lørdag den 17. september 2011

Høneballehavens historie del 5

Her kommer en kort historie om lyngbedet.
Ja for lyngbedet blev vores næste projekt. I 2006 arvede jeg noget lyng, som havde stået i krukker på Samsø Højskole. Det blev plantet i et bed, som vi kaldte Bents. Bent er nemlig vokset op på heden, så han er vild med lyng og blåbær. Det gik helt godt med det bed, syntes vi

Så det ville vi prøve et andet sted i haven. Som sagt så gjort, det nye lyngbed blev lagt lige ved siden af det første stenbed. I september 2007 gik vi i gang med projektet


Den gang blev der plantet noget lyng, som stod og råbte til hinanden og en troldel. Senere købte jeg nogle små (meget små) fyrretræer, et par små grantræer, en blød ene og flere lyng. Desuden blev der sat blåbær og tre japanske ahorn. Den ene er allerede flyttet til hjertebedet, der var ikke plads til det hele i bedet mere.
Det er blevet et rigtig dejligt bed her i 2011


Til slut dagens rose

10 kommentarer:

 1. Lisbeth, for søren da... Det er en helt vild haveføljeton, du har sat i gang. Hvor er det spændende at læse og at se både nye og ældre billeder. Det er helt fantastisk, så stort et arbejde, I har lagt i haven og hvor har du dog mange smukke planter, buske, træer - ja, jeg tror næsten at du har alting.

  Lyngbedet er vel nok også flot - godt at Bent har sit eget bed.... Lyng er en pragtfuld ting her i sensommeren.

  Tak for kigget.

  Ulla

  SvarSlet
 2. Det ser rigtig godt ud.
  Jeg holder meget af Lyng, men vi har kun ganske få planter. De skal jo klippes. Det må jeg have lært at gøre rigtigt, før vi anskaffer os flere Lyngplanter.

  SvarSlet
 3. Tak for kommentaren Ulla, jeg er glad for at høre, at du synes det er spændende at læse om. Ja jeg har mange smukke planter, men jeg har heldigvis ikke alting :-) så er der jo ikke noget ved at købe noget nyt.
  Landbohaven: Du kan da sagtens have lyng, klipning af den kan du garanteret lære af Vivik, hun har meget lyng og ved hvornår det skal klippes :-)

  SvarSlet
 4. Ja, jeg synes også at det er rigtigt spændende at følge din historie, og samtidig blive præsenteret nærmere for alle dine flotte bede :-)
  Det er virkelig blevet et smukt bed.
  Jeg har ingen lyng, for jeg slår dem altid ihjel :-) Men jeg har nogle gange lidt i krukker.
  Jeg synes altså at dine roser ser fine ud. Jeg ved du har sagt at de var lidt sølle. Men de er ihvertfald meget flottere end mine :-)
  Fortsat god haveweekend :-) Imorgen står den på 'kælder' hér, øv.

  SvarSlet
 5. Tak Hanne også for roser til roserne :-) men jeg tager jo kun selve blomsten, skidt pyt det er jo også dem man kigger mest på, så skidt med de bare ben :-)
  Mine lyng havde det heller ikke for godt efter vinteren, det halve af dem er visnet, men det ses ikke for det friske gror hen over og dækker. Nogle er gået helt ud, så måtte jeg skifte med nye.
  Du må trøste dig med, at vejret ikke er for godt til haven. God arbejdslyst med kælderen.

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth.
  Sjovt at følge havens / bedenes udvikling.
  Det har været et stort arbejde at få haven til at se ud som den gør i dag.
  Ønsker dig en god søndag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth, nu har jeg læst alle 5 historieindlæg. Det er noget af et projekt I har haft igang siden I købte og det er flot og frodigt nu. Jeg kan godt lide at der er forskellige temaer når man kommer rundt i haven og hold da op hvor er I flittige:)

  SvarSlet
 8. Hej Lisbeth,
  Sikke en energi med at lave fine bede. Det er da sjovt at se jeres have udvikle sig sådan. En stor hilsen til Bent. Han får da flyttet meget jord, planter og sten. Herligt med så megen haveglæde.
  God søndag.

  SvarSlet
 9. Hej Lisbeth. Tusind tak for den spændende haveføljeton. Nu har jeg læst det hele og set billederne. Det er utrolig flot og sikke et arbejde I har lagt i det. Meget imponerende og stor inspiration for os allesammen.

  SvarSlet
 10. Tak til jer alle for søde kommentarer. Sjovt nok synes jeg, at det er lige så imponerende det I andre laver. Tænk på alt det I får plantet på meget mindre plads, det er da også fantastisk.
  Jeg har jo masser af plads at brede mig på og ingen hvide, gule eller lyserøde bede. Til gengæld har jeg masser af rhododendron :-)
  Jeg er glad for I synes, at det er spændende at læse min føljeton, jeg lægger også stort arbejde i at finde gamle billeder, men det er sjovt og hyggeligt de mørke aftener eller på en regnvejrsdag som i dag.

  SvarSlet