onsdag den 7. september 2011

Opdatering på dagen og et par roser

Færgen sejlede 8.15, men vi fik en pæn vippetur. Heldigvis varer turen kun 1 time, så det går lige an uden søsyge :-) Så gik turen til Horsens til brystscanning, ikke nogen sjov oplevelse, det gjorde faktisk lidt ondt, men heldigvis er det hurtigt overstået. Vi kom kl. 10 og var ude igen kl. 10.14, det var da hurtigt.
Straks kørte vi videre til Lille Malund, skyerne trak gråsorte sammen jo nærmere vi kom haven, men vi vovede os ind og måtte straks låne paraplyer. For det stod ned i tove næsten al den tid, vi var der. Så vi så kun plantesalget, men det kunne også fint lade sig gøre med en paraply i hånden. Så vi fik ikke set have, men klarede da lige at få et par planter i kurven.
Kl. 12 kørte vi videre, og da der er tag over hovedet i rhododendronhaven, måtte jeg lige en tur derind også. To pakker spagnum og 3 rhodoer blev det til her. Så asede vi videre til Bilka, hvor der røg lidt blomsterløg i kurven. Så var vi ærlig talt lidt trætte, men vi klarede da også Lidl i Odder og så retur til færgen, hvor endnu en vippetur ventede os kl. 17. Alt i alt en fin dag, men nu er vi lidt flade.
I morgen får I billeder og navne på købet. Lige nu må I "nøjes" med rosenbilleder. Flere af mine skønne roser måtte overgive sig for regn og kraftig blæst, så de ligger hen ad jorden med de store rosenknopper :-(


Gertrud Jerkyll

Grace

Graham Thomas

Jane Austin
De lover lidt solskin i morgen, så jeg glæder mig til at komme ud og plante. Rigtig god aften til jer.

13 kommentarer:

 1. Velkommen hjem igen.
  Kedeligt at i ikke nåede at se noget af Lille Malund Have. Jeg er spændt på at se billeder af de planter, som du fik købt med hjem.
  Gode billeder af dine smukke Roser.

  SvarSlet
 2. Puha, det lyder som en hård dag. Men det var da godt at du fik lidt guf med hjem :-) Tænk, at du kan blive ved at finde Rhododendron som du ikke har.
  Hér har det også stormet en halv pelikan, og regnet on and off hele dagen. Så jeg foer ud og ind mellem bygerne, for at planlægge det nye bed ovre ved æbletræet. Jeg husker ikke så godt, så jeg skal hele tiden ind og checke højder og blomstringstider. Men det passede fint idag med pauser når det regnede. Og sidst på eftermiddagen kom der lige lidt tørvejr, så jeg fik lavet mig en trillebør-fuld kompost. Så er jeg klar til at plante lidt igen.
  Tænk, jeg overgav mig og købte en rose igår :-) Jeg spillede på de sikre kort og købte en Astrid Lindgren. Forhåbentlig er hun så sej som jeg har læst mig til :-)
  Jeg får ikke tid til haven imorgen, men du må have en dejlige dag i haven :-)

  SvarSlet
 3. Landbohaven: Det kan du godt glæde dig til, jeg fik nogle fine ting med hjem. Jeg har heldigvis været i Lille Malund en gang i år, og jeg kunne hurtigt se, at også deres have var i efterårsforfald ligesom vi andres, så det var ok at vi ikke nåede det.

  SvarSlet
 4. Hanne: Jeg kan blive ved i flere år med at finde nye rhodoer, som jeg ikke har, men det er ikke sikkert jeg kan finde plads :-)
  Jeg kender godt det der med at fare ud og ind, det er jo ikke til at huske alle detaljerne, så må vi kigge en gang mere, man kan selvfølgelig også skrive det op, men du skulle jo alligevel i læ for bygerne. Hos os klarede det også op efter kl. 15, så vi skulle have taget Bilka først.
  Astrid Lindgren er en sej rose og smuk og velduftende, så du kan godt glæde dig over købet.
  Med hensyn til kompost vil jeg lige spørge om noget. Jeg har en masse afgravet græs, som har ligget nogle år, nu er det ved at være blevet til jord, det kan vel ikke kaldes kompost, men er det ikke udmærket at bruge i stedet for?
  Sidste år lavede jeg en sort sæk med blade, lavede huller i sækken og håbede på, at det blev til kompost, det er nu ikke helt lykkedes. Det var ellers et eller andet råd jeg læste et sted. Hvad skal jeg gøre ved indholdet i år, har du gode forslag? Du kan godt høre, at jeg ikke ved meget om kompost.
  Også god morgendag til dig.

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth. Sikke en dag du har haft. Jeg er også spændt på at se dine nye indkøb. Jeg vil gerne rose dig for dit flotte lay out her på din blog. Det er nogle fantastiske billeder, du har lagt på. Jeg kan ikke forstå, at du har plads til dine rhodoer - de kan jo blive meget store!
  Tusind tak for dine kommntarer på min blog. Jeg har lige skrevet et svar dér til dig og Hanne.
  God arbejdslyst.

  SvarSlet
 6. Jeg er sandelig også imponeret over at du kan blive ved med at få plads til rhodoer (skøn forkortelse iøvrigt..;o)- men det skal nok se skønt ud. Hvis (eller når) det bliver til noget med en Samsø-blog-tur håber jeg det bliver mens de blomstrer, det må være et fantastisk skue.
  Fine roser du viser og et flot bloghoved du har fået på :o)

  SvarSlet
 7. Hej igen. Det var heldigt at jeg lige kiggede tilbage i aften.
  Jeg ville nemlig høre dig: Kan det passe at du skrev engang at du havde købt Lilje-løg online? Jeg kan simpelthen ikke finde dit indlæg som jeg tænker på. Jeg ville nemlig meget gerne have adressen så. Jeg vil have lidt nye liljer, men jeg synes godt nok at udvalget på planteskolerne er kedeligt :-)
  Jo, du kan sagtens bruge det opgravede græstørv som jordforbedring. Når jeg fjerner græs-plæne, så vender jeg simpelthen tørvet på hovedet. Og i løbet af kort tid formulder græsset. Man skal lige være over det og luge lidt, men det er stadig meget nemmere og giver en god jord.
  Bladkompost tager som regel mere end et år, men det er skøn kompost, så det er værd at vente på. Så du kan lade sækken vente et år mere. Du kan også bruge det halvomsatte til dække under buske eller træer.
  Jeg er ikke ekspert udi at lave kompost. Men jeg har gjort det en del år, og prøvede forskellige ting, så du skal bare spørge løs :-)
  Det glæder mig at Astrid Lindgren er et godt valg. Så kan jeg glæde mig til den hele vinteren :-)
  Godnat herfra :-)

  SvarSlet
 8. Tak for dejlige kommentarer på min blog, det er så dejligt at vide, at nogen læser den og kan lide mit lay out :-)
  Birgitte: Jeg har jo en ret stor have, så der kan altid graves græs af, desuden er de jo ikke kæmpestore, dem jeg køber, de får lov at vokse til i min have, så er de jo heller ikke så dyre, men med al den regn vi har fået, er de groet helt godt i år :-)
  Fru Friis: Jeg inviterer selvfølgelig til bloggertræf i maj, så er der rigtig gang i rhodoerne. Jeg har foreslået 2 datoer, den 17. eller den 19. maj. Det er desværre også tidspunktet for konfirmationer, derfor vender jeg tilbage i marts for at høre, hvilken dato der er mest stemning for. Håber der kommer mange, det kan blive så hyggeligt :-)

  SvarSlet
 9. Hej Hanne
  Nu skal vi snart have hinandens mailadresser, det kan jo gå hen og blive omfattende til sidst her på bloggen :-) Min er lisbethklastrup@gmail.com
  Plantesamlingen.dk der har jeg købt liljeløg i år. Hans side er desværre ikke så nem at finde ud af, der er en masse fine billeder, men priser kan jeg ikke finde, prøv om du kan. Jeg har lige skrevet til ham, at vi er interesseret i at købe liljer, når han er klar til at sælge og bedt ham om at give mig et praj. Jeg købte mine i februar/marts i år.
  Dejligt med hjælp til at finde ud af det der kompost, som jo ikke lige er min stærke side. Jeg har store planer om, hvad jeg skal bruge jorden fra græstørvene til.
  Når vi nu skal til at grave regnvandsbed ud, kommer der selvfølgelig en masse jord, men jeg kan ikke tro den er specielt god, før den er tørret lidt eller meget. Derfor kan jeg i stedet bruge det fra græstørvene blandet med lidt sand. Der kommer mere om det en af dagene :-)

  SvarSlet
 10. Uh, læste jeg noget om blogtræf på Samsø? Lyder hyggeligt! Håber din scanning viser alt OK.

  SvarSlet
 11. Hej Lisbeth.
  Jeg fandt også Plantesamligen.dk, da jeg googlede rundt, men lige præcis, jeg kunne heller ikke finde priser. Herligt at du har spurgt ham om at sige til når han er klar :-)
  Grunden til at jeg godt kan lide at skrive sammen på bloggene, er at andre også kan få glæde af vores spørgsmål og svar :-) Som nu Tante Tulle som lige hørte om blogtræffet.
  Og jeg er heller ikke god til at få checket min mail :-D Men min er hanne@bech-jensen.dk.
  Hvis du gerne vil igang med kompost, så ville jeg finde et hjørne i skygge, og så bare starte en bunke med dit haveaffald. Det var det eneste jeg havde de først 6-7 år, og det fungerer fint. Jeg smed bare det hele oveni hinanden, undtagen rodukrudt selvfølgelig. Og efter et års tid tror jeg, kunne jeg begynde at bruge af det. Jeg smed også jord i den, når jeg gravede noget af. Så når jeg så skulle bruge ny jord, så gravede jeg bare ned i den, og fandt den skønneste jord lidt nede.
  Dit regnvandsprojekt lyder virkelig spændende. Det glæder jeg mig til at høre mere om.

  SvarSlet
 12. Så er der mail Hanne :-)
  Tak for det med komposten, det vil jeg prøve, det lyder lidt nemmere end alt det andet du gør.
  Du har helt ret i, at andre også kan have glæde af spørgsmål og svar, helt fint med mig :-) Vi skulle jo også gerne have mange til Samsø til foråret, så I alle kan se min have :-)

  SvarSlet
 13. Hej Tante Tulle
  Håber også du møder op på Samsø til maj.
  Jeg håber også scanningen viser alt ok, det gjorde i hvert fald ondt, jeg er ikke sikker på, at hun havde kørekort til den scanner, men pyt når bare der ikke er noget galt, så overlever jeg nok lidt blå mærker :-)

  SvarSlet