tirsdag den 18. april 2017

Blå himmel

Skal man ikke lade sig narre af, for det er meget koldt. Til morgen gik jeg tur uden vanter, det fortrød jeg, der var kun 2 graders varme. Jeg må vist hellere huske dem i morgen.
Her kommer himmelbilleder
 Philadelphus aureus smukt og klart - men koldt, her er det blodblommen
den grønne plæne er nu også ganske pæn
 Bonderose
 Camellia lidt brun i kanterne af kulden
 Clematis Jan Lindmark
 Daphne retusa
 Duskkonval/Smilacina racemosa
 Judaspenge /Lunaria
 Kalkkarse/Arabis
 R. globigerum
 også her
 R. Jacksonii
 R. Songbird
 R. wiltonii - bemærk den smukke bagside
Trillium
Også i dag har jeg luget og revet, man skal holde øje med diverse småplanter, det er nu det selvsåede kommer frem. Jeg har også kigget grundigt på roserne, nogle af dem havde desværre fået rosenstængelsyge. Det snyder lidt, fordi de har sat blade højt oppe på stænglen, længere nede er de så alligevel syge. Jeg håber, de starter fra bunden igen.
Jeg faldt igen i dag for en rose i Netto, den skal være inde og kostede kun 15 kr. så kan den holde så længe den kan. Billedet yder den ikke helt retfærdighed, den er nærmest ferskenfarvet og slet ikke til at stå for.
I dag nåede jeg solnedgangen, smuk på en klar kold aften med lækre skyer.
Dejlig aften til jer, i morgen springer jeg over, der er meget at se til i haven nu, og den skal jo også passes ;)

26 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth. Ja, det var koldt i morges, her var der minus 2 grader, da jeg cyklede afsted. Det er nogle flotte himmelbilleder du viser. Jeg forstår godt, du vil i haven i morgen, der er meget at se til! Jeg kan også godt lide det grønne græs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Det har været en kold cykeltur, vi havde plus 2. Ja der er nok at gøre i morgen, så jeg må tage lidt ekstra fat. Det kan jeg også.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Ja det var en blandet dag - vi fik sne! Og de lover udbredt nattefrost...
  Kunne din Trillium ikke være en Trillium chloropetalum? Det synes jeg den ligner...?

  Imponerende så langt din Smilacina racemosa er kommet, min er stasdig på knopstadiet!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Her var der mest sol og kulde, sne slap vi for. Jeg er spændt på, om vi får nattefrost, sidste nat slap vi. Jeg har ikke navnet på min trillium, men du har ret i, at den ligner en del.
   Smilacinaen står godt beskyttet inde i skoven, det må være derfor, den er vokset godt de sidste dage.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Sikke en klar dag hos dig! Her har det været ret skiftende - faktisk har vi fået sne, men jeg kunne slå græs her sidst på eftermiddagen! Jeg har været i gang med tæpper, lagner, fiberdug og hva' har vi og dækket hortensia ude og frølinger og kartofler i drivhuset. Nu krydser jeg bare fingre for at det rækker mod nattens frost....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Ja det har været flot vejr hos os i dag, vi har ikke fået regn, frost eller hagl. Jeg håber, du har dækket godt, så det hele er beskyttet. Vi har ikke dækket noget, det bliver spændende.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Her har himlen også været flot så samme vejr her men idag har jo været en indendørs dag da det jo var arbejdsdag igen. Håber ikke at det bliver så meget frost her i nat og krydser fingrene for at du også slipper så rhodoerne ikke får skader. Jeg pakkede jo drivhuset ud igår så jeg har dækket det sarte med fiberdug og håber at det går. Blomst i clematis det er da flot eller er den altid så tidlig på den.
  Heldigdig dig :-) igen fin rose fra netto. Her har de sjældent noget spændende og det er åbentbart ikke det samme sortiment de kører i alle butikker. Det sene tidspunkt skyldes strik men det har du nok regnet ud.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja den eneste trøst du har, er at det også i dag var koldt, men ærgerligt at være inde og kigge ud på det fine solskinsvejr, man bliver bare så skuffet, når man kommer ud og mærker kulden. Forhåbentlig har du dækket det hele godt nok, vi satser og har ikke gjort noget. Det er en tidlig clematis.
   Jeg tænkte også på dig, da jeg købte rosen. Han kom lige kørende ind med dem, da jeg skulle til at gå, så måtte jeg jo ind igen, for den farve kunne jeg slet ikke modstå. Ja du er ved at være noget ustabil :) du min flittigste kommentator, men jeg regnede selvfølgelig med, at du nok var til strik, der skal jo også være tid til andet en at skrive hos mig ;)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. hej Lisbeth,
  Skønne himmelbilleder. ja der er fart på foråret selvom kulden driller. Her tager jeg det bare lidt roligt og er ikke i gang med at dække af. Rhodoerne er ikke i blomst endnu og jeg tror det hele nok skal gå trods frost. Bare frugttræer ikke springer ud....hm vejret må vi leve med. God arbejdslyst i haven. Her bliver det til haverunder og lidt nedklipning af diverse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have, ja underligt nok er der både fart på og ikke fart på foråret. Mine rhodoer er langt fremme, men venter alligevel på noget mere varme, så der sker ikke mere. Vejret kan man ikke gør noget ved nej, men man kan være bekymret for frugttræerne, ikke at det hjælper. Nu må det snart blive bedre.

