torsdag den 6. november 2014

Solen

er en vigtig del af vores liv. Om sommeren er den ofte lidt for tæt på, så vi får for meget og for varmt, mange af os har det bedst, når temperaturen ikke overstiger 25 grader.
Men nu - ja nu mangler vi den i den grad, jeg har haft lyset tændt hele dagen herinde, det har været gråt, mørkt med småregn og ikke indbydende at komme ud, selvom det har været næsten stille vejr.
Heldigvis har jeg min egen sol (endnu)
kan I se alle solstrålerne fra i sommer, de sidder her i disse smukke blade
 den lyser stadig op i haven - selv når solen ikke skinner
her er solskin og Odyssey fra 4.11.
og nu i dag er det ved at være sket med den, blomsten er knækket ned

Birketræerne har lidt gule blade endnu
 Eg og bøg er er også ved at få de smukke gyldne blade, inden de takker af for i år
her har vi en spirea med gyldent løv
en delvis løvfældende rhodo Elsie Lee


ægte solbilleder har jeg fra i forgårs, det kan vi lide
en campanula i blomst, en anden slags end den jeg viste i går

her har vi så den lilla klokkeranke
og her en hvid højt oppe i et andet træ, tænk at himlen kan være så grå, flot her men ellers ret deprimerende.
Men roserne er med endnu, skønt mange selvfølgelig rådner.
 James Galway
Scepter d´isle
 St. Cecilia
Souvenir de Malmason
 solnedgangen 4.11.
det var en meget rød himmel, jeg har set på fb, at mange fik flotte billeder, vi ligger for meget i et hul, så her lykkedes det ikke rigtigt.
Det begynder at knibe med motiver, især når solen ikke vil skinne, så det varer ikke længe, inden jeg må i gang med arkivbilleder.
Rigtig god torsdag aften

22 kommentarer:

 1. Sol, sol, kom igen! Men det er nu altid dejligt at komme ud, synes jeg, også når det er mørkt, for derude er det alligevel altid lidt lysere end inde. Jeg har gået fin, lang tur med hundene og også været lidt i haven. Men uden kamera, for du har ret i at det er sjovere at tage solskinsbilleder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja det ville hjælpe gevaldigt på humøret, hvis vi fik solen at se igen. Jeg var også ude og gå en tur, du har ret, det er rart at komme ud, men solen kunne gøre underværker. Flere af mine billeder er nu fra i dag.

   Slet
 2. Hej Lisbeth

  Jeg kan da huske hvordan vi var begejstrede for sidste års efterår, og hvordan Odyssey også blomstrede vildt længe - tror det var ved samme tid han holdt op?
  Og i år lader han da til at blive overgået af en hel stribe andre roser!

  Sådan er årene så forskellige..

  Ens er kun at dagene blive kortere på denne tid - der er vel en 6 uger til solhverv?

  Også det kan vi glæde os til!

  ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det er rigtigt Odyssey holdt længere sidste år, men der er nu en enkelt knop endnu :) men ja der er andre med blomster og knopper endnu.
   Ja kortere og kortere bliver dagene, det må vi tage med. Jeg måtte lige tælle, ja du har ret kun 6 uger til solhverv, så går det heldigvis den rigtige vej igen, vi glæder os ja.
   Tak i lige måde.

   Slet
 3. Nå begynner det å bli stor forskjell på der du bor og her! I dag har det så vidt vært over null grader og minusgrader i natt. Jeg får hygge meg med dine vakre roser. Jeg klipte inn mine siste i dag :(
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja når du har frost om natten, så er der stor forskel, vi har ikke været under 8 grader endnu, jo der var måske en enkelt nat. Du må endelig hygge dig med mine vakre roser, så trist når man plukker de sidste ind.
   Klem

   Slet
 4. Kære Lisbeth
  Ja, det er ret trist med det grå, som bare hænger som en dyne over os - det sætter sig på humøret og virkelysten. Vi har fået ældstesønnen hjem på forlænget weekend, så solen skinner indendøre hos os :) Din egen lille havesol er bare dejlig - kan godt forstå, at der måtte et billede til. Altså, hvor er dine klokkeranker fine! Jeg prøvede at så dem forrige år, men det kom der ikke noget ud af, så måske de er lidt vanskelige, eller det bare mig, der har "klokket" i det? Også skønt med den blomstrende Campanula - der er jo lyspunkter derude alligevel. Jeg har købt 4 x Pletter i luften, som jeg vil forsøge mig med udenfor - håber, de klarer mosten her. Hvis det bliver rimeligt vindstille i weekenden skal der sås valmuer i bedene - er det mon ok at gøre det nu? Ja, roserne er ved at takke af, men du kan stadig levere de dejligste billeder :) Tak for en smuk solnedgang - den blev nydt.
  Hav en rigtig god aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Det er næsten ikke til at bære, når det er som en dyne over os, selv regn kan jeg bedre klare. Godt I har fået ældstesønnen hjem, det er så dejligt, mine ældstesønner kommer i morgen :)Jeg kunne bare ikke stå for de smukke farver i papegøjebuskens løv. Jeg var da også heldig med mine klokkeranker, jeg havde opgivet dem, intet kom op, men så var det jeg satte dem på badeværelsesgulvet, det hjalp. Dine pletter i luften burde kunne klare sig udenfor selv i Midtjylland. Det ser så godt ud, selvom de breder sig rigeligt. Jeg har sået mine valmuer for længe siden, så det er bestemt ok. Det tror jeg da også, Anne har.
   Ja heldigvis kan jeg stadig levere rosenbilleder og en lidt flad solnedgang, godt du nød den.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Hej sødeste Lisbeth.
  Thi hi.., du må da vidst have klaget til din klokkeranke leverandør.., kan se at den du beskriver som hvid også er en lilla;-))
  Jeg har lige fået læst op for den sidste uges tid, er først sluppet ud i dag efter endnu en indlæggelse.., nåede lige at være hjemme en uges tid..
  Hvor er din julegave fra Bent dog fin, hvor er du heldig at have sådan en handyman;-))
  Utroligt som dine roser holder sig på trods af regnen..
  Go aften til dig <3
  Knus Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde klokkeranke leverandør
   ja den hvide blev også lilla :)
   Det er da noget værre noget med dig, igen indlagt?
   Ja jeg er glad for min før julegave, det er Bent en knag til, mon ikke det bliver flot, når roserne vokser godt op.
   Ja de holder godt de skønne roser.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Ja, har desværre en del maveproblemer. Jeg får kraftige mavesmerter og derefter opkastninger som desværre ikke vil stoppe igen.., så de sidste to anfald er endt med indlæggelse. Undersøgelser har heldigvis ikke vist noget alvorligt, men har heller ikke konstateret hvad det så er.. Nu må vi se.., lige nu går det fint;-))
   Go aften og weekend til dig, din nye hund er skøn.
   Knus Lotte

   Slet
  3. Nej hvor er det træls for dig Lotte, håber du snart kommer over det. Godt det ikke ser ud til at være noget alvorligt, men det er da heller ikke godt at have det sådan. Håber de finder ud af noget.
   Tak i lige måde, ja Schippo er skøn og fræk :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Kære Lisbet
  Så smukt du skriver om solen....

  Kærlig Hilsen
  JetteMajken

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det JetteMajken
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 7. Forfallet er jo dog så fint i sin hage!

  SvarSlet
 8. Hej Lisbeth
  Åh ja hvor vi pustede i sommers gid vi lige havde en solbank så havde vi da lidt opsparing at ta' af nu. Du er da heldig at du har din helt egen smukke sol. Det liver da lidt op på en grå dag med snuss regn. Ja de sidste par dage har jeg da ikke forsømt noget ved at gå på arbejde. Odyssey hænger godt nok lidt med mulen men alt har jo en ende. Sjovt nu er vores birk flot og så har din næsten ikke flere blade. Hvor ser skoven bare indbydende ud og den var jo fantastisk dengang i sommervarmen :-) De er smukke de klokkeranker. I år har jeg kun lilla skifter lidt med det. Endnu en fin campanula. Her er det kun smalbladet klokke der har haft ekstra blomstring men der er vist ikke meget tilbage nu. Smukke billeder af den røde himmel den er vi da vist nogle der misunder dig selv om den måske ikke er 100% hos dig.
  Mon ikke du kan få nogle solbilleder i morgen. De lover da solskin så det satser vi på.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi pustede i sommer, så det var godt, vi kunne gå i skoven :) Ja det var en dejlig sol, som jeg kunne dele med jer sammen med solnedgangen.
   Det er underligt så forskelligt, bladene falder af træerne. Nej tag du bare på arbejde, det er kedeligt derude. Lad os håbe på sol i morgen, så må vi se, om jeg får tid til at underholde i morgen, når jeg får gæster :)
   Odysseys blomst var jo knækket næsten af, så der er ikke noget at sige til, at den hænger med mulen.
   Også god aften til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Hej Lisbeth, som der er skrevet mange gange har det ikke været et helt normalt år i år, bla her i efteråret, hvor mange ting stadig blomster. Ved os står birketræerne med store nye knopper på spring, primulaerne blomster, roserne blomster, morgenfruerne blomster, selv nogle af mine lavendler er kommet i blomst osv. Så selv om himmelen er grå så er der meget der får smilet frem og sommerens sol og varme er gemt i mit hjerte til at bruge af i vinterens løb :-). Ja og solen sidder stadig i træernes blade :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margit
   Nej det har du ret i, helt normalt er det ikke, men pyt det giver meget at nyde, og det gør jeg så, men det går bedst i solskin.
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Det er jo efterår, det ses tydeligt på billederne men du har Klokkeranke og smukke roser, at glæde dig over.
  Fine himmelbilleder.'
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er efterår, det kan vi ikke komme uden om. Jeg glæder mig også over både roser og klokkeranker, og når solen skinner bliver jeg endnu mere glad. Det kniber lidt for den at trænge igennem skylaget i dag.
   Hilsen Lisbeth

   Slet