fredag den 28. november 2014

Oversigtsbilleder

Her har vi en kold blæsende dag med enkelte solstrejf. Jeg er kun ude en ½ time af gangen, ellers bliver det hurtigt for koldt. I dag har jeg luget lidt og flyttet rundt med nogen græsarter.
 Billederne er fra i går, hvor der var solskin i haven, lige rigeligt på dette billede
Her kan I rigtig se placeringen af rosenlysthuset
 her kigger vi ned i den gamle have og mod vest
jeg zoomede også ind på trælupinen, så I kan se, hvor stor den er
Jeg har taget et billede af stammen med sol på, den er utrolig flot
nordbedet set oppe fra, det er Bents udsigt, når han sidder ved sin computer
Nu vi er ved Bent, så er det ikke så tosset at gå på efterløn, når man får sådan et bordfuld gaver
nå det var et sidespring, vi fortsætter lidt i den gamle have her uden for hvor jeg sidder
Der er dannet nye knopper i træpæonerne, også i den der ikke har blomstret endnu.
Skimmia Rubella bemærk den røde bagside på bladene, den var så fin der i solen
R. Bureavii har også en flot bagside
ligeså R.Hydon Velvet
nu vi er ved rhododendron, kan vi ligeså godt tage rhodoerne for i dag
 R. Blue Peter
og i blomst
R. Bernstein
 den fylder rigtig meget i nordbeder, der er nemlig to planter og grene som er lagt ned
smuk er den. Så er alle rhodoerne i nordbedet vist for i år. Det vil sige, der er kommet et par nye, men dem har jeg ikke billede af endnu.

Der er mange blomster i primulaen
 Benved har stadig bær

 Astrid Lindgren
Der sker desværre ikke meget med iris knoppen, det er for koldt. Kuldefaktoren er 1 nu, det er meget koldt, når det blæser så voldsomt.
Roserne:
 Eden Rose er ikke meget for at springe ud, jeg har hjulpet lidt til
 Golden Celebration har en enkelt blomst
vinderen i år må være Morten Korch, hele tre blomster d. 28. november
 smuk er den
Den ene blomst i William Morris er snart helt færdig
Så kan vi vist godt holde weekend, I må have en rigtig god en af slagsen.

26 kommentarer:

 1. Så mye godt din mann fikk! Det er jo kjekt at det snart er jul ;)
  Her har det kommet litt snø i dag så det er blitt lysere ute. Jeg synes det er så godt å se rosene dine. De lyser opp nå :)

  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja han var heldig, ja lidt ryger der nok til jul :)
   Dejligt med lidt mere lys i form af sne, men koldt er det.
   Jeg er spændt på, om der er flere roser nu med den kraftige blæst. Men skønne var de.
   Klem

