onsdag den 24. oktober 2012

Bilkakøb og plantedag

Sølvlys White Pearl er lige startet blomstringen

Nu må jeg hellere fortælle lidt om mine indkøb i Bilka, der var flere skønne løg og planter.
Inden vi kørte til Bilka var vi en tur omkring jasroser.dk i Brenderup. Der havde jeg bestilt to klatreroser. De stod parat ved postkassen, og jeg kunne bare smide pengene i den. Det gjorde jeg så, 70 kr. for 2 roser, det må siges at være billigt. Barrodsroser koster mellem 40 og 50 kr. pr. stk,  og de pottede skulle ud nu, for han ville ikke have dem stående i vinter, derfor var de ekstra billige.
Det var disse to, som allerede er plantet nu. Gerbe Rose og Compassion, sidstnævnte blev plantet op af et birketræ og Gerbe blev plantet ved cypressen, som lige er opstammet. Anne Marie Lønbæks glimrende idé :) tak Anne Marie.
Så kørte vi videre til Bilka, formålet var at købe en ny dyne til min mor, men jeg havde selvfølgelig også store planer om havecenteret. Dynekøbet blet hurtigt overstået, og så gik jeg ellers i gang med at smide løg i kurven. Måske tog det lidt overhånd :)
 Kassen i baggrunden er ikke fordi jeg har købt en sneskovl, men i den kom en rose fra søde Marianne Den helbredende have. Marianne sendte mig en rose Burgundy Ice, den lå til mig i går, da jeg kom hjem, hvor blev jeg glad og overrasket. Også den er plantet nu, vi fandt et sted, hvor der var god lerrjord til den.
Da jeg havde taget for mig på løghylderne gik jeg ud i planteafdelingen, der var bestemt ikke meget at komme efter, men alligevel. Min plan var jo at se efter clematis, især de nye som CD har fået hjem. Var jeg lige heldig, ja det kan I tro. Jeg kunne have købt mange, men måtte "nøjes" med 4 stk. flere havde jeg vist ikke plads til lige nu i haven. Og ved I hvad, til 40 kr. pr. stk. kan man ellers købe mange :o)
Og der er endda blomster i endnu, kan I se.
 Fond Memoires
 Mienie Belle
 Mon Amour
Multiblue
Jo jo det var en fest.

Jeg gik rundt og kiggede lidt mere og faldt så over en fin parasolgran til 199 kr., det er meget billigt.
Der var to og jeg fandt selvfølgelig den pæneste. "Desværre" var der ingen stregkode på, så damen måtte spørge hos en overordnet, hvad den kostede. Jeg mente jo, at der måtte være lidt rabat på, der var jo 40 % på næsten alt, så jeg var heldig og fik den for 120 kr. Jo det var et godt køb.
Se det var så mine plantekøb fra i går, i dag er der kommet pakke fra Thyboesminde stauder, i morgen får I at vide, hvad der var i den.
Og så var jeg på rundtur i haven for at tage lidt billeder, de kommer her:
Acer Griseum (papirbarkløn)
Viburnum Plicatum Mariesii
Platanen er også ved at blive fin Ovenfor forskellige billeder fra haven
 Sumphibiscus blomstrede for sent, så jeg behøver ikke at passe på den i tilfælde af frost, den er desværre ikke nået at blive så fin i år
Hortensia og til højre for den Zenobia
 Blodgræs holder nok på farverne i vinter
Men snart er det slut med efterårshjørnet, de lover blæst og kulde til weekenden

Roserne synger også på sidste vers
 Audrey Wilcox
 Scepter d´isle
Twice in a blue moon

38 kommentarer:

 1. Oj oj hvor mange gode ting....og tænk at du også kan prutte om prisen i Bilka!
  God ide med en clematis op af den nys opstammede Cypres!
  Jeg synes nu sumphibiscusen er ganske fin endnu! Men når frosten for alvor sætter ind ryger den jo nok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja jeg var heldig igen, det er godt at komme i Bilka sidst i oktober.
   Det blev nu Gerbe rose, der kommer til at gro op af cypressen.
   Sumphibiscussen kunne have været meget finere, den er allerede lidt sveden i blomsterne og kunne ikke lide alt regnen.

   Slet
 2. Hej Lisbeth.Det var da en dejlig indkøbstur du havde.Mini belle og multi blue har jeg også,men jeg måtte betale over det dobbelte for dem.
  Og så alle de dejlige løg-der bliver noget at lægge i jorden.
  God aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja det var en skøn tur og et heldigt tidspunkt at komme i Bilka på. Ja der bliver lidt at se til med at lægge løg.
   I lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 3. Hej Dejlige indkøb i Bilka. Jeg har været i Bilka i dag og jeg har selvfølgelig også købt løg 40 tulipanløg for 50kr. det var da billigt. De havde også 40% på deres roser så jeg købte 2 enelske, de kom ned i 75kr.
  Heldig med parasolbladen, den var godt nok billig, men den havde de desværre ikke i "min Bilka"
  Fortsat god dag
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene
   Ja det var ikke dårligt med de køb, jeg gjorde i Bilka. Godt du også fik lidt, det er også billigt for engelske roser.
   Ærgerligt at de ikke havde parasolgran i din Bilka.
   I lige måde Lene.

   Slet
 4. jamen man ka' da blive helt misundelig på de gode køb. Selv om der nu også var en hvid klematis og nogle tulipanløg, der sprang op i min kurv da jeg var i Bilka sidste weekend :-). Og nu ved jeg forøvrigt, at den plante jeg har ved min terasse hedder en sumphibiscus. Det vidste jeg ikke, så tak for den info Lisbet. Min er stadig kun i knop, så du når da at nyde blomsterne før frosten, selvom jeg godt kan se, at din også allerede er lidt rusten i bladene. Hilsen Lone fra Aitos Have

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone
   Ja ikke også, lidt misundelig har man da lov at være, når en anden køber sådan en herlighed. Godt du også har fået lidt løg at sætte og en clematis.
   Ja men det var da heldigt, du fandt ud af, at din plante var en sumphibiscus. Min er købt for to år siden i Bilka. Og ja den er ikke så fin, som den var sidste år, da blomstrede den også en måned før.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 5. Hvor er det mange fine "ting" du fik med hjem. Held og lykke med det hele.
  Som altid gode billeder men hvor er billedet med jeres pavillion bare super.
  Jeg er rigtig spændt på hvad du kan vise af stauder i morgen. Det er nu stauder og løg jeg går aller mest op i.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja du er mere til stauder, det er rigtig. Jeg vil forsøge at tage billeder af dem enkeltvis i morgen og sætte navne under. Så kan du se om det er noget, du har eller gerne vil anskaffe dig.
   Selv tak og i lige måde

   Slet
 6. Sikke en masse dejlige løg. Dem finder du nok nemt en god plads til. Sølvlys White Pearl ser godt ud. Jeg prøvede med en sølvlys for et par år siden, men det var ikke nogen succes. Måske skulle jeg prøve igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Ja der er mange skønne, men et stort arbejde med at sætte dem, det har jeg jo selv været ude om :)
   Ja du må prøve igen med sølvlys, det er en dejlig plante.

   Slet
 7. Ha,ha sikke en clifthanger du lige lavede dér med forsættelsen om stauderne du har købt:0)
  Du gir den ellers gas, Lisbeth det ender jo med at du ikke har bar jord som du ellers engang imellem har skrevet. Det var billige løg og planter - jeg håber at der er noget for mig at komme efter i Hundige på fredag........ der er jo forskel fra butik til butik.
  Det bliver spændende at se roserne i dine træer til sommer, det er en rigtig god ide Anne Marie er kommet med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja var den ikke god, hvis I er nysgerrige, er I nødt til at kigge indenfor i morgen igen :)
   Ja lidt har jeg jo fået købt igen, men jeg får jo også hele tiden nye bede. Jeg håber der er spændende planter og løg til dig i Hundige på fredag. Ja der er stor forskel fra butik til butik. Der er ikke så mange spændende løg i år, som der var sidste år.
   Jeg er meget glad for Anne Maries idé, så kan jeg sidde i eller ved pavillionen og nyde Gerbe rose :)

   Slet
 8. Sikke da nogle gode køb du fik gjort. Dejlige farver alle sammen. Jeg har også lige købt multiblue, men snarere til det 3dobbelte. Fandt så heldigvis 3 "justa" klematisser til 38kr stk hos et af vores supermarkeder, så alle 4 sammen var prisen ikke så slem endda. Jeg elsker de lyst blå/lilla/rosa klematisser. De er så smukke sammen med roser :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Alice
   Ja det var ikke dårlige køb. Og heldig er jeg at få dem til ½ pris, godt du også fandt nogle billige clematis. Ja der findes mange smukke af dem og plantet sammen med roser, det ser bare så godt ud.

   Slet
 9. Så mye flott du har fått kjøpt! Det er jo fine priser du har fått plantene til. Det blir nok riktig flott hos deg til våren når alle løkene blomstrer! :-)
  Ønsker deg en god aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der er meget godt i mellem mine køb, og så var det billigt :) Det kan vi lide vi havenørder.
   Også god aften til dig.

   Slet
 10. Hej Lisbeth

  Parasolgranen er da noget af et kup - kan koste op til 4-500kr.
  Den er jo forøvrigt jo slet ikke en gran men er oldgammel og har sin helt egen slægt: Sciadopitys med kun denne art: Verticillata.
  God arbejdslyst med at sætte alle løgene;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Du kan tro, jeg ved, det er et kup, selv for 200 kr. var det et kup, men jeg kunne jo lige så godt prøve om ikke, der var 40 % :)
   Tak for oplysninger om den.
   Jo tak, jeg når nok at blive lidt træt af at lægge løg :)

   Slet
 11. Du har sandelig gjort nogle gode køb og jeg må virkelig beherske mig for ikke at fare ud i Bilka og se efter flere clematis, for hold da op, hvor var det billigt. Vi har købt 3 af CD's nye clematisser til over 100 kr. stykket. Nå, men dejligt for dig og så alle de løg, - god arbejdslyst. Du har jo nok plads til endnu flere løg i din have.

  knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Ja det kan jeg godt forstå, heldigvis kan jeg ikke sådan fare i Bilka, men jeg kan godt forstå, du havde lysten, der er jo heller ikke langt. Ja lidt surt, når man har betalt i dyre domme for de samme, som en anden får til 40 kr. stykket. Men det er jo en satsning lige som afbestillingsrejser f.eks.
   Jeg tror også jeg får brug for at blive ønsket god arbejdslyst, især nu hvor det er blevet koldere, men jeg klarer det forhåbentlig nok.
   Knus Lisbeth

   Slet
 12. Hold da op, hvor har du shoppet.
  Skønne, skønne valg Lisbeth!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone
   Ja jeg er god til at shoppe planter :) Tak Lone.

   Slet
 13. Sikke nogle fine ting du har fundet og så ovenikøbet til jyde priser ;O), det kan være jeg lige kan presse en lille tur til Bilka ind sidst på ugen ;O)Spændende at se hvad du disker op med af lækkerier i morgen ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det er ikke dårligt at finde planter til jydepriser :)Du finder nok ud af at presse en lille tur ind til Bilka,når nu det er billigt.
   Ja nu får vi se :)

   Slet
 14. Kære Lisbeth.
  Har læst dit indlæg fra i går - sjovt at se fra din "hjemegn" -- "hjemegne" er nu noget særligt, jeg elsker min!!!!
  Har også været i Bilka, der er sørme nogle gode priser i deres haveafdeling for tiden.
  Jeg købte 2 stk clematis Multi Blue og Miss Bateman
  (jeg ved ikke hvor de skal plantes endnu, men jeg ville gave dem! (kender du det?)
  Har også fået tulipanløg i dag: Apricot Beauty, Pink Diamond og Jan Reus + 10 Klokkerankefrø.
  Bilka har også tulipanløg, stærkt nedsat, --- det må man huske til næste år - man skal bare vente til sidste øjeblik, med at købe!!!!
  Jeg kan se din Hotensia blomstrer endnu, det er da flot.
  Igen flotte billeder fra haven.
  Godt med besøg hos din mor--
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Godt du så mit indlæg fra min hjemegn, jeg savnede jo din kommentar :) men vigtigst var at du så det.
   Ja der var rigtig gode priser i Bilka, og du fik også clematis. Ja det kender jeg udmærket, og man finder såmænd altid en plads til dem, selvom man ikke lige ved, hvor de skal være i øjeblikket.
   Hvor har du købt tulipanløg og klokkerankefrø?
   Det var jo det jeg vidste, at de ville sælge tulipanløgene billigt nu her, så derfor lægger jeg turen til min mor på dette tidspunkt.
   Ja min hortensia står fint endnu.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth.
   Jeg var med på Claus Dalbys projekt KLOKKERANKE - der kunneman jo købe frø hos EP engros, og det er jeg så bare blevet ved med!
   Måske kunne jeg have fået den ene slags i Bilka. Men jeg gav fra 75 - til 99 kr. for 25 løg.
   Og kr. 25 for 10 frø af klokkeranke.
   Jeg ved ikke om det er for dyrt-----

