søndag den 2. november 2014

Der hamres og bankes

Solen startede godt ud i morges



Det så flot ud, sikken en herlig dag. Desværre forsvandt solen igen klokken 10, det blev så gråt, at vi havde tændt lys indenfor. Her har solen tændt lyset i pavillionen.
 Heldigvis slog den manglende sol ikke Bent ud, han har hamret og banket hele dagen
her er det færdige resultat, klar til plantning. I dag plantede vi 3 clematis, roserne må vi vente med, de skal først hentes. Tak for julegaven Bent :)
Jeg skylder lige at sige, at solen vendte tilbage ved 14.30 tiden, vi havde jo sol i går, og nu har Københavnerne også haft sol. Det skal fordeles lige :)
 Acer griseum vokser meget langsomt, nu er det 4 år siden, jeg købte den, der er ikke sket meget siden. Jeg havde glædet mig til den fine stamme.
 Fryttle, sådan ser min ud Anne, der er godt nok små hår på bladene, men den ligner ikke mine små planter.
Prunus Blireana, sådan ser den ud nu Anne Marie, jeg købte den i sommer på Lønbæk Planteskole
 til morgen da jeg gik forbi ude på vejen, opdagede jeg en stor flot knop i klokkeranken
der er flere knopper, så hvis det milde vejr fortsætter, skulle der være en chance for, at de når at springe ud. Hvor blev jeg glad.
stien op i stenbedet med høststenbræk og Penstemon Raven i baggrunden
Sommerfuglebusken her ser ret fin ud nu sammen med de mørke thujaer i baggrunden og den fine lyse, som jeg igen har glemt navnet på.
Min Skimmia Rubella er snart ved at være for stor til bedet, men flot er den
Først nu er den anden ask på gårdspladsen ved at få de gule farver, det ser fint ud sammen med hasselnødderne til højre, ja og paradisæblerne
Pavillionbedet er på det sidste, sommerblomsterne skal snart op, det er begyndt at se rodet ud.
Der er mange ting, jeg kunne gøre, hvis jeg kunne bukke mig, men det må vente et par dage endnu, men jeg synes, det går fremad. Det er værst om morgenen.
 Buff Beauty
 Odyssey
her i knop, så kraftig var farven på knoppen, det ser godt ud sammen med papegøjebusken
 Penny Lane kører på sidste vers
 Redouté
 Souvenir de Malmason
 Wild Rover 1.11.
og 2.11.
Jeg slutter af for i dag med dette fine billede af Redouté og den smukke himmel.
Fortsat god søndag.

34 kommentarer:

  1. Dejligt med julegaver allerede i november ;-)
    Vejret har været fint hos os her i weekenden, selvom det hen på eftermiddagen blev overskyet. Tørvejr er nu engang det bedste havevejr.
    God bedring med dig, håber du snart kan holde ud, at få hovedet ned igen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Vivi
      Ja det er slet ikke tosset med førjulegaver :)
      I har været heldige med sol hele weekenden åbenbart, den kom over til os, da den forsvandt hos jer.
      Tak skal du have, ja det håber jeg også.

      Slet
  2. Hej Lisbeth. Det er vel nok en god julegave - den bliver du glad for. Hvor har du meget pænt i haven - især dine træer. De gør meget i denne tid, hvor bladene falder af rundt omkring. Det er godt, at vejret har været med os her i weekenden, jeg har i hvert fald nået alt det jeg havde sat mig for!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Birgitte
      Ja det er en dejlig julegave, jeg er allerede glad for den, når først den bliver plantet til, bliver det endnu bedre. Træerne er rigtig gode at have, men der skal jo lidt plads til. Det glæder mig, at du nåede det, du havde sat dig for, fantastisk med godt vejr i en weekend.

      Slet
  3. Tillykke Lisbeth, med din fine julegave :o) Bent han er altså en guttermand og sikken mange fine roser du kan få op af den.
    Din klokkeranke er den ikke meget sen ? nå men bedre sent end aldrig. Jeg ellllsker dine rosenbilleder og nu kan jeg se at jeg skal glæde mig til min Reduté blomstre til næste år.
    Kh Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det Linda, ja Bent er bestemt en guttermand, da han først kom i gang, gik det stærkt. Det er ikke kun roser, men også clematis, der skal op af den.
      Jo jo min klokkeranke er langt bagefter, det kommer nok af, at fruen ikke huskede at vande den, der var så meget andet, der skulle vandes. Dejligt du kan lide mine rosenbilleder, Redouté er aller flottest i anden blomstring, ja du kan godt glæde dig.
      Kh Lisbeth

      Slet
  4. Hej Lisbeth
    Julegave på forskud.... ja der kan man bare se, det er jo næsten som med børn der ikke kan vente ;) Det skal nok blive super flot når det vokser til, jeg glæder mig til at se det til sommer.
    Der er rigtigt fart på klokkerankerne i øjeblikket, de skal helt sikkert nå at springe ud, jeg har også masser af knopper på vej.
    Heldigt at i både har set solen i går og idag. Her har det været overskyet det meste af weekenden, men dejligt mildt så jeg har fået en masse fra hånden.
    Dejligt du her bedre, så du snart kan komme ud og være aktiv i haven igen ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Heid
      Ja det er da ikke så dårligt med julegaver på forskud, han ved alligevel ikke, hvad han skal give mig, så fandt jeg på, at det kunne være min julegave :) Det bliver spændende at se, når den er groet helt til, om det så bliver for meget? man kan ikke vide det, før de er groet op.
      Det glæder mig, det du siger om klokkerankerne, bedre sent end aldrig. Den har blomstret i august september, men det var nok en anden stængel i samme træ. I dag var det meget gråt og blæsende, så det var såmænd ikke så indbydende, godt du fik en masse fra hånden.
      Om morgenen er det ikke godt, men op på dagen går det heldigvis bedre. Jeg har været aktiv med cirkelhakken i dag, så skal jeg ikke bukke mig :)

      Slet
  5. Kære Lisbeth
    Her har vi haft sol frem til ved 3-tiden. men så blev det gråt og køligt. Dejlige billeder af pavillionen - der er virkelig tændt for det store lys :) Hvor ser det bare fint ud med rosen/clematislysthuset - det bliver så fantastisk smukt, når det vokser til. Sikke en skøn julegave på forskud - du er heldig med, at Bent lige kan ordne den slags. Jeg kan tænke mig, at du allerede nu glæder dig til at sidde derinde og indånde de dejlige dufte. Virkelig god og kreativ ide! Flot med knopperne i din Klokkeranke - jeg tror på, at du når at se dem i blomst. Ja, sommerfuglebusken står da det helt rigtige sted - fin kombination. Jeg er glad for at høre, at det går fremad med helbredet, men den slags tager desværre sin tid. Du må holde hovedet højt og lade Bent om at tage ting, man skal bukke sig efter. Bliver så spændende at se, hvilke roser du vil plante i dit fine, levende lysthus :)
    Fortsat god bedring!
    Knus Linda

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Linda
      Det var da fint, da den forlod jer, kom den her til os, så vi byttede. Ja det ser godt ud med det store lys i pavillionen. Det var et godt navn, lysthus ja selvfølgelig. Jeg glæder mig til du kommer næste sommer og kan sidde i gyngen og mærke duften af roserne.
      Ja lad os håbe, at jeg får klokkerankerne at se i blomst. Ja det tager lang tid med bihulebetændelse, det er slet ikke i orden endnu, morgenen er værst, så er jeg helt ødelagt, godt det bliver bedre op af dagen. Bent er sød til at bukke sig med at samle op og sætte seler på hundene, så det går nok. Jeg løfter lidt af sløret omkring roserne i morgen, men ikke det hele :)
      Tak for det
      Knus Lisbeth

      Slet
    2. Du kan tro, jeg også glæder mig til at sidde i din gynge - det bliver en oplevelse ud over det sædvanlige :) Jamen, så vil jeg glæde mig rigtig meget til i morgen :)))
      Knus

      Slet
  6. Nej solen var ikke ret stabil i dag. Bent har rigtig været flittig - det må være skønt at få selve rammen gjort færdig, så planterne kan nå at få lidt fat for vinteren. Skimmiaen ser fin ud. Jeg har samme oplevelse af, at den vokser ud af sin plads.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Gad vide om solen har været stabil nogen steder, det virker ikke sådan. Ja Bent har lavet det i løbet af weekenden, det er rigtig godt, så skal vi bare have roserne plantet, men først skal de hentes hjem :) De vokser åbenbart godt de Skimmiaer, så er det spørgsmålet, om man kan finde en ny plads til dem.

      Slet
  7. Sikke en dejlig julegave, så kan vi bare glæde os til at se den beplantet ;-) dejlige frodig efterårshave , skønt det måske kan ligne sensommer. Helt vidunderlige roser, du kan bare det der Lisbeth .

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tina
      Ja det er en dejligt julegave, jeg glæder mig også til at se den i blomst næste sommer. Tak skal du have, jeg kan godt lide roser, og jeg er heldig med deres blomstring, men jeg synes nu ikke selv, jeg er så skrap til det :)

      Slet
  8. Hej Lisbeth

    Her var der stort dejligt havevejr det meste af tiden - sol gennem tynde skyer.
    Imponerende så meget du har blomstrende endnu - her er selv astersene ved at blomstre af - kun de et årige vil have det hele med.
    Er spændt på at se det nye bygningværk når det er "groet til" Det ser solidt ud!

    Ha en dejlig aften

    SvarSlet
  9. Hej Lisbeth.
    Tak for kigget på din flotte julegave. Den gav masser af inspiration til en hyggekrog i min have. Du satte prikken over i'et for mig.
    Hilsen Heike

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Heike
      Selv tak, ja det er en dejlig julegave. Det glæder mig, at det gav inspiration til din have. Rigtig godt.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  10. Hej Lisbeth
    Vejret her som hos dig vi fik dog en lille smule regn i formiddags. Pavillonen er så smuk med "ild" i :-) Bents arbejde ser jo fantastisk ud. Det bliver da bare så godt og en super julegave du har fået der. Jeg kan godt se at din Fryttle ikke ser ud som de små. Har læst lidt om dem og der findes åbenbart nogle forskellige og når jeg ser billeder af Snefryttle syntes jeg godt at de kan ligne den. Men vi må vente at se hvad de bliver til. Er sikker på at dine klokkeranke knopper nok skal nå at springe ud det skal godt nok blive køligere men frost ser det jo ikke ud til. Din Skimmia er rigtig flot. Skal den flyttes el kan den beskæres. Skønne Odyssey og Wild Rover bliver da også bare ved. Det er da flot når den nu er ny :-)
    Jeg har jo været på besøg hos min mor og så har jeg hentet syltegræskar hos min ene bror. Det er nu ikke mig der skal sylte (det gør min mor for mig) men der er mange der gerne vil have af de gamle store grønne græskar. Frø af dem er der også afsætning af så der var også lige en spand indmad med hjem som jeg har været henne og rense og lagt til tørre.
    Håber at det går fremad med helbredet og du snart kan bukke dig igen uden at blive svimmel. Det er bare så ubehageligt :-(
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja som vanligt samme vejr, men vi fik ingen regn. Ja jeg synes også det er flot med "ild" i pavillionen. Bent har gjort et flot stykke arbejde, han fik også livret til aften :) Det var vist en snefryttle, som ikke klarede det hos mig, den var mere gul i det. Denne her er købt i Lidl for et års tid siden.Jeg glæder mig til klokkeranken springer helt ud, jeg troede ikke, jeg havde fået blomster at se. Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg gør med min Skimmia, jeg har ingen steder at flytte den hen, så jeg må nok prøve at klippe, men det går da endnu. Ja jeg er meget imponeret over Wild Rover, den er så fin, håber jeg får lige så meget held med roserne til lysthuset, som Linda har døbt det.
      Jeg så godt, at folk gerne ville have frø af dit grønne græskar, dem ser man ikke så tit mere. Man kan også lave dem til schnacks, det ville jeg gøre, hvis jeg havde nogen.
      Jeg bliver ikke svimmel af at bukke mig, men det presser rigtig meget i bihulerne og gør ondt, det er ikke sjovt. Morgen og aften er værst, jeg har brugt cirkelhakken i dag, det gik fint.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  11. God ide med græskarsnack men hvordan får jeg lige frøet ud af skalden for den kan vel ikke spises.

