torsdag den 18. oktober 2012

Min fascination efterårsfarver

Jeg håber, at I kan tilgive, at jeg endnu en gang viser efterårsfarver, men det er så smukt, så jeg kan ikke lade være med at tage billeder af det.
I dag har det været mildt og blæsende med enkelte solstrejf. Der var ingen stjerner til morgen, men grå himmel. Alligevel blev der lidt solopgang.
Som I kan se, var det lige ved at være for mørkt, men I får den alligevel :)
Her er til gengæld knald på farverne
I dag tager vi en tur uden for hegnet, her er en smuk bærmispel
Vi går helt op til Gerdas mur (min sommerhusnabo) så kan I nemlig se hendes fine Skt. Hans urt og helt bagved mit hegn.
Vi tager også et kig ind i skoven, det røde træ er en rødeg
Her er også godt med farver, det der lyser mest op nu er surbær/aroni. Skal I have lavet læ i haven, kan jeg stærkt anbefale denne smukke busk.
Denne smukke ahorn står lige i indkørslen. Vi har to i vores skov, men de har ikke nær så kønne efterårsfarver, der må jo være forskel på arten.
Klatrehortensiaen er også fin nu, th birkebladet spirea, den bliver ikke så stor, så hvis I mangler efterårsfarver i haven, er det en mulighed.
 Havekig den ene vej
og den anden vej
Nordbedet 10.10.
Nordbedet som det ser ud nu, mon I kan se forskellen. Den grønne i midten er Orbiculare, den har meget smukke næsten hjerteformede blade. Den stod gemt væk bag de andre under et stort elletræ.
Nu er den kommet frem i lyset, mon ikke den bliver glad for det.
Queen Anns blev til gengæld flyttet
hertil i baggrunden i udkanten af skoven, hvor Bent lavede nyt rhodobed til mig sidste år, og hvor Rikke i sidste uge fjernede en jasmin.
Den er jo smuk, og man kan ikke undgå at gå forbi den på skovturen.
Der er stadig blomster i lathyrussen

og i dahliaerne
Roserne kan også være med
 Queen Elisabeth
 James Galway
 Odyssey
 En potterose plantet ud i bedet for mange år siden
Sutters Gold

Til slut clematissen Hulda højt oppe i paradisæbletræet, der er mange blomster og knopper.

I må have en god aften.

26 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth.Det gør slet ikke noget at du viser
  alle dine smukke buske og træer i efterårsløv.
  Det er så smukt at det sagtens kan gentages.
  Og du ved jo at jeg er glad for nordbedet med alle de vekslende farver.
  Min mand har lige gravet vores dahlia op og lagt til tørre.
  Og jeg har malet hos min veninde hele dagen,
  så jeg er lidt træt
  God aften til dig og Bent knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette det er jeg glad for, at du siger. Nu ser nordbedet jo lidt anderledes ud, da der er flyttet rundt på noget, men det kan ikke lige ses, uden jeg sætter et andet billede af nordbedet ind. Jeg leder efter det.
   Så var det slut med dine dahliaer, ja det var den sommer.
   Jeg kan godt forstå, du er træt, hvis du har malet hele dagen.
   I lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Det er fint med billeder af efterårsløv i alle mulige farver, især i denne tid med den ene gråvejrsdag efter den anden.Lidt sol ville gøre underværker med hensyn til årets sidste blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det er godt, du synes det. Ja sol har vi heller ikke set meget til, heldigvis er det kønt alligevel, men vil være endnu kønnere med sol.

   Slet
 3. Smukke efterårsbilleder.
  Jeg bliver aldrig træt af at se de smukke efterårsfarver.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Det er dejligt, jeg synes heller ikke man kan blive træt af efterårsfarverne.
   Også god aften til dig.

   Slet
 4. Efteråret er bare så smukt, og jo mere vi taler om det og ser billeder, jo mere kan vi måske overbevise de, som ikke synes at efteråret er så fedt - og det er der jo en del, som ikke synes rundtomkring. Dine farver er så smukke. Og så begynder jeg at ane regionale forskelle her for mine roser ser på ingen måde ud som dine længere, der er måske lidt mere lunt og godt hos jer ? God aften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja efteråret er meget smukt, vi kan håbe, at vi kan overbevise andre om, at det er smukt. Jeg kan næsten ikke løsrive mig haven, fordi der er så smukt derude. Lige i øjeblikket overgår høstfarverne mine roser :) Jeg tror ikke, vi har haft helt så meget regn som jer, måske er det derfor. Mon ikke vi har nogenlunde samme temperaturer, det tror jeg.
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Flotte farger og bilder fra din hage. Høstfargene er så flotte hos deg. Jeg blir ikke lei av å se på dine fine høst bilder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak skal du have, jeg er glad for at høre, at du godt kan lide at se på mine fine høst billeder :)

   Slet
 6. Efterårsfarverne er fantastiske og jeg deler din fascination;) I morges havde vi det mest fantastiske lys, solen der skinnede mod en meget mørk himmel - jeg tog nogle billeder da jeg kom på arbejde - det var simpelthen "Morgenstund med guld i mund".

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Dejligt at høre, at du også er vild med efterårsfarverne.
   Det er nemlig så skønt med solen mod en mørk himmel, når efterårsløvet gløder, det er jeg også vild med.

