mandag den 26. september 2011

Store plantedag

Tænk at have mange planter at plante på sådan en dejlig solskinsdag. Det har været ren råhygge til sidst med kortærmet bluse. Fantastisk dejligt ovenpå al det dårlige vejr, vi har haft.
Men jeg må nok sige, at havelivet er blevet mere besværligt efter jeg er blevet haveblogger :-)
Gule haver, hvide haver og lyserøde osv. Så jeg har flyttet rundt på stauderne til den store guldmedalje, håber de overlever alle flytningerne. Men som I kan se, kan det godt være, jeg har næsten alt :-) men der er stadig plads til meget endnu. Jeg er ikke begyndt at plante i lag endnu.


Her ser I det, der skal blive det hvide bed. Det ligger i den gamle have. I må se bort fra den lyserøde floks, den bliver flyttet. Det bliver nu ikke helt gennemført, kan jeg se. Bagerst fra venstre ser I syrenga pinnatifolia, magnolia sieboldi, bag ved igen er en næsten hvid fuchsia. Til højre i bedet har jeg plantet de to hvide dagliljer og så er der rhod. snehvide og rhod. schneekrone. De liljer I ser foran i bedet er lyserød, men de står så smukt der, så det bliver ikke i år, det bliver helt gennemført.

Her er så dagliljerne Arctic Snow og Joan Senior

Denne her dobbelte hvide margurit har jeg flyttet til bedet i dag. Tropelium står så fint, jeg kunne ikke nænne at flytte dem.


Den fine næsten hvide fuchsia, som jeg har fået af Ida. Hun delte sin med mig.
Nu kommer så billeder af det jeg købte i går og som jeg har plantet.

Denne fine alunrod kunne jeg ikke stå for. Er den ikke smuk.


Heucherella

Brun heucherella
Har desværre ikke navnene på dem.

Bregne (købt ved sønderjyden)

Haveaurikel (sønderjyden)

En anden slags ligularia (sønderjyden) er der nogen, som kender den? Skal stå i skygge sagde damen.

Porcelænsblomst (sønderjyden)

Primula (samme bod som dagliljerne)

Ungarsk anemone
Tilbage står en brun solbrud, som endnu ikke er plantet. Kan den tåle at stå fugtigt, hvem ved det, Hanne f.eks :-)
Nu til planterne fra Staudefeen

Til venstre Anthemis Wargrave den lille th. Trollius pumilus Djupedal

Echinacea purpurea 'Green Jewel og Echinacea 'Sunrise'

Phlox Sherbert Cocktail
Så mangler der kun en enkelt mere, det er hortensia Limelight, den har jeg ikke helt fundet en plads til. På nettet står der, at den bliver 3x3 meter. Er der nogen af jer, der har den, hvor den er så stor?

Ja og så er der bær i min kinesiske kornel

Og nu er sumphibiscus meget tæt på udspring.
Håber I kommer helt herned og at en eller anden venlig sjæl kan svare på mine spørgsmål :-)

8 kommentarer:

 1. Ja, helt ærligt, besværligt er det blevet - og alle de planter man pludselig får kendskab til og som altså bare ikke kan undværes :) Hvor er det skønt....

  Jeg er vild, vild, vild med Heuchera og Heucherella. Troede måske jeg skulle samle sådan de fleste. Men fandt jeg ud af, at der er over 400 registrede Heuchera alene. Noget med nogle Amerikanere, der så den som afløser for Hosta. Nå ja. Men en del har jeg da fået samlet efterhånden :)

  Ang. Limelight. Den har vi også plantet i år. Så var det jeg, for nyligt, så et billede af den hos Lisbet (countryliv). Hendes er meget stor. Større end jeg troede... :)

  SvarSlet
 2. Hi-hi... ja det er sandelig ikke for sjov, sådan at være haveblogger og skulle følge med osv. Købte du egentlig lige så mange planter før i tiden? Ja, jeg kan jo nok regne ud, at nogle stykker må du have købt ad gangen, med det kæmpe udvalg, du har nu, men alligevel?

  Det har sikkert været rigtigt hyggeligt at gå og plante i dag, vejret var vist godt nok?

  Ulla

  SvarSlet
 3. Jeg ruller lige lidt rundt af grin :-) For det er bare helt mine tanker. Jeg har lige siddet og fortalt min engelske veninde (som også er have-gal) at jeg er alvorligt bange for snart at løbe tør for plads med alle de planter, der kommer på ønskelisten.
  Jeg er virkelig spændt på at se dit hvide bed til næste år og jeg er sikker på at det bliver rigtigt flot. Jeg arbejder ligesom dig, gør undtagelser hvis tingene virkelig trives i et 'forkert' bed. Min erfaring er at det tager ihvertfald et år eller to, at få tingene næsten perfekt. Og til den tid får man så en ny skør idé, så man kan starte forfra :-D Men jeg synes at det er det sjoveste, at lave nye bede og glæde sig til at se dem året efter, så det er ok med mig.
  Ja, solbrud kan godt lide fugt. Faktisk hænger den often med ørerne, hvis den står for tørt.
  Og måske er din ligularia den som hedder Ligularia przewalskii? Den har jeg, og den ligner på bladene. Den kan godt stå i sol, men skal have fugt.
  Herlige plantedage vi har... man bliver helt overstadig :-)

  SvarSlet
 4. CuginaK: Ja det er blevet besværligt, men også dejligt at have en laaaang ønskeliste :-) Heuchera og heucherella er skønne planter, men 400 stk. er måske lige i overkanten :-)Jeg må have hørt Lisbeth om, hvor stor hendes limelight er.
  Jeg tror også madam Bæk har den.
  Ulla: Ja siden jeg blev havetosset har jeg købt rigtig mange planter, men dog ikke så mange stauder, dem var jeg faktisk ved at gå fra :-) men det er blusset lidt op igen, må man sige.
  Vejret var fantastisk og det er det igen i dag, så kan man kalde sig en heldig efterlønner :-) men jeg føler med jer, som skal på arbejde.
  Hanne: Hehe ja det er da sjovt, at vi har tænkt det samme. Jeg synes også jeg var ved at løbe tør for plads, indtil jeg skulle til at tage billeder, så opdagede jeg, at der var masser af plads :-) indtil det gror til i hvert fald. Der er også mange ting at tage hensyn til, nogen skal have sol,nogen halvskygge og nogen fugtig jord, for ikke at snakke om dem, der skal have halvskygge men kun er 20-25 cm høj, puha jeg tørrer lige sveden af panden :-)
  Men nu reddede du da min solbrud, den kommer selvfølgelig til at stå sammen med staudesolsikkerne, som dog skal tyndes noget ud. Jeg putter nogen i potter, måske et godt bytteobjekt. Så må det jo blive et flammebed. Det værste er, at lige ved siden af står 4-5 hortensiaer, fordi de også gerne vil have fugtig jord. Der er ikke meget flamme over dem.
  Der er heldigvis også fugtigt, der hvor jeg har plantet ligulariaen, så det er helt fint, men der er også en del skygge.
  Ja jeg fornemmer også en hvis overstadighed blandt bloggerne, det er herligt og herligt med det dejlige vejr. God havedag

  SvarSlet
 5. ak...ja... haven KAN være en dyr fornøjelse, men det ser da godt ud ;)

  SvarSlet
 6. Hej med dig.

  Lidt hjælp med dine navne: den mørke heuchera hedder Midnight Rose, den grøn/brune hedder Green Spice og den brune heucherella hedder Sweet Tea. Din ligularia ligner Osiris Fantasie.

  Dejligt med endnu en heuchera-fan. Det kan virkelig blive en mani med at samle på dem. Jeg har gjort mig mange erfaringer med dem efterhånden. De gule/gyldne kan være lidt vanskelige og er nogen tid om at etablere sig.

  God fornøjelse.
  Helga

  SvarSlet
 7. Tak Tim, ja dyr men dejlig fornøjelse :-)
  Hej Helga
  Tak for hjælpen med navnene. Det er rart at vide, hvad de hedder. Nogen heuchera vokser fantastisk, så jeg har kæmpe klynger af dem, andre er mere forsigtige. Jeg har den limegrønne, den kan hurtigt blive kvalt af de mørke, som vokser godt år for år.
  Heucherella havde jeg kun et par stykker af, den ene er ikke så grovillig, den anden vokser fint.
  Specielt den nye brune er jeg vild med, den er smuk.

  SvarSlet
 8. Hej Lisbeth. Pyha - ja ønskelisten bliver længere og længere når man ser alle de spændende planter på havebloggene alle steder. Det er kommet helt bag på mig selv, at jeg har lavet så meget nyt i år - med inspiration fra nettet og det er så hyggeligt. Dit nye bed bliver bare så flot. Sikken energi,du har, jeg kan helt mærke vibrationerne fra dit indlæg helt ned i tastaturet!!

  SvarSlet