tirsdag den 1. januar 2019

Camelia, græsser og roser.

Sjovt nok er der næsten altid flot solopgang d. 1.1. jeg kan se på facebook, at jeg årene igennem har vist mange solopgange nytårsdag. Også i dag blev det til en flot en, men nej hvor det da blæser, det er for sindssygt, som Arthur sagde igen og igen, da de var her i julen.

Status over bloggen:
Jeg har i 2018 slækket lidt på indlæggene, jeg var lige ved at gå i stå her i november og december, ikke desto mindre har jeg udgivet 2.659 indlæg siden jeg startede i marts 2011. Jeg rundede millionen i januar 2018, nu er jeg oppe på omkring 1.305.856 sidevisninger. Som hos Frede/Aase gik det stærkt ned af bakke med sidevisninger fra 19.10.  Det mest læste indlæg var blogtræf i Høneballehaven d. 29.9., der var ikke mange mødt op, men 1129 var åbenbart interesserede i at læse om det. Nu er jeg heldig, hvis der er over 120 sidevisninger, sådan er der så meget, vi ikke forstår, men heldigvis er vi flere bloggere, der fortsætter. Der kommer også stadig en del kommentarer, det er jeg rigtig glad for.

Nu går vi over til det mere haverelaterede:
cameliaen 30.12.
 tænk den har blomstret siden midt i oktober
 det er da helt godt klaret
14.11.
buketten jeg plukkede ind holdt næsten en måned i pavillionen
men se så her, dette billede er fra 25.1.18, altså har den blomstret over to gange i 2018, det er da meget godt klaret, den holder nu nok ikke hele januar ud.
den 30.12. fik jeg endnu et solskinsbillede af græsserne
det fik mig til at kigge tilbage på, hvor meget glæde jeg har af græsserne:
 de holder længe, dette billede er fra februar 2018
 17.5. starter nye græsser op
 5.8. Miscanthus
 5.8. kender ikke navnet, men den er fin
 5.9.
30.9. sikken et spil der bliver i dem, inden de visner og kun blomsten er tilbage, dejlige gyldne farver
16.12. fanger de strålerne fra den lave sol
jo græsserne har jeg meget fornøjelse af
 også R. orbiculare fangede solens stråler i forgårs
Lidt roser kan jeg stadig glæde mig over:
 Aquarel
 Elaine Paige
 Mia
 og en flot potterose, som er plantet ud for mange år siden
 roserne jeg plukkede ind i går, står flot udsprungne nu, de ser helt sommerlige ud, hvis ikke det var for juledugen, den er skiftet nu :)
hvor er jeg heldig
Det var en noget forblæst hundeluftetur, jeg havde i dag, det gik stærkt, for jeg havde medvind på halvvejen. Jeg fik i hvert fald frisk luft i lungerne og mødte lige tre heste, der er på ferie i området:

de er da søde.
Vi kom heldigvis godt ind i det nye år, håber at I også gjorde det.

24 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Ja, som det dog stormede i dag :-( Flyvende start på 2019, må man sige.
  Så flot din kamelia har klaret sig. Og græsser er næsten altid fantastisk fotogene :-)
  Kunne man tænke sig, at der var fejl i de gamle tal? Og at det er de nye, der er retvisende? Der er naturligvis os faste abonnenter, der læser med, men jeg aner ikke, hvor mange læsere man derudover kan forvente, der vil søge på Google for at læse om fx et blogtræf.
  Det vil også være interessant, om det kun er hos blogger, at der er sket en ændring i læserne. Det kunne også indikere en fejl. Jeg bruger WordPress og Google Analytics og jeg har ikke registreret en nedgang, men jeg har jo også kun blogget i 1 3/4 år, så det siger nok ikke så meget.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Lisbeth
   Ja det gjorde det, det blev en meget flyvende start på 2019.
   Jeg må indrømme, at jeg har haft samme tanke, men hvilke tal der er de rigtige, ved jeg ikke. Det er nok ikke gennem google, de finder mig, men derimod forskellige læsere, der lige skal se, hvad jeg nu har fundet på.
   Det underlige er jo , at det kun er Frede og mig, der har registreret en nedgang. Jeg må have lært det der Google Analytics af dig, jeg har forsøgt, men jeg kan ikke finde ud af det.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Nu må jeg lige høre om jeg har forstået det ret - høneballehaven får masser af hits men den nyeste indslag får væsentlig færre end før?
  For med pænt over 300000 besøg sidste år må man da sige at din blog nok er danmarks bedst besøgte haveblog. Måske skyldes ændringen det at folk i højere grad klikker ind på selv bloggen end på det enkelte indslag - de kan jo se næsten det samme, de kan bare ikke læse eller skrive kommentarer...

  Alletiders med forløbet af græsserne, udtrykket er godtnok forskelligt som året går!

  Godt nytår!

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Jeg forstår det nok ikke helt, men når jeg holder øje med tælleren, flytter den sig ikke nær så meget, som den gjorde før, men du har da ret i, at 300.000 besøg er meget godt. Jeg kigger også på blogger, der hvor man laver nye indlæg, kan jeg se, hvor mange der har kommenteret og formoder jeg, hvor mange sidevisninger. Det er dem der er faldet væsentligt siden 19. oktober, så måske er det der, der er sket en ændring i forhold til blogger.
   Ja det er meget forskelligt med græsserne, men de er gode at have i en stor have som min.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Jeg faldt lige over den græs fra den 17.05. Du har jo nok ikke navnet på den når du ikke har skrevet det. Måske en Star af en slags, men jeg synes ikke jeg har set den før.

  SvarSlet
 4. Hej Rita
  Ja den græs er helt flot der på billedet, men nej jeg har desværre ikke navnet eller kan huske, hvor jeg har den fra. Til gengæld breder den sig en del og kan sagtens deles, hvis vi skulle være så heldige at ses i 2019. Du må se at lokke Lene med herover til blogtræf, det kan da ikke være for tidligt.

  SvarSlet
 5. Den kamelia kun jeg godt finde på at tage færgen over og tyvstjæle en mørk nat, hvor du og Bent og hundene ligger og snorksover. Tallene på min blog har ligget meget stabile i 2018. Hvilket indlæg der topper, kan jeg ikke lige finde ud af at få vist.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja måske er det umagen værd at tage helt herover for at stjæle den :) men jeg tror nu alligevel ikke, at du gider. Jeg må sige, at den bliver bedre og bedre år for år. Godt du har stabile tal, vi bruger da vist begge blogger.

   Slet
 6. Vilken vacker kamelia! Gräsen är också underbara men just nu kikar jag ännu mer på kameliablomningen. Jag går och tittar till knopparna på mina regelbundet och väntar :) Vi har mycket att se fram emot. Här har blåsten lagt sig under natten och det ser helt stilla ut nu.

  God fortsättning! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja den camelia er rigtig fin, den har også flottere løv end de andre. Græsser er du også glad for, men jeg forstår godt, at du interesserer dig mere for cameliaerne nu. Dejligt at blæsten har lagt sig, det har den ikke her endnu.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Hej Lisbeth

  Dine camellia er bare så fine! Jeg er grønn av misunnelse over ditt milde klima. Jeg skulle så gjerne ha fått de til ute her, men det kan jeg bare glemme. Men jeg klarer å holde liv i de i kjelleren, og det er da også noe :)
  Det er jo fint med godt besøk på bloggen. Vi må jo bare fortsettebå blogge vi "gamle" traverene. Tror ikke det kommer like mange nye blogger nå for tiden som det gjorde i begynnelsen for ca 10 år siden. Det er jo synd, men sånn er det bare.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja den er fin min camellia, jeg kan godt forstå, at du er misundelig, heldigvis har du en stor kælder, så du kan holde liv i mange planter der.
   Ja vi er nogle stykker som fortsætter med blogningen, det er en livsstil for os, så vi holder ud :)
   Klem

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Åhh den camellia er slet ikke til at stå for og jeg er vildt misundelig på alle dine forskellige græsser. Men jeg har haft forskellige græsser for år tilbage og kunne konstatere at de breder sig alt for meget til en lille have. Nu nøjes jeg med den ene store som står i plænen, der laver den ikke alt for meget ravage.
  Jeg er da ked af, at jeg ikke har været så flittig på din blog i 18, når nu du ligfrem kan se konsekvensen på dine besøgstal :) :) :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Det har du ret i, tænk at se nye blomster over så lang tid. Græsserne breder sig desværre voldsomt, jeg har også været efter mine, men de er svære at dele.
   Ja selvfølgelig, det er da fordi du ikke har kigget med :))) det må du lave om på i 2019 :)
   knus

   Slet
 9. Kære Lisbeth
  Sikke et skønt forløb med cameliaen. Sådan en kunne jeg godt tænke mig, men jeg er usikker på, om den kan klare vinteren her. Hvad tænker du? Smuk er den i hvert fald, og under alle omstændigheder kan jeg så nyde den hos dig 😊 Hvor er græsserne fine, og jeg har længe gerne villet have flere i haven, men er også irriteret på nogle af dem, fordi de breder sig ind i alt muligt andet og er næsten umulige at kontrollere. Flot med så mange indlæg over tid - jeg tænker, at du må være Danmarks flittigste haveblogger 😊 Det lyder lidt underligt med besøgstallet, men det er sikkert et eller andet teknisk hos Blogger, der er årsagen til det.
  Rigtig god dag i solskinnet 😊
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja cameliaen er rigtig fint, jeg er glad for den lange blomstringstid, jeg ved sørme ikke, om sådan en kan klare sig hos dig, der er jo lidt koldere. Du er velkommen til at nyde min :) Græsserne er ganske rigtigt slemme til at brede sig og bestemt svære at kontrollere, dem jeg viser ofte, har jeg nogenlunde styr på, men nemt er det ikke, jeg vil dog ikke undvære dem.
   Ja det er underligt med besøgstallene, men jeg vil ikke spekulere mere over det, så mister jeg bare lysten igen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth
  Ja så blev vi lige blæst igennem endnu engang, jeg kan da ikke være mere enig med Arthur i hans betragtning :-)
  Det er godt nok mange indlæg det er blevet til igennem årene, det er der vidst ikke mange der er i nærheden af også selv om du slægter lidt på det. Selv om sidevisningerne er faldet tror jeg ikke du skal fokusere så meget på det. Det er jo nok med det som så meget andet, tingene går op og ned og dine faste læsere er jeg sikker på ikke sådan lige svigter. Så hold hovedet højt og fortsæt dit store og gode arbejde i dit eget tempo.
  Gad vide om jeg er heldig i år at få blomst i min Camelia, bare en enkelt så er jeg glad. Må ud og ha’ kigget efter en af dagene.
  Græsserne er bare så fine både friske grønne, men ikke mindst her omvinteren, hvor de står så flot i den lave vintersol, når den da skinner.
  Ja de er søde hestene. Der går også nogle på marken her, når vi drejer ned af vejen oppe fra byen, og når vi går på stien og vejen langs marken kommer de os i møde, nysgerrige som de er.
  Her kom vi også stille og roligt ind i det nye år.
  God aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi fik rigeligt med frisk luft i lungerne, så vi er enige med Arthur, det er for sindssygt :)
   Ja det er mange indlæg, jeg ved ikke, hvorfor sidevisningerne er faldet, men jeg er holdt op med at fokusere på det, jeg kom ind i dødvande der før jul, men nu er jeg klar igen, jeg må jo underholde mine læsere :)
   Jeg synes, du skal tage et billede af din camelia, hvis det er godt og du sender det til mig, kan jeg hurtigt se, om der er knopper. Den er jo snart mange år, jeg forstår ikke, hvorfor den ikke vil blomstre.
   Ja selvom græsserne breder sig, vil jeg ikke undvære dem her om vinteren, de er så fotogene.
   Det er hyggeligt med heste i nærheden, hundene er ikke så vilde med dem, så vi snakker ikke så meget med dem, der er her i nærheden. De rider tit forbi os.
   Det lyder godt, jeg har lige set en af mine fb venner, der satte billede ind af deres brændende hus, det brændte helt ned :( det var synd.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Så har nytårets storm været der. En stor gren af kastanien knækkede ned over cykelstien, og vores dejlige gule miabelle væltede med rod og det hele ned over spartanæblet, snøft. Der er savearbejde nok til resten af vinteren, jeg skal nok holde varmen hihi.
  Det er en meget smuk Camelia du har, den er da meget blomstervillig. meget misundesværdig.
  Græsser er bare så flotte næsten hele året. Jeg har desværre kun to ret lave typer der vil gro hos mig, men har prøvet flere større. Det kunne være jeg skulle prøve nogle af dem du nævner.
  Blæsende hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. HejGunvor
   Ja sikken da noget med din gule mirabelle, det er rigtig ærgerligt. Ja hvis du skal save det ned selv, kan du godt holde varmen i vinter, men vent nu til stille vejr.
   Ja jeg er meget heldig med den camelia, det er et godt tidspunkt, den blomstrer på. Senere i april maj kommer der nogle flere i blomst, hvis ikke der kommer en påskeøsten i april og ødelægger dem.
   Ja prøv du med en elefantgræs/miscantus, den breder sig en del.
   Blæsende hilsener tilbage

   Slet
 12. Flot solnedgang.

  Jeg kiggede lige for sjovs skyld på mine sidevisninger...jeg har jo ikke nær de samme sidevisningstal...men det er tydeligt at min nedgang i tallene nu skyldes, at jeg ikke skrev på bloggen...da mine tal først dykker fra d. 19. november.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Tak skal du have.
   Det er klart, det betyder en del, hvor mange indlæg man laver. Du skal nok få flere sidevisninger, når du nu igen kommer i gang med at lave flere indlæg.

   Slet
 13. Cameliaen er skøn, så fin og dejlig en farve og med lang blomstring.
  Nu har blæsten lagt sig igen her hos os og det var den skønneste eftermiddag med sol og flot solnedgang.
  Vis du bare græsserne frem, du har så mange smukke og de står jo flot. Her synes jeg ikke at mine breder sig, men jeg har jo ikke så mange.
  Du har mange mange indlæg og mange besøgende - Danmarks flittigste. Om tallene passer - skidt, pyt - og hvem skulle kunne tjekke det op.
  Knus og godt nytår

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja cameliaen er fin at have, når der ikke er så mange andre blomster.
   Her har blæsten ikke helt lagt sig, jeg fik heller ingen solnedgang, den ser vi ikke så nemt hos os, før den flytter sig lidt mere.
   Ja græsserne viser jeg jævnligt, de er jo fotogene nu. Godt de ikke breder sig hos dig, for de er ikke nemme at grave op eller dele.
   Ja jeg laver mange indlæg, det er mit arbejde :) Nej ingen andre end mig kan tjekke op på dem, men der er ikke så meget ved at lave et stort arbejde, hvis ingen ser det.
   Knus og i lige måde

   Slet