tirsdag den 25. november 2014

Så er der pyntet til jul

Det tror I da ikke på vel? Skulle jeg allerede have pyntet til jul. Ja på en måde:

nej nej - det har haven skam selv klaret, eller paradisæbletræerne
også kornellen er med på julelook
weigelaen er mere til det brogede med sol
mon ikke pelargonien snart skal tages ind? Den ser ud til at have det fint endnu
Jeg synes lige, I skal se det sjove billede, jeg fik taget af pavillionen med spejling.
I går var vi igen ved havet, det var nu ikke helt så flot som sidst
 himlen havde mere karakter sidst
 her kigger vi mod syd og Ballen
og herude kan I skimte den nye færgehaven, hvorfra Sjællandsfærgen skal sejle fra d. 5.1.15, det giver kortere sejltid og skulle gerne give flere turister til Samsø.
 masser af edderfugle er der hernede ved havet
og bølgeskvulp
Stranden med de mange sten skal vi også have med
På vej hjem går vi over golfbanen, der er helt tomt på denne tid af året

En af landets smukke baner med udsigt til havet
 og kønne vandhuller
samt udsigt til kirken, huset foran kirken er små lejligheder, som kan lejes, hvis man har lyst til at komme til Samsø og spille golf.
 fra nordbedet er der også en skøn udsigt til kirken
også ved solnedgang som i aftes
 solnedgangen var smuk
 smukkere
smukkest, i hvert fald anderledes.
I dag bliver der ingen solnedgang, men i morgen får I måske en smuk solopgang. Der kom skyer her ved middagstid, så var solfesten slut for denne gang.
Rhodo præsentation, disse billeder er fra i dag
 se så smukt solen skinner i R. Makinoi´s løv, en af de kønne bagsider.
her har vi sørme en rhodo i blomst, det er R. Blueshinegirl, som har gang i et par knopper. Det er jeg nu ikke helt tilfreds med, men det kan nok ikke hjælpe mig, den må hellere blomstre til foråret.
Jeg slutter med billede af
 R. Gomer Waterer
arkivbillede af samme
nå nej vi skal da lige have en rose, det er Crocus rose.
God tirsdag32 kommentarer:

 1. Jubiii! Solskin og blomster, så bliver det ikke bedre. Og tænk at vi næsten er i december!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det er dejligt og utroligt, bare det ikke giver bagslag.

   Slet
 2. Kære Lisbeth
  Fik et helt pjosk, da jeg læste overskriften, men jo, du har da pyntet flot op til jul med rødt her og der :) Vi skal jo nok snart til det, men jeg har besluttet at tage lidt ad gangen, så det bliver rart og hyggeligt og ikke noget, der skal overstås i en fart, fordi vi når en bestemt dato. Tak for en skøn tur til havs i dag - det blev i den grad nydt! Jeg ville gerne have været med - med lidt guf i lommerne til hundene :) Også fint at komme med hen over golfbanen - det er altså et skønt område, I bor i. Helt fantastisk med sol på alle billederne :) Vi har også haft sol, men den var væk, da jeg havde fri. Lad os håbe, det blot er de to rhodoknopper på Blueshinegirl er de eneste nu, så der også er noget at nyde til foråret - har du oplevet det før? Kiggede også lige indlægget fra i går igennem igen og nød Polarnacht - det er jo en af mine yndlinge :) Har fået en ordentlig omgang massage for holdet i nakken, så nu går det heldigvis bedre, og det er godt, for jeg har ikke tid til der pjat :)
  Rigtig god aften til dig!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Jeg tænkte nok, at det var noget der kunne undre, jul hos mig, niks ikke endnu :) Jeg har dog ledt glaskugler med ledlys oppe, for det er jo godt med lys i mørket.
   Selv tak, tænkte nok at du ville nyde turen til havet, det kunne have været hyggeligt, hvis du var med, hundene ville have nydt guf fra lommerne :) Ja vi bor i et dejligt område, det er en dejlig vintertur, om sommeren "nøjes" jeg med min have. Solen var der ikke så længe i dag, men ærgerligt at du ikke fik glæde af den i dag heller. Der er fire blomster på vej i Blueshinegirl, og de springer som du kan se ikke ordentligt ud, heldigvis er der gemt nogen til foråret også.
   Nå ja Polarnacht var også en af dine yndlinge. Ja massage er godt til hold i nakken, godt det går bedre nu :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Ej altså, da også, har lige siddet og kigget på havbilleder på en anden blog, og kom sådan til at længtes efter en ferie ved havet, og nu viser du også;-)
  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Ja det var da træls, du må leje et sommerhus ved havet, de er billige nu :)
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Ih, hvor er dine billeder fra stranden også fine - det må være skønt at bo så tæt ved vandet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak skal du have, ja om vinteren nyder jeg at kunne gå tur ved vandet, om sommeren "nøjes" jeg med haven, for så er der overbefolket ved havet og på golfbanen :)

