fredag den 5. oktober 2012

Bloggaver og postpakker

Vi starter lige dagen med en solopgang
Så lidt sol har vi da set, det var rimeligt vejr i formiddag, men til middag begyndte regnen. Inden da nåede jeg heldigvis at få plantet de roser, jeg fik med posten i går. Det var Rosenposten, der var de glade givere, nå mon ikke der kommer en regning en af dagene :)
Jeg købte 4 roser, som jeg glæder mig til at se i blomst næste år.
Whisky Mac, Golden Celebration , Claire Austin og Louise Bugnet.
De to sidstnævnte roser er efter inspiration fra flere bloggere, bl.a. Hortofilia og Påfuglens Hemmelighed, jeg tror også Haverose har vist den sidste. Tak for inspiration jeg glæder mig til at se blomstringen, den er i hvert fald smuk hos jer.
Det var den ene af de pakker, jeg fik i går. Den anden var fra Staudefeen, hvor jeg havde bestilt staudepakken fra HAVEN, de fleste af jer kender sikkert pakkens indhold, men derudover var der en gave, nemlig en ekstra solhat Secret Desire. Det var en stor klump, så jeg delte den med det samme og satte en i en potte til Rikke S. Hun blev glad :o)
Denne fine drejeblomst var imellem planterne i pakken fra Staudefeen
Nå men hvad var der så i den 3. pakke?
Jo fra den søde gavmilde Helle fra Blomsterhatten fik jeg en bid af hendes store Agapanthus
Er jeg ikke bare heldig. Helle siger, at den hos hende er vinterhårdfør, det bliver spændende at se, om den er det. Jeg har siden hørt, at alle Agapanthus er hårdføre, hvis man planter dem i bedene i stedet for i krukker. Så det kommer an på en prøve.
I pakken var der også valmuefrø
Det er de to poser I ser her yderst til venstre, jeg får masser af valmuer til næste år, dejligt med al den gavmildhed her i blogland. I midten er der frø af Vedbendtorskemund fra Bente, Elmbjergs Eden og til højre ser I, at jeg også var en af de heldige, som fik et fint brev fra Lotte, Skippers haveblog. I det var der frø fra alm. Katost.
Forleden fik jeg irisplanter fra Jan Jacobsen i Spanien
Iris Norrisii de er plantet her i ørkenbedet Er jeg ikke bare heldig. Der var to portioner, så jeg delte med Berit irishaven.
I går da jeg var på besøg hos Rikke gravede hun denne store brun star op til mig. Det blev jeg meget glad for, den er så stor og flot.
Tak til alle have- og blogvenner for dejlige plantegaver.
Min Chrysanthemum købt hos Staudemarken i foråret har startet sin blomstring.
Dahliaen Arabian Night blomstrer om kap med elefantgræs.

Mine andre dahliaer er også med endnu
Hejrenæb Pelargonium som jeg fik af Rikke D blomstrer også stadig flot og breder sine grene ud over jorden, den er meget dekorativ og har smukke blomster.
Den fine iris kommer med tre blomster mere
Papegøjetræet må siges at have sfantastiske efterårsfarver
Desværre blomstrer Pfauenauge snart på rigtig mange knopper, det var nu ikke meningen.

Pavillionen ses fra flere vinkler, når jeg tager billeder af bedene omkring den.
Og med jernurt i forgrunden
Der er mange forskellige farver nu i bedet op mod skovenLidt roser blev det også til.
Jeg håber, vi alle må få en god solrig og tør weekend, så vi kan hygge os i vores haver.
God weekend

26 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  - og her også en blomster"tak" til dig. Jeg er glad for at du ville dele Jan´s Iris med mig og at du så kunne huske at jeg sukkede over at der fandtes en sensommer forglemmigej og lige sendte den med - det var så sødt af dig. En lille græs var også med - det bliver "min første" i haven. Og så var der jo lige en skægiris der havde sneget sig med. Ja, det er dejlige pakker der flyver rundt i haveuniverset.
  Tusind tak og god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit
   Selv tak, godt du blev glad for det hele. Jeg havde lige glemt, at jeg sendte japansk blodgræs med til dig. Det er ikke for tidligt, at du får lidt græs i haven :) Skægirisen er et forsøg på at få dig omvendt til også den slags iris. Som du kan se, har jeg en, der blomstrer smukt nu, den dufter skønt. Det er så godt med gode bloggervenner, så vi kan dele ud af vores overskud.
   Selv tak og god weekend til dig også.

   Slet
 2. Hej Lisbeth.Sikke mange dejlige gaver du har fået.Skønt med de gavmilde bloggere.
  Her regner det også.Surt når man nu gerne vil i haven.Jeg er godt nok spændt på om den agapentus kan overvintre ude.
  Skønt kik ind i skoven og bedene ved pavillionen.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja du kan tro, jeg er glad for alle gaverne, det er et skønt netværk, vi har fået os.
   Vi må håbe, det bliver tørvejr i morgen.
   Jeg syntes også det så godt ud.
   God aften til dig Lisbeth

   Slet
 3. Sikken en masse dejlige planter og frø du har fået fra de andre havenørder :-) Hvis du bliver ved sådan et par år, så kommer hele din have snart til at se ud some billedet med stenbedet og pavillonen. Med kun stier og ingen græs mellem bedene, mener jeg. Nej, det går Bent nu nok ikke med til, tror jeg :-)
  Til foråret MÅ vi altså bytte planter. Jeg har ikke glemt at du gerne ville have noget af min Chrysanthemum. Men jeg tror ikke at jeg har overskud endnu til at sende pakker. Men til foråret tager vi revanche ikke? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Ja det er så skønt. Du har ret, inden længe er der ikke flere græsstier, hvis jeg bliver ved på den måde, men det varer lidt endnu, Bent bestemmer også "lidt" :o)
   Ja til foråret bytter vi planter, helt sikkert for så skal du over og se min have. Det vidste jeg godt, at du ikke havde glemt, men i mellemtiden fik jeg så en anden ved Staudemarken, så kan jeg få en mere fra dig i foråret. Jeg vil gerne have en plante, hvor jeg kan tænke på dig, når jeg går forbi den :)
   Ja vi tager revanche til foråret helt sikkert :)

   Slet
 4. Tillykke med alle de mange dejlige planter du har modtaget.
  Du får en blomsterflor uden lige næste år.
  Jeg glæder mig til at se det.
  Ha´ en god fredag aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase ja det er skønt med pakker og planter. Så må vi håbe det blomstrer flot til næste år.
   I lige måde.

   Slet
 5. Du er heldig at få så mange dejlige bloggaver. Din have ser dejlig blomsterrig ud endnu. Min er desværre gået "helt efterår".

  Havehilsen Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ole
   Du kan tro, jeg føler mig også heldig. Kedeligt når haven går i efterår, godt du har alle dine spændende planter i drivhuset.
   Havehilsener Lisbeth

   Slet
 6. Herlige havepakker hos fru Høneballe... ;o)

  SvarSlet
 7. Kære Lisbeth.
  Jo man må sige du er en heldig Høneballe...
  Det er da fint i sådan bytter frø og planter -
  Mange skønne billeder fra din have - med pavillonen - det er imponerende, så meget du har ----
  Det papegøjetræ, er bare flot ---
  hilsen og god weekend
  jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Jeg føler mig godt nok også heldig, det er dejligt med frø og plantebytte.
   Tak ja papegøjetræet er fantastisk lige nu.
   Også god weekend til dig Jessie.

   Slet
 8. sikke det vælter ind med lækre ting og sager, også lækre billeder fra haven. Nu har jeg set fyrretræerne på indlægget fra i går. Jeg kan se, at Rikke også godt kan lide dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det er dejligt med en masse frø og nye planter.
   Det var godt, du fik set fyrretræerne, det var til dig jeg tog billeder af dem :) Det er nu Ida, som godt kan lide dem.

   Slet
 9. Hej Lisbeth, jeg skal da lige love for at du er blevet begavet ;o) og skønne roser har du også købt, kan du skrue flere ned i dine rosenbede ;o). Skøn efterårssteming du viser fra haven, helt utroligt som den skifter udtryk gennem sommeren, et skønt skue ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det er skønt at blive begavet med planter og frø. Ja det lykkedes mig at plante flere endda uden at skrue :o) men det varer ikke længe, inden der skal skrues i bedet med de kølige farver.
   Ja stemningen skifter meget, jeg har lige set rhodobilleder fra maj og juni og roser fra juli, så nu er jeg da helt forvirret :)

   Slet
 10. Dejlig med havevenner, som man kan bytte planter med. Ja, hvordan ville min egen have ikke se ud, hvis ikke jeg havde nogle gavmilde havevenner og ikke mindst min mor og svigermor, som fylder min trailer flere gange om året med alverdens udtyndede stauder.

  Der er dejligt gang i din have endnu, kan jeg se. Skøn papegøjetræ, jeg elsker træer, som får rigtige kraftige efterårsfarver:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente Lund
   Ja det har du helt ret i. Til at begynde med er det dejligt at få planter forærende af forældre eller naboer. Senere er jeg blevet mere kræsen, men det fra blogland er skønne ting.
   Jeg går også efter træer med efterårsfarver. Jeg kan slet ikke lade være med at tage billeder af papegøjetræet.

   Slet
 11. Ja det man sender ud, får man tilbage. Det mærker du jo i rigt mål, og det er så velfortjent!
  Det er så meget flot at se i din have, og I kan være stolte dig og Bent over den rigdom af planter i er omgivet af, og som I også så rigeligt deler med andre.
  Man kan godt forstå at den kære Carl von Linnè troede at hejrenæb var en pelargonie, det er meget tydeligt at se ligheder der. Den er vel nok fin, den lille hejrenæb!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja det har du helt ret i, ja det mærker jeg, tak skal du have.
   Ja den ligner fuldstændig en pelargonie, Rikke S. fik en stikling af den i dag, mon ikke også du skal have en, hvis den overlever vinteren her. Jeg vil selvfølgelig gerne sende en nu, men er det ikke ved at være sent? Det ved du bedre end mig.

   Slet
  2. Nej nej Lisbeth den skal du ikke sende, den skal have lov til at vokse sig stor …det er lige før jeg ikke tør rose en bestemt plante!! Men du kan godt se ligheden med pelargonier og storkenæb, ikke?

   Slet
  3. Jo jo Bente ros du bare planterne, det var kun fordi den har navn af pelargonie, at jeg synes, du skal have en stikling, måske til foråret, den gror godt. Jo der er stor lighed, men det her er en hejrenæb.

   Slet
 12. Hej Lisbeth
  Det er nu sjovt som vi kan falde over de samme planter, Jeg købte Louise Bugnet ved Keld Slots have party( alså ved Rosenposten som var med )
  Der er nu ikke noget at sige til at du får igen for du er selv et meget gavmildt menneske.
  Malene Fra Lad romantikken blomstre vil gerne med over til dig i Juni så vi spøreg lige Tim på onsdag der skal vi til foredrag sammen igen :O)
  mange Hilsner fra Helle som venter på pakke fra Staudefeen og rosertilhaven :O) og plantevejr til at arbejde i , der er jo nok og lave endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Ja det er lidt sjovt, at det er de samme planter vi går efter. Sådan har Hanne i haven og jeg også haft det.
   Jeg giver gerne væk af mit overskud, men jeg har aldrig sendt noget til dig, du er jo også gavmild.
   Det lyder rigtig godt, hvis I tre sønderjyder, er I det? tager en tur herover.
   Du får nok ikke pakker før tidligst tirsdag, men i dag har du jo også andet for. Det har været fint vejr. Jeg synes også, det var tidligt Rosenposten sendte ud i år, de plejer først at sende efter efterårsferien.
   Mange hilsener fra Lisbeth, som har nydt det i haven i dag :o)

   Slet