    SvarSlet
    Svar
    1. Et eller andet sted har jeg læst, hvordan man gør. Det var noget med at koge det i 10 min. og bagefter i ovnen. Prøv din ven google, måske kan du finde noget der :)

      Slet
  12. Kære Lisbeth.
    Nå så fik vi udløst spændingen, -en julegave, altid dejligt at få noget man ønsker sig.
    Ja, Klokkeranker holder vist ud længe, de er så søde.
    Pavillonbedet ser da fint ud endnu, det gør det da også på de andre billeder af haven.
    incl. roserne.
    hilsen jessie

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Jessie
      Ja så vidt blev spændingen udløst, der kommer måske mere til :)
      Mine klokkeranker er jo først ved at begynde, så jeg er heldig. Tak skal du have - god dag til dig.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  13. Dejligt med sådan en fin førjulegave. Hvor bliver det smukt når den dækkes af blomstrende clematis. Og dine roser kan endnu, så flot.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anette
      Ja det er rigtig godt. Jeg håber det bliver smukt, og at de tager ordentligt ved.
      Ja roserne kan endnu, men hvor længe - i dag regner det.

      Slet
  14. Så flott julegave du har fått! Bedre med en sånn gave ja :)
    Tenk at Odyssey fortsatt blomstrer.
    God natt!

    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. God morgen Marit
      Ja det var en af de gode julegaver, det kan vi lide.
      Ja det er utroligt med Odyssey.
      Klem

      Slet
  15. Kære Lisbeth.
    Det er vel nok en dejlig julegave du har fået af Bent. Jeg kan lige se alle roser og clematis blomstre over det hele.
    De første billeder er helt fantastiske. Sikken et lys i pavillonen og haven. Jeg kan godt forstå, at I har bosat Jer så smukt et sted.
    Vi var på loppemarked i går og fik en skøn gammel kælk og et par gamle skøjter, så nu skal der rigtig pyntes op a la Fru Pedersens Have. Vi har indgangsparti i en lukket gård, dér kan det fint hænge i fred.
    Jeg håber det går bedre med din hals og dine bihuler i dag.
    Kærlig hilsen Eliane

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Eliane
      Ja det er det, jeg er meget glad for den. Det bliver forhåbentlig flot.
      Ja det er et utroligt lys, der bliver i pavillionen, når solen står lavt som her.
      Det bliver fint, når I får det hængt op.
      Det går desværre ikke meget bedre, men jeg arbejder på sagen :)
      Kærlig hilsen Lisbeth

      Slet
  16. Skønt med tidlige julegaver, din gave kunne godt komme til at fylde lidt for meget under juletræet ellers :) :)

    SvarSlet
    Svar
    1. He he den var god Tim, det har du ret i :)

      Slet
  17. Hej Lisbeth.ja !!! det vejr er ikke til at regne med..................her skifter det også mellem sol/blæst og kedeligt vejr.
    Dejligt med en tidlig julegaver................bliver spændende at se det med roser og klematis på til foråret.
    Dejlige billeder af din pavillion med lyset igennem.
    Og godt at det går fremad med helbredet.
    God dag Knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jette
      Ja det er rigtig novembervejr, men det er vel ok, og det er stadig mildt.
      Ja det var en god julegave, jeg glæder mig også meget til at sidde i sofaen, når roser og clematis blomstrer.
      Det var gode billeder jeg fik taget der.
      Tak for det og god dag til dig også.
      Knus Lisbeth

      Slet