   Slet
 6. Flott medblå himmel, selv om det da er kjølig. Vakre rhodoer!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja her hos os var det flot men koldt i går. I dag var græsset hvidt af hagl.
   Klem

   Slet
 7. Godmorgen til Samsø :-). I går var her også skyfrit og pivkoldt. Man blev i den grad snydt når man gik udenfor. Nu skinner solen ige nfra en skyfri himmel, måske er der en anelse frost på bilerne men ingenting at se på græsset. Tak for dejlige billeder fra haven :-). God dag til jer. Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette
   Ja det har du ret i, i dag er det bedre, vi har dog skyer og ikke så meget vind, men det er på vej, kan jeg se. Her var lige kommet en haglbyge, da jeg stod op i morges. Hos min bror på Midtfyn var der rim i græsset.
   Selv tak og også god dag til jer
   Kh Lisbeth

   Slet
 8. Godmorgen Lisbeth
  Det er godt nok en flot himmel, men for filan hvor er det koldt, her har vi fået endnu en fang nattefost og den er værre end i går.
  Jeg har også haft stængelsyge i et par af roserne og det har været så slemt at de er blevet gravet op og smidt ud.
  Rigtig dejlig dag til jer.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det var en flot himmel, og det er det også i dag, vi er startet med stille vejr, men det bliver ikke ved. Jeg tror ikke, der har været nattefrost her, men vi fik en haglbyge i morges tidligt.
   Det er træls med det stængelsyge, den ene fra Jas klarede det ikke, Dixieland Linda havde det også, men jeg har håb om, at den klarer det. Heldigvis kan vi altid få nyt hos Anton :)
   Tak i lige måde
   Knus

   Slet
 9. God morgon Lisbeth!

  Vackra bilder av Samsö himmel men nog borde det räcka med den envisa kylan nu. Här har vi ordentliga minus grader varje natt fortfarande.

  Ha en bra dag i trädgården och så hoppas vi att vädergudarna tänker om, vi vill ha värme NU!

  Kram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunilla
   Tak skal du have, ja kulden og solen sørger for en smuk himmel. Det er ikke godt med frostvejr, men vi kan ikke gøre noget ved det.
   Også god dag til dig, lad os håbe vi får mildere temperaturer nu.
   Kram

   Slet
 10. Dejlige billeder af en smuk himmel :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sandie
   Ja ikke- hyggeligt med en hilsen fra dig :)

   Slet
 11. Kære Lisbeth
  Her var der -5 til morgen og is på bilen og en hvid og stiv græsplæne, men himlen var for en gangs skyld blå og fin - ganske som du viser fra i går - så smukke billeder! Dejligt at se alle de fine rhodoer, der er godt i gang håber ikke, der kom frostskader på dem i nat! Skønt med gensyn af Songbird - det er så herligt med den blå farve på en rhodo, for det forventer man bare ikke :) Er lidt misundelig på, hvor langt dine pæoner er fremme - her har de først lige stukket snuden frem, men de er jo også fra efteråret, så det er måske en del af forklaringen. Det er vel nok en en god Netto, I har - vores den nærmeste kan slet ikke være med, når det gælder dine fine roser - skøn farve, og ikke noget at sige til, at du måtte ind igen, og så til den pris :) Jeg har fået en kasse flotte planter fra Staudemarken i dag, så nu håber jeg virkelig på bedre vejr snart - solen skinner kun tidlig morgen og sen aften, eller mens jeg er på arbejde - typisk :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja jeg har hørt, det var koldt mange steder til morgen. Vi nøjedes med en haglbyge, og så kom der den flotte blå himmel, men koldt var det. Ingen rhodoer tog skade heldigvis. Der kan desværre godt gå år, før der kommer blomster i pæonerne. Ja vi har en god Netto, jeg holder godt øje med dem, man skal jo nødig gå glip af noget :) Det lyder spændende med stauder fra Staudemarken. Jeg håber, du får noget solskin, mens du ikke er på arbejde.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Smuk blå himmel med hvide skyer, hvis ikke man vidste bedre, kunne man næsten tro, det var september. Jeg vil give dig ret, græsplænen er også smuk. En græsplæne burde findes i enhver have.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja der har været smuk blå himmel både i går og i dag, jeg har også tænkt på september himmel, men den har vist en anden blå farve. En nyslået græsplæne er smuk ja.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 13. Good morning Lisbeth,
  So much beautiful things to see in your garden. I hope the frost did not bring any damage to your garden. Let's hope for better day's.
  Stay warm
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello Marijke
   Yes I have a lot already in my garden, but it is still cold, luckily no frost to us, that´s nice.
   Yes it must soon be better.
   Rosehugs Lisbeth

   Slet