   Slet
 7. Efterår er dejligt, jeg kan heller ikke lade være med at tage det ene billede efter det andet af alt det smukke derude. Og når dagene så er så milde som de sidste har været er det jo ren lykke at gå rundt og nyde den klare luft og de skønne farver.
  Og når mørket falder på er det skønt at kunne sidde her og kigge på de skønne efterårsmotiver på både din og andres haveblogs.
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Trine
   Dejligt at høre, at du har det som mig, man kan bare blive ved med at tage billeder af alt det skønne, der er lige nu.
   Faktisk gløder efterårsfarverne også igennem i tusmørket. Og bagefter kan vi nyde bloggene :o)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Dybt nydende suk... :) Hvor har du meget smukt i din have! Glæder mig til mine planter har fået fat. Rigtig dejligt at du mindede mig om Hulda, hvordan kunne jeg glemme den smukke klematis. Min var nettop vokset mig over hovedet sommeren før vi flyttede...ohhh den må jeg ud og have fat i til min nye have!
  Tak for dejlige billeder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre sukket Alice :) Jeg kan godt forstå, at du glæder dig til dine planter får rigtig fat. Og Hulda har du haft, den må du have igen, jeg skal da love for, at den klatrer.
   Selv tak
   Husk du er velkommen til blogtræf i maj eller juni 2013 her på Samsø.

   Slet
 9. Kære Lisbeth.
  Nordbedet med Orbiculare er vidunderligt at se på--
  det må være skønt at gå rundt og betragte "hele sit værk" - det er så flot!!
  Orbiculare havde jeg næsten glemt --- den er så flot, den må jeg have - igen!!!
  Der er mange smukke farver på denne årstid, så det er fint du viser os planter med dem!
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Godt jeg fik mindet dig om Orbiculare, den må du have igen. Ja det er dejligt at gå rundt og betragte sit værk eller Bents, men mine egne idéer :) og komme på nye idéér til omrokeringer eller nyindkøb.
   Ja der er mange smukke farver og pludselig er de på jorden i stedet, så det er nu vi skal nyde dem.
   Hilsen
   Lisbeth

   Slet
 10. Ja det er nogle dejlige farver, du kan fremvise. Sjovt min klatrehortensia er stadig helt grøn, den er længe om at finde sine efterårsfarver. Det må være jordbund og placering der også er bestemmende der.?
  At lathyrussen stadig blomstrer er også sjovt, for her er mine blevet ramt af frost og er helt færdige som gårdsangere!....Det samme for mine dahlier, så igen mærkeligt som det er forskelligt i vores lille bitte land.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente. Ja det er da underligt, at din klatrehortensia stadig er grøn, når I har haft frost, det har vi jo ikke. Men du har nok ret i, at det har noget med placering og jordbund at gøre.
   Ja der er meget forskel i vores lille land, vi har f.eks regnvejr nu, det har I nok ikke, og Lise Lotte har solskin ser det ud til på DMI.

   Slet
 11. Bliv endelig ved at sende skønne høststemninger i min retning ;O) her er det hele lidt farveløst så det er dejligt at nyde dit høst fyrværkeri. Jeg har også stadig fine lathyrus i haven dejligt ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heide
   Jeg bliver ved så, i aften kommer der masser af høstemninger igen, jeg har lige set nogle fede motiver, men det regner. Så snart det bliver tørvejr, skal jeg ud med kameraet :)
   Skønt at du også har lathyrus endnu.

   Slet
 12. De rosa efterårsfarver kan jeg lide, men når vi er ovre i de gule gyldne , bliver jeg trist må jeg indrømme,efterår og vinter er ikke det bedste for mig...Nyd det dejlige vejr vi er lovet i dag helt op til 18 grader sol har vi har fra morgenstunden ...rigtig god week-endherfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jonna
   Hvor er det trist, at du har det sådan med de smukke efterårsfarver. Heldigvis har jeg ikke noget mod vinteren som sådan, der er så mange andre ting at give sig til. TV´et bliver ikke misbrugt om sommeren, men om vinteren kan der godt blive lidt tid til det. Desuden er der jo bloggene og haveplaner, og så er den vinter gået. Du kan tro, jeg har nydt det i dag.

   Slet
 13. Hej Lisbeth dejlige bilkeder duvisser af det farvefyldte efterår. Jeg nyder nu også de flotte glødende farver, bare træls at vi har så meget regn det lovede ellers så godt med det lune vejr, men vi skulle så også have meget vand, har faktisk regnet meget idag.. Nå jeg er så blevet færdug med haveplanen , vi har 2548 kvm. Og jeg har da en del buske men ville gerne have flere og gerne et bed med orange roser, dem har jeg nemlig ingen af.. Tegner godt at Odysse blomstre så længe, har nemlig bestilt den .

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Tak skal du have, ja jeg er vild med efterårsfarver, det ses i min have. Ærgerligt at I har fået meget regn i dag også, vi har kun fået en enkelt byge ved middagstid. Men det stille vejr var fantastisk.
   Godt du blev færdig med haveplanen, det er en pænt stor have du har.
   Jeg håber, du får plads til det, du gerne vil have, også de orange roser. Odyssey kan du roligt glæde dig til.

   Slet