torsdag den 15. september 2011

Høneballehavens historie del 3

Allerførst får I et billede, jeg lige har fundet af de to rosenbede, da de var på deres højeste i 2008. Siden har de ikke været smukkere, det må have været en god sommer. Det er desværre gået tilbage med planterne lige siden.

Herefter går vi tilbage til 2002. Der er nemlig lige et bed i den gamle have, som skal laves.
I efteråret 2002 fik jeg fjernet livmoderen, så må man som bekendt ikke løfte på ret meget. Derfor lavede mine mænd/drenge et lille stenbed til mig, mit første.

Det så sådan ud og i det gik jeg og hyggede mig med at plante nogle stauder.
Der gik dog kun nogle år, så blev det inddraget til rhododendron, hvad ellers.

Jeg tror, det er blevet udvidet lidt, for der er 6 store rhododendron og 3 små i det.
Nogle år senere fællede vi et moreltræ og udvidede bedet, så nu ser der sådan ud.

Her vokser der også en del rhododendron kan I se, samt nogle alunrod og hostaer.

Ørkenbedet bliver til:
I 2005 fik vi en bunke jord i overskud, og Bent sagde, at vi da bare kunne lave et stenbed mere. Det lod jeg mig selvfølgelig ikke sige to gange. Men det skulle være anderledes end de andre. På det tidspunkt havde jeg læst en bog om stenbede af Jørgen Dannesbo, så jeg var ikke i tvivl om, at det skulle være et fladt bed med jord i bunden og sand øverst og hvor stenene skulle vokse op af, om man så kan sige. Så mænd og drenge gik i gang med at slæbe marksten til igen igen.

Godt der var mange til at hjælpe til. Det var store sten nogen af dem.

Jeg fik hurtigt plantet, men ting tager tid og planterne skal gro til.

Billederne her er fra 2006

Og 2007
September 2011
Det var historien for i aften. Tak fordi I kiggede med.
Til slut kommer dagens rosenbillede:

9 kommentarer:

 1. Ja, du har helt ret i, som du skrev igår, at vi er nødt til at gå derud, selvom det blæser en halv pelikan. For ellers løber tiden fra os med det dumme vejr vi har i år.
  Hvor var dine rosen-bede smukke i 2008. Mine har heller ikke været så smukke som 2008-2009 siden. Det er de kolde vintre, tror jeg. Det må være tid til en mild vinter igen, tror jeg :-)
  Jeg er stadig fuld af beundring over jeres store arbejde. Det er godt du har haft så gode hjælpere til det tunge arbejde.
  Imorgen skulle det blive en dejlig havedag. Jeg skal desværre lige bruge halvdelen af dagen på check på Rigshospitalet. Men så er det også direkte hjem og grave i haven :-)

  SvarSlet
 2. Hej Hanne
  Du hører også kun valg med ½ øre ligesom mig :-)
  Det kunne være rart med en mild vinter i år, lad os nu se, synes ikke rigtig vejrguderne hører efter os.
  Ja i morgen skal det ikke blæse så meget og vi skal have solskin. Ærgerligt du skal bruge tid på rigshospitalet, men det er jo vigtigt, at du bliver tjekket. Håber det går hurtigt, så du får meget tid i haven.
  Jeg kunne godt tænke mig at få en liste over planter ind, ligesom madam Bæk har. Har du nogen anelse om, hvordan man gør det?
  Jeg tænker også på, hvordan du har fået det indlæg om dig selv ind.
  Jeg synes ellers ikke jeg er så dum til computer, men den her blogspot har jeg ikke helt fundet ud af endnu. Måske kommer det med lidt hjælp :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er der sket meget godt i haven på ganske få år :-)
  Dejligt at du har kunnet trække på hjælp til alt det tunge arbejde - for det må da ikke have været til at overskue, hvis du selv skulle have lavet alt det :-)

  Det lyder dejligt med havevejr imorgen - så håber jeg, at der er overskud til en enkelt time eller to i haven inden gæster ankommer - det ville ikke være så ringe endda :-)

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth. Tusind tak for den spændende rundvisning. Jeg er imponeret over, hvordan I har bygget sådan en stor have op. Der må være meget arbejde i det. Jeg synes, det er en rigtig sjov idé med yen og yan formede rosenbede. Jeg elsker roser og vil gerne selv have rigtig mange, men det må også komme lidt efter lidt.

  SvarSlet
 5. Halleluja Lisbeth.........er lige blevet opdateret på din havehistorien - der er da virkelig sket noget fra bar mark til paradis. Det må have været en spændende proces helt fra ren sort muld og så frem til i dag. Tak for vingesuset ;0)

  Dorthe

  SvarSlet
 6. ......og så lige:

  Hvis du vil oprette sider som du skriver om skal du gå inde i "Nyt indlæg" her skal du trykke på fanen "Rediger sider" eller måske hedder den ny side når man ikke har nogen - kan ikke helt huske det. Nu kan du så oprette sidefaner på samme måde som du laver indlæg.......

  ....så er der lidt at lege med i week-enden :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 7. Hej Dorthe
  Ja det har været en meget spændende proces og det bliver det forhåbentlig ved med at være, vi finder stadig på nyt :-)
  Der kommer flere afsnit til historien, men det er ikke sikkert, jeg når det i aften. Skal lige se Vild med dans :-)
  Tak for hjælpen med sidefaner, det bliver nok en vintersyssel, noget skal de lange mørke vinterdage jo gå med.

  SvarSlet
 8. Hej igen.
  Jeg kan se at Dorthe nåede at svare dig før mig, på det om indlægget om mig.
  Og så må jeg hellere tilstå, at jeg faktisk ikke aner hvordan man gør :-D Jeg har nemlig min dejlige datter Cristina på 22 som læser til multimedie-designer, så hun er min webmaster.
  Det er lidt dovent, det ved jeg godt. Men det kræver så meget for mit hovede at lære nyt, og hun synes det er sjovt.
  Hvis du får problemer når du begynder at rode med det til vinter, skal du bare sige til. Så skal jeg nok spørge hende hvordan hun gør det :-)

  SvarSlet
 9. Fint at vide, at der er andre end mig, som ikke kan finde ud af det. Godt du har Cristina til at hjælpe dig, når hun nu så gerne vil, så kan du koncentrere dig om haven :-)
  Jeg har kigget lidt på det Dorthe skrev, synes det ser ud som om, jeg kan klare det. Ellers tak for tilbuddet.

  SvarSlet