   jeg kører på stranden nu, skal med og se hvordan der ser ud, og slukke køleskab og sådan noget. Jeg lukker ikke helt ned.
   Jeg må også ned og se om min hotensia lever!!!!!!!
   hav det godt
   mange hilsner jessie

   Slet
  3. Kære Jessie
   Ja var også med i det projekt med klokkerankerne, men det var vist mine egne frø fra Brugsen, så jeg kender ikke EP engros.
   God tur til stranden, jeg tænker hortensiaen lever.
   I lige måde
   Lisbeth

   Slet
 15. Hold da op Lisbeth. Du forstår sandelig og købe ind. Det bliver gjort ordentlig må jeg sige. Sikke en masse skønne sager. Uh ha bliver helt indkøbssyg nu....nej nej har ikke plads, må holde mig i ro. Men skønne sager du har fået fat i.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise Lotte
   Ja ja jeg ved lige, hvornår jeg skal købe ind her i efteråret. :)
   Når nu du er blevet indkøbssyg, hvorfor køber du så ikke et par clematis, til den pris er det ikke så slemt, hvis det går galt, og jeg ved jo, at du gerne vil have dem. Clematis kan der altid blive plads til ikke?
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 16. Det frister at se dine 'lækre sager', men jeg holder fast i mit forbud mod at købe mere i år (kunne ellers godt tænke mig 'Mienie Belle'). Jeg havde engang en plan - en haveplan - men så kom alle impulskøbene, og planen holder ikke længere :o)
  Din have ser stadig flot ud med sine efterårsfarver. Blodgræssen er rigtig flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christel
   Sikken en standhaftighed, godt klaret. Det kan man også sagtens gøre her hos mig, for jeg kommer ikke lige i Bilka igen. Jeg har også en haveplan, men den er gammel nu udvider vi efterhånden som behovet og lysten kommer, men der er en forskel, jeg har mere jord, tror jeg da nok.
   Tak skal du have Christel

   Slet
 17. Åh hvor ser det godt ud ,ja jeg er så en af dem som også fik clematisserne til fuld pris, de er nu kommet godt op af stolperne så det er ok, køber da bare nogle flere til billige penge :O) har også lært at somme tider kan det godt betale sig og vente især med løg, er det godt, hvis man ikke er låst fast på bestemte slags. Spænndende hvad du fik fra Tybosminde. jeg trækker lige tingene lidt for det første må jeg ikke bruge så mange penge og for det andet skal jeg nok igang med at ændre haven lidt... :O) Har jo meget græsplæne enndu da..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Ja det er lidt surt at se, at andre kan købe dem for det halve, men det er jo en satsning om der er nogen tilbage, og så har jeg ikke været i Bilka i meget lang tid, så jeg er bare heldig. Ja du kan bare suse af sted til Bilka igen, men men der må være lidt begrænsning på plantekøb, har du ikke lige bestilt 19 roser :) godt nok billige, men det løber jo op.
   Ja det kan godt løbe op at skulle til at ændre på haven.

   Slet
 18. Uha, så er der arbejde til fru Høneballe igen ;oD Men det er jo arbejde af den glædelige slags. Sikke gode sager du har fået købt, og så endda med gode rabatter :o)
  Clematis til 40 kr, så ku jeg også godt gå amok... Mienie Belle ser superlækker ud - måske man sku et smut i Bilka :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt at plante nye planter, og til den pris, så går det an.
   God idé at tage en tur i Bilka, måske er der stadig billige tilbud, det er i hvert fald nu, det skal være.

   Slet