lørdag den 27. oktober 2012

Og frosten kom

Selv på vores lille Kattegatø, måtte vi overgive os til kong Frost, så nu er det slut med dahliaerne her. De er gravet op og sat til tørring, så må vi se, hvordan jeg får dem opbevaret, jeg plejer jo ikke at have det store held med det, men jeg har besluttet at plejer er død :)
Jeg var tidligt ude i morges og tog en del frostbilleder, de kommer her
Også duftpelargonierne er nu alle taget op, klippet ned og ja hængt op i Bents værksted, gad vide hvordan det går. Spændende eksperiment. Heldigvis har jeg også stiklinger, og det har Rikke S. også.


Roserne frøs også, men der er heldigvis nogen, som ikke er frosset endnu
 Op af værkstedsmuren gror New Dawn som stadig har lidt blomster
Og Penny Lane gror lige ved siden af
Jeg havde besøg af to damer her i formiddag, de har været i haven mange gange i løbet af året, nu fik de lige den sidste tur i år. Det var sjovt, for de kunne godt se forandringerne, og jeg havde for en gang skyld god tid til at gå med rundt og fortælle og vise dem nye tiltag og nye planter. Tak for besøget det var hyggeligt Rita og Pia, jeg håber I læser med her.Her lidt skønne græsbilleder med sol på
Luteum i solen, det er en løvfældende azalie
Rhodoen Makiyak stod og gjorde sig til i solen, så man kunne ikke undgå at se den.
Løvfældende azalie Soire de Paris i et af de nye bede, den har også fine farver
Sumpcypressen taber snart løvet, men den var flot her i solen og med rim på plænen
Clematissen Xerxes kom igen i søgelyset med sin fine blomst
En af de nye clematisser Multi Blue blomstrer også nu, den er plantet op af en hasselbusk
Også tulipantræet fangede endnu en gang opmærksomheden
Æblerne skal også have opmærksomhed nu, desværre sidder de højt oppe i træet, men måske kommer der en i morgen med en høj A-stige og plukker dem. Ingrid Marie er et godt æble, det smager godt.
Fortsat god weekend

26 kommentarer:

 1. Ja, så kom da frosten til deg også! Her var det nesten ikke frost i natt, men det kan komme snø i morgen. Penny Lane er en nydelig rose! Du har så mange fine roser i hagen din :-)

  Fortsatt god weekend til deg også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja nu har frosten så også været her, I slap så i nat i hvert fald. Penny Lane er en af mine yndlingsroser, den er smuk og dufter skønt.
   Tak

   Slet
 2. Smukke frostbilleder.
  Hvor er du heldig med at så mange kigger forbi din have, men jeg forstår det nu godt. Det er efter billederne at dømme en rigtig dejlig have du har.
  Det er jo altid skøn at kunne vise haven frem til andre haveinteresserede.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Der er nu ikke så mange, der kigger forbi mere, men det er hyggeligt at få besøg, når det er nogen som kender haven og kan se forskellen også på den her årstid. Det bedste er, når folk er haveinteresserede, de andre gider jeg ikke vise den til :)
   Også god aften til dig

   Slet
 3. Her var der -2 gr. frost til morgen. I eftermiddag fik vi både slud og hagl, så nu er der ikke nogen vej udenom - ind med planter der skal vinteropbevares.
  Selv med frost på blomsterne ser dine planter fine ud.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ole
   Nå det blev også vinter i det sydlige hos jer. Så er det bedst at få planterne ind, selvom temperaturerne stiger igen i næste uge.
   Tak skal du have.

   Slet
 4. Vi må bøje os for Kong Frost. Til gengæld få vi flotte billeder af det. ( Måske kun en lille trøst)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sanyambe
   Ja det er vi nødt til, nu er det ham der bestemmer, så må vi nyde de flotte billeder, jeg synes, at det trøster lidt.

   Slet
 5. Flotte frost billeder, , håber du får held med at opbevare die dahlia , det er å smuk en blomst , men jeg har ingen kælder så her kan vi kun nyde dem i andres haver

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jonna
   Jeg har desværre heller ikke noget godt sted at opbevare dem, men på mandag køber jeg en kasse til opbevaring af grønsager osv. så må vi se, om de overlever.

   Slet
 6. Godaften Lisbeth.Ja! så kom frosten forbi.Jeg har da heldigvis fået taget alt indenbors.Men du har da stadigt lidt der blomster,selvom det nok ikke vare så længe før det er slut.Har malet for en veninde hele dagen,så nu står den på afslapning.God aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Ja så kom frosten, jeg har også fået dahliaerne ind, jeg har ingen krukker. Jeg må kende min begrænsning :)
   Du er flink til at hjælpe veninderne, så du har fortjent afslapning.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Skønne rimfrost billeder, her har frosten ikke slået til endnu, men det ligger lige og lurer ;O). Jeg har tidligere haft pelargonier hængende vinteren over. Kunsten er at holde øje med dem til foråret når de skyder, så de ikke tørrer ind. Jeg havde en som jeg opdagede forsent i foråret, den klarede det ikke, så hæng dem et sted du ofte kommer forbi ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Tak skal du have, I er heldige, at I endnu ikke har fået frost. Det er en meget svær opgave at holde øje med pelargonierne, Bent har hængt dem op over porten i garagen, så der får jeg nok lige et problem. Jeg må prøve at huske det og få ham til at hoppe op og kigge til dem. :)

