søndag den 23. november 2014

Køkkenskabene vandt i dag

I aftes og i nat fik vi 12 mm, det blæste godt og regnen piskede mod ruderne. Lidt mere kom der i formiddag, så det var ikke det mest spændende vejr at være ude i, derfor måtte jeg overgive mig til oprydning og rengøring af køkkenskabene, ivrigt hjulpet af Schippo.
I eftermiddag kom der en, som gerne ville købe lidt planter, vi fik hurtigt gravet nogen op, for det var en kold "fornøjelse" at gå derude.
Vi har bøgetræer forskellige steder i haven, de skiftes til at få fine farver, lige nu er det denne, som står ved siden af den tyrkiske hassel.
Så længe dusksalvien blomstrer vil jeg jævnligt tage et billede og vise jer. I må desværre tænke jer til solen.                                        
Perlebusken Exochorda marcrantha 'The Bride' er begyndt at blomstre igen
rimelig godt bunddække
 græsserne flagrer rundt i vinden
Sydbøgen ser nu fin ud med de små gule blade
 snart er regnbedet helt bart, ingen nåle, ingen blade udover Gunneraen som klarer sig endnu, sidste år var den for længst pakket ned for vinteren.
Louise Bugnét får fint gul løv på den gode måde.
Der er flere rhodoer i nordbedet, som endnu ikke er præsenteret, nogen af dem kommer her, der er mange endnu:
R. Minna Ida er ikke så stor, ind i mellem skal jeg redde den fra planten Pletter i luften, den vil gerne omklamre hende.

Hun har fine lyserøde blomster
Her har vi R. Orbiculare med de fine runde blade og de lyse grønne farver
og med de fineste klokkeagtige blomster
 R. Tricanthum har det ikke så godt, nogen af grenene har jeg måttet klippe af, de er ellers fine behårede, men går desværre ud.
smuk er den i blomst
R. Snowfire har store flotte knopper, det lover godt for blomstringen næste år
 midt i solskinnet
er den bare smuk
Det var dagens rhodoer
Her kommer roserne fra i går:
 Blomsten i Barock holder endnu, den er langtidsholdbar :)
 Lady Emma Hamilton
 Pat Austin
også William Morris holder godt
Jeg lånte lidt billeder i arkivet, trænger vi ikke til at se solen? Datoen var 28.8.
og her er det 16.7.
God søndag - Der loves sol de næste par dage, lad os håbe, de får ret, vi trænger.

26 kommentarer:

 1. Hvis køkkenskabene vandt - og så på en søndag - må haven have været ualmindelig uindbydende. Det er udmærket, at træer og buske ikke alle sammen smider bladene på én gang, så der fortsat er et farveislæt, og der kan sydbøgen fint være med. Har jeres sydbøg en enkelt stamme? Vi har lige fjernet en ekstra stamme på vores.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det har du ret i, det var så koldt og blæsende og tilmed halvmørkt, så jeg måtte bøje mig i knæ for køkkenskabene :)
   Det er rigtig godt, at bladene ikke alle falder til jorden på samme tid, sydbøgen kan også være med, selv min. For den er nemlig noget helt særligt. En råbuk skamferede stammen fuldstændig for ca. 5 år siden, nøj hvor var jeg ked af det, vi måtte klippe den helt ned, for bukken havde ringet den hele vejen rundt. Så begyndte den at skyde nedefra, jeg tog en af de nye skud og førte op som hovedstamme. Eksperimentet lykkedes, hvis du gør billedet stort, kan du se den gamle stamme.

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Tak for fine billeder - græsserne er sikkert flotte at se på i vinden.
  Flotte rhodoer, dem kan man altid glæde sig over.
  Og så fik du lige ordnet i skabene, så er det klaret (til jul).
  Jeg har haft nogle gode dage i sommerhuset, i går havde jeg sol lige til middag, skønt.

  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Selv tak - ja græsserne er flotte i vinden, men jeg kunne nu godt have brugt solen også, du var heldig, hvor dejligt for dig, at du fik sol, da du var i sommerhuset.
   Ja vi to kan altid glæde os over rhodoerne :) og selvfølgelig er jeg glad for, at jeg fik ordnet skabene her inden jul.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 3. Det lyder da meget fornuftigt, at du blev indendøre i dag.
  Gid det var mig der havde fået det med køkkenskabene overstået, synes ikke det er den mest spændende beskæftigelse, men skønt når det er ordnet ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja det var en rigtig god idé at blive inde, det blæser godt nok rigtig meget.
   Ja det med køkkenskabene er ikke det sjoveste, i hvert fald ikke før bagefter :)

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Du har ret det var mindre spændende idag. Men når man ser på kalenderen så må vi jo nok indstille os på at dette er den mørke tid.

  Flotte Rhodo forløb du viser!

  Og både imorgen og på tirsdag er der udsigt til solglimt siger de!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det var nemlig en af de fæle dage, her blæser det konstant 11-12 m/s, det er fælt, men du har ret, det er nok, hvad vi kan forvente nu.
   Ja lad os håbe, de får ret, så vi kan få lov at se solen, det trænger vi meget til.
   Tak i lige måde.

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Køkkenskabene vandt hos dig - her blev der ryddet op og gjort rent :) Vejret var absolut ikke til udendørsaktiviteter, så jeg nøjedes med at gå ud med skraldet. Det er så mørkt nu hele dagen, og der er stadig næsten en måned til, at det går den rigtige vej, men så må vi jo glæde os over de milde temperaturer. Derfor var det altså også ekstra dejligt med skønne solskinsbilleder til sidst :) Jeg er så imponeret af din Dusksalvie - det er utroligt så længe, den kan blive ved - har du sået den direkte på voksestedet eller er den forspiret inde? Også dejlige rhodobilleder igen i dag - jeg har vist en forkærlighed for de blålige, men også Snowfire scorer mange points her, og det gør Orbiculare såmænd også - jeg kan vist ikke vælge favoritten i dag :) Også skønne rosenbilleder - vi kan ikke klage over roserne i år. Her er det især Chislaine de Feligonde og Golden Celebration, der glæder øjet.
  En dejlig aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Bent stod for rengøringen her, grundig støvsugning, det må vi gøre dagligt i denne tid. Det var bestemt ikke vejr til at være ude i dag, men jeg trodsede vinden lidt, da Stinne kom og hentede planter. Ja 4 uger endnu inden vi kan glæde os over solhverv. Vi må holde fanen højt og ikke lade os gå på af mørket, i morgen bliver det måske solskin, men du ville nok hellere have haft det i weekenden. Dusksalvien er imponerende, jeg har fået den foræret, men kan ikke huske af hvem, den må bestemt være forspiret inde eller måske i drivhus. Det varer ikke længe, inden du skal have et bed til rhododendron også, så er der vel snart ikke mere græs tilbage :)
   Golden Celebration er ikke så godt med hos mig, men jeg tror, den har et par knopper, gad vide om de når at blomstre, jeg tvivler.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Uha at køkkenskabe kan vinde, det kræver en særlig dag;-) men så forfriskende bagefter! 28/8 wow for et dejligt billede. Her er også blevet mere og mere bidende koldt i løbet af dagen, vidste jeg ikke bedre ville jeg tro der var FRrrrost.
  God aften Lisbeth!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det var en særlig kold og blæsende dag, ellers var det ikke sket :) men nu er det heldigvis gjort, så kan jeg glæde mig over det og håbe, at det holder til jul :)

   Slet
 7. Hej Lisbeth.Forsøger igen.
  Jeg synes nu at det er en god ide at bruge en SÅ kedelig dag til at ordne køkkenskabene............bagefter.
  Flotte billeder du viser af de smukke rohdoer i blomst.
  Og jeg har også en rigtig storpletter i luften ved en af mine rohdoer.
  Jeg har brugt hele lørdagen med at lave juledekorationer med en veninde.
  Rigtig god søndag aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Var du nu igen uheldig, det er da ærgerligt. Det var i hvert fald ikke værd at være ude i det vejr, og så fik jeg da lavet lidt fornuftigt.
   Tak - ja det er dejligt med arkivbilleder.
   Jeg har været inde og se dine fine dekorationer.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  Her er der også blevet arbejdet indendørs idag. Der er stadig gang i malerarbejdet. Er nu begyndt på værelset. Hold da op et arbejde at få det tømt. Hvor kommer alt det skrammel dog fra. Godt Mogens har fridag imorgen så der kan køres på genbrugen. Her fik vi kun 4mm i aftes og nat. Idag har det været tørt men meget gråt. Selvfølgelig skal dusksalvien da vises frem den jo super flot :-) Sydbøgen er meget smuk med de gule blade. Luise Bugnét har da også rigtig flot efterårsløv og uden pletter på. Skønne rhodoer Tricanthum og Snovfire vinder hos mig. Nogle af blomsterne på Snowfire ligner små ansigter :-) Så bliver humøret lige en tand bedre med de smukke arkivbilleder det fra 28.8 er bare så fantastisk. Godt du har sådanne nogle på lager så det hele ikke blir for trist. Mon vi får solen at se de næste par dage. Tør næsten ikke tro på det.
  Fortsat god søndag aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja godt det er dårligt vejr, når du skal male, så gøre det ikke så meget, men at få solen at se de næste dag vil nu være dejligt.
   Jeg skriver ikke så meget i dag, ser for en gang skyld fjernsyn :)
   Det var i øvrigt ikke meget regn I fik.
   Også god aften til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth.
  Det har godt nok været både koldt vådt og blæsende de sidste par dage, så jeg forstår udmærket at du er blevet indenfor det meste af tiden...men hvor lyder det dog fornuftigt med rengøring af køkkenskabene. Jeg er nu sikker på at Schippo har været med til at gøre det til en fornøjelig opgave :o)
  Det er dejligt med nogle solskindsbilleder.
  Alma og jeg har brugt weekenden på at gå lange ture i skoven, der mærker man ikke blæsten så meget og ellers har vi hygget hjemme i varmen.
  Vi håber det er rigtigt at der i morgen skulle komme lidt sol på himlen så vi kan komme i haven et par timer.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Det har været nogle kedelige dage, men nu er det jo også næsten vinter, så vi kan vel ikke forvente andet. Du kan tro Schippo gjorde det mere fornøjeligt at gøre køkkenskabene rene, han ville hugge kluden.
   Dejligt med lange gå ture i skoven, hvor der er mere læ, og ellers godt at være hjemme i varmen.
   Vi krydser fingre for sol de næste par dage.
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth. Ja, det har været koldt og regnfuldt, jeg glæder mig til tørvejr. Jeg blev lidt forskrækket den anden dag, da du skrev, at du et kort øjeblik tænkte på blogpause. Godt at det hurtigt gik over, jeg er så glad for at følge dig og synes dine billeder altid er så gode! Jeg er ikke ligeså flittig til at blogge, fordi jeg skal passe mit arbejde og mange gange er for træt, når jeg endelig får tid. Jeg har været på den lokale planteskole i dag og skal i Silvan i morgen, for jeg har nemlig planer! I dag fik jeg taget frø af den røde rævehale og har husket at du skal have nogle tilsendt - de kommer ind af dagene!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja lad os håbe, vi får lidt tørvejr og sol. Jeg synes bare, det var blevet så trist herinde, fordi alle var holdt op med at blogge, men du gør dit, det har jeg bemærket. Arbejdet skal jo også passes, jeg kan godt forstå, at du er træt, når du kommer hjem. Jeg er glad for at du følger med, og venter spændt på at høre om dine planer. Det haster jo ikke med rævehalen, vi skal først så den til foråret.

   Slet
 11. Holdaop - så må vejret have været slemt, men nu har du så glæden af fine køkkenskabe:)
  Jo, det var dejligt med solskinsbilleder på denne tid hvor det mest er julelysene der skinner.
  Jeg håber at du får nogle dejlige havedage i den kommende uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja men det var også slemt vejr, koldt på grund af blæsten.
   Solskinsbilleder bliver man sjældent ked af, især ikke hvis det er forårs eller sommerbilleder, men alt kan bruges i denne mørke tid.
   Tak skal du have, lad os håbe det. God uge til dig.

   Slet
 12. Jeg kom hverken i haven eller køkkenskabene.... til gengæld var jeg ude at købe ind til til julepynt og fik ryddet op på kontoret i alle papirerne, det var også tiltrængt.
  Ja, vi håber på lidt sol og tørvejr i kommende uge, det har godt nok været en våd og mørk november, måske derfor indfinder julestemningen sig ekstra tidligt rundt omkring.
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Nej men så fik du lavet noget andet fornuftigt, kan jeg høre :)
   Det ville være dejligt at se solen i denne uge, vi trænger meget, lige nu regner det igen, men de lover sol til middag. Nu må vi se.
   Knus Lisbeth

   Slet
 13. Jeg synes dine gress er så vakre! Det har jeg så lite av her, for de tåler ikke så mye kulde. Rosene dine er stadig like flotte. Tenk at det snart er jul og du har fortsatt blomster i hagen din :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. ahej Marit
   Jeg er også vældig glad for mine græsser især i denne tid. Ja det er utroligt, at det snart er jul, og der er blomster endnu.
   Klem

   Slet