søndag den 21. oktober 2012

På tur i Høneballehaven

Dagen startede med en smuk solopgang

Jeg nåede lige op, så jeg kunne nå at tage billeder.
Ret længe kom solen nu ikke til at skinne, det har været gråt det meste af dagen, men heldigvis er solen i bladene rundt omkring i haven
Den løvfældende azalie Jack A. Sand


I skoven f.eks. her er det en rødeg og i forgrunden paradisæbler
 Papegøjebusken gløder og er det første, man får øje på, når man kommer ind i haven.
Et kig den anden vej, mod vest ser det lidt gråt ud
Tulipantræet
Den kinesiske kornel

Også græsserne lyser op
Her min lille nye hæg og brun star i baggrunden
Judastræet
Sorbus Dodong som blev flyttet, står rigtig fint her.
Der er stadig noget der blomstrer
Denne gladiolus er lige sprunget ud, den kom sent i jorden
Jernurt i rosenbedet
Og endnu en kongelys sået i år
En af de fynske roser, hvor jeg ikke er sikker på navnet, måske er det Scent-sation
Denne er jeg heller ikke sikker på, måske Goldstern
Astrid Lindgren
Louise Odier
Audrey Wilcox
Crocus Rose

Til slut det obligatoriske billede af efterårshjørnet. Jeg tager nyt billede af det hver dag.
Fortsat god aften

31 kommentarer:

 1. Du har så mye fint som fortsatt blomstrer! Gøy med en rundtur i hagen din. Det samme kongslyset kjøpte jeg i sommer og jeg har også kjøpt frø av den. Jeg synes de hvite kongslysene er så flotte. God aften til deg også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der er en del som blomstrer endnu. Jeg fik frø af kongelys fra en anden blogger i foråret og såede, nogen af dem vil allerede blomstre i år, så jeg er heldig.

   Slet
 2. Som altid fremtryller du smukke efterårsbilleder fra jeres dejlige have.
  Hvor er Papegøjebusken dog smuk og også kongelys. Jeg har den kun i gul.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig søndag aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase ja der er mange skønne farver i min have lige nu. Du må have fat i en papegøjebusk, kongelys er nemme at så.
   Selv tak og i lige måde.

   Slet
 3. Godaften Lisbeth.Der er da stadig meget der blomstre i din have.Og jeg er vild med alle dine græsser,der svajer så flot.Efterårsfarverne gløder allevegne i din have,og er så smukke.God aften til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Ja der er en del der blomstrer. Jeg er også vild med græsserne, så jeg har lige sendt bud efter flere :) Ja du kan tro, jeg nyder alle farverne i min have lige nu.

   Slet
 4. Dejlige glødende farver i din have og det er helt rart at du ikke kender navnene på alle dine roser:-)
  Jeg skal lige høre dig ad omkring din Kongelys, som er sået i år. Jeg har nemlig også blomstrende Kongelys, som er sået i foråret eller i sidste efterår - burde de ikke først blomstre til næste år, de går vel for at være to årige?

  SvarSlet
 5. Hej Bente Lund
  Ja de er skønne alle farverne lige nu, de fynske roser fra rosertilhaven.dk har jeg svært ved at holde styr på, må jeg indrømme :)
  Jeg havde heller ikke forventet blomster på kongelys i år, jeg mener også, at de er toårige. Så vi er helt enige.

  SvarSlet
 6. Tak for den dejlige tur rundt i haven, smukt smukt syn ;O), og hvor har i været flittige, med at få flyttet planter de sidste dage, godt gået ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Heidi og tak for ros :) Ja vi har flyttet lidt rundt og hygget os med det (jeg har i hvert fald) he he

   Slet
 7. Kære Lisbeth.
  Du kan blive ved ---- hvor er det dog vidunderlige billeder af din have, efterårsfarverne er så smukke, jeg glæder mig over dem i vores skov, hvor jeg går tur med min hund.
  Også smukke roser - det er en dejlig oplevelse at se dine billeder - tak for dem!
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja jeg kan blive ved, og jeg kan lide det, jeg bruger lang tid på at gå rundt med kameraet, så jeg kan glæde andre med mine billeder. Der er mange skønne farver rundt om i vores dejlige land lige nu, og heldigvis er vi nogle, som kan se dem og glæde os over den.
   Selv tak Jessie.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Hvor er det skønne farver du har overalt i din have :-)
  Her er det godt nok også blevet efterår. Bladene drysser af overalt. Jeg synes kun det er en uges tid siden de meste stadig var grønt.
  Jeg har ikke kræfter til så meget for øjeblikket. Men Michael hjalp mig idag med at køre en masse haveaffald væk, og få de største planter i drivhuset. Så kan jeg nemmere selv klare noget af det lettere. De lover jo rigtigt frost sidst på ugen ihvertfald her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Godt med en kommentar fra dig :) tak skal du have, ja der er mange fine farver lige nu, bladene sidder meget løst, men så længe det er stille vejr bliver de siddende. Det går stærkt for tiden, jeg kan se dag for dag, hvordan de bliver mere glødende.
   Godt Michael hjalp dig med haveaffaldet, så I kunne få det væk og især med planterne, for det lader jo til at det milde vejr er slut nu.

   Slet
 9. Du har mange skønne efterårsfarver i din have :-) Sidder her og drømmer om roser, håber jeg kan få bare nogle få stykker til at gro her engang med tiden..........

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Ja der er mange skønne farver i min have, det har du ret i. Roser ja det kan jeg godt forstå, at du drømmer om. Helle fra Blomsterhatten har fundet en meget billig rosenmand på fyn www.jasroser.dk, der koster de ikke over 50 kr. stykket, og han har rigtig mange historiske. Måske skulle I tage en tur til Fyn og hente, der er ikke så meget forgjort ved det til den pris, tænker jeg.

   Slet
  2. Det er da værd at overveje, når vi når dertil :-)

   Slet
 10. Ja, efteråret er ved at holde sit indtog og det er ganske vist nu. Efterårsfarverne er så smukke og intense i den korte tid det varer.

  Jeg kom til at tænke på, om du mon har video i dit kamera. Hvis du har, så kunne det være sjovt at se en video fra din have - specielt for os, som ikke har haft fornøjelsen af at se den IRL: Men altså kun hvis du har lyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja jeg har video i mit kamera og jeg har også prøvet, men gik ned på at sætte den på bloggen, måske skal jeg kigge nærmere på det igen.

   Slet
  2. Uha ja, kan godt huske, at jeg bøvlede en hel del med at få en video sat ind i blogger. Det er noget med en konto og en kode, som skal sættes ind og ikke selve video'en som man lige regner med. Men kan ikke helt huske det. Måske en anden blogger bedre kan hjælpe dig. Hvad med Berits bloghjælps-blog? Kan ikke huske om hun har noget på den om video!

   Slet
  3. Jeg har kigget på Berits bloghjælp, men lige der var der ingen hjælp at hente, desværre.

   Slet
 11. Så flot en solopgang, ærgerligt i ikke fik sol , flotte billeder ,

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jonna man kan jo ikke få det hele :) men stille vejr var det heldigvis.

   Slet
 12. Kære Lisbeth. Skønne billeder fra din flotte have. Dejlige farver der er nu, det er nu ikke helt så tosset med foråret. Glad for at se den Kongelys for den har jeg lige sået, så glæder mig til næste år.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Tak skal du have, ja der er mange skønne farver nu, du mener nok, at det ikke er helt så tosset med efteråret, foråret er vi jo vilde med :)
   Kongelys er så fin, så den kan du godt glæde dig til.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 13. Hej Lisbeth,
  Sikke billeder fra haven.
  Det er altid dejligt at se forbi.
  Der er så mange smukke træer i haven.
  Efterår har sørme sin charme også.
  Lækker creme Kongelys - den glæder jeg mig til her i haven næste år. Fik den som gave.
  God uge til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Tak skal du have, ja efteråret er skønt, i hvert fald så længe de glødende blade er på træerne.
   Du kan godt glæde dig til den kongelys, den er så smuk.
   I lige måde.

   Slet
 14. Ja jeg kan også kun istemme, at det er helt faktastiske billeder fra din dejlige have. Et smukt efterårsløv I har det giver et flot spil og lyser dejligt op. Det er ligesom med til at forlænge tiden i haven, fordi det ser så frodigt ud.
  Vi var en tur til Gilleleje med et af vores børnebørn i dag. Vejret var lidt grumset og ikke nær så varmt som i går, hvor vi holdt Johns fødselsdag for familien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Bente, ja det er dejligt at sige farvel til efteråret med alle de skønne farver, så kan man godt klare sig lidt.
   Nu var I vist også ualmindeligt heldige med vejret i lørdags, her var det også grumset i går og nu regner det :(

   Slet
 15. Det er så dejligt med alle de skønne bladfarver her om efteråret og dejligt at du har tænkt på det. Vi har også masser af farve i haven lige nu, både som roser og bladfarver, de er simpelthen skønne og giver smil og varme i sindet selv om det er ved at blive mørkere.

  Oktober havehilsner Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annette
   Ja alle de fine efterårsfarver kan vi slet ikke undvære, selv på en grå regnvejrsdag som i dag, kan de lyse op og glæde os. Det er dejligt, så vi må nyde dem, så længe vi har dem.
   Hilsen Lisbeth

   Slet