lørdag den 3. september 2011

Skovkig, storkenæb og andre kig

Dagen startede grå, trist og blæsende, men over middag blev det dejligt vejr. Jeg fik besøg af en turist, som var herovre på forlænget weekend. Hun var meget interesseret i roser, så der blev rigtig set på roser. I går kom der forøvrigt også et par turister forbi, rigtig hyggeligt, at der bliver ved med at komme besøg.
I går glemte jeg at fortælle, at jeg i Superbrugsen fandt de flotteste hortensiaer, de kostede kun 40 kr., så selv om jeg ikke manglede nogen, ja så hoppede der alligevel en op i kurven. Det var så billigt, at jeg ikke kunne stå i mod :-)

Det var da et fund for 40 kr. ikke?

En lille sød dahlia, som bliver ædt af sneglene, men her var lige en fin blomst i dag.

Frugter af benveden

Hejrenæb

Hibiscus stadig lige smuk

Himlens syv sønner lige på spring, jeg glæder mig til at se den i blomst.

Magnolia Sieboldii med frøstande, kender I dem? Kan man få noget ud af at så dem?

Min sandten om der ikke var en nøkkerose mere, jeg troede det var slut for i år.

Se hvor smukt storkenæb blomstrer ud over det hele

Til slut cimicifuga brunette/sølvlys og hvilken duft :-)

Håber I andre også har haft en dejlig havedag.

7 kommentarer:

 1. Det er vel nok dejligt at se alle de blomstrende planter. Så er der jo langt til efteråret med så rigt et blomsterflor! Nu må jeg ud i min egen have og klippe det visne væk, så blomsterne kan komme frem!

  SvarSlet
 2. Dejlige billeder.
  Blev også lidt klogere i dag, var ikke klar over himlens syv sønner fik blomster. Har en lille plante, som endnu ikke har blomstret.
  Den er gravet op, så den kan flytte med på landet.

  SvarSlet
 3. Har lige været ude og nærstudere Himlens syv sønner, som står i en potte mellem en del andre planter, den har sandelig fået blonsterknopper :-)

  SvarSlet
 4. Birgitte: ja lad os håbe, der er langt til efteråret, men lige nu er der desværre ikke noget, som tyder på det. Skybrud lover de og det er allerede ved at mørkne.
  Vivik: jeg kunne godt huske, at du også har Himlens syv sønner, min er nu heller ikke særlig stor. Men jeg må indrømme at jeg synes blomsterknopperne var lidt sølle at se på, jeg tænkte skal det være en blomst. Men nu er den så småt ved at begynde på en klase, jeg har dog ikke kunnet mærke nogen duft endnu. Det skal nok blive godt. Det dejlige ved den er, at det først er nu i efteråret, den blomstrer, på det tidspunkt, kan vi ikke få for mange blomster.

  SvarSlet
 5. Ja, det er vigtigt, at der er noget at se på hele året rundt :-)

  SvarSlet
 6. Jeg nåede først på bloggen meget sent igår, så dette indlæg må være smuttet for mig :-)
  Den lyder spændende den 'himlens syv sønner'. Den har jeg aldrig hørt om før. Spændende at se blomsterne, og ja, det er dejligt at der stadig er en lille smule vi kan se frem til.
  Min sølvlys står stadig kun i knop, så den kan jeg også glæde mig til her. Jeg elsker simpelthen duften :-)
  Jeg kan godt forstå at du lod Hortensiaerne hoppe op i kurven, sikke et tilbud.
  Min Hibiscus står med pænt store knopper nu, altså én af syriacus'ne. Nu håber jeg bare ikke at de bliver gule og falder af, nu hvor vi får regn igen. Jeg vil gerne se bare én blomst, så jeg evt. kan flytte den.

  SvarSlet
 7. Hej Hanne
  Den der Himlens syv sønner er rigtig fin, jeg skal nok tage flere billeder af den, hvis det skulle træffe at blive tørvejr. Sølvlysen er fantastisk ikke mindst duften, den er nemlig god.
  Der var flere hortensiaer endnu, da jeg var der i dag, men jeg holdt mig i skindet :-)denne gang.
  Min sumphibiscus er meget tæt på nu, så jeg håber den kommer i løbet af ugen. Den er spækket med knopper, så det bliver spændende.
  Håber din når at vise en blomst, så du kan se farven.

  SvarSlet