torsdag den 31. januar 2019

Knopper i januar og sommerbilleder af roser

Endelig er vi kommet igennem den lange grå måned, det er ikke sikkert, at februar bliver bedre, men den er i det mindste kortere og dagene er blevet længere.
I dag har det været gråt, koldt og blæsende, men i går så vi lidt til solen, jeg var i haven en times tid og klippede stauder ned, det var en kold fornøjelse, i dag har været koldere, så jeg blev inde.
 For at tage solbilledet gik jeg rundt om haven, her faldt jeg for kejserbusken
og for læhegnet med de smukke graner, der pynter op her om vinteren.
Haslerne står også flot nu, sikken en masse rakler, de har.
 Jeg kom forbi den tyrkiske hassel med den fine stamme
også den har mange rakler, gad vide om der er nogle hunblomster, så vi kan få nogle nødder.


på turen rundt kom jeg forbi mine camelia, der er mange fine knopper i, men det varer forhåbentlig lidt endnu, inden de vil blomstre.

 Min Pieris står så flot, dette billede er taget 6.1.
og dette 30.1. hvor solens stråler ramte den
 R. calophytum står med fine store knopper
og R. February Dawn skal snart flyttes ind i pavillionen, så den kan blomstre flot derinde.
 så flot blomstrede d. 7.3.18
og 20.3.
Roser fra i sommer, vi trænger til farver:
 Adam Messerich er en remonterende bourbonrose med medium duft, jeg glæder mig til den bliver mere blomsterrig, den er ikke så gammel i haven.
 Aicha blomstrer allerede først i juni, det er en buskrose, som står i skyggen af Frühlingsduft, det kan den ikke lide, så her i haven remonterer den ikke meget.
 Aquarel er derimod
 en flittig rose
 den blomstrer næsten til jul, billedet her er fra 18.11.
 Alberic Barbier er en skyggetolerant klatrerose, den står stik syd, så der er ikke meget skygge, jeg har haft den nogle år, men den er ikke så flittig til at blomstre.
Alchymist er også en klatrerose, som kun blomstrer en gang, den står op af pælen i yang bedet sammen med to Austin roser, som jeg viser senere.
 Alfred Colomb er en remontantrose med kraftig duft
den var ikke begejstret for sidste års tørke. Det kneb lidt for knopperne at springe ud.
Til slut Ebb Tide, billedet er fra i går.
I må have en god aften.

19 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth

  Flotte bilder, og February Down har en nydelig farge. Alfred Colomb har en farge jeg liker veldig godt. Her har jeg vært ute i to timer for å måke snø. Det vil bare ikke slutte ;)
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak for det, ja February Down er bare god, især fordi den er tidlig og vi trænger. Alfred Colomb har en skøn farve, jeg håber, den blomstrer mere i år.
   Nej det varer nok længe endnu, inden I slipper for sneen.
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Det er selvfølgelig noget kludder at Ebb Tide blomstrer nu - men man må nu imponeres alligevel!
  Ja dagene er blevet mærkbart længere.
  igår var det lyst næsten til kl 17.

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er det da, men tænk at den har stået der med knoppen så længe, den har en skøn farve.
   Vi mærker tydeligt, at er lyst noget længere, det er herligt.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Ja det blæser lige igennem os, jeg syntes at det var lige så slem her igår også. I formiddags skulle vi også lige have lidt sne. Ja januar er gået, men jeg tør ikke sætte for store forhåbninger til februar. Det kan heldigvis som du skriver ses at dagene så småt blir længere.
  Ja kejserbusken er så fin. Jeg nyder også den min nabo har stående ind mod vores indkørsel. Man blir da lidt opløftet af at noget blomstrer her i denne kolde tid.
  Det må da være noget af et arbejde at få February Down op og ind og tilbage igen, men hvad gær man ikke for at få sådan en smuk oplevelse. Den er bare så smuk.
  Skønne roser og det er da bare så vildt at du stadig kan fremvise nogle der stadig er i blomst.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi skal have godt med tøj på. Det var også koldt i går, men solen gjorde, at jeg ikke følte det så slemt, men det var det da. Jeg har heller ikke store forhåbninger til februar, det er jo også stadig vinter, det er fint med mig.
   Godt du kan nyde naboens busk, så den ikke tager plads op hos dig ;)
   Altså nu kan jeg jo sagtens sige, at det ikke er så slemt at tage rhodoen op, det er jo Bent, der laver arbejdet :) men det ser ikke hårdt ud. Den bliver sat i en spand i havebøren, så kører vi den bare ind. Der skal jo være noget at tage billeder af :) så jeg kan dele skønheden med jer.
   Ja det er vildt med Ebb Tide, den er så fin.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Min favorit blandt dagens roser er Alfred Colomb. Jeg kender den ikke, men den har en flot farve og nogle fine runde knopper. Jeg kan jo desværre ikke dufte den, men mon ikke den har en skøn duft?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja den har en skøn farve, men jeg kan ikke huske, hvor meget den dufter, den var ikke så flittig i tørken, det var ikke en af dem, der dufter mest.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Så flot din pieris står. Mine er slet ikke så langt.
  Februar er tit en dejlig måned. Dagene er klart længere, og vi kan ofye være heldige at få høj klar frost. Januar forekommer mig at være mere mørk, grå, våd og klistret. Godt vi er slut med den.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det gør den faktisk, til trods for at der er to sorter i en.
   Ja vi er helt enige om februar, jeg synes også, at januar er mørk, våd og pløret herude på landet :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 6. Der er mange spændende knopper, du skal holde øje med i februar 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er der, så går tiden da med det :)

   Slet
 7. Det gode ved februar er at vi virkelig kan mærke dagene er tiltaget, det er lyst nu når jeg går fra arbejdet kl. 16:30 og fuglene pipper i ildtornebuskene - jeg jubler indeni ved den oplevelse:-)
  Pieris og Camelia er smukke stedsegrønne buske og jeg skriver dem på planteønskelisten. På rosenlisten står allerede Aicha som er min yndlingsrose:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er dejligt, at det er lysere nu, og man tænker helt sikkert mere over det, når man arbejder til kl. 16.30. Jeg bemærker også, at der er kommet mere lyd på fuglene, så vi tænker forår :)
   Det bliver spændende for dig at komme i gang med haven :)

   Slet
 8. Ja, godt vi blev færdige med januar - jeg kommer ikke til at savne den! Det mærkes på lyset nu - det er skønt, jeg savner haven!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Jeg synes også, at det har været en lang måned, nu kommer den korte og lyset, det er godt.

   Slet
 9. Ja indtil nu er kejserbusken ikke sveget af frost. De står smukt. Det er altså fantastisk at du kan have Camelia ude, uden den bliver ødelagt af frost. Det ville jeg aldrig turde. men det er da en drøm engang at kunne have sådan en, for de er da smukke.
  Lige nu prøver jeg at finde en klatrerose der er noget skyggetolerant til min gårdhave. Svært for der er mange mange jeg kunne tænke mig.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 10. Hej Gunvor
  Nej kejserbusken står fint endnu, så må vi se hvor længe det varer. Cameliaen er købt for at være i pavillionen, men jeg læste mig til, at de ikke tåler de skiftende temperaturer, derfor prøvede jeg at plante dem ud i bedene, det er da gået rimeligt.
  Ja det er svært at vælge en klatrerose, når der er mange, man kan tænke sig. Hvis du kan lide Rosenresli, er det en god skyggetålende klatrerose.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 11. 'Februari Dawn' fick jag tips om att man kan driva fint i vas inne :) Och hon som tipsade hade drivit en till sitt föredrag om hennes vinterträdgård - väldigt söt. Ser att din Pieris gör som min och går över i artens naturliga gröna. Får din också torkande partier? Tror att min har vissnesjuka och jag funderar på att ta upp och bränna för att sen börja om med en ny på en ny plats.

  Ha en fin helg! Carina

  SvarSlet