   Slet
 2. Hvor er det bare smukt at se haven fra flere vinkler. Så kan vi rigtig nyde de mange farver der er endnu. Det er hundekoldt i dag, ja, og ikke meget lyst man har til at færdes ude. Dog var der sol her den halve dag og det var skønt. Flot skimmia med den røde bagside - det har min ikke. Og selvfølgelig rhodoerne, også med de lækre bløde bagsider og smukke blomster. Roserne er fantastiske, der er vist ingen tvilvl om vi får decemberroser at kigge på.
  Og tillykke til Bent med hans nye status :) Det er slet ikke så dårligt at få god tid til det hele.
  Schippo er vel nok blevet flot og kæk at se på med hans fine krølle på halen og glimt i øjet. Hvor meget vejer han mon nu ca.?
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Dejligt at høre lidt fra dig, og sikken et fint billede af dig, nu kan jeg se, at jeg kender dig :) Ja det er meget koldt, så er det nemmere at blive indendøre, men vi skal jo ud med hundene. Der var ikke meget sol her. Jeg har heller aldrig før lagt mærke til den røde bagside på skimmiaen. Nu må vi se, om roserne klarer den kraftige blæst, hvis ikke er der ikke roser i december :) selvom den er tæt på.
   Jo tak for det, han glæder sig meget til at få god tid til at nusse rundt og få lavet en masse ved huset.
   Ja Schippo har en flot hale, han er en lille frækkert, meget lille, han vejer kun 3.7 kg. det går langsomt mod de 4 kg. Vi håber, han når de 4 i hvert fald. Det er heller ikke nemt, når Vickie vil spise hans mad, og han ikke altid er særlig sulten.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Uf, ja det er koldt i dag, også herovre på Sjælland. Det er gode billeder du har taget, sådan lidt fra oven. Nu er det nemmere at forestille sig hvor rosenlysthuset står :o
  Det er vel nok nogle dejlige gaver Bent har fået...Der er lidt at hygge sig med i den kolde tid.
  Det er fantastisk du har så mange roser der blomstre endnu.
  Rigtig god weekend
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda
   Mon ikke det er koldt i hele landet, lave grader og kraftig vind, ja så bliver det koldt. Ja for jer som har været her, er det nemmere at forestille sig, hvor rosenlysthuset står.
   Ja det er dejlige gaver, han er heldig, det jeg bedst kan lide feder, det er ikke godt :)
   Gad vide om der er nogen roser tilbage i morgen efter den blæst.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Dejlige lyse billeder fra din frodige have. Den trælupin er da et scoop. Sikken en flot bark. Hvilken farve har den? Jeg har fået held med lidt frø, men jeg kender ikke farven.
  Pas nu på Bent ikke bliver forfalden :o).
  Det har været bidende koldt, men vi fandt læ, så vi kunne få noget fra hånden udendørs mens tid er. Vi satte hegn om de bede, hvor haren har været inde og smage. Det bliver færre efterhånden som bedene lukker sammen og planterne bliver over bidehøjde.
  Rhodo Wiskey har lige blomstret igen, den tosse.
  Har lige fået 87 planter fra Holland. Nu skal der pottes.
  Hav en god weekend.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Marie
   Ja trælupinen er helt fantastisk. Den er hvid, jeg har fra en af dem, der kommenterer hos mig fået en gul og en blå, men planterne er så små endnu, så jeg har ikke set dem i blomst endnu. Du kan få frø af min hvide til sommer, der kommer mængder, men jeg har desværre ikke flere nu.
   Heldigvis drikker Bent kun med måde :) ellers kunne det nemt ske.
   Godt I kunne finde læ, så I kunne få lavet noget, de dyr vil da hele tiden forgribe sig på vores planter.
   Jeg har også en rhodo, der vil blomstre nu, det er jeg træt af, men man kan nu ikke fortænke deres forvirring.
   Spændende kommer der nogen på siden, eller er det kun til dig selv i første omgang?
   Tak i lige måde
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
 5. De fleste af plantenyhederne er til salg. Prøv at google Prunus campanulata eller Acer conspicuum Phoenix.
  Jeg sender en liste til dig over nyhederne.
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg prøve,og vil glæde mig til listen.

