onsdag den 28. september 2011

Daglilje, roser og efterårsbilleder

Over middag blev det igen dejligt vejr, så jeg fik lavet et lille bed færdigt. Vi havde en vildtvoksende syren, som bare stod og fyldte for meget sammen med vores fine cypresser, så den fjernede Bent. Her blev så et stykke med bart, som jeg udnyttede til at plante lidt i. Jeg havde delt et par dagliljer, kan ikke huske hvilke og aner ikke om farverne passer sammen, men det vil tiden vise. Så i bedet kom to dagliljer, et par geranier og et par hostaer, til næste år er det meste af jorden nok dækket, håber jeg.

Sådan ser det ud nu.Som I nok husker er jeg meget træt af asters, derfor har jeg dem også rigtig mange steder :-) hm giver det mening, næh egentlig ikke!!!

Frøstande af alperanken

Hver gang jeg går forbi med apparatet, tager jeg et billede af en af mine yndlingsblomster Broadway Lights

Chokoladeblomsten er også så dejlig

En smuk cornus, Anne Marie, Lønbæk mener, at det måske er C. Walteri

Denne Cornus Controversa blev fældet af rådyrbukken i foråret, men den kommer frejdigt igen og er ved at genvinde den rigtige mørke farve på stammen :-)

Endnu en blomst i den gule lupin

Hjortetakstræ og efterår

Den stadig så smukke hortensia

En enkelt blomst i miss Batemann

Den smukke parykbusk i modlys sammen med rhododendron Chinese

Stella d´oro blomstrer stadig
Og nu til mine roser, som jeg har puslet om i dag. Som nogen måske husker fik de rosenstængel-svamp i det tidlige forår. Desværre har de ikke fået det bedre, nuvel de har blomstret så godt de kunne, men mange knopper er visnet inden de sprang ud. Stænglerne er stadig ikke i orden og måske bliver de det aldrig :-( Det kan jeg så lære af at have så mange roser. Derfor har jeg taget billeder af nogen af de smukkeste roser, for hvem ved om de får det endnu dårligere i løbet af vinteren.
Til sidst en rosensolstrålehistorie om Penny Lane, som gik så gruelig meget igennem. Hun var klippet fuldstændig ned, ingen liv var at se, men en dag tittede en lille spire frem. Jeg holdt dagligt øje med den og puslede om den, den voksede mere og mere og se lige her, den lille overlever :-)

Rigtig god torsdag til jer alle

7 kommentarer:

 1. Hej, det er en flot flot have du har og et charmerende hus, som jeg lige kan skimte. Og roser!!! Kan du sige, hvad den første høje lyserøde hedder?
  Tak for dine kommentarer på min blog iøvrigt:)

  SvarSlet
 2. Tak Kristina. Den første høje altså rosen på det første billede er Astrid Lindgren.
  Pletter i luften bunddækker fantastisk og gror meget charmerende op mellem rhododendron, eller hvad de nu er plantet imellem. Det er rigtig smukt.
  Og selv tak for kommentarer :-)

  SvarSlet
 3. Jeg synes altså, at dine ASters er skønne :-)
  Er det fordi du synes at de fylder for meget resten af sæsonnen? Eller er det blomsterne nu, som du ikke bryder dig om? Jeg ville plante noget andet ind imellem dem, så du også fik farver og blomster resten af sommeren. Hvis det altså er derfor :-)Jeg har jo også en del Asters, men indtil de blomstrer står de bare som grønne 'klumper' og giver lidt ro imellem de andre blomster, synes jeg.
  Skønne billeder du viser af alt det andet også. Det er jo et helt vildt havevejr, og man kan bare se hvordan blomsterne elsker det ligesom os :-)

  SvarSlet
 4. Hej Hanne
  Ja men de er da skønne de asters, men de er for aggressive, synes jeg. Jeg synes også det ser flot ud, lige når de blomstrer med de store farveklatter ud over det hele. Fantastisk syn det medgiver jeg. Jeg har heller ikke noget imod de grønne klumper, men jeg har noget imod de spirer, der kommer op midt i mine dagliljer eller pæoner, som jeg også har i det bed. De har inficeret alt i mit oprindelige staudebed, og det synes jeg er træls. Har I andre slet ikke det problem? Min plan er, når de er afblomstret at lave en sti midt igennem bedet, så jeg bedre kan styre dem, men det er ikke nemt at styre, at de kommer op i andre stauder. Så snart de er afblomstret klipper jeg dem ned, så de ikke breder sig ved frø.
  Ja det er et vildt fantastisk skønne havevejr, det var lige, hvad vi trængte til.

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth.
  Smukke billeder du viser.
  Ønsker dig en god dag.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlet
 6. Nå ok, så kan jeg godt forstå, at de irriterer dig, de Asters. Det var da underligt... det har jeg aldrig nogensinde været ude for. Så det må være en speciel slags du har. Mine får kun en enkelt eller to 'nye' stængler hvert år.
  Har du navne på dem, eller er det 'arvestykker'?

  SvarSlet
 7. De fleste er arvestykker, og så har jeg købt små potter i Netto og en enkelt på en planteskole. De har krydset sig så der er nu forskellige farver, men kan ikke mere finde ud af, hvad for en der er fra en planteskole. Dem jeg har ved nordbedet ser fantastiske ud lige nu, men jeg skal være over dem, ellers er de snart overalt mellem mine rhododendron.

  SvarSlet