tirsdag den 6. september 2011

Sol, blæst og regn

I dag piber jeg ikke, skønt der stadig står vand i haven, det har faktisk været en ganske dejlig dag. Solen skinnede fra morgenstunden, så jeg startede ud med fotoapparatet. Allerede 8.20 var jeg klar til havearbejde, og da jeg vidste, der ikke var noget andet, jeg skulle, nåede jeg for en gang skyld en hel masse. Jeg fik plantet alle forårsløg, og delt et par hostaer og en daglilje, som var fyldt med græs. Nu håber jeg bare jeg fik fjernet det hele, ellers må jeg nok opgive den. Den har stået sammen med en havegræs i flere år, det har hævnet sig.
Jeg fik også fjernet flere hadestauder fra staudebedet, så alt i alt har jeg været ret flittig i dag. Det kan jeg godt mærke hist og pist.
I skrivende stund regner det igen, igen og stormer en ½ pelikan. Ikke godt for i morgen skal jeg udenøs med en veninde. Vi skal til folkeundersøgelse/brystkræftscreening i Horsens. Vi får gerne lavet tiden, så vi kan følges ad, det er lidt hyggeligt. Men vi havde nu forestillet os, at vi skulle i Lille Malund og hygge os lidt bagefter. Vi springer nok over, hvis det er sådan et vejr, så I må gerne krydse fingre for solskin mellem 11 og 13 :-) Det er lidt ærgerligt ikke at nå andet, når vi nu er kommet til fastlandet og har købt billetten til færgen.

Alunroden står så smukt, den breder sig godt, så jeg har rigtig mange rundt omkring.

Rosen Crocus hygger sig med benveden.

Mit fine opstammede fyrretræ ved siden af vandgranen

Nu er der mange blomster i himlens syv sønner

En gruppe hortensiaer af forskellig slags, dog er der kun blomst i to af dem, den med flest er ny.

I baggrunden tulipantræ, fyrretræ og blodblomme

Rose og lathyrus

Ungarsk syren og i baggrunden azaliaen Jack A. Sand

Acer palmatum Bloodgood

Sølvlys

7 kommentarer:

 1. Vejret var vist kun ret middelmådigt i formiddags, men jeg håber da at I havde en god tur og nåede Lille Malund også.

  Endnu flere fine planter, du viser her. De mørke alunrod er bare så skønne, men jeg har dem ikke endnu.

  Det er en fin ny "header" du har lagt på bloggen.

  SvarSlet
 2. Vejret i formiddags var ok solskin og blæst, men det var godt at lave havearbejde i. Det er først i morgen vi skal til Lille Malund, de lover byger, men de holder da som regel op igen, så kan vi stå i tørvejr så længe :-)
  Du må gerne få alunrod af mig, men det kan nok ikke svare sig at hente dem. De er nemme at formere, når der først er kommet gang i dem.
  Tak for det med headeren, jeg lærer nok det hele efterhånden. Jeg syntes der manglede fornyelse :-) Til vinter vil jeg prøve at lave en liste over mine planter, har jeg planlagt, så må vi se om det lykkes.

  SvarSlet
 3. Gode billeder.
  Tak for rundvisningen.
  I formiddags var vejret også rimelig her, men i eftermiddag har det bare blæst og regnet, og nu hvor kl. er næsten 22,3o, ja da er der rigtig åbnet for sluserne fra oven.
  Rigtig god tur til fastlandet i morgen. Jeg håber i når et kig hos Lille MalUnd. Det er en oplevelse at se.
  Måske har de endnu billige stauder og buske til salg... Det havde de da vi besøgte dem.

  SvarSlet
 4. Tak for det, ja jeg håber også vejret bliver til et kig i Lille Malund især for at se om de har billige stauder og buske til salg :-)
  Jeg har købt mange gode planter hos dem, men de er ikke altid lige billige.

  SvarSlet
 5. Jeg krydser også fingrer for at I får lidt opholdsvejr til jeres tur imorgen. Og for at de stadig har lidt gode planter på tilbud :-)
  Hvor er din have altså bare dejlig. Jeg synes også at det er utroligt at du har skabt alt det på kun 8 år.
  Vi havde også nogenlunde vejr idag, og fik et par gode timer på en af mine yndlings-planteskoler :-) Og endelig fandt jeg en Clematis Recta. Er din også en 'purpurea'? Den glæder jeg mig meget til at have.
  Rigtig god tur imorgen :-)

  SvarSlet
 6. Tak for turen, du har en rigtig dejlig have.
  Annette

  SvarSlet
 7. Tak for din kommentar Annette.
  Hej Hanne
  Desværre kom opholdsvejret først da vi var færdig i Lille Malund, så vi gik rundt med paraplyer :-)
  Jeg har både en Recta og en Recta Purpurea. Om foråret kan jeg bedst lide purpurea, men når de blomstrer er den anden mindst lige så god. Den blomstrer nemlig længere og så remonterer den bedre end den anden. Jeg har to af hver slags af en eller anden underlig årsag, men de står forskellige steder, så det er ok :-)

  SvarSlet