   Slet
 5. Hahaha, der fik du mig:-) Min første tanke var "Det har hun godtnok klaret hurtigere end fruerne Bruun og Pedersen".
  Paradisæblerne står flot, men ærlig talt fru Høneballe - hvor er sneen i dine billeder? Det er ikke til at se at billederne er fra sidst i november:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh gjorde jeg det Lisbeth, det var da herligt :)
   Ja ved fruerne Bruun og Pedersen kan jeg ikke være med, men det kan mine paradisæbler, om end det er en anderledes pynt. Sne kender vi ikke til på Samsø, så den må du tænke dig til :) sidste år fik vi i hvert fald ikke meget, men det har dog sket.

   Slet
 6. Der var ikke mange nissehuer at spotte rundt om... hverken i kornel eller bølgeskvulp! ;o) Men dejlige billeder fra en dejlig dag. Jeg nåede også et par timer i haven og blev NÆSTEN færdig med at lægge løg!!! Hyggehejsa fra mig.

  SvarSlet
 7. Hej Fru Friis
  Nej men måske kommer der en enkelt nissehue :) man kan aldrig vide. Ja det har været en dejlig dag, godt du nåede at blive næsten færdig med at lægge løg.
  Hyggehejsa

  SvarSlet
 8. Dejlige haw-billeder!! Vi har desværre 50 km til havet, så jeg må nøjes med dine skønne fotos.
  Her er haven pyntet med cotoneaster-bær i store mængder. Paradisæblerne er spist, men mange blade sidder endnu.
  Lyskæderne kommer først op engang i december. Mest for at give lidt hygge omkring bygningerne.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Ja jeg ved I har langt til hawet, så er det godt jeg viser billeder, du kan nyde.
   Cotoneaster har jeg ikke nogen af, men paradisæblerne sidder længe.
   Vi er helt enige, lyskæderne er også her for hyggens skyld,de kommer nok op i weekenden, håber jeg.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Nej jeg var ikke nervøs for at du havde fået julekuller men tænkte at det måske var Bent. Syntes at jeg kunne mindes at han havde fået smuglet den store nisse frem sidst i november sidste år. Måtte lige kikke tilbage på dine blogindlæg og kunne se at det var den 26 at du opdagede den :-) Her hos os har vi fundet julenisserne frem. De ligger i en stor bunke i stuen for de var jo på det værelse som er blevet tømt. De må blive liggene i bunken indtil engang i næste uge. Lyskuglerne er dog kommet op i vinduerne :-) Naturens julepynt er dog meget velkommen og det ser meget smukt ud hos dig. Jo det kan da godt være at det er tid til at få pelargonien ind. Jeg kan se at temperaturen er nedadgående de næste dage. Ja pavillon billedet er lidt specielt. Det ligner næsten at det er taget flere billeder oveni hinanden. Smukke havbilleder hvor må det være skønt at bo et stenkast derfra. Vi har 6 km til nærmeste strand men det er jo heller ikke meget men lige langt nok at gå. Uha flere turister jeg syntes nu at der var rigeligt i sommers :-) En golfbane kan også trække nogle til. Det er jo meget trendy at spille golf. Her på Nordfyn har vi også en golfbane ved Gyldensten i Bogense og det går vist også meget godt.
  Nyder solnedgangen. Der blir vist ikke så mange af dem de næste dage.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej der er nok ingen fare for, at jeg får julekuller :) Ja man kan aldrig vide, hvad Bent finder på, men han har ikke fundet nissen frem endnu. Så er det jo tiden i morgen, hvis det skal være på dato. Vi har også lyskugler op, der skal noget til i denne mørke tid. Ja jeg synes paradisæblerne er fine nu og minder lidt om jul :) Jeg har dækket dahlia og gravet de fleste pelargonier op i dag, men ikke den jeg viser, den må jeg kigge til i morgen. Du har ret i, at det ser ud som to billeder oveni hinanden, men det er det nu ikke, blot en spejling. Ja det er skønt at bo tæt ved stranden, men jeg benytter mig kun af det om vinteren, om sommeren holder jeg mig hjemme i haven. Jeg laver da lidt god reklame for øen, for jeg kan nu også bedst lide den stille vinter :)
   Nej jeg er også bange for, at jeg må kigge langt efter solnedgangene, der blev heller ingen i dag, kun en tung skydyne over os, bagefter var det stjerneklart.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Hvad blev der lige af betonjulepynten og de fyldte krukker? Spøg til side - vejret var helt fantastisk i dag, men jo ikke på den julede måde. Det klare vejr fik du så udnyttet til at få taget nogle gode strandbilleder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er så ikke lige mig, men humor det kan jeg lide. Ja det har været dejligt vejr, som ikke minder spor om jul, snarere sommer ved stranden.

   Slet
 11. Hej Lisbeth

  Vi skal meget langt ind i december før jeg selv kan få en minimal snert julehysteri.
  Men jeg har da godt bemærket at enkelte blogge længe har været fyldt med juleting og opdækninger og stilleben. Dem om det!

  Rhododendron makinoi ser godt ud der i solen!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
 12. Hej Karsten
  Vi er helt enige, men jeg syntes denne her var god :) Det er da flot, når naturen selv laver de røde farver. Ja alt det julefis er ikke lige os, men de er da dygtige, og så er der ikke mere at sige til det.
  Makinoi var nemlig rigtig flot der i solen, det ved man hvad er :)
  Tak i lige måde, i morgen i hvert fald

  SvarSlet
 13. Julepynteri ? På en blik stille solskinsdag..Ha Lisbeth, den skal du længere ud på landet med :-)
  Tak for nogle skønne billeder fra alle de smukke steder, det er et dejligt gensyn med øen.
  Nu bliver det jo nemt for os sjællændere når vi skal besøge Høneballehaven efter færgen har omlagt sin rute.
  Nu håber og beder vi til at der kommer endnu en solskindsdag i morgen.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Nå den tror du ikke på :)
   Ja jeg tænkte nok, at du ville nyde gensynet. Måske ses vi så igen næste år, når det er blevet nemmere at komme herover.
   Ja lad os håbe på sol, men det er vist ikke noget, de lover. Vi havde kun sol den halve dag, men det var dejligt vejr alligevel, helt stille det er vi ikke vant til.
   Kh Lisbeth

   Slet
 14. Naturens egen julepynt - det har du da her fremhævet på smukkeste vis. I øvrigt vil det nu heller ikke passe med nisser derude, men måske i pavillonen?
  Skønne billeder med sol på og dejligt vand, det må være dejligt at kunne lufte hundene på denne måde.
  Vi har faktisk sat lys i haven, trængte til noget lys i denne ualmindeligt mørke november.
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det var rigtig smukt lige der i solen. Nej det vil ikke helt passe med nisser i haven, heller ikke havenisser :)
   Det er skønt at gå ned til havet med hundene, det er de meget glade for, for så slipper de for snoren et øjeblik.
   Jeg regner med at få lys op i weekenden, for vi trænger bestemt til lys her i november december, vi lader det gerne hænge til hen i januar.
   Knus Lisbeth

   Slet
 15. Hej Lisbeth, dejligt med naturpynt i haven, det fås ikke bedre :-). Skønne billeder af havet og himlen, aldrig to dage der er ens, jeg ville aldrig kunne trives i byen, hvor man ikke i samme grad er i kontakt med naturen, håber selvfølgelig at dem der bor der trives, ligesom vi trives i vores :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margit
   Ja det er dejligt med naturpynt, men det er jo også naturmaterialer I bruger, det er også flot, jeg har bare ikke det gen :) Tak - nej jeg kunne bestemt heller ikke trives i byen, til gengæld har vi langt til biografer og teatre m.v. men det kan jeg fint trives med. Dem der bor i byen har så det at glæde sig over og fine parker :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 16. Smukke er dine "juletræer" ;-) og det var da nogle helt vidunderlige billeder fra jeres smukke Ø, tak for dem. Det er da helt fantastisk , at der er blomst i Rhodrondendron, er det normalt for den variant? Crocus rose er skøn, oplagt valg til mine næste rosenindkøb. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Ja de er da helt kønne lige nu, især i solskin. Alt er kønnest i solskin på denne årstid, også vores ø :) Selv tak. Nej det er ikke normalt med blomster i den rhodo, det er det milde vejr, som sætter gang i dem nu. Ja Crocus Rose må du have, den er så dejlig, men har ikke så kraftig en duft.
   Kh Lisbeth

   Slet
 17. Kære Lisbeth
  Flotte billeder fra Samsø ---
  Selv om det er for tidligt med blomst i en rhodo, så er den altså flot.
  Dine rhodoer ser sunde og grønne ud.
  Hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Tak skal du have, ja det er smukt i solskin.
   Jeg synes jo ikke, at blomsten er så fin på denne tid af året, men farven er meget fin.
   Ja de fleste rhodoer har det heldigvis godt.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 18. Så fint det er pyntet i hagen din til jul! Noen røde bær passer veldig godt til jul :)

  Jeg tok bilder av en rimfrost pyntet rhodo i dag og da tenkte jeg på deg, for det var 'Polarnacht' som var så fin med rim på. Den kjøpte jeg etter å ha sett den hos deg .)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej marit
   Ja naturen kan selv pynte til jul :)
   Polarnacht med rimfrost, ja det er nok flot. Godt vi kan få inspiration hos hinanden :)
   Klem

   Slet