   Slet
 8. Uhh kolde men smukke billeder. Rimfrost er så smukt :o)
  Vi har også haft frost to nætter nu, så de frostfølsomme er sat ind i garagen. Min gunnera bukkede under fredag nat, så den har haft dyne på i nat :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja rimfrost er smukt, men her har det også været koldt nu i to nætter, nu bliver det til gengæld kedeligt vejr igen med regn og rusk, så foretrækker jeg høj klar himmel.
   Der er vist meget arbejde med en Gunnera, Bent ville gerne have en, men jeg fortalte, hvordan den skulle passes, så fortrød han vist :)

   Slet
 9. Jeg fik også taget de sidste dahliaer ind i går, og min chokoladeblomst er taget ind i garagen i krukken. Så må vi se om de alle overlever. Jeg lagde 36 tulipanløg i går, det var koldt om fingrene, selv med handsker på. Men smukt er det med frosten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også prøvet at tage chokoladeblomst ind i krukke, men den overlevede ikke. Jeg prøvede lige at kigge til en af mine derude, der var ingen knolde kun små rødder, så jeg satte den ned igen, den overlever nok ikke vinteren uanset hvad.
   Ja det er koldt for fingrene nu, vi skal ud og flytte et par rhodoer.

   Slet
 10. Fine stemningsbilleder. Mon ikke øen så lige sådan ud her til morgen. Hvis man har plads nok, kan det vel kun være et forsøg værd med dahliaopbevaring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie, ja øen så nøjagtig ud ligesådan her til morgen. Du har helt ret, at det er et forsøg værd med dahlia opbevaring. Jeg kører i byggecentret i morgen og køber en opbevaringskasse, der er tilbud på i den kommende uge. Så må det briste eller bære.

   Slet
 11. Elsker de kolde, smukke og grusomme fotos af blomster hvor dødsstivheden vist er indtruffet (ja undskyld lidt makabre tilgang)!
  Denne skønhed som man ved, at man kan stå og se opløses - for når frosten først slipper tager den skønheden med sig.
  Bliver helt misundelig på de to besøgende damer - dejligt sådan at kunne tage på havebesøg!! Har aldrig selv været på Samsø, men boede i studietiden+ 5½ år med udsigt til øen, så egentligt for dårligt...

  Men hvem ved, om ikke jeg en dag tager familien med på Tour de Danmark? Så kan du godt satse på massivt besøgspres for at få adgang til din frodige have:0)

  Kh Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katinka
   Ja det lyder lidt makabert, men egentlig har du jo ret, for når først frosten slipper sit tag, så er de helt færdige, selvom de var så smukke med frost på.
   Altså der er altid plads til flere i min have, du er velkommen til hver en tid, og også sammen med de andre bloggere 25. maj eller 29. juni. Invitationen er sendt ud her på bloggen, glæder mig til at se dig.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Tak Lisbeth.

   Har set den og grubler, for der er langt fra Birkerød til Samsø, desværre!

   Men man ved aldrig med mig:0)

   Kh Katinka

   Slet
  3. Ja der er jo langt, men måske er I nogle stykker, der kan følges. Det gjorde de sidste år, det er hyggeligere og billigere i transport. Jeg har ikke helt styr på, hvor bloggerne bor, men mon ikke der er nogen i nærheden af dig. Geografi er ikke min stærke side :)men jeg tænker på haverose, bor hun ikke i nærheden af dig? I Lyngby bor Bente, Elmbjergs Eden, de var her i år og havde en overnatning på B&B, jeg tror der er muligheder for noget samkørsel.
   Kh Lisbeth

   Slet
 12. Ja der nu noget nærmest overjordisk over rimfrost......og så ved man, at alt derfra går i opløsning. Men smukke billeder du har taget.
  Man kan få sådan en æbleplukker på en teleskop-stang, sådan en bruger jeg, og de æbler jeg ikke kan nå, er det meningen, at fuglene skal have.
  Vi har også lidt pærer siddende på træet endnu, og det er det rene slik for fuglene, kan vi se.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja rimfrost er smukt indtil det hele falder sammen, så er det sket med det smukke. Tak skal du have.
   Jeg tror da egentlig, jeg har sådan enfrugtplukker hængende, men jeg tror æblerne sidder for højt til at vi kan nå dem med den. Men så bliver der også til fuglene. Jeg havde nogen Elstar, som jeg kan nå fra jorden, fuglene var begyndt at muntre sig i dem, så nu har jeg plukket dem, jeg vil have, så kan fuglene få de små :)

   Slet