søndag den 2. april 2017

Forår



En dejlig forårsdag er blevet nydt
Plænen blev slået for første gang, det var tiltrængt
Der er blevet ryddet op, vasket vinduer og gjort rent i pavillionen i går, regnvandsbedet blev revet igennem i dag. Tre af de værste opgaver er overstået, det er rigtig dejligt.
bænken er placeret med udsigt til pergolaen, så nu er begge bænke placeret, så man kan nyde roserne, når den tid kommer.
 aksperlehale/Stachyurus praecox
 anemoner white splendour
 og anemone blenda blomstrer
 Blodurt er godt på vej
 Erythronium dens-canis synger på sidste vers
nye er på vej til at afløse
Gunneraen så lyset, som sædvanlig ligner den en kalkungumpe
Hasselbror har flot udsigt til pergolaen
 Martagonliljen vokser hurtigt
 Meconopsis har set dagens lys
 Ornithogalum
 Perlehyacinter
 Pieris med blomster
 Primula
 i flere farver
Tulipa Turkestanica åbner sig i solen
den lille prunus incisa Kojou-no-mai blomstrer så småt
 påskeliljerne
 er i fuld gang
 Det samme er R. Isola Bella
og R. purdomii Maculifera
Det har været en mageløs forårsdag, vi nåede ikke over 15 grader hos os, det luftede let, men det var en dejlig dag.
Fortsat god søndag - jeg håber, at I også har nydt dagen.



32 kommentarer:

  1. Sikke meget I har fået gjort! Jeg havde også tænkt at slå græs, men plænen blev aldrig rigtig tør, så det må vente til en solskinsdag! Den lille prunus har jeg også lige købt, den står i drivhuset og har blomstret helt overdådigt. Jeg må ha' fundet en god plads til den derude. Jeg har ikke helt styr på, hvor stor den bliver.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Aase
      Ja vi gik til den her i weekenden, Bent er først lige komme ind efter at have skiftet vinterdæk til sommerdæk, så nu er det forår. Ærgerligt jeres græs ikke var helt tørt, det pynter gevaldigt at få plænen slået. Den lille prunus er så smuk, min er ikke helt sprunget ud, derfor viste jeg den ikke i fuld størrelse, men den bliver ikke ret stor. Jeg har haft min i 4 år, den er stort set ikke vokset. Du kan se mere om den her http://www.loenbaek.dk/planter/prunus-incisa-kojou-no-mai.html. Jeg tror ikke, min er podet på stamme, den er i hvert fald ikke nær så stor som den på billedet.

      Slet
    2. Tak for linket! Min er heller ikke på stamme, lille og fin er den. Jeg købte den for ret lidt i Rema 1000, bare fordi blomsterne var så fine.

      Slet
    3. Selv tak. Jeg købte min i Horsens den gang, der var en Kvickly og af helt samme grund som dig :)

      Slet
  2. Endnu en dejlig dag har det også været her trods at jeg er godt ramt af en luftvejsinfektion - derfor har jeg ikke nået alt det jeg ville. Alt vokser med lynets hast, flere tulipaner står med knopper og blodblommen springer snart ud. Vores have er også omgivet af sådanne træer du viser på de første billeder (ved ikke lige hvad det er for nogle :-)) og det er bare så skønt med blomstrende træer. Dejlige billeder af alle de blomstrende planter I har. Bænken står perfekt ved den nye pergola. Her hos os er plænen også blevet slået for første gange og jeg kunne høre, at vi ikke var de eneste der slog græs :-). God aften til jer. Kh Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mette
      Ja en skøn dag, men ærgerligt at du har fået en luftvejsinfektion, så er man ikke helt på toppen. Ja det går stærkt nu. Gad vide om det nu også er sådanne træer som jeg viser. Det er jo mirabeller, det kan du ikke undgå at opdage, når de bærer frugt. Ja det er skønt med blomstrende træer. Ja bænken står fint der. Mon ikke der er mange, der har slået græs i dag.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  3. Hej Lisbeth

    Ja, det ser altid så godt ud når plænen får første omgang, tror jeg når det imorgen:)
    Det hele kommer jo væltende nu, imponerende!
    Din rhodo purdomii Maculifera, ved du hvorfor den har 2 artsnavne - er det et kryds?

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Karsten
      Ja det pynter gevaldigt at få slået græsplænen, jeg tror, det er tidligt i år. Ja nu kommer det hele væltende, så det er svært at følge med.
      Godt spørgsmål, jeg har præsenteret den i facebookgruppen, her fik jeg straks at vide, at det ikke var en purdomii, jeg fik vist et billede og kunne godt se, at det ikke lignede min. Da jeg gik tilbage i mine billeder fra sidste år, opdagede jeg, at jeg havde tilføjet Maculifera, altså er jeg også blevet rettet sidste år af selveste H. Eiberg. Min ser ud som på dette link, når der kommer nyt løv http://www.rhododendron.dk/purdomii-Maculifera.html jeg antager, at min er mere sjælden. Hvis du bliver klogere end mig ved at læse linket eller måske et andet sted, må du meget gerne skrive det til mig. Du ved, der er det med de høje herre :) Jeg kommer nemt i knibe, men flot er den.
      Tak i lige måde

      Slet
    2. Uha nej - hvis Eiberg siger det er en R. maculifera, så er det det:)
      Det er åbenbart en sjælden art hvor der er nogen uenighed om det er en maculifera eller noget helt nyt Eiberg foreslår endda et navn..

      Spændende!

      Slet
    3. Ja sådan en kapacitet må vi tro på. Min ligner fuldstændig den på linket, det varer ikke længe, inden jeg kan vise billeder af det.
      Ja meget

      Slet
  4. Hej Lisbeth
    Ja denne weekend har været oplagt til at få en masse ting gjort og kan se at I har nået en masse. Syntes ikke at jeg har nået så meget men lidt har jo også ret og der var også lige et par andre småting der skulle gøres. Du ved rengøring og vasketøj :-) Her trænger græsset også til at blive slået men Mogens har ikke fået kørt plæneklipperen i stilling endnu. Det går ikke så stærkt i år men det bliver forhåbentlig bedre med energien.
    Ja måske Gunneraen ligner en kalkungumpe men jeg syntes nu også at den ligner noget fra det ydre rum :-)
    Ja det går godt nok stærkt derude nu ja nærmest noget nyt ser dagens lys hver dag. Her fandt jeg en lille hvid viol idag der har sået sig i en krukke. Hvide violer har jeg aldrig haft så hvor den kommer fra ved jeg ikke men sød det er den.
    Flotte blomstrende Rhodoer ja lidt misundelig har man vel lov at være. Ser foråret i møde med billeder af dem allesammen.
    Fortsat god søndag aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja vi har nået en masse i denne weekend, det er skønt. Rengøring og vasketøj nej til det første, men ja til det sidste :) Nå det kniber med energien endnu for Mogens, det forstår man jo godt. Ja Gunneraen er meget speciel især inden bladene kommer.
      Hvide violer har jeg masser af, flere end jeg har blå, de er nærmest invasive hos mig.
      Der kommer masser af billeder af rhodoer, jeg kan jo ikke lade være.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  5. Det er da voldsomt så mye vår dere har fått! Her går det riktig sakte for tiden, så nå håper vi på litt høyere temperaturer! Ha en deilig apriluke! Klem fra Anne-Kristin

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne-Kristin
      Ja der er meget vår her hos os, håber der snart kommer noget til jer også.
      Tak i lige måde
      Klem

      Slet
  6. Blomstrende mirabelletræer er bare så smukke. Dine billeder lyser langt væk af en dejlig forårssøndag, og så er det jo tilmed skønt, at I har nået så meget i haven i dag. Hav en god aften - hvis du kan holde dig vågen!

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det er de bestemt. Tak det var også meningen, det har været en dejlig forårssøndag, også selvom vi havde lidt travlt.
      Tak i lige måde - jo det går helt fint.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  7. De hvide træer er så smukke - ja det er forår. Hvor står dine påskeliljer godt. Ja sammmen med alt det andet. Godt at I har fået ordnet pavillionen - så er der forårsklar overalt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det er de, og påskeliljerne står fint ja. Det kan du tro, vi er glade for, så er det i gang med at fjerne mælkebøtter.

      Slet
  8. Det er sjovt at se dit indlæg i dag, for rigtig mange af dine billeder kunne lige så godt være taget her i haven helt ned til den nyslåede plæne og blomsterne i det lille kirsebærtræ. Andre gange kan det jo tit være mere forskelligt, hvad der sker omkring os.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det er da lidt sjovt, for det er sjældent, vi følges ad, som regel er I lidt før os.

      Slet
  9. God morgon Lisbeth!

    Oj, redan gräsklippning på gång, här har gräset inte börjat växa ännu. Men min hundtandsliljor dens - canis är fulla med knoppar så lite sol idag kanske de slår ut.

    Så fint det blev med den nya bänken, där skulle jag gärna sitta och njuta av artrikedomen i din trädgård.

    Kram!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunilla
      Ja så er vi lidt foran, det pyntede medget at få græsset klippet. Så kan vi snart se hundetandsliljer hos dig.
      Du er velkommen til at kromme og sidde på bænken :) og se haven.
      Kram

      Slet
  10. Nej, hvor har I mange blomster at glæde jer over! En stor fornøjelse at følge med her på sidelinien.

    Hav en dejlig uge!
    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja vi har rigtig mange blomster og en stor have, godt du kan lide at følge med.
      Tak i lige måde
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  11. Hej Lisbeth
    Det er næsten som om mirabellerne er sprunget ud for øjnene af en, det er så SMUKT. Ja faktisk er det alt der pludseligt er der, hvilken vidunderlig tid<3
    Hi hi tænkte lige et øjeblik, hvad hulen er det, så var det jo gunnar;-)
    Uhh hvor den bænk indbyder, det bliver helt fantastisk at gå gennem pergolaen, eller sidde og beundre.
    Kim er også ved at se om han kan få gang i plænetraktoren, men det lover ikke godt, så der skal nok en anden til(
    Ha den mest fantastiske dag
    Solskinds-Knus Anette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anette
      Ja det har du ret i, jeg har gået og ventet på mirabellerne, pludselig var de der. Ja en helt vidunderlig tid. Ja stakkels Gunnar er ikke for køn her til at begynde med.
      Jeg håber, du kommer og sidder på bænken og nyder pergolaen i år :)
      Ærgerligt med plænetraktoren, sådan går det desværre.
      Tak i lige måde
      Solskinsknus tilbage ti dig

      Slet
  12. Det går fort nå, nesten så alt eksploderer.
    Deilig å få vasket lysthuset, vi tok drivhuset sist uke.
    Dere ligger fortsatt foran oss.. Vi har en gunnera som vi er svært spente på om har overlevd vinteren.
    Ha en fin dag:-) Eirin

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Eirin
      Ja vi kan slet ikke følge med. Dejligt at have fået gjort rent i drivhus og pavillion. Ja endnu er vi foran, men det bliver vel ikke ved. Jeg håber jeres gunnera har overlevet vinteren.
      Tak i lige måde

      Slet
  13. Du har været flittig med kameraet :) :) det var faktisk en PERFEKT weekend i havens tegn og NU kan jeg over mærke det i hele kroppen på arbejdet (griner)

    SvarSlet
  14. Hej Tim
    Jeg er altid flittig med kameraet :) Ja det har du ret i, men sådan noget mærkes på kroppen :)

    SvarSlet
  15. Her er rengøringen af udestuen altid en hadeopgave - men så skøn, når den er overstået.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Esther
      Det er bestemt heller ikke noget, at vi bryder os om, bare noget der skal overstås.

      Slet