tirsdag den 4. november 2014

Ikke så mange solbilleder og en pakke

Forleden lovede de regnvejr i dag, så jeg troede, at jeg skulle gøre lidt rent og opholde mig indendøre, men min sandten om ikke, det blev fint plantevejr.
ind i mellem kom solen frem, men sådan rigtige solbilleder fik jeg kun nogen få af, de gemmes til i morgen, for da skal det regne hele dagen. Nu må vi se, om det kommer.
I formiddags fik jeg en sms, at der var pakke til mig. Den måtte jeg have hentet, se bare her, hvad jeg fik.
Nu blev det endelig min tur til at plante løg, alle mulige løg har jeg købt her. Jeg opdagede nemlig i sidste mail fra Haven, at der var udsalg. Så der blev købt godt ind, sjovt nok kun en enkelt pose med tulipanløg, så tulipaner får jeg måske ikke så mange af næste år. Jeg håber, at dem jeg har lagt de forrige år vil komme igen.
Her er hvad jeg købte :
116005a
Obliquum.
16017-10a
Early Emperor
1247
Hundetand " White Beauty " Erythronium
1248
Hundetand tuolumnense Erythronium
1245
Ranunkel, lyserød
1208409a
Ipheion Jessie.
120861a
Vibeæg Hvid .Meleagris Alba
1230
Vibeæg Pontica
1208105a
Fritillaria Persica
120897a
Romana. Bellevalia
120899a
Chionodoxa Forbesii Rosea
1188a
Scilla Bifolia Rosea
86143
Madonna
Apropos Haveselskabets mail, som I kan læse her så fandt jeg endnu en gang ud af, at jeg er med på trenden :) se bare her, jeg har mange flerstammede træer i min have.
 Æbletræ
 Tjørn
 Tjørn
 Hjertetræ
 Blodblomme
 Ahorn
og ikke mindst denne fine birk, jeg måtte jo ud og tælle, da jeg så artiklen, tænk at jeg har så mange. Som I kan se, forsøger jeg at få clematis til at gro op i, nogen gange lykkes det godt. Jeg har en stående, som skal plantes ved æbletræet.
 denne her stedsegrønne er også flerstammet
Det samme er selvfølgelig mine opstammede thujaer, men det er de fleste nok.
Som I kan se, er rosenlysthuset tæt på bassinet. Sjovt nok havde jeg lavet fejl, da jeg gemte billedet, så jeg kom til at kalde det rosenslysthuset. Ja hvorfor er det sjovt? Det er det, fordi vores gamle rådhus hedder Rosens hus :) her kan du læse mere om vores fine rådhus og se billeder.

 Her er lidt havekig uden sol, jeg fik taget lidt billeder med sol i eftermiddag, dem må jeg gemme til regnvejrsdagen i morgen. Der er bare så meget forskel på, om der er sol på billederne.
R. Rex har 9 store flotte knopper, jeg er spændt på, om det bliver til blomster, eller jeg bliver snydt igen næste år. Hvis det bliver blomster har jeg været heldig, for det er tidligt i forhold til dens alder. De er normalt 10-12 år før de blomstrer.

den store hosta i skoven, som nogen har døbt Big Daddy har stadig fine blade. Den stammer fra min fars have.
her er også en, der er nogenlunde grøn endnu

Pebermyntebuske/Prostanthera Cuneata er vokset godt i sommer og er blevet pænt stor
 lidt farver skal vi da have i dag
indianermynte/ Anisisop som vokser i en potte i pavillionen (den Gule) har helt anderledes løv end de andre, jeg har, den er nok også mere sart.
 En potterose
 Braithwaite, er den ikke flot
 Astrid Lindgren
 Redouté
 Schneewittchen
og så må jeg hellere slutte af med favoritrosen Odyssey, mon I kan se, at der er en bi i den.
Fortsat god tirsdag


22 kommentarer:

 1. Så mange vakre roser du har ennå! Vi hadde også sol i dag til en forandring. Fine løker du har plantet. Det blir nok flott å se på neste vår hos deg!

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja jeg er heldig med roser endnu. Godt I også havde sol i dag.
   Ja det var fine og anderledes løg, håber det bliver flot.
   Klem

   Slet
 2. Kære Lisbeth.
  Det er en dejlig pakke du har fået fra "Haven". Min tandlæge har bladet, så jeg kommer altid i meget god tid, for at kunne sidde og læse i det. Jeg synes, det er for dyrt at holde det, når vi ikke har nogen have, men jeg elsker at drømme......
  Du skriver, at du sjovt nok ikke har købt nogen tulipaner, men den allerforreste i billedet er da en "Madonna" papegøjetulipan :) Det er måske en gave til dig?
  Det ser altid smukt ud med flere stammer og hvis det ligefrem bliver en trend, så er du med helt fremme.
  Den fineste blomst i dag er den blå lupin, den er så overraskende.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Pakken er nu fra Blomsterliv, men annoncen var i mailen fra Haven. Du har helt ret, det er et dyrt blad, så jeg kan godt forstå, at du nøjes med at læse det hos tandlægen.
   Ja det var en fejl, der skulle have stået næsten ingen tulipanløg, jeg har både købt og betalt dem :)
   Ja det ser smukt ud med flere stammer, men derfor er det selvfølgelig ikke sikkert, det bliver et trend.
   Ja du har helt ret, den fineste blomst er lupinen, for den forventer man ikke, at jeg viser nu.
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Hej Lisbeth. Det var nogle interessante ting, du fik hjem i pakken. Ja i morgen skulle det regne hele dagen, så det er godt, at du kan gemme lidt solskinsbilleder til den lejlighed! Sjovt med flerstammede træer, du er bare så in!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det er lidt anderledes løg. I morgen må vi have indendørs hygge, det går nok også.
   Ja rent held, jeg vidste ikke, at det var in, før jeg så det i artiklen :)

   Slet
 4. hej Lisbeth

  alletiders med en lille pakke - og stor fornøjelse med at fordele løgene!
  Og du har da ret billeder i sol er noget andet end de mere dunkle vi får på denne årstid - og begge har deres fordele! Men vi forbinder jo solen med sommer og varme!
  Sjovt hvis R. rex allerede blomstrer næste år! Knoppen ser godt nok stor ud..

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er rart med pakker, det tog da nogen tid at få løgene fordelt.
   Ja det er rarest med solbilleder på denne årstid, om sommeren bliver lyset for skarpt, da vil jeg helst have skyggebilleder :)
   Det er spændende med R. Rex, 9 store knopper, det er mange, de ligner alle hinanden, derfor er jeg i tvivl, jeg kan næsten ikke tro, den sætter 9 blomster ved første blomstring.
   Tak i lige måde

   Slet
 5. De flerstammede træer er da fine, tænk den slags har jeg slet ikke lagt mærke til før... Dit rosenlysthus bliver vel nok fint, det er godt arbejde af Bent :)
  Dejlig pakke, der er næsten ikke noget så dejligt som forårsløg og du har da fået nogle fine ting.
  Nå, men så god regnvejrs dag i morgen... :) Knus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Det har jeg da bestemt heller ikke før lagt mærke til, men det er sejt at opdage, at man har dem. Ja det er godt vi har vores "træmænd" de er skrappe til den slags, kan der ikke blive plads til sådan en hos jer, så er jeg sikker på, at Malcolm kan lave den.
   Det blev fine og lidt anderledes løg ja, spændende når de kommer op.
   Jo tak i lige måde.
   Knus

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  1.5mm var der kommet her i løbet af natten det var så den regnvejrsdag :-) Vinden havde også lagt sig noget og i løbet af eftermiddagen blev det helt vindstille.Solen har vi dog kun set glimtvis. En perfekt dag til at lægge alle de skønne sager du har fået fra Blomsterverden. De har somregel mange fine ting. Tænk sig at gå rundt og være så moderne og rigtig med på noderne helt uden at vide det :-) Flerstammede træer er nu også flotte. Flot Rådhus med en rigtig fin plads. Det må vi se næste gang vi kommer til Samsø for vi var jo ikke inde i "hovedstaden" i sommers :-) Det er da værd at håbe på at det er blomster knopper der er i R Rex. Hvor gammel er den? 10-12 år er jo længe at vente. Hvor er lupinen flot noget af et festfyrværkeri imellem alle efterårsnuancerne. Braitwaite har også en rigtig smuk farve og så ligner den en serviet rose. Sådan nogle syntes jeg det var så sjovt at lave og skulle hjælpe min mor med borddækning når der skulle komme gæster. Ja det var dengang :-)
  Jo jeg kunne godt se bien i Odyssey da jeg lige forstørrede billedet lidt. Den bi har jo en rigtig god smag.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var ikke meget, jeg har slet ikke fået kigget i vores regnmåler, så jeg ved ikke, hvor meget der kom, men det regnede 6.30 i morges. Ja det var en perfekt dag til løglægning og de havde mange fine ting. Sidste år købte jeg tulipaner på tilbud ved Plantetorvet, i år var dette mere fristenden. Ja tænk at være med på noderne uden at vide det, lidt sejt :) Ja I må sydpå på næste tur herover, rådhuset ligger ret fint, nu hvor de har renoveret det. Jeg kan ikke helt huske, hvor gammel R. Rex er, men 5-6 år vel og så ved jeg jo ikke, hvor gammel den var, da jeg købte den. Ha ha sjov historie om dine servietter, du kan nok gætte, at det var ikke lige mig, kreativiteten mangler og manglede også den gang.
   Ja man må sige, at bien har en god smag :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  har skrevet mail til dig, men tror ikke du har fået den... Schippos norske søster vejer 3,2 kg...
  Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Isabella
   Det er underligt, at jeg ikke får mail fra dig, kan du ikke prøve at besvare en af mine, så må de da komme igennem. Nå men godt at høre, at søsteren nu vejer 3.2 kg. Schippo vejede 3.4 i sidste uge.
   Kh

   Slet
 8. Kære Lisbeth
  Det var da en dejlig pakke at modtage :) Fine indkøb til rimelige penge ovenikøbet. Jeg var inde og kigge på hjemmesiden, og der er jo kolossalt mange fristelser. Jeg fik startet på en indkøbsliste, men jeg tror ikke, jeg fuldfører, for jeg har allerede sat omkring 500 løg, og det var sådan en god fornemmelse i søndags, da jeg endelig fik de sidste i jorden :) Det er jo bestemt ikke første gang, at du er med på havetrenden uden du vidste det og utroligt flotte er de, de flerstammede træer! Egentlig kunne havemagasinerne bare tage over til dig og så bestemme sig for, hvad der nu er hot :) Det bliver spændende at følge R. Rex - jeg tror, den blomstrer til foråret. Også spændende med den gule indianermynte med det anderledes løv - jeg havde aldrig gættet på, at det var en sådan, hvis ikke du havde skrevet det. Mon den dufter som de blå og hvide? Braithwaite tager aftenens rosenpris - den er så smuk! Skønt med blomstrende lupiner i november :)
  Håber, akupunkturen har hjulpet!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det var en skøn pakke, men jeg kan nu godt forstå, at du ikke orker at lægge flere løg, jeg frister dig også hele tiden. Nej det har sket et par gange med havetrenden, og så er det bare helt tilfældigt :) De kan bare komme an de havemagasiner. Ja men lad os håbe, at R. Rex blomstrer til foråret. Jeg kan ikke huske om den gule indianermynte dufter, jeg skal undersøge det. Ja Braithwaite er flot nu med den sidste blomst. Ja det er ikke så tosset med blomstrende lupiner i november. Akupunkturen har faktisk hjulpet en hel det, ellers kunne jeg ikke have lagt løgene.
   Det er nemlig et skønt gammelt rådhus, men vi må jo tilstå, at det ikke var det i mange år. Ja det er bankerne der har råd til det, men det der var måske lidt luksus.
   Ja måske skal vi kalde det rosens lysthus :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Altså, sådan er det, når man bliver forstyrret, mens man skriver :) Det er bare et skønt gammelt rådhus, som vi beundrer, hver gang vi er forbi. Det er lidt pudsigt, for arkitekten Anton Rosen har også slået sine folder her i byen. Han har bl.a. tegnet den bygning, som tidligere husede Midtjyllands Avis. Bygningen blev overtaget af Jyske Bank og i forbindelse med noget udbygning af banken, blev Rosens bygning flyttet noget med 10 meter til den ene side og står stadig fint. Ja, de har råd til det, de banker ;)
  Knus

  SvarSlet
 10. PS Det er nu altså også helt ok at kalde det Rosens lysthus, for det er fin arkitektur, Bent har lavet :)

  SvarSlet
 11. Du er altså trendy Lisbeth, med de flerstammede træer. Her blev vi også fri for regnen i går, så Alma og jeg smuttede en tur til standen og blev blæst godt igennem.
  Nu skulle det være løglægger vejr i den kommende weekend så det bliver der mine kommer i jorden. Har du fået lagt alle dine ?
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Ja det er jeg så, der kan man bare se. I går fik vi kun regn til morgen, men i dag har det regnet hele dagen. Dejligt med en tur til stranden.
   Godt du kan komme til at lægge løg nu, mine blev alle lagt i går, men det var jo kun 122, ikke så mange, som mange andre lægger.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. øj nogen skønne pakker.... så må du igang med løglæggeren :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi
   Ja det var ikke så tosset, jeg nåede ikke at bruge løglæggeren, men forhåbentlig kommer de op alligevel.

   Slet