fredag den 9. januar 2015

Stormen raser over Danmark

Havevejr er det ikke til, jeg har siddet i timevis med næsen begravet i billeder og gamle papirer. Nu må jeg have lidt kontakt med omverdenen. Det har regnet meget her, så Bent har sat pumpen i gang for en sikkerheds skyld, det har regnet meget i morges, nu kommer der "kun" kraftige byger ind i mellem. Det siger svup og sjup, når vi går rundt i haven.
Jeg nåede ud i formiddags for at tage lidt billeder, de kommer her:

vinden var nemlig så venlig at blæse skyerne væk fra haven, så solen kunne skinne ind i haven


Hvem skulle tro, at det blæser så meget, men det gør det godt nok.
 Det sidste af parykken på parykbusken
 flere knopper på vej i påskeklokkerne
 Skimmia Rubella
her - tæt på
I dag har jeg valgt billeder af nogen af mine hemerocallis fra arkivet, jeg har ikke navne på alle, da mange af dem er købt på plantemarkeder
 Three Tears
 Green Flutter
Citrina
 Summer Wine


 Gentle Shepheard
Joan Senior

 Hot and sweet Chocolate
 Doubble River Wye
 Luxury Lace
Night Ember
 Outrageous
Lazy Dolly
Vi bliver i samme farveskala

og slutter af med et par solopgange fra d. 7.1.
Rigtig god weekend og pas godt på jer selv her i stormen. Jeg håber drivhusene holder.

21 kommentarer:

 1. Nej, hvor jeg føler med dig og de gamle papirer.
  Jeg har spænet rundt og samlet flamingokasser sammen, så nu er der styr på dem til næste stikkesæson. Her har det også regnet meget, men det løber jo væk hurtigt på vores sandjord.
  På plantemessen i går var der lidt nyheder og nye grossister fra Holland med småplanter. Det er jo mest interessant. Jeg fik et par nye Druelyng og Minitroldhassel med hjem.
  God arbejdslyst med sorteringen.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Det er tidkrævende og nostalgisk, men ellers er det ok, en god årstid til den slags.
   Ja I har nok ikke så mange problemer med vandet hos jer.
   Det lyder spændende med nye grossister og småplanter.
   Jo tak for det.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Jamen det var da gode billeder fra i formiddags - her længere mod øst fik vinden også revet hul i skyerne ved middags tid.
  Din have ser da ud til at klare sig strålende her i årets første storm.

  Sommerens Hemerocallis giver gode minder!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja billederne blev ok, godt I også fik lidt sol og knap så meget vind som os, kan jeg forstå.
   Det bliver nok ikke så slemt med Dagmar her, selvom det rusker godt i træerne, så må vi se med Egon i morgen.
   Ja heldigvis kommer der nogle skønne Hemerocallis, som vi kan glæde og til.
   Tak i lige måde

   Slet
 3. Det er ikke så slemt med vinden her endnu ihvertfald. Hos tandlægen i dag, talte vi om drivhuse i venteværelset - damen var ved at skifte sine glas til polykarbonat, da hum de sidste tre storme havde fået smadret glas hver gang. Jeg slipper netop for dette da mit er af polykarbonat. Liljerne er skønne at se i de mange farver og udgaver.
  Måske jeg nupper den jeg så nede i supermarkedet i Tikøb i dag, en rødlig chokoladefarvet.
  Skønne billeder du har vist fra øen de seneste uger og som altid en dejlig livbekræftende solnedgang :)
  Kærlig hilsen og en lidt forsinket kondolence ved bortgangen af din mor
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Jeg har indtryk af, at det ikke er blevet så slemt hos jer endnu, måske kommer det med Egon i morgen :) Godt dit drivhus holder bedre. Det må jeg huske, hvis jeg vil have et, men jeg tror, jeg nøjes med pavillionen.
   Ja dagliljerne er skønne, hvad var det, du så i dag, lilje eller daglilje?
   Tak skal du have, ja når bare solen skinner, skal jeg nok tage billeder :)
   Tak skal du have.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 4. Ja, jeg tenkte på deg med en gang når jeg så hvor stormen skulle gå. Vi her i Norge får den i aften, og i morgen. Men enn så lenge har vi ikke merket noe til den her. Håper den ikke gjør for mye skade hos deg.
  Vakre bilder av soloppgangen :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Godt I har sluppet for stormen indtil videre. Det er ikke spændende at lufte hunde i :)
   Den er ikke så slem, at den gør skade hos mig, det er vist værre ude vest på.
   Tak skal du have :)
   Klem

   Slet
 5. Sikke en fin formiddag du har haft! Da jeg kørte på arbejde kl. 9 blev jeg blitzet 3 gange.... heldigvis ikke af politiet men af tordenguden. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Friis
   Ja det var en ok formiddag, vi så ingen blitz, godt det ikke var politiet, du blev blitzet af :)

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Nej havevejr har det sørme ikke været idag. Så var det jo godt at jeg bare kunne køre på arbejde :) I morges regnede det og så fik vi sørme også besøg at en tordenbyge og et kraftigt haglvejr men her har blæsevejret heldigvis ikke været så slemt som andre steder. Så på fb et drivhus der lå hen af jorden et sted på Sydfyn. Mit står heldigvis fint derude. Nu kan vi så bare vente på hvor slemt det blir imorgen. Godt at solen lagde vejen forbi Høneballe haven (vi har ikke set den her) så du kunne få næsen op af papirerne et øjeblik for det er jo ikke særligt spændende at sidde med men jo nødvendigt. Billederne fra idag har du fået til at se meget fredelige ud :) dygtigt gjort. Dagliljer hvor er de skønne. Der er jo et par stykker der som er nye her hos mig. Glæder mig meget til at se dem forhåbentlig i blomst til sommer. Der er da også flere fristelser imellem. Må se hvad der kan blive plads til hen af vejen.
  Nyder din solopgang :-)
  Rigtig god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Billederne er nok ok, fordi det knap blæste så meget i formiddag, men det har det gjort her siden kl. 15, færgen er indstillet indtil sidst på aftenen. Jeg er glad for, at vi ikke skal til begravelse i morgen, så må vi se, om det er bedre på tirsdag, de bliver jo ved at love blæst/storm.
   Jeg så også det drivhus på fb, gisp det er ikke sjovt, jeg så ikke, hvor det var henne, jeg troede, at det var i Vestjylland. Ja dagliljer er skønne, mon ikke dine blomstrer til sommer, det vil jeg tro, det er ikke så længe om at komme i gang, som pæoner f.eks.
   Jeg tænkte nok, du ville nyde solopgangen, derfor tog jeg den med. De har lidt trange kår i øjeblikket.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Godt, at du nåede ud i haven til et lille solstrejf :) Her var der ingen sol, men masser af regn, men I må da have fået en del, siden pumpen skulle i gang. Dejligt billede af guldsmeden - havde den ikke været af fint metal og spændt godt fast til stolpen, var den nok blæst langt væk :) Jeg bliver mere og mere begejstret for Skimmia, og her er det dig, der har smittet mig, for jeg har ikke rigtig haft øjne for den, før du viste den. Nu har jeg taget en beslutning om at se at få den købt. Og så de skønne Hemerocallis :) Jeg har jo sat et par stykker, men der er bestemt plads til flere. Jeg kan især lide de mørke, som du nok har regnet ud, men også Joan Senior er meget smuk. Også dem har du i mange varianter, og de er fine allesammen :) Skønne solopgangsbilleder - de pynter virkelig i det her vejr og skaber glæde :)
  Fortsat god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja jeg er glad for jeg nåede i haven, da der var lidt solskin. Regn var der også rigeligt af her, det er meget vådt derude. Det er jo en stolpetop, den er ikke sådan spændt fast, bare sat ned over, men det fungerer, den flyver ingen steder. Jeg har egentlig ikke været så begejstret for skimmiaen, men i år er den rigtig fin. De mørke dagliljer er også fine, men Green Flutter er en af favoritterne hos mig, den blomstrer fantastisk og så er den grøn i tragten, det er flot. Jeg kan lide mange af dem, men der er også nogen af dem, jeg ikke bryder mig om, de tofarvede mørk/lys er ikke mig.
   Ja det er godt med solopgangsbilleder, gad vide hvornår der kommer en igen.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Ja, det stormer fælt, men hundene skal jo ud.
  Tak for fine billeder - smukke liljer og flot solnedgang.
  god weekend
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja når vi har hunde giver vi ikke op for Dagmar eller Egon. Men det er nu rarest at være inde.
   Selv tak og i lige måde.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de dejlige billeder. Her må vi nøjes med at se solen på dine smukke billeder. Mon vi sådan skal til at have stormvejr en gang om måneden? Vejret forandrer sig ihvertfald.
  Jeg holder så meget af dagliljer og Green Flutter er også en af mine favoritter. Den gror så fint, så måske er der en blomst allerede til sommer. Mine påskeklokke-frølinger står så fint. Jeg tror, der er 8-10 planter der har overlevet, men det er også rigeligt, når de bliver store engang. Den første påskeklokke jeg såede for flere år siden, kommer med en blomst i år. Det er spændende, hvordan den ser ud. Moderen er en dobbelt hvid julerose, der stod sammen med en Double Ellen Picotee.
  Jeg får besøg af Anne fra din blog i dag, det bliver hyggeligt.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak. Ja men så er det godt, I kan se solen her hos mig, men det er nu ikke helt det samme. En gang om måneden med storm kan vist ikke gøre det i denne tid, når vi skal have 2 storme på to dag.
   Jeg tænker da nok, at Green Flutter vil blomstre i år, I skal bare sørge for, at den får masser af sol. Godt mange af dine påskeklokker har klaret det. Det er spændende hvert år at se de nye påskeklokker, hvordan mon de ser ud. Mange af dem jeg købte sidste år, klarede desværre ikke den tørre sommer, det er ærgerligt.
   Ja det har jeg hørt lidt om, så må I hygge jer og hils.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth!
  Du fik nogle gode billeder i går, og sikke en lyd det siger:-) og godt med nogle afbræk!
  Her stod det ned i stænger næsten hele dagen, manden var i Århus og han nød solen et par timer. " Vores storm" var nu ikke så vild i går, men må se når det bliver lyst hvor meget der skal ryddes op, for noget er der trods alt, det så jeg inden det blev helt mørkt:-)
  Ha en god dag
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak skal du have, ja det var godt med et afbræk i solen.
   Her blev det heller ikke så vildt, men der kommer jo en Egon i dag, så må vi se, hvor slemt det bliver.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet