mandag den 3. november 2014

Rosenlysthuset

Vi havde regn i morges, men da klokken var 8, var det overstået.
og himlen mod syd blev rigtig fin
Vi tager lige dette her op igen, for Linda Borg var så sød at finde på et rigtig romantisk navn til det. Rosenlysthuset det lyder da fantastisk, så det er hermed døbt.
 Her er de 4 clematis plantet på bagsiden af lysthuset
og se her - den første rose er plantet. Claire Austin stod helt forkert i bedet med de gyldne roser, så den blev straks flyttet. De "sidste" roser var simpelt hen rådnet væk, inden de sprang ud, den stod alt for skygget. Derfor besluttede jeg, at den skulle have en plads her, og som I kan se, var det ikke de sidste roser, så nu håber jeg, at de når at blomstre.
jeg har en mere, som står forkert, den får for lange grene og skal have støtte. Det er Wollerton old Hall, de to vil stå glimrende her og supplere hinanden godt. Billedet er fra i dag
Ved den anden ende af stativet skal der stå lyserøde næsten tornløse roser, de er bestilt hos Jas. Behøver jeg at nævne, at de selvfølgelig er med kraftig duft :) Jeg glæder mig til at sidde på gyngen og nyde duften
Det har været fint vejr med en del sol, men næsten mere vind, billeder har jeg dog fået.
Det var dejligt med solbilleder, men godt jeg fik taget dem i formiddag, i eftermiddag er det skyet til.
Den himmelske bambus er så smuk i solen
 hortensia Limelight er også fin
 Dream Queen er stadig ikke visnet ned, det er alle de andre
 Liquidamber har godt nok ikke mange efterårsfarver endnu, men mon ikke det kommer
gad vide om denne klokkeranke forbliver hvid?
Denne brogede geranium lyser godt op i bedet nu
Parykbusken i nordbedet lyser vældigt op nu


mine vinterasters er noget af det smukkeste, de vælter bare ud på fliserne og retter sig op igen, så de blomstrer den rigtige vej :) hvis I forstår, hvad jeg mener
 Astrid Lindgren
 Redouté
 Souvenir de Malmason

 2 x Odyssey
og to knopper på Jacqueline du Pré
Fortsat god mandag aften

30 kommentarer:

 1. Ih, hvor jeg glæder mig til at se billeder af rosenlysthuset til næste sommer :-)

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth
  Det er jo også det helt perfekte navn til dit nye nyde sted ;). Det skal nok blive rigtigt godt, med alle de skønheder du får plantet.
  Jeg tror også at din klokkeranke bliver hvid, det har du måske ikke sået ;)
  Godt du var heldig med vejret, her har det været gråt og vådt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. HejHeidi
   Ja det slog mig straks, da Linda havde skrevet det, at det var da navnet. Jeg tror også, det bliver godt, så må vi se, om jeg kan få tid til at sidde der :)
   Jo jeg har også sået hvid klokkeranke, men de kom jo ikke op fra start nogen af dem, så gik der kludder i skiltene.
   Ja så har det været ok vejr her i dag, men jeg har nu ikke været så meget ude i det.

   Slet
 3. Hej Lisbeth

  Da var da et glimrende navn!
  Jacqueline og Odyssey - 2 favoritter igen:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja synes du ikke, det var et godt navn, det er jeg svært tilfreds med.
   Ja der var lige et par favoritter til dig :)
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Det ser rigtigt spændende ud med dit nye lysthus.
  Og tak for billedet af Prunus blireana. Den trives jo fint. Min har harerne nippet lidt i, men den skal nok komme igen. Jeg har lige fundet en ny Prunus rufa med flot bark. Igen en vildart som ikke er i handelen. Jeg glæder mig til de nye planter kommer. Næsten som juleaften.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Jeg håber det bliver godt, når det hele begynder at gro, det bliver sjovt at se.
   Godt du så det, jeg var helt bange for, at du ikke fik set billedet af den, her kommer harerne heldigvis ikke ind mere.
   Det lyder spændende med Prunus rufa og flot bark.
   Jeg kan godt forstå du glæder dig, det er da bedre end juleaften :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Altså, jeg er da helt stolt over, at jeg sådan har været med til at døbe dit nyeste projekt :) Det bliver så smukt og fint med Clematis bagtil og roser langs siderne lige i retning af næsen :) Jeg kan så godt forstå, du glæder dig til at sidde som en anden engelsk haveprinsesse i gyngesofaen blandt alle herlighederne - det bliver fantastisk! Også rigtig fint valg af roser med Claire Austin og Wollerton old hall og så fik du ovenikøbet givet dem en bedre plads - god løsning. Jeg glæder mig meget til at se, hvad Jas sender dig - jeg er sikker på, at det bliver perfekt :) Dejlige solskinsbilleder - I var heldige, at I fik den at se, for her har det været gråt i gråt hele dagen og meget novemberagtigt. Den brogede geranium er så fin. Det er som om, man mere har øje for de knap så prangende planter på denne årstid - nu kommer de rigtig til deres ret. Skønne rosenbilleder som altid - jeg er blevet helt forelsket i Redouté, så den er noteret i ønskebogen :)
  Håber, du er ved at være ovenpå igen!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja ikke, ja men det var et godt navn. Jeg synes jo, at rosenstativet var temmelig uromantisk, og en bue kan vi jo ikke kalde det, så da du skrev, som du gjorde var det oplagt. Jeg tror og håber også, at det bliver smukt. Ja de to trængte til en bedre plads, så det var super. Jeg har bestilt andre til bedet, nogen som ikke er så høje. Til de priser Jas har, kan selv en pensionist være med. Det var også kun indtil middag, at det var rigtig flot her, og i morgen skal vi have regn. Ja pludselig faldt den brogede geranie mig i øjnene, så den måtte med i dag. Som sagt er Redouté smukkest på denne årstid, jeg er ikke så vild med den.
   Nja det er lidt bedre, jeg har lige været til akupunktur, 16 nåle fik jeg i :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Her fik vi også regn i morges. Rosenlysthus er da et perfekt navn. Godt fundet på af Linda :-) Der kan da gå hen og blive kamp om pladserne i sofaen når du får besøgende for hvem vil ikke gerne sidde der og få alle sanser vakt :-) jeg vil da meget gerne. Næsten tornløse roser det lyder da godt dem findes det vel ikke så mange af. Fine solbilleder du viser her syntes jeg ikke at solen har skinnet særlig meget og det er da blæst op her til aften. Dream Queen er da fantastisk mine er stort set visne. Har dog en lille en med mørkgrønne blade som stadig er fin og så er den ovenikøbet på vej med en ekstra blomstring :-) Den vinterasters er da rigtig fin selv om den er væltet det kan jo også være charmerende. To skønne farvoritter du slutter med :-)
  Hvordan gik det med akupunkturen? Håber du snart er frisk. Tror der er mange der er lidt ramt i øjeblikket. Der har godt nok været en del kunder som har snøftet noget og 3 af mine kollegaer er også snottet og en har også dårlig hals. Håber jeg klarer frisag men det kan jo være svært med alle dem jeg har kontakt med i løbet af en dag.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja og i morgen får vi mere regn. Ja synes du ikke også, det var et godt navn, heldigt Linda lige fandt på det. Jeg forestiller mig, at du og Linda skal sidde der sammen, hvis I kommer her samtidig igen næste år. Jeg ved faktisk ikke, hvor mange tornløse roser, der findes, men jeg lagde bare mærke til det og tænkte, at det var godt. Sjovt du skriver, at solen ikke har skinnet hos jer, Eliane skriver nedenfor, at der var dejligt solskin i Odense i dag, men der er jo også et stykke fra Otterup til Odense. Det blæser også godt her til aften. Ja Dream Queen er rigtig fin det er den også, selvom den ikke holdt så længe. Vinterasters er rigtig smukke lige nu, andre af dem er afblomstret og visnet, men der bliver ved at komme nu.
   Han lovede mig, at styrke mit immunforsvar, så jeg fik 16 nåle i :) Det kunne tyde på, der er en del, det er ikke sikkert, du får noget, når du går i det dagligt, så det satser vi på.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Kære Lisbeth.
  Det er et rigtig godt navn, du har fået til dit Lysthus.
  Jeg er vild med den brogede Geranium, er det én man kan købe eller er det en "Høneballe" sport?
  Vi har haft dejligt solskin her i Odense i dag, det har dog blæst lidt.
  Rigtig god bedring.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Ja synes du ikke også, det er et godt navn, jeg er glad for det.
   Den brogede geranie er rigtig fin nu, jeg tror faktisk, jeg har købt den i Lille Malund, der må I hen, når de lukker op igen, hvis I ikke har været der før, er det ikke for tidligt, I får set det. Nå I har haft solskin, det er da dejligt, men blæsten kan vi godt undvære.
   Tak for det.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth. Tillykke med rosenlysthuset - det er et godt navn. Det glæder jeg mig til at følge. Jeg kan rigtig godt lide billedet med fliserne der ender ude i haven - er det ved pavillonen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak skal du have, ja jeg er glad for navnet, så må vi håbe, at de gror hurtigt op. Ja det er ved pavillionen

   Slet
 9. Kære Lisbeth.
  Et lysthus med roser og clematis omkring, det lyder bedre end clematis op af gyngens ben osv. - Det her skal nok blive godt.
  Flot du har en Hosta der ikke er "færdig" for i år ---- og dine asters er nu søde.
  Hvad med din timeviser, min den ene blomstrer endnu.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det har du fuldstændig ret i, jeg vidste ikke, da jeg fandt på det med gyngen, at Bent ville lave sådan et fint lysthus til mig :) det var dejligt.
   Ja det er en god hosta, jeg mener at kunne huske, at du har anskaffet dig en magen til. Jeg så lige, at der var blomster på vej i min Timeviser, men om de når at springe ud er en anden sag, nu skal vi jo have regn igen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 10. Så flott navn på ditt nye lysthus! Det kommer til å bli veldig fint til sommeren igjen :)
  Nydelige roser!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg synes også, det er et godt navn :) jeg håber, at det bliver flot til sommer. Tak
   Klem

   Slet
 11. Hej Lisbeth!
  Sikke en skøn hule dit rosenlysthus bliver, tillykke med det, tænk dig at sidde der og læse en bog for Arthur:-) eller bare alle de dejlige uforpligtende hyggestunder det kan blive til.
  Den er godt nok skøn i farverne den brogede geranium.
  God dag til dig fra Anette:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja jeg håber det bliver en skøn hule, ikke nogen dårlig idé at sidde der med Arthur og læse historier, det vil jeg glæde mig til, hvis han kan sidde stille så længe :)
   Den brogede geranie er rigtig fin ja.
   Også god dag til dig.

   Slet
 12. Jeg siger helt som de andre, Rosenlysthuset er et fantastisk god navn. Jeg glæder mig til næste år hvor vi sikkert kommer til at få mange billeder derfra, det kan jo være Bent kan få dig i gyngen og tage et bilede af dig også :o)
  Jeg tror Claire Austin, bliver rigtigt glad for at komme ud i solen. jeg kan se du har plantet den op af hegnet, bliver den så høj? for så skal jeg da have flyttet min tættere på nettet.
  Reduté er en af de nye der er flyttet ind i min have, den glæder jeg mig meget til.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja jeg synes, det var godt fundet på af din navnesøster :) Ja vi er nødt til at have et billede, hvor jeg sidder mellem blomstrende roser og clematis :)
   Jeg tror også, at det er godt for Claire Austin at komme ud, den ser allerede meget bedre ud. Som Marie skriver her neden under, den har lidt spinkle stængler, det samme har Wollerton old Hall, så nu kan de stå og hygge sig der. De skal kun blive 120-150, så det er jo ikke galt. Jeg har ikke valgt voldsomt høje roser og clematis, da jeg ikke helt vidste, hvad Bent havde tænkt sig.
   Jeg håber, du bliver glad for Redouté, jeg er ikke så vild med min, duften er ikke den rigtige for mig.
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Det er altid rart at få noget plantet omkring sådan en struktur, det er jo ligesom ideen, og Claire Austin har sikkert godt af at få noget, der kan stive de lidt spinkle stængler af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja hvis der ikke bliver plantet noget, bliver den for bastant, det kan jeg jo se nu, der skal grønt omkring den. Ingen tvivl om at det er godt for Claire Austin, for du har ret, det er spinkle stængler, det samme gælder for Wollerton old Hall.

   Slet
 14. Det bliver vel nok en dejlig siddeplads derinde i rosenhytten

  SvarSlet
 15. Hej Lisbeth.Det bliver da bare superflop når alle dine klematis og roser blomstre på jeres nye rosenlysthus.
  Må ud på min planteskole og se om de har Dream Queen..............for det er da dejligt at have en hosta der stadig er flot grøn.Skal også have nogle vinterasters................for de er da smukke.
  Her småregner det.............men har jo altid noget at lave indenfor.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det tror jeg også, at det gør, det bliver spændende at se.
   Ja du må se, om du kan få fat i den hosta, den er ikke så sjælden, så mon ikke det kan lade sig gøre. Vinterasters er også rigtig fine og længeblomstrende.
   Ja du skal nok finde på noget :)
   God aften og knus Lisbeth

   Slet