fredag den 8. april 2016

En dejlig dag

5 mm i aftes og stort set solskin hele dagen, en enkelt lille byge og lidt skyer, men ellers havevejr. Jeg har klippet roserne igen, sidste gang var jo kun grovklipning, det var hurtigt overstået, nu er det bare at vente. Jeg så lige på DMI, at Silkeborg har fået 30 mm i går, så jeg skal ikke klage.

Det grønnes derude, og det pibler op, herligt.
fin udsigt med flotte skyer
den lille hasselbror
 Kobjælderne/Pulsatilla er fyldt med knopper
Valmuesøster/Meconopsis bemærk hvor den har sået sig selv, det er super.
 primula og en overraskelse til højre under bladene tror jeg, det må jeg have set efter i morgen.
 Dobbelte påskeliljer
 R. globigerum
 her tæt på blomsten
 R. Isola bella
er også ved at være fin nu.
Jeg vil ikke skuffe jer ;) så her kommer påskeklokkerne:

 ovenstående billeder er fra klokkehøjen


 denne står næsten og sopper i vand det gør den dobbelte også
 I dag har jeg gravet påskeklokkefrølinger op og plantet dem andre steder i haven.
opstilling ved gangdøren
 solnedgangen var flot i aften
 men jeg var lige ved at blive inde og nøjes med udsigten fra vinduet.
God weekend med forhåbentlig dejligt vejr til os alle.


20 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Her har vi også haft nogen sol idag men ned hos min mor var det regn og rusk fra morgenstunden. Tror at Fyn var delt i to. Flot at Meconopsis har sået sig selv og de er pænt lang fremme. Min den blå er først lige at ane nu. Mine kobjælder er pænt med :-) spændende hvor længe jeg har glæde af den for de plejer ikke at blive så gamle hos mig. Her andet år er de dog fine.
  Din plante parade ved døren ser da så indbydende ud :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var da underligt, det kunne godt tyde på, at Fyn var delt i to. Sidste år synes jeg ikke, at Meconopsis såede sig selv, men i år skal jeg da love for, at den har gjort det. Mine kobjælder er ret stabile, hvis jeg holder mig til de gamle, men køber jeg nye forsvinder de, så det er jeg holdt op med. Ja planteparaden er helt fin for tiden :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Idag var det så os østpå der fik det ustadige vejr. Det ser da super ud hos dig, vandet ser ud til at være trukket hurtigt væk.
  Imponerende at dine Meconopsis sådan frøformerer sig, men det passer egentlig godt sammen med at når man samler frøene har de ry for at lynhurtigt tørre ind og dø - det har de ikke gjort hos dig!

  Så de er jo alletiders:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nå så havde I ustadigt vejr i dag, ja så har vi alligevel været heldige. Det meste af vandet var trukket væk til morgen, der står dog stadig vand i det snoede bed, og hvor er det mudret rundt om kring.
   Jeg sendte frø af den til Anne, de er kommet op hos hende, jeg kan ikke huske, om du fik nogle, men det er super, at de har sået sig selv her. Tror du jeg kan flytte planterne til andre steder i haven?
   Tak i lige måde.

   Slet
  2. Jo du bør da kunne flytte dem - hvis du tager jordsklumpen hel med og rødderne ikke beskadiges, så er det jo det man gør:)

   Slet
  3. Tak - ja det var vist et dumt spørgsmål, jeg tænkte på frøsåning, hvor de helst vil bo i samme miljø :)

   Slet
 3. Jeg har også været ude og rumstere i haven et par timer i dag. Det var ikke helt byge frit, men bedre end ugens første dage.
  Hasselbror er bare så fin, den er også kommet på min ønskeseddel. Der er en hasselbror, i en af de gårdhaver jeg passer på mit arbejde, og den står virkelig flot lige nu :-)
  Lad os håbe vejret arter sig, så der kan blive rykket noget i vores haver her hen over weekenden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja det er skønt, når vi kan komme ud og rumstere, men det var nu rart at være fri for regn og byger, vi må håbe på bedre held i weekenden.
   Ja hasselbror er en fin lille sag, der findes åbenbart flere af slagsen, jeg har to, men har set at Anne Marie snakker om en tredie.

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Ja, påskeklokkene må med hver dag! Snart kan mine overta når det er slutt hos deg :)
  Flotte rhodoer du har! Jeg tør ikke klippe mine roser før faren for frost er over. Her er det meldt frost i morgen natt, så det er ikke trygt enda. De fleste lever tror jeg, men jeg må beskjære de mye. Det gjorde jeg ikke i fjor, for da var det ikke nødvendig.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja jeg kan slet ikke lade være med at tage billeder af påskeklokkerne, de bliver ved længe endnu, så måske kan vi begge vise billeder af dem.
   Jeg kan godt forstå, du venter lidt endnu med dine roser, der loves ikke nattefrost herude på vores ø, men derfor kan det godt komme i maj.
   Klem

   Slet
 5. Godt at solen kunne komme og tørre på din jord. Vi fik meget regn i går, men i vores lette og tørre sandjord løber vandet lige igennem, så regnen var nærmest velkommen.
  Hvis jeg havde den udsigt fra mit vindue, ville jeg vist gro fast på en stol! Hvor er træernes silhuetter dog smukke.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det er jeg også glad for, men det er stadig mudret derude, vi skulle også have sandjord her, men der er ler længere nede.
   Ja det er en fin udsigt her fra mit vindue, den holder jeg meget af.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Heldigvis trænger vandet hurtigt igennem vores jord, så vi har aldrig stående vand. Pulsatilla er også på vej her. De ser så fine og dunede ud. Skønt vejr har de lovet i weekenden. Herligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja der er fordele ved de forskellige jordtyper, når det regner så meget, er det godt med sandjord.
   Det er i hvert fald startet godt, så vi må videre i haven.

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Jeg vidste ikke præcis, hvor meget vand vi fik i torsdags - bare at det var meget, men hele 30 mm er nu noget af en slat! Flot, at Meconopsis har sået sig selv - den vil desværre ikke rigtig her - mon det har noget med jordtypen at gøre? Isola Bella er da helt fantastisk nu - det må være svært for dig at løsrive dig, når du kommer forbi. Globigerum er også meget smuk, og det ser ud til, at der er mange knopper endnu at glæde sig til. Hvor er det en fin opstilling, du har lavet ved indgangsdøren - det får helt sikkert gæsterne til at smile :) Hvor er dine bede fine og rensede for ukrudt - utroligt, at du kan nå så meget med din store have. Tak for påskeklokker - nej, jeg kan ikke få nok :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det er en pæn sjat vand, I har fået, Herning fik vist 45, vi har på 3 dage fået 35, men vandet er sunket ned nu, til gengæld er det så pløret på skovstierne, at det næsten ikke er til at gå der. Det ved jeg ikke med Meconopsis, men Anne har fået frø af mig, de er kommet op, så måske kan du være heldig, så du kan prøve igen. Alle riddersporerne er i øvrigt kommet op igen :)
   Ja det er så skønt med de første rhodoer, jeg går forbi mange gange om dagen og dvæler ved dem. Hm mine bede er da ikke så fine, men opstillingen er jeg helt tilfreds med. Jeg har gået rundt derude næsten hele dagen i dag.
   Der er nye billeder af påskeklokker i kameraet igen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Dejlige billeder som altid.
  Fin opstilling ved døren.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 9. Ja, jeg kan heller ikke få nok af påskeklokkerne, gad vide om du er nede på knæ for at tage disse billeder, men du har jo også påskehøjen. Isola Bella er bare smuk, jeg husker den frem de andre år -en af de tidligste , ikke?
  Ja det en fin opstilling ved døren, er det ikke også bare der man har lyst til at det ser allerbedst ud med krukker og pynt... jeg har fået klippet næsten alle roser ned indtag, fortsætter i morgen.
  God aften med knus på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Det er godt at høre, for jeg kan ikke lade være med at tage billeder, der kommer en hel flok igen i næste indlæg, som udkommer lige om lidt :)
   Ja Isola Bella og Daurilut er de tidligste nu.
   Tak skal du have, jo det er jo ved den dør, man går ind, at det skal stå, så ser man det hver gang.
   Flot at du har fået klippet næsten alle roserne i dag, det er hårdt arbejde for ryggen.
   God aften med knus tilbage.

   Slet