fredag den 22. juli 2011

Regnvejrsbuket

Laventera nej, det hedder lavatera, det prøver jeg at huske. Vi har lige været ude og redde den. Den var ved at vælte i vestenvinden, nu håber vi så den holder, den har fået en ordentlig pæl at læne sig op ad og så blev den bundet fast til den.
Det er et sørgeligt vejr, vi har nu fået over 12 mm, ikke godt for haven og heller ikke godt for festivalen. Der er ren pløre dernede nu, