hvor er de bare smukke, dine paraplybilleder 😊 Jeg glæder mig også over det gyldne farveorgie, men i dag blæser det, så nu er det nok snart slut. Jeg kan i hvert fald se, at bladene er faldet af flere træer end de sidste par dage. Her har vi heller ikke set solen, men det er alligevel lunt, selvom det er gråt og fugtigt. Dejligt billede fra pergolaen, hvor man rigtigt får indtryk af, hvor stor en blomstring dine roser stadig kan præstere - det er imponerende 😊
  Rigtig god dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
 11. Hej Linda
  Godt du kan lide mine paraplybilleder. Ja det blæser godt i dag, så bladene falder nok snart af, der ligger mange på græsplænen. Jeg synes ikke, at det er lunt i dag især på grund af blæsten, jeg har ingen lyst til at være derude i dag. Iceberg gør det godt, resten af roserne på pergolaen er der ikke meget sjovt ved, men den kan få præmie for fortsat stor blomstring :)
  Tak i lige måde
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 12. De gyldne farver er virkelig med til at sætte stemningen i vejret. Alle vegne kan man fascineres af af dette farvespil, både på himlen og i træer og buske. Andet har varet så længe i år, gør vinteren - for mig - mere tålelig. Snart er vi på den anden side af den mørke tid. Og lad os nyde farverne inden vinden vender tilbage og tager dem allesammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja jeg nyder de gyldne farver i den grad, jeg synes også, de har holdt længere i år end de plejer. Vinden er her hos os nu, så måske er der ikke mange tilbage i morgen, men papegøjen plejer at holde længe på sine blade, det må den meget gerne :)
   Inden vi ser os til er det sommer igen, jeg nyder roen om vinteren, men sådan er det ikke alle, der har det.

   Slet
 13. Det er så skønt med de gyldne farver, jeg er lige så pjattet med dem som du. Og nyder dine dejlige billeder rigtigt meget.
  Nye vinkler på billederne er også dejligt 😊 Mine roser er ikke så flotte som dine mere, men det er jo den vej det går. Vi har været ude i over fire timer i haverne i dag, vejret var faktisk fint nok til at arbejde i, men måske kunne man bede om solskin til i morgen...

  Fortsat god weekend.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja jeg ved, at du er lige så pjattet med de gyldne farver som jeg er. Godt du nyder billederne, det er så kedeligt, hvis ingen kigger med ;)
   Jeg er blevet god til at plukke roser ind, de har ikke godt af at stå og vifte rundt derude og blive forrevet.
   Flot I har været så meget ude, det må jeg tilstå, at jeg ikke har, det har været lidt for blæsende hos os. De lover desværre ikke solskin i morgen, men man har da lov at håbe.
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet