tirsdag den 11. november 2014

Så skal der arbejdes

Jeg har haft en dejlig weekend med mine drenge, der er blevet hygget, spist og spillet. I går nåede det at blive tørvejr kl. 14.30, så mellemsønnen og jeg nåede vores sædvanlige tur til havet. Det var herligt, vi fik snakket igennem. Tænk at have ham helt for mig selv, det var lykken :)
Det var fint vejr i søndags, så mens den ældste sov længe nåede jeg at tage en masse billeder.
Dagen i dag har også været fin, måske fordi en af vores medbloggere har fødselsdag :) tillykke Heidi.
Jeg startede op med kameraet i morges, hm knap 100 billeder blev det til. Samtidig kunne jeg se, hvad der var sket i haven de sidste par dage. Det var en herlig tur, billederne får I først at se de næste dage, for jeg havde nogen på lager fra i søndags.

Her er det nemlig Bent, som har arbejdet, han fik placeret granitbænken det nye sted, der hvor stolen stod før.
 jeg var nødt til at sætte mig et øjeblik på bænken, så I sammen med mig kan nyde udsigten lige frem
 til højre
og til venstre
Der blev lavet lidt mere i søndags, vi fik nemlig flyttet rosen Wollerton old Hall hen på plads ved rosenlysthuset. Så er der plads til en ny rose, hvor den stod :)
I dag er det så mig, der har arbejdet. Jeg har gravet georginerne op og lagt dem til tørre i pavillion og haveskur, det var ikke for tidligt, nu er det nemlig ikke tørt mere, det var faktisk ret vådt.
Derfor gav jeg mig til at dele mange af mine geranier, for nu er jorden nem at arbejde med. De var blevet kæmpestore, så det var tid at få ryddet ud i dem. Cecil kom og hentede de fleste, og 4 blokke kommer med til yngstesønnen, måske kan han få udryddet noget skvalderkål med hjælp fra geranierne.
Her kommer lidt solskinsbilleder fra i søndags Parykbusken i nordbedet
 den smukke løvfældende rhodo i ørkenbedet
pileurten her ved bassinet ser stadig forrygende ud
 haveklinten blomstrer endnu
 Himmelsk bambus har stadig løvet intakt
matrem blomstrer også
 så er det lige før min chrysanthemum købt i september kommer i blomst
 nyresnerlen som har overvintret i denne krukke står stadig fint
dejligt syn når man går ind og ud af døren
 når der er modlys på barken ser det forrygende ud
 græsserne er også fine
 og igen ramte solens stråler pavillionen
smukt er det også med den lave sol på græsserne
Den rosa snebær er bestemt ikke min yndling, den breder sig vildt, men bærrene er jo meget søde.
 nogen af roserne skyder igen
 lady Emma Hamilton
Crocus Rose med sol på
Vi slutter af med en solopgang mere
Fortsat god dag

18 kommentarer:

 1. Deilige bilder fra din høsthage! At du stadig har sol på dine bilder er jeg litt misunnelig på ;) Her var det sol i omtrent 15 minutter i dag, før det ble grått og tåke igjen. Jeg nyter dine flotte bilder :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Jeg kan godt forstå, at du er misundelig, det ville jeg også være. Lidt sol er bedre end ingen sol, men du må nyde mine billeder med sol. Gråt og tåget vejr er rigtig træls.
   Klem

   Slet
 2. Det er så hyggeligt at have besøg af ens voksne børn. Hos os er jorden så våd, at er er noget værre smat at flytte rundt med planterne; men nogle af skal der selvfølgelig ske noget med. Flere af vores georginer begynder også at blive så forpjuskede, at de ikke pynter mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja jeg nød meget at have besøg af de voksne børn, det er jo ikke så tit det sker.
   Hvis det er smattet er det ikke værd at arbejde med at flytte rundt med planterne. Her hos os er det lige tilpas, så jeg nød, at jeg kunne grave op. Der havde ikke været blomster i georginerne længe.

   Slet
 3. Hej Lisbeth
  Så er du tilbage på din pind igen men lidt ærgerligt at dagene med de unge er til ende men sådan er det jo så det gælder om at nyde det i fulde drag :-) godt der har været et par flotte dage hvor du har kunne fylde foto arkivet for det lader jo til at de næste dage bliver grå. Fin placering bænken har fået det ser rigtig godt ud og udsigter derfra er det da heller ikke noget i vejen med. Godt der var afsætning i geranierne når de nu skulle deles alligevel. Ja det siges jo at de er gode mod skvalderkål. Parykbusken og den løvfældende Rhodo er super flotte og Pileurten er rigtig fin den har da også blomstret længe nu. Nyresnerlen kender jeg ikke rigtig men er det ikke mest for bladenes skyld den dyrkes. Blomsten er nu også meget sød :-) Græsserne er simpelthen så flotte i solen det et Crocus rosen også.
  Idag fik jeg byttefrø fra søde havefolk. Tror at mit drivhus bliver for lille jeg har fået 11 slags tomater og 5 slags chili så det bliver noget af en udfordring. Har også fået frø af en meget smuk lys gul stokrose og så er det frø fra min brors græskar Der er blevet byttet med så det er da en god deal. Måske der falder lidt af til ham :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja så er jeg her igen, jeg nød det så længe, det varede, de skulle hjem på arbejde igen, og det er som det skal være, dejligt de gad tage turen herover.
   Ja jeg havde set, det ville blive gråt, så jeg har garderet mig i dag. Ja bænken står godt, hvor den står, pladsen er valgt med megen omhu af Linda :)
   Ja dejligt at Cecil gerne ville have geranierne, hun fik mange, havebøren var helt fyldt. Ja Pileurten har gjort det godt, må man sige. Der kommer flere billeder af parykbusken, den er så fin nu. Jo Nyresnerlen er for det sølvagtige løv, den har ingen blomster. Den du ser er fra tvillingeblomsten.
   Ja hold da op, det kan også blive for meget, sikken en masse frø, du må anmode om et større drivhus :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Bassinet er bare flot - det ser rigtigt pynteligt ud lige nu. Dit rosenlysthus bliver da fint, der kan være mange roser - heldigt :)
  Ja, det er dejligt med tid og snak med de unge mennesker, det værdsættes når de kommer på besøg. Nu bliver det så hurtigt hverdag for dig igen, men du har sikkert mange billeder fra i søndags at vise os.

  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja bassinet er ret godt lige nu, men det kan jo ikke måle sig med jeres. Der er kun planlagt 4 roser i rosenlysthuset, på bagsiden er der 4 clematis, så kan der ikke være mere siger Bent :)
   Ja det var skønt, at de gad tage turen hjem, det nød jeg. Jeg har næsten brugt billederne fra i søndags, men der er en del fra i dag.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Ja, både du og dine dejlige billeder har været savnet, men du er bestemt tilgivet for at springe over, for jeg ved jo, hvor dejligt det er at få besøg af ens børn - det skal nydes :) Jeg er lige vågnet efter at have sovet sødeligt i lænestolen de sidste par timer - det er farligt at sætte sig ned efter en hård og lang dag på arbejde ;) Det er, ved jeg jo af egen erfaring, et skønt sted, Bent har placeret bænken - der kan man sidde og nyde den skønne udsigt til alle sider - dejligt gensyn! Wollerton old hall ser ud til at have fået en rigtig fin plads ved rosenlysthuset - det bliver så godt. Også dejlige solskinsbilleder med flot efterårsløv - især græsserne er så smukke i solen, men også rhodoen i ørkenbedet fanger øjet. God ide med Geranium til at kvæle Skvalderkål - det skal prøves i mit lille, vilde hjørne. Meget smukke solopgangsbilleder - jeg får lyst til at spadsere en tur ud ad landevejen på det sidste :)
  Rigtig god dag til dig i morgen!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Dejligt at høre at både billederne og jeg har været savnet, jeg har jo også savnet kommentarerne, godt du vågnede, så du kunne sende en lille hilsen til mig. Jeg så også lidt TV før, men klarede at holde mig vågen :) Bænken står helt rigtigt, og det tror jeg også, at Wollerton old Hall gør, de og Claire ser ud til at trives med deres nye plads.
   Græsserne er utroligt smukke i den lave sol. En skam du ikke lige kan tage turen ud af landevejen mod solen.
   Du må prøve med geranier i dit skvalderkålsbed, det siges at hjælpe.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Lykken er når man har sine unger samlet :o) jeg forstår godt du nød turen til vandet, den slags øjeblikke er ren nydelse.
  Hvor står den fint den nye bænk, den indbyder til et hvil og lidt nydelse. Jeg elsker den slags små oaser hvor man kan sidde og drømme med en kop kaffe og en småkage ind i mellem alt havearbejdet.
  Jeg kan godt sige dig jeg glæder mig til at se hvor smuk det bliver med roserne.
  Har du fået roser fra JAS ?
  Nu må i have en god dag der ovre på Samsø, her blæser det godt og vejret ligner noget der er til indendørssysler.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er det, desværre lykkedes det ikke denne gang, den yngste (ham med Arthur) var ikke med, men det var dejligt at gå med mellemste til vandet, vi snakker så godt sammen.
   Ja det bliver godt med bænken der, men den er for kold nu, så jeg må vente til sommer.
   Det bliver spændende med roserne, de er ikke afhentet endnu, men nu varer det ikke længe, jeg venter svar fra Jas.
   Det blæser også meget her, men jeg går alligevel ud, det er sjovere, selvom det er meget gråt.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Haven er simpelthen det bedste samlingssted, her kan man gå en tur, sidde og have stille samtaler med fortrolige, og med al den farve I stadig har i haven er det en fryd. Men lykke, ingen frost endnu. Det må gerne varer ved.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik
   Deri er vi helt enige, desværre er det ikke helt mine drenges mening, heldigvis er det også godt med en gåtur til havet.
   Ja der er dejligt i haven endnu, men jeg kunne nu godt tænke mig lidt frost, så vi kan få sol og klar himmel :)

   Slet
 8. Kære Lisbeth.
  Dejligt at du har nydt dine børns besøg. Tak for alle de fine sol op- og nedgange. Dejligt at det stadig er så mildt, at du kan arbejde i haven.
  Det er utroligt at Crocus Rose kan blive ved med at blomstre. Det må være dagens billede.
  Jeg har to blomster i en Påskeklokke som er helt perlemorsfarvede. Meget smukke.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Ja det var skønt, at have drengene hjemme en tur. Selv tak - heldigt med sol- op og nedgange, i dag er det helt gråt og blæsende.
   Det er vist den sidste rose på Crocus, nu tror jeg ikke, der kommer flere.
   Nej hvor heldigt at have blomster i en påskeklokke nu, der kan jeg ikke være med. Mine er noget senere.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth

  Den bænk ser da solid ud - og efterårshaven præsenterer sig fra sin bedste side i solen:)

  En dejlig dag herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja og det er den også, mere sol er ønskeligt, mon det også er gråt hos dig, det er det nok, det er vist generelt i norden for tiden. Godt der lige var hul igennem :)
   Tak i lige måde

   Slet