   Slet
 6. Kære Lisbeth
  Her har det også været meget koldt, men lidt sol fik vi da at se :) Jeg er imponeret over, at du holdt til at være ude at luge, for vinden bider nu godt i kinderne. Det er fine oversigtsbilleder, du har taget, og nu ved vi helt præcis, hvordan rosenlysthuset er placeret, og det er altså helt perfekt og bliver så smukt, når det vokser til. Trælupinen er en af de planter, der gjorde et stort indtryk på mig, da jeg så din have. Jeg kendte den ikke i forvejen - kun fra dine billeder, men at se, hvor stor den var i virkeligheden, og at der var en grund til, at den starter med træ, det var noget af en øjenåbner :) Dejligt gensyn med den i dag og sikke en imponerende stamme med flotte striber! At rhodoer kan være så forskellige og med indument, var også en aha-oplevelse - både Blue Peter og Bernstein er så smukke - Bent er heldig med den udsigt, og nu har han tid til at nyde den :) Sikke mange dejlige gaver han har fået - de har været glade for ham! Jeg har vilde planer om at købe en Skimmia og komme i en krukke uden for hoveddøren, men måske ender det bare med lidt gran, der er stukket ned :)
  Fortsat god aften i danseverdenen :)
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja koldt det er det, men jeg kunne godt holde til det i kinderne, men ikke for længe af gangen, da vi gik tur til aften var det frøs vi næsten mere, da vi kom ind. Ja det slog mig jo pludselig, at det var nemmere for jer, der har været her at finde ud af, hvor rosenlysthuset står, når jeg gik ovenpå og tog billederne. Trælupinen er fantastisk, jeg opdagede først den smukke stamme, da solen skinnede i den. Der er to stammer, det er kun den ene af dem, som er så smuk. Den vokser og vokser, jeg er spændt på, hvordan den ender og hvor mange der kommer nedenunder, for den kastede mangefrø, jeg håber, der kommer nogen. Det er spændende med de rhodoer med flotte bagsider, brunt indument er bare så smukt. Ja Bent har en fin udsigt, og nu kan han også nyde det om dagen, men jeg tror såmænd ikke, han tænker på det, når han sidder ved computeren ;) Ja Bent er jo af den gamle skole, så han har rigtig serviceret dem, så de var glade for ham.
   God idé med en skimmia i en krukke, men hvis ikke er gran jo også fint :)
   Tak for det, jeg kan jo ikke sige i lige måde :)
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Ja uha det har været en kold dag. Jeg var ude i morges for at sætte de sidste krukker i drivhuset og det er sørme længe siden at en halv time i haven har været så kold. Nu må vi se om vi får frost i denne omgang. Skønne oversigtsbilleder. Trælupinen kan da blive til noget på en sæsson. Tænk sig de små frø jeg såede i januar er blevet meget store tror den største er 1m høj. Det er da imponerene. Stammen er rigtig smuk. Bents udsigt er da heller ikke at kimse af. Den får han jo nu noget mere tid til at nyde nu. Der er da også til nogle timers vinterhygge i det gave bord. Jeg kikkede lige på min træpæon i morges men der er ikke knopper at se endnu. R Blue Peter er nok farvoritten idag og så er jeg jo rigtig glad for at jeg har vinderrosen i min have :-)
  Jeg et lidt sent på den i aften. Vi skulle lige en tur i Silvan da jeg kom hjem. De havde 20% alt. Det må man jo benytte sig af. Jeg skulle jo også nå at spise lidt inden Vild med Dans så jeg har haft travlt. Nu blir det så spændende hvem der vinder. Det gør ingen forskel for mig de er jo rigtig dygtige begge par. Nu mangler vi kun freestylen så er vi ikke afhængig af TV tider de næste mange fredage.
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var en af de dage, hvor man skulle tage sig grundigt sammen for at gå ud. Man må sige, at trælupinen gror godt, dem jeg har fået af dig, er nu ikke ret store, men det er da flot, at din er 1 m. høj. Der er knopper i alle mine træpæoner i år, det er fedt. R. Blue Peter er en skøn rhodo, og Morten Korch en fantastisk rose, som jeg er glad for at have to af :)
   Åh ja det er med at benytte sig af det, når der er 20 %, det har da næsten været stressende, nu er det så sket med de hyggelige fredage, som vi var afhængige af, fint det slutter nu, men det er god underholdning. Jeg stemte heller ikke i aften, begge par er dygtige, ja nærmest lige dygtige for mig, men jeg tænkte nu nok, at Silas vandt, så kan han drille sin mand (hm underligt noget ;)
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Jeg tror først at trælupinerne rigtig begynder at gro når de bliver plantet ud. Sådan var det med mine. Det var ligesom en vis herre tog ved dem da de fik havejord om rødderne.
   Da jeg så Sara Marie og Silas i deres freestyle var jeg næsten sikker på at de ville vinde.

   Slet
  3. Den ene af mine er plantet ud, men den er ikke groet ret meget, så din havejord må være bedre end min :)
   Ja det var jeg også, men vi kunne nu lige så godt lide Johannes og Claudias freestyle.

   Slet
 8. Kære Lisbeth

  Flot udsigt fra Bents vindue og dejligt med gver.
  Det er fine blade på rhodoerne især bag på. Blomsterne er jo skønne.
  Ja, det er en fin træstamme, især med sol.
  Og så har du roser endnu, det er rart, så er det ikke helt vinter endnu.
  Ja, Lisbeth, det er bidende koldt, nu skal vinterfrakken da frem, nu går trøjen ikke længere.
  god weekend til jer begge.
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det er en god udsigt, han har til nordbedet. Jeg holder meget af de rhodoer, som har sådanne blade, blomsterne er længe om at komme, men det ved du alt om.
   Det er ikke sikkert, der er flere roser nu med den kraftige blæst.
   Vinterfrakken er kommet frem, og termojakken hængt væk, den var ikke varm nok længer.
   Tak i lige måde
   hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Her til morgen bider blæsten stadigvæk godt; men I har jo rigeligt til at give den indre varme i det mindste. Jeg er også imponeret over trælupinens stamme. Som du fotograferer den, ligner den faktisk et lille træ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja den bider noget til morgen, kuldefaktoren er her hos os minus 1, så det er koldt. Så må Bent tage lidt til den indre varme, det er ikke lige mig.
   Det er ikke for ingenting, at det hedder en trælupin, jeg er spændt på, hvor stor den bliver.

   Slet
 10. Dejligt med solskin, men sikken kulde det har været de sidste par dage, og så den blæst... Det er helt utroligt med dine roser, at Morten Korch viser nye blomster igen osv.
  Mange flotte blade og bagsider på rhodoerne - det er jo en nydelse.

  Tillykke til Bent med efterlønslivet, nu er det alvor - han fik jo en forsmag på at gå derhjemme tidligere på året, så han ved hvad det drejer sig om... når Lisbeth kalder eller får ideer, så er det i gang - foruden alle de ting han selv vil have ordnet :) Dejligt at de har givet ham gaver denne gang.
  God weekend til jer begge, knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det er dejligt med solskin, men det bliver vist ikke i dag, det er ganske rigtig meget koldt. Jeg er spændt på, om Morten Korch har klaret den stærke blæst.
   Ja rhodoerne er skønne med det brune indument.
   Tak for det, ja så blev det alvor. Der er nok at se til - lige nu er det mest i huset, haven hviler sig :)
   Ja men han fik skam også gaver sidst, for da var det en anden afdeling, han var i. Så nu kan han rigtig mæske sig i spirituøse drikke og slik :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Hej Lisbeth

  Spændende cognac og den chilenske rødvin der bagerst kender jeg da, den er glimrende!
  Det har været et super år for træpæonerne, de har rigtig fået samlet kræfter til næste år - ja, hvad kan det ikke blive til:)
  Her bliver de mere og mere klare med at vi får frost mellem tirsdag og onsdag. Prognoserne har ellers ligget og ændret sig hele tiden. Vi får se, måske vi får vinter?

  Ha en dejlig lørdag

  SvarSlet
 12. Hej Karsten
  Jeg tænkte nok, at der var andet end blomster, der kunne interessere :) men der er ingen barolo imellem.
  Ja hvis ikke vinteren bliver for hård, så bliver der godt nok mange blomster næste år i alt muligt inc. træpæoner og rhodoer, for ikke at tale om roser, men det kan man jo ikke se endnu.
  Ja det er spændende, om vi skal have vinter nu, men egentlig er det også først fra 1. dec. at det hedder vinter. Nov. er jo en efterårsmåned.
  Tak i lige måde.

  SvarSlet
 13. Hej Lisbeh.Skønne billede du har taget med lidt solskin.
  Her er det også godt koldt ...............men med sol.
  Dejlig udsigt Bent har fra sit arbejdsværelse.........
  og sikke nogle lækkerier han fik med hjem.
  Dejligt med både primula og roser i blomst.
  Er noget mat i dag efter en dejlig middag med vennerne i går.Og god dag til dig Knus Jette

  SvarSlet
 14. Hej Jette
  Tak skal du have, ja sol er der, men det er ganske rigtig hundekoldt.
  Ja han er heldig med den udsigt og alle lækkerierne ham Bent.
  Ja det er skønt med blomster
  Nå så bliver vi matte i morgen, for vi skal til middag med vennerne i aften.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet