lørdag den 23. april 2016

Et underligt vejr

Dagen startede med rim i græsset og på taget, men for første gang i en uge, var det helt stille vejr.
stierne er nyslåede på Bertels bakke, her kan man rigtigt se dem
 Det var et smukt vejr, mirabellerne blomstrer endnu
og pilen her var fyldt med blomster.
Efter morgenmaden listede jeg en tur rundt med kameraet, billederne kommer senere. Derefter gik jeg i gang i ørkenbedet. Der var stadig mange græstotter, så nu er jeg øm både her og der. Solen varmede, jeg smed jakken og smøgede ærmerne op, ja så varmt var det, 25 grader i solen.
ved middagstid begyndte det at trække op, billedet er taget fra ørkenbedet, hvor jeg kravlede rundt :)
Solen kom igen, mens vi var inde og spise, men da vi gik ud igen, kunne vi godt se, at det trak yderligere op. Så kom det sne og regn og pludselig kraftig vind, temperaturen faldt lynhurtigt til 5 grader.
Bent skyndte sig ud og dække den grimme gunnera og fyre i brændeovnen. Nu skulle vi hygge indendøre resten af dagen. Knap en time efter var det overstået, og det blev igen ok vejr, dog med lidt mere vind, men jeg kunne fortsætte i ørkenbedet med frakken på. Underligt vejr - men jeg har set, at det både har regnet og sneet andre steder i landet. I dag var vi heldige.
smuk blå himmel og ordnede kanter, kan man forlange mere.
 Acer tegmentosum kan købes her, forleden skrev jeg i mit indlæg, om et arrangement i Kalundborg 27.4. Jeg er medlem af Vestsjællands Havekreds, det kan sikkert undre nogen, men der hører Samsø altså til.
Viburnum sargentiana Onondaga er også købt ved Lønbæk Planteskole, smuk i udspring og smukke blomster.
Nyudsprungne birketræer og blå himmel ser bare dejligt ud.
Billede af anemone nemerosa Bright Cup til Rita.
Cardaminen skal Anne se
Et nyt billede af sommerfuglenarcissen, som flere blev betaget af i går, da jeg viste den
 Kvædeblomster
 Prunus blireana er et ganske lille træ endnu
 med syv blomster, derfor er der to billeder. Det står lige ved ørkenbedet, så det var nemt at tage billeder.
Silkepæon og en skrækhistorie fra fb. En dame havde hakket alle pæonerne op, fordi hun ikke kunne lide det røde løv, hun vidste ikke, at det var pæoner, suk.
 R. Isola Bella tog heldigvis ikke skade af frosten, det havde ikke gjort så meget, for den har heldigvis blomstret længe i år, men skønt at have den lidt endnu.
 også R. Jacksonii klarede det
her sammen med R. russotinctum, bemærk den smukke bagside på dens blade
 R. P.J Mezitt er også en af dem, der frister til billeder
R. Songbird
 Der er lidt flere tulipaner i blomst nu
Trilliumen står i skygge, derfor ingen udsprungne blomster endnu, men de er tæt på.
Det blev køligt til aften, så nu er jeg inde ved brændeovnen, der kom lidt regn. Ja sådan var vejret i dag, hvordan så det ud hos dig?
Fortsat god aften.

32 kommentarer:

 1. Tak for billedet af den fine Anemone...den skal helt sikkert på ønskelisten. Her blev der pludselig helt mørkt og der kom et par tordenskrald men mere blev det ikke til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Rita
   Ja den er rigtig fin den anemone Så slap I da heldigt, når I ikke fik regn.

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Her var der også en anelse rim i morgen men solen gjorde hurtigt kål på det. Vejret har vidst været meget forskelligt rundt omkring. Her har vi ikke fået noget nedbør men i Bogense har de haft vejr som du beskriver og det er jo kun ca 20 km herfra. Ikke fordi jeg ønsker regn men Mogens har gødet græsplænen og det skal jo gerne opløses.
  Her er birken også lysegrøn:-) det er faktisk sådan eller helt nøgen den er kønnest efter min smag.
  Er der ingen knopper i Cardáminen? Kønne blomster i Prunusen. Nå jeg troede da ikke at der var nogen der syntes at det røde løv på pæonerne er grimt. I mine øjne er det da utroligt smukt.
  Songbird er super glæder mig til synet når den er helt udsprunget.
  Fortsat god lørdag aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg troede vi havde næsten ens vejr, men ikke denne gang. De lover regn mandag og tirsdag, det er fint med mig, jeg skal snart gøde rhodoer igen :)
   Ja vi er helt enige, jeg er ikke så vild med birken, når den begynder at drysse eller får lus.
   Nej jeg så ingen knopper i cardáminen, jeg synes også, at den er blevet mindre. Ja prunusen er helt fin. Nej har man hørt noget så tosset, pæonløv er da smukt.
   Jeg holder øje med Songbird, det er derfor jeg kommer til at tage et billede, når jeg ser den.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Her har det snødd 6-7 ganger i dag, men det ble ikke noe ut av det. Iskaldt vær, og vi gar brent i ovnen i hele dag. Så vakker din prunus er, og skjønn farge på blomsten!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Det var mange gange, det har sneet, jeg kan godt forstå, I havde gang i brændeovnen. Ja prunusen er skøn, jeg glæder mig til den bliver større :)
   Klem

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Ja, det var godt nok et rigtig dramatisk vejr idag. Og det hører ligesom årstiden til:)
  Det ligner purissima den ene tulipan du har blomstrende.
  vinden skulle lægge sig noget til imorgen - alletiders!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det var det, det skiftede noget, det var rigtigt aprilsvejr.
   Ja det er rigtig, jeg har purissima flere steder i haven.
   Det bliver godt, hvis vinden lægger sig.
   Tak i lige måde.

   Slet
 5. Hej Lisbeth, her fik vi også sne og jeg nåede at tage et billede. Du kan se det inde på min blog.
  Det har altså været en underlig dag vejrmæssigt, du har godt nok fået noget fra hånden med alt den lugning. Jeg bliver helt misundelig når jeg ser alle de fine nye kanter Bent har lavet, lejer du ham ud ? han skal nok blive hentet ved båden og kørt tilbage igen :o) Det er altså utroligt du kan klare den store have, jeg kan næsten ikke overkomme min.
  Nå men nu skal jeg ind og lure på din rosenliste for jeg skal have fundet en klatre rose.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Jeg må ind og kigge, havde ikke lige set at du har lavet nyt indlæg.
   Ja meget underligt vejr, jeg synes nu heller ikke jeg kan følge med med at luge, men hvis bare vejret er godt, så går det, jeg får nu lidt ondt hist og her :) Bent kan dårligt nå min have, så du må finde din egen Bent :) Nu er min have jo mit arbejde, så jeg kan være i den hele tiden, du skal jo på arbejde en gang imellem.
   Spændende med en klatrerose.
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbeth.
  Vi har haft godt vejr indtil 17 tiden, så begyndte det at blæse og små regne, Der kommer lidt torden, men ikke det store, Her i aften har det små regnet men jeg var ude lidt før 23 (dække kartoflerne hvis der nu skulle komme frost) og der regnede det ikke og det virkede meget mildt. Så jo det har været et mærkeligt vejr i dag.
  Men har fået nået noget - er blevet færdig med at grave det nye bed :-) så nu skal der ligges nogle sten som kant og så kan der plantes i det
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Kirsten
   Dejligt at I havde godt vejr så længe, så du kunne få lavet dit bed færdigt. Her til morgen er det næsten stille vejr, og der ikke rim i græsset, det er dejligt. Du må have en dejlig dag.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Det er dejligt at kunne nyde synet af nyudsprungne træer op mod den blå himmel - jeg har virkelig ondt af de stakkels allergikere, hvor mareridtet tværtimod starter nu. Prunus blomsten er så fin. Er de n ikke forstørret en del?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er bestemt dejligt, men det er ikke sjovt for allergikere. Jeg har en svigerdatter, som er meget plaget af birkepollen, og de har et stort smukt træ i deres have. Jo jeg har beskåret billedet en del.
   Vi sidder her med solskin, men i Kolding hos fru Friis er der store snemængder, underligt her d. 24. april, jeg har set det på fb.

   Slet
 8. Hej Lisbeth,
  Smukke billeder fra haven. Hvor har du været flittig som altid. Her skinner solen og der var dramatisk himmel i går ud over Sjælland dajeg kørte min søn til Slangerup.Jo sne ved Kolding er god nok. Min søster har haft nattevagt som Falckredder sendte også et billede af total snedækkede veje dernede. Aprilvejr-er da noget lumskt. Jeg har også dækket et par frostfølsomme over til natten - nu må det frost godt snart slippe. Dejligt at følge alle dine flotte træer og planter - kunne du ikke gå lidt Rhodo amok og vise hvor langt alle dine er? Her er de kun i knop endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have, ja det er lige nu, det er nødvendig at gå haven igennem for ukrudt. Det er godt, vi ikke har sne, men det ser nu noget voldsomt ud omkring Fredericia og Kolding. Vi har dækket gunneraen igen, det er nødvendigt.
   Mon du har læst dette indlæg http://hneballehaven.blogspot.dk/2016/04/bugnende-knopper.html, der er mange billeder af, hvor langt mine er, det er kun et par dage gammelt.
   Men ellers kan du trygt regne med, at det ikke varer længe, inden jeg går rhodo amok :) Knopperne bugner simpelt hen, men det er godt de venter med udspring, for de kan ikke lide frosten.

   Slet
 9. Hej Lisbeth. Det var flotte og meget forskellige billeder. Tak for det. Her hos os har vejret været helt fantastisk hele bededagsferien, fuld sol og ingen vind. Men i dag er der kommet og gået haglbyger og ind imellem har det været solskin. Jeg har brugt dagene på at slappe af og nyde solen, men har også været en del indenfor. Det har været rigtig dejligt at kunne slappe så meget af. Jeg har rigtig nydt det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak skal du have, ja i Nordjylland har I haft godt vejr, vi klager nu heller ikke. En byge i går og en i dag og ellers nogenlunde rimeligt med sol.
   Godt du har slappet af og nydt det, det var nok lige, hvad du trængte til.

   Slet
 10. Kære Lisbeth Her på Amager har det været fint vejr, stort set, lidt koldt til tider, men for det meste solrigt. Superskøn mirabelle, Prunus og Bellablomstring. Ser ud til at I har haft dejligt med sol. Ja det er om at kende sine spirer og skud, det kan hurtigt gå galt.
  Jeg regner med at tage til Fyn på søndag med Linda, der er marked på Sanderumgård forhåbentlig kan vi komme forbi JAS. Jeg har sagt til Linda vi skal se efter en Sweetpretty til dig. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. kære Tina
   Dejligt at I også har haft fint vejr, ja man kan nemt komme til at luge det forkerte op, men jeg har nogenlunde styr på det i ørkenbedet.
   Jeg har hørt fra Linda, at I to skal til Fyn sammen, det bliver da hyggeligt, mon ikke Jas har tid til besøg af jer. Sanderumgård, det er spændende, jeg har også tit tænkt på at komme med der, men når vi tager til Fyn, besøger vi Arthur og familie, så er der ikke tid til mere. Tak for det, jeg har jo en rose, som jeg ikke ved, hvad er, der var ingen skilt på, måske er det den.
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth.Vi havde superflot vejr på plantemarkedet i dag i Søborg.Men på hjemvejen kom der lige en byge.Dejlige billeder du viser i dag.Og nu er du også godt med med tulipanerne.
  Og smukke rhodoer i blomst.
  Her er min store kirsebærtræ lige ved at springe ud........et fantastisk syn hvert år.
  Lad os håbe på lidt varmere vejr i næste uge.
  Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det ar da dejligt vejr til plantemarkedet, jeg har hørt på fb om en byge, men der har du nok været på vej hjem. Ja nu begynder det at hjælpe med tulipanerne. Vi får nok billeder af dit store kirsebærtræ, jeg er ikke i tvivl om, at det må være et fantastisk syn.
   Ja det må vi håbe.
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Kære Lisbeth
  Fine billeder af haven og smukke rhodoer, har også været Til Plantemarked, sjovt du nævner en Prunus, den jeg købte i dag heddeer Comet.
  Blå himmel og ordnede kanter er flot.
  Hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have. Nå du har også været til plantemarked i Søborg og købt en prunus, ja det var da sjovt.
   Ja det pynter altsammen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 13. Tja, det er jo egentlig bare typisk aprilvejr. Tror bare vi længes ekstra meget i år efter sol og varme, da vi ikke havde en specielt varm sommer sidste år. Sådan som jeg husker det, var det mest skyet m/regn...og 18-19 grader...bortset fra de første dage af juli, hvor vi var på Bornholm - og havde en tropenat.
  Her har det sneet en anelse i dag, men det var ikke noget, der lagde sig.

  SvarSlet
 14. Hej Esther
  Ja det er det nok, men det behøver da ikke at være så typisk. Sidste år var bestemt ikke et særligt godt år, hvad angår sommer, det var kun kort, at det var varmt.
  Her har vi også fået lidt byger med sne, men mest regn.

  SvarSlet
 15. Fine billeder som altid.
  Her var det hvidt til morgen. Ingen vind. Solen kom igennem og den er ved at ha` magt, så det hvide forsvandt. I løbet af dagen har vi fået lidt regn/ sne og sidst på dagen begyndte det at blæse. Her til aften er der ingen vind. Sådan kan en aprils dag være.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja det var noget værre noget med det sne, i Kolding og Fredericia lå der meget sne. Her har der også været skiftende vind, og nu er det koldt, så vi får frost i nat, tror jeg.
   Tak i lige måde

   Slet
 16. Hej Lisbeth. Sikke smukke billeder af din have. Rigtige sommerlige billeder og ja som du skriver, så pludselig vendte det til vintervejr. Lidt pudsigt, da vi i går , g´hvor vi jo var afsted fra kl 8 . 18.30 og helt ovre ved vestfyn. På intet tidspunkt havde vi dårlig vejr, selvom både vestfyn og midtsjælland havde haft hagl og regn .
  Nu håber vi altså snart at foråret er rigtig på vej
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja det så lidt sommerligt ud, men det var det ikke i dag. I var godt nok heldige, at I slap uden om bygerne.
   Ja lad os få forår og ikke vinter.
   Kh Lisbeth

   Slet
 17. Ja det har været et rimelig ustadigt vejr de sidste par dage og koldt tillige med, så det var dejligt at I havde gang i brændeovnen.
  De lyserøde blomster i din Prunus blireana er så yndige og så venter jeg spændt på din trillium.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det må vi sige, i aften var det nu koldest, vi var nede på 3 grader, da vi gik ind, så er det ikke sjovt længere. Men godt vi har brændeovnen.
   Ja den har ret yndige blomster, synd der ikke er flere af dem.
   Jeg venter også spændt på min trillium, den må da snart komme.

   Slet