mandag den 17. november 2014

Flere grå billeder


Måske har det været lidt lysere i dag, men ikke meget. Det blæste voldsomt i aftes, og der kom 9 mm her. I dag har det været tørvejr, så jeg har været lidt i haven og revet blade sammen bl.a.
Hasselbladene er gode i rosenbedene
Den store ask har lidt blade tilbage, men det er nu ikke mange.
skoven er også ved at blive lidt bar
Parykbusken har stadig bladene, den er så fin.
Der er fine knopper i min kamelia, det bliver spændende at se den blomstre, inden så længe.
udsigten fra min computer er ikke så tosset
Denne bøg har Bent plantet i diget ind mod nabosommerhuset, den er rigtig fin nu
også duftsnebollens løv er blevet gult
Nogen af de små rhodoer er ret farvestrålende nu
 denne her gror rundt om stenen i ørkenbedet
 en har en blomst
knopper er der nok af også i de små
R. Golfer har sin helt egen farve
husker I mine ranunkler, som blomstrede hele marts og april
der er gang i flere af dem igen
Der er for resten blomster i Pearl´Dior
Jeg har lidt problemer omkring plantning af mine nykøbte roser
jeg havde nemlig regnet med, at de skulle gro her ved bænken på hver side af den, men de to som jeg havde bestemt skulle stå der er ikke skyggetålende, så nu er gode råd dyre. Der er jo ret meget skygge der om sommeren. Mme Pierre Oger og Souvenir de st. Anne´s var købt til formålet. Det var rigtig nok, jeg havde købt nogen skyggetålende, det var bare ikke dem, men derimod dem vi har plantet ved rosenlysthuset.
Hvis nogen har gode råd, tager jeg gerne imod. Jeg kan godt finde plads i staudebedet og andre steder, men det kunne være så hyggeligt med roser her ved bænken.
Her er roserne fra i dag
 Händel har to knopper
 Mary Rose
 Wollerton old Hall fik lidt hjælp til at åbne sig
Barock er så smuk stadig væk
God mandag til jer29 kommentarer:

 1. Fine billeder som altid.
  Tak også god mandag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak skal du have, hyggeligt at du kigger forbi igen.

   Slet
 2. Ja, vores sans for de små fine nuancer bliver virkelig udfordret i denne tid. Jeg har også ranunkler, der står med grønne blade, desværre tænker jeg i grunden. Pierre Oger har vi stående midt i vores gamle staudebed overvejende i sol. Souvenir de st. Anne kender jeg slet ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det må man sige, det er svært at finde på noget, men vi må jo holde gang i bloggene, os der er tilbage. Er du bange for, at ranunklerne ikke skal klare vinteren? Det har jeg slet ikke tænkt på, mon ikke de kan klare det, hvis vi tager dem ind i drivhus/pavillion?
   Jeg er ved at lægge nye planter for de to roser, jeg har så mange geranier, der må foræres nogen væk af dem, så bliver der plads til roser.

   Slet
 3. Det var ærgerligt at roserne ikke kunne placeres ved bænken, jeg tror også at det vil være fint med roser der. Jeg er ikke den store rosenkender så det bliver ikke forslag fra mig, desværre:-)
  Mon ikke dine ranunkler kan klare sig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det var lidt ærgerligt, jeg havde glædet mig til at sidde og mærke duften af dem der på bænken. Jeg har vist fundet en anden rose, der er skyggetålende, så mon ikke det går, så skal jeg bare finde en plads til de andre :)
   Jo jeg satser da på, at ranunklerne klarer sig, hvis det bliver for slemt vejr, kan de komme ind i pavillionen.

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Lyspunktet i dag må være at vinden har lagt sig og at det har været tørvejr. Godt du så kunne komme i haven når det nu ikke blev til det i weekenden. Ja det hele bliver mere og mere bart jeg syntes dog at træer og buske har holdt bladene længe i år. Hvornår blomstrer Kameliaen? Den lysegule jeg købte i Bilka i foråret har også sådan nogle fine knopper den står dog i en krukke og inden længe ryger den i drivhuset så må jeg se om den klarer vinteren. Computer udsigten er ik' så ringe. Det er jo dejligt når du skal passe dit arbejde :-) Syntes at kombinationen af sten og Rhodo er super flot. Golfer er også bare smuk. Super flot at dine Ranunkler kommer igen men mon ikke de skal beskyttes lidt hvis vinteren kommer. Ærgerligt at planen omkring bænken er gået i vasken. Har du nogle skyggetålene andre steder som du evt kunne flytte (ved godt at det er et stort arbejde) men et par duftene roser ved bænken vil da være fantastisk. Ellers må du jo studere Rosenbøgerne igen og så finde nogle til foråret for næste gang du kommet forbi Jas så er det vel for sent. Andre gode ideer har jeg ikke lige på lager :-) Mary og Barock vinder idag :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det har du ret i, for sådan som det blæste i aftes var nu ikke rart. Vi burde jo få solskin i morgen, men det er ikke noget, de lover. Jeg så på fb, at de havde solskin og solnedgang i Kolding i dag, det kunne være lækkert.
   Jeg regner med, at kameliaen blomstrer her i vinter, januar februar måske. Min røde som skulle have været lysegul som din har også fine knopper, den står stadig i potten, jeg købte den i, den ser ud til at have det fint. Den kommer ind i pavillionen, når det bliver koldt. Ja det er godt at kunne sidde og kigge ud og holde øje med fugle og andet, når jeg passer mit arbejde :)
   Ja det er meget flot med rhodoen rundt om stenen og Golfer er så fin med sølvbelægning. Jeg regner med at tage ranunklerne ind i pavillionen, når det bliver koldere.
   Ja jeg har faktisk en skyggetålende rose, som kunne flyttes, men jeg har allerede planer om en ny :) den anden står nemlig fint, hvor den står. Jeg tror ikke, det er for sent næste gang, jeg kommer forbi Jas, man kan jo plante roser længe endnu, når bare jorden ikke er frosset.
   Barocks ene blomst er bare så smuk.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej Lisbeth

  Var det ikke også sådan sidste år, at haveblogaktiviteten gik mærkbart ned inde jul?
  For du har da ret der er langt mellem snapsene lige nu, på min egen blog bemærker jeg dog at nogle af de sidste måneders nedslag er røget helt til tops - bla det om roser og det om indkøbet hos Jan.

  Ja sikken noget roderi med roserne - hvis jeg skulle have nogen roser omkring sådan en skyggefuld bænk (og ikke i rød), så ville det nok blive den vildt tidlige: "Mon Amie Claire" Ivan Louette 2005 og "Paul's Himalayan Musk" fra 1916 hvis du vil lidt i højden:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   For en gang skyld ikke noget, jeg kan huske, men det har du nok ret i, jeg synes bare, at der er mange, som er holdt helt op, men der er selvfølgelig heller ikke så meget at skrive om længere. Det er også lidt spændende, at du interesserer dig for roser, det er dine læsere jo ikke vant til. De spanske iris interesserer folk vældig meget, kan jeg se på fb, når jeg viser dem der, men det er jo klart, når de blomstrer så sent.
   Spændende at du kommer med forslag til roser, det er noget, du har sat dig grundigt ind i, kan jeg forstå, jeg må kigge på Mon Amie Claire. Pauls Himalayan Musk har jeg faktisk fået foræret af Lene fra Bedstemors Have, men jeg ved ikke om den overlever flytningen. Når jeg søger på Rosenpostens avancerede søgning om skyggetålende roser, er det kun klatreroser, der kommer frem, så der må et stativ op dernede også. Jeg har tænkt på Ghislaine de Féligonde, den har Jas også. Tror du ikke den kunne være et godt bud?
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Ja Mon Amie Claire er da fin og ikke høj, underligt den ikke kommer frem, når jeg søger. Jeg vil jo netop gerne have en lav rose der. Tak for hjælpen, mon ikke Jas kan skaffe den.

   Slet
  3. Ja Ghislaine de Féligonde - er et godt bud - jeg ville dog ikke selv sætte den sammen med nogen af dem jeg selv nævner - selvom det skulle være moderne med det orange og pink sammen:)

   Slet
  4. Nej det har du nok ret i, det er ikke sikkert, det er til at holde ud at se på :) men Mon Amie er nu flot og enkel, jeg må se om Jas kan skaffe den, så kan der være en ved hver side, og Bent behøver ikke at lave et stativ mere.

   Slet
 6. Vinden lagde sig lige så hurtigt som den kom, helt fint med mig! ;o)
  Håber du får løst dine rosenkvaler, men det er jo ingen sag når der er plads i haven, mon ikke det lykkedes. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og I fik solskin hos jer, har jeg hørt.
   Jeg skal nok få dem løst, men det var sjovt, hvis nogen kunne hjælpe, og det kunne Karsten sørme :)

   Slet
 7. Spennende med dine Camellia knopper! Jeg er like spent på om det blir noen blomster på de jeg plantet ut. Det er stille i blogland for tiden ja. Men det er vel årstiden som har skylden.

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det er spændende med Camellia knopperne, jeg tror på, at mine kommer, men det kommer jo an på hvor hård vinteren bliver. Jeg håber også, dine kommer. Du har nok ret, at det er årstiden, der gør, at der ikke er så meget liv i blogland.

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Det er billeder med fine efterårsfarver du viser i dag, og især rhodoerne er jo smukke.
  Du skal nok finde ud af noget godt med hensyn til hvilke roser du skal plante ved bænken.
  Fin udsigt fra dit vindue.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Rhodoerne er nemlig rigtig fine, der er så mange knopper i dem alle, de har haft godt af den varme sommer og mine gentagne vandinger :) Det bliver så flot til næste år.
   Ja jeg er godt på vej til at finde ud af noget med roser ved bænken, nu skal jeg bare finde en plads til dem, der skulle have stået der.
   Ja den udsigt er fin.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth!
  Du har meget kønt at kigge på, og kigget ved bænken er stadig utroligt tiltalende. Du ved jeg ikke på nogen måde er plantenørd, og ved jeg ikke om det er slyngroser du vil plante ved bænken? Denne gloire de dijon er også skyggetålende og en historisk rose slyngrose, med den mest fantastiske duft, en rigtig lækkerbisken som udvikler sig i farven hen over året men også i sit forløb generelt, jeg plantede en i foråret.
  God dag
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja du har ret, der er meget kønt at kigge på, ikke mindst bænken. Tak for de forslag, jeg vil kigger nærmere på den, man kan godt komme med gode råd, selvom man ikke er plantenørd :)
   Tak i lige måde
   hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Det bliver lige til en morgenkommentar i dag - jeg måtte gå syg hjem fra arbejde i går og er også på sygelisten i dag - øv!
  Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, at de roser, du havde tiltænkt bænken, ikke er skyggetålende, men jeg er sikker på, at du nok skal finde plads til dem et andet sted, og så er det jo altid skønt at kunne komme til at købe flere :) Alle Albaroserne er mere eller mindre skyggetålende, men bliver selvfølgelig nok lidt højere, end du har tænkt dig og remonterer ikke. Jeg kan anbefale Mme Plantier og ikke mindst Maidens Blush - specielt den sidste dufter helt fantastisk og blomstrer som en drøm, men den skal jo så nydes de 3 - 4 uger, den er der - lidt ligesom med syrener :) En anden rose, som også skulle være god til skygge, er Stanwell Perpetuel, som er remonterende og meget hårdfør med kraftig duft. Jas har den på listen, og jeg skal selv have fat i et par stykker som en meget lille hæk bagerst i haven. Virkelig god ide med roser på hver side af bænken - det bliver skønt at sidde der :) Du er heldig med den dejlige udsigt fra computeren - det kan man da ikke andet blive glad og inspireret af :) Også flotte efterårsfarver på rhodoerne - utroligt, hvad den plantegruppe kan! Skønt med ranunklen - den har du haft megen glæde af. Sønnen har desværre ikke tid til flere udgravninger i år, men lover at være klar i det tidlige forår - du fristede mig virkelig med Jas :)
  En dejlig dag til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Øv at du er syg, håber du snart kommer dig.
   Ja jeg finder jo nok en plads til dem, og så har jeg muligheden for at udvælge en eller to nye, for nu har jeg allerede fået en del gode forslag. Jeg var jo sikker på, at du nok ville komme med nogle, så jeg var lidt skuffet over, at du ikke skrev. Det gjorde du så heldigvis nu, tak for det. Jeg vil selvfølgelig have en remonterende der, vi må have duft så længe som muligt. Der var en på facebook, som foreslog mig at tage et billede af et par gæster på bænken, jeg bestemte lynhurtigt, at det skulle være Anne og dig :) Ja det er en dejlig udsigt fra min plads her ved computeren, også i dag er det desværre mørkt i vejret. Øv at din søn ikke har tid til at hjælpe mere i år, men godt han vender tilbage i det tidlige forår, så kan du stadig nå en tur ned til Jas :) med alle de roser du køber, må det kunne svare sig.
   Jeg er glad for, at ranunklen vil igen, de har stået helt tørt i sommer, så jeg regnede ikke med at se dem igen.
   Også dejlig dag til dig og god bedring
   knus Lisbeth

   Slet
  2. Jeg vil meget gerne være med på bænken sammen med Anne :)
   Knus Linda

   Slet
  3. Dejligt - det tænkte jeg nok :)
   Knus

   Slet
 11. Nå for den Lisbeth, det var da ikke så godt med roserne, men godt du har fundet et andet sted til dem.
  Hvor er det altså bare så dejligt at vi har bloggen og der er altid god hjælp at hente.
  Jeg måtte da lige have gang i smartphonen og Google de gode forslag du har fået. Karsten er jo ved at udvikle sig til en helt rosenekspert allerede :o)
  I går da jeg gik i haven og arbejdede tænkte jeg over det du havde skrevet med der i øjeblikket ikke var så mange indlæg fra havebloggerne. Jeg tror at mange af dem er trukket indendørs nu og ikke har så meget at dele om haven på den her årstid. Det kommer jo an på hvad indfaldsvinkel man har på sin blog. Min have er altså heller ikke det mest spændende pt at vise billeder fra og skrive om. Og så kan det jo nemt blive et lidt kedeligt indlæg.
  Du er så god til at finde ting fra haven at tage billeder af og skrive om, så nu vil jeg tage kameraet med i haven og finde en nogle motiver...de er der jo, det gælder bare om at finde dem :o)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Det blev heldigvis et positivt problem, så må jeg jo have lidt flere roser hos Jas :)
   Ja det er skønt med bloggene, derfor synes jeg også, det er synd, hvis de går i stå. Ja det er rigtig, Karsten sætter sig grundigt ind i tingene, når det har fundet hans interesse.
   Du har nok ret i, at mange er trukket indendørs, men mange af bloggene har været gået i stå længe før, det kunne være grunden, det er en skam.
   Jeg går og tænker meget over, hvad der skal med i dagens indlæg, men også for mig er det ved at være svært, så hvis jeg vil fortsætte må jeg nok snart i gang med arkiverne.
   Jeg tror nu stadig, der er stof fra din have, du har jo altid Alma :) din store roseninteresse kan der nemt bygges noget op om, tænk hvor mange roser du har anskaffet siden du startede din have og blog.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth.Ja !!! jeg synes jo også at der er lidt stille på bloggen for tiden...............selvom jeg ikke skal klage over de kommentarer jeg får.
  Men synes da også at det er svært at finde motiver i haven lige nu.Du har jo stadig dine roser og mange smukke træer med flot løv at vise frem.
  Men jeg har jo taget hul på at vise lidt billeder fra året der er gået.
  Og vil da også vise lidt jul i næste uge.
  God dag fra en regnvåd have Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja der er noget stille på bloggene for tiden, men du har ret, du kan ikke klage over mangel på kommentarer, du er ret populær, det er jeg ikke. Der er mange, som læser med hos mig, som ikke vil kommentere her, de synes nok jeg praler, nå men det må de jo om. Jeg vil bare gerne vise, hvad jeg har.
   Der er ikke så meget at vise fra haverne nu, men så er det jo fint, at du tager hul på arkivet, det gør jeg nok også snart.
   Der bliver ikke meget jul hos mig, men det er der også mange andre, som er supergode til bl.a. dig.
   Her er det også vådt.
   Knus Lisbeth

   Slet