onsdag den 17. oktober 2012

Havebesøg og endnu en rhodoflytning

Også i dag er der sol og blæst, og til morgen var det igen stjerneklart. Det er smukt at gå tur en tidlig morgen med stjerneklar himmel.
Jeg har haft besøg af Mette og Michael, som fik to store buske med sig hjem, så de kan få lukket af ind til naboen. Det er jo tit et problem i et parcelhuskvarter. Michael havde ikke været her før, han forelskede sig straks i haven, men endnu mere i min pavillion.
Det kan jeg selvfølgelig godt forstå
 Solopgangen var ikke så flot som i går, men alligevel fin
Her er solen ved at trænge igennem
Udsigt til regnbedet med ørkenbedet i forgrunden og i baggrunden har haslerne fået efterårsfarver
Vi flyttede en kæmpe rhodo i går, den stod i nordbedet, men var vokset meget hurtigt, så den fik en ny plads.
Nu er den sat i hullet, hvor den store jasmin stod, så er der udsigt til den fra pavillionen.
Det koster en del omrokeringer, tre stk. skal flyttes rundt i nordbedet, ja Bent bliver ikke lige arbejdsløs.
Edelweiss er også smuk med den hvide belægning på løvet
Jeg lovede jer et billede af mit nye bed, det ser som alle nye bede træls ud og det er ikke nemt at se noget på billedet udover en masse blade. I baggrunden er en græs og foran den en staudeclematis  og foran igen bispehue. Der er også plantet solhatte og andre småting i baggrunden.  Til venstre har jeg plantet den agapanthus jeg fik fra Helle Blomsterhatten. Ved siden af den har jeg plantet Stewardia. Til højre for bedet er min klokkehøj med alle påskeklokkerne. Nogen af jer kan sikkert huske, at vi lavede den i vinter.
Overfor i mit hvide bed, står denne såmænd endnu og ser stadig uberørt ud. Den har ikke opdaget, at det er efterår.
Og her den vingede benved sammen med min nye græs Pennisetum rubrum.
Hortensiaen Preziosa har glødende farver
Og lidt rosenbilleder
 Jeg har mailet sammen med dem i rosertilhaven, og de gætter på, at denne er Kings Mac
 Crownprincess Margaretha
 Odyssey
Sharifa Ashma
Nu vil jeg vise jer duftpelargonierne, som stadig står ude i bedene

Er de ikke imponerende

Til slut et billede af den iris jeg plukkede ind i går, så I kan se den fine farve, hvid er den nemlig ikke.

Rigtig god aften til jer.


39 kommentarer:

 1. Godaften Lisbeth.Smuk solopgang du lige fik taget billed af.Det er godt nok lidt af et arbejde for Bent at flytte de store rhodoer.

  Men der bliver rigtig godt til foråret,når alt står på sin plads.Den hosta er da fantastisk-hvad hedder den?
  Og hold da helt op hvor de gror dine pelargonia.
  Tager du dem op nu?
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette
   Ja jeg var heldig, der var smuk solnedgang i dag igen. Det er et stort arbejde for Bent, de er tunge de store rhodoer. Han tager det i stiv arm :)
   Jeg tror hostaen hedder Dream Queen.
   Ja pelargonierne er groet godt, jeg har ingen steder at have dem, de er jo også kæmpe, så jeg kan ikke have dem nogen steder. Jeg har prøvet at tage to op, det var ingen succes. Så jeg lader dem stå.
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Tror du ikke din remonterende Iris kunne være "Eternal Waltz"?
  http://www.walking-p-bar.com/shopsite/product128.html
  Flot er den ihverttilfælde

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det tror jeg, du har ret i, den ligner i hvert fald meget, og så er jeg glad for, at den blomstrer nu her midt i efteråret :)

   Slet
 3. skønne billeder Lisbeth.
  Det må være rart at rhodoerne bare gror. Mine er kommet efter det, men vi havde en hård start.
  Tillykke med den nye flotte pavillion. Har den fået et navn? Tehuset eller lignende? Jeg er ret lun på den. Det er en af de ønsker, der har stået på ønskelisten siden jeg først så en pavillion langs vandet i Dragør. Her sad familien og kiggede ud - og drak te og nød udsigten til fulde. Mens vi andre dødelige gik tur i blæsevejret. ;)

  Hav en dejlig aften
  knus fra
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva
   Tak skal du have, ja det er dejligt, at de bare gror, de får god gødning, det hjælper meget. Godt dine også er kommet efter det.
   Tak skal du have, vi har fået pavillionen af min mor, så egentlig skulle den hedde Lottes minde eller lignende, men vi har ikke fået den navngivet endnu. Min mor er 90 og lever endnu, så det er vel lidt sært at kalde den Lottes minde. Jeg kunne også kalde den Lottes lyst, men hun bor langt væk, og får det aldrig at se. Så indtil videre har den ingen navn :)
   Har du kigget tilbage i mine indlæg og set hvor billig den er? 30.000 leveret, malet og opsat. Du kan finde linket under mine links shpavillioner. Det er en ung mand, som selv har opfundet den og sat den i produktion. Han bor på Mors, men tager rundt i hele landet og sætter dem op.
   Så nu har du lidt at tænke over :)
   Også dejlig aften til dig
   Knus Lisbeth

   Slet
 4. Sikke I rumsterer rundt :-), men det er jo dejligt når bare vejret arter sig. Det med pavillonen forstår jeg så godt. Jeg nyder mange gode stunder i mit 8-kantede drivhus, der jo også er lidt pavillon-agtigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone
   Ja vi flytter rundt med planterne, det er helt vildt, men de gror godt her, og pludselig kan de ikke være på deres plads mere.
   Ja det er dejligt med sådan et hus, som giver mulighed for at forlænge udetiden langt hen på året.

   Slet
 5. Skønne morgenbilleder ;o), hvor bliver det godt med den store rhodo ved pavillonen, så den rigtigt kan blive nydt, og som ekstra bonus får de andre bedre plads ;o). Ja, hvis jeg kan holde liv i mine duftpelargonier vinteren over, ja så skal de da helt klart også plantes i bede til næste år, de er da helt overvældende ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heidi. Ja jeg tror også, det bliver godt med rhodoen der, der er god plads til den. Så må jeg lige se, hvad jeg gør i det andet bed, for nu er der pludselig meeeeeeget plads, så der skal flere omrokeringer til.
   Ja mine duftpelargonier er overvældende, jeg tænker også fortvivlet på, hvad der sker med dem, når frosten kommer, men de er for store, jeg kan ikke have dem inde. Jeg har taget stiklinger :)

   Slet
 6. Jeg kan godt forstå, at dine gæster bliver forelskede i din have og ikke mindst i din pavillon.
  Bent er godt nok blevet sat i arbejde med alle de store rhodo'er, der skal flyttes. Han ender med nogle gode armmuskler :o)
  Tak for info om rosen. Den er rigtig smuk, men den ligner nu ikke den King's Macc, som er afbildet på rosertilhavens hjemmeside.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christel
   Ja det var sjovt at se, han fik næsten julelys i øjnene :)
   Bent er en lille mand, men han har heldigvis gode armkræfter, det er også nødvendigt, når han skal flytte med alle de store rhodoer.
   Du har helt ret, den ligner slet ikke Kings Mac, men jeg regner med,at det er fordi det er efterår og koldere eller også har de sendt en anden rose. Den er fra rosertilhaven, men Frans ejeren var ved at sige, at det var en Peace, den har de ikke i sortimentet, så den kan det ikke være, men den har nu også større hoveder. Jeg prøver at finde tilbage i arkiverne for at se, hvordan den så ud i sommer.

   Slet
 7. Som altid dejlige billeder. Jeg kan godt forstå at Michael forelskede sig i både have og pavilion.
  Se det kan man da kalde en rhododendron i mandshøjde. Godt at din mand ikke er ked af at tage det tunge slæb. Smuk iris som giver en ekstra blomstring nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej May
   Tak skal du have, ja han blev meget forelsket og fik en brochure med hjem.
   Ja heldigt at Bent vil tage fat, når der skal flyttes rhodoer, som er større end ham selv.
   Ja den iris er meget smuk, det var pænt af den at blomstre igen :o)

   Slet
 8. Kære Lisbeth.
  Det var da en stor rhodo at flytte rundt med, jeg synes ikke rodnettet er særlig stort, - jeg troede, man skulle have hele rodnettet med. Men dette gør det jo lettere.
  Jeg har også et par stykker som kunne trænge til en flytning!
  Dejlige billeder af haven som helhed, og jeg kan godt forstå du er glad for din pavillon.
  Og skønne morgenbilleder -- tak for dem!
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja det var en stor rhodo at flytte rundt med, i forhold til buskens omfang er rodnettet ikke stort, men tung er den alligevel.
   Rhodoer elsker at blive flyttet, for så får de nyt spagnum. Det er en nem plante at flytte med, hvis den altså ikke er blevet for stor :)
   Selv tak Jessie
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Hold da op en voksen rhodo du har fået flyttet , det er da ikke for børn smiler ,

  SvarSlet
 10. Hej Jonna
  Ja den er stor og hverken for børn eller tøsedrenge :)

  SvarSlet
 11. Det var virkelig en stor og flott rhododendron du hadde flyttet! Det er mye jobb å grave opp en sånn stor plante. Din hosta ser uforskammet flott ut! Din iris er så vakker. Jeg forstår godt at du ville nyte den inne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja den rhodo er meget flot og var ved at fylde hele stien i bedet, så den måtte flyttes. Ja er det ikke utroligt med den hosta, den kan anbefales. Dream Queen hedder den. Desværre er det ved at være sket med min iris, men jeg har heldigvis nydt den i mange dage :)

   Slet
 12. Pyha ja det er da pænt omfattende, med alle de rokeringer I har gang i. Men det bliver rigtigt flot, er jeg ikke i tvivl om.
  Jeg er fuld af beundring over alle de skønne efterårsfarver, I har fået flettet ind i haven. Den ser meget levende ud, næsten hele året. Kva at du har rhodoer, som jo for de flestes vedkommende er stedsegrønne, er det en meget fin have året rundt.
  Jeg er da helt vild med navnet Lottes Lyst .... selvom din Mor ikke kommer forbi, så er det vel også hvad det er: Et hus til lyst og glæde. Minde er mere gammeldaws og ikke så mundret, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja det er pænt omfattende at flytte de store rhodoer, jeg tænker meget over det, inden vi flytter dem, det er jo hårdt arbejde for Bent.
   Tak for ros ja du ved jo, at jeg er vild med efterårsfarverne, så derfor er der mange. Jeg synes, det er vigtigt, at haven er skøn på alle årstider.
   Det har du ret i, vi må nok have lavet skiltet, der står Lottes Lyst på og have det sat op. Der er en oppe i byen, som laver pæne træskilte, mon ikke jeg kan få ham til at lave et til mig.

   Slet
 13. Smuk solopgangsbillede.
  Som altid gode billeder fra din skønne have.
  Rart når nogen kigger forbi ens have.
  Ha` en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Tak skal du have, ja det er rart at have besøg, når de kan lide det de ser :)og det kan de fleste heldigvis.

   Slet
 14. Det gode ved at flytte rhodoer i et nyt bed er, at bedet ser beboet ud med det samme i modsætning til f.eks. et nyt staudebed. Dine duftpelargonier står utroligt godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Det har du fuldstændig ret i, et nyanlagt staudebed er ret kedeligt fra start af.
   Ja det er utroligt med de duftpelargonier :)

   Slet
 15. En dejlig efterårshave med stjernehimmel morgen og aften er ikke at kimse af!

  /Birgitte - som ønsker dig en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Nej det har du helt ret i - men ingen stjernehimmel i dag, det er helt gråt, håber solen skinner hos dig, og at du må have en dejlig dag.

   Slet
 16. Hej Lisbeth.
  Lige et spørgsmål. Hvor kan jeg ikke kommentere bloggen Alice in own Wonderland-- og alle andre der har en kode?. ????
  ---
  Kan du fortælle mig hvad jeg gør forkert. Jeg skriver den rigtige kode. Er der et eller andet sted jeg kan fjerne et flueben?
  Hilsen Aase Marie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase
   Jeg har ingen problemer med at kommentere der, og jeg har desværre ingen hjælp. Det lyder underligt, når du skriver den rigtige kode. Du kan evt. spørge Berit fra irishaven på hendes bloghjælp.

   Slet
  2. God aften Lisbeth.
   Tak.
   Jeg må se om jeg kan finde ud af det.
   Jeg er ikke så god til at finde frem til hvor man kan skrive.
   Hvis ikke så må jeg vente til her kommer en der kan hjælpe mig.
   Ha´ en god aften.
   Hilsen Aase Marie.

   Slet
 17. Flotte efterarsbilleder, og sikke en masse arbejde , men beloningen kommer til naste ar, er ret sikker at det helle bliver meget flot! Dejligt med din iris :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan
   Tak skal du have, ja der er meget at se til med omflytning, men forhåbentlig kommer belønningen næste år. Ja den iris havde jeg meget glæde af :)

   Slet
 18. Kære Lisbeth. Ja hvem kan ikke forelske sig i den have. Den er også utrolig smuk og nu med et flot pavillion.

  Du får da travlt med al det flytteri. Jeg har kun lidt stauder og flytte rundt med og det er rigeligt. Men det ender da nok også med, at vi en dag skal flytte rundt på vores rhodoer, når de bliver ældre og større.

  Kh
  Lise Lotte....og ha´ en rigtig dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Man kan i hvert fald forelske sig i den, hvis man er interesseret i haver, andre kan nok ikke, men det er jo deres problem :) Ja pavillionen pynter også på haven.
   Pludselig en dag er rhodoerne for store, nogen gror hurtigt andre heldigvis ikke så hurtigt, så de kan stå lidt længere.
   Prøv at kigge på blomsterhattens blog, der er et link til billige roser, jeg har sat det på fb rosengruppen.
   Jeg kan forstå, at I er heldige med solskin, her er det gråt, men mildt.
   Kh
   Lisbeth

   Slet
 19. Hej Lisbeth
  Der var ikke så mange farver i solopgangen her heller men dagen til nu har været mild og med solskin indimellem.
  Ja, hvis din havebeplantning ca. er 10 år, så er der ikke noget at sige til at der er meget der er vokset sig for stort visse steder. Godt du har god plads at flytte det rundt i, så vil der altid være et sted det passer ind. Vidunderligt ser der ihvertfald ud i efterårslyset :-)
  Duftpelargoniaerne er vældig flotte og store. Det er en skøn plante med alle dens mulige dufte. Jeg har kun en; den dufter skønt af roser.
  Kh
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose
   Det er det samme her, mildt vejr og sol en gang imellem, men hos Lise Lotte er det åbenbart sol hele tiden.
   Alle mine rhodoer er nu ikke så gamle, den jeg viser billeder af, er faktisk en af de yngre, men jeg skal da lige love for, at den gror. Det kniber snart at finde pladsen, for der skal jo lige tænkes over, om der skal laves nye bede.
   Ja efterårslyset er fantastisk nu hvor løvet er smukt farvet.
   Duftpelargonierne er et kapitel for sig, jeg har ikke haft pelargonier, før jeg fik dem af Bente. Men nu er jeg da begyndt at kunne lide dem :)
   Kh
   Lisbeth

   Slet
  2. Hæ hæ ja og jeg har da også flyttet mig mht rhodoer, så kan det gå lige op med pelargonierne! Men jeg vidste jo heller ikke, at de fandtes i så mange smukke udgaver, før jeg besøgte din have!

   Slet
  3. Det er godt, vi kan lære noget af hinanden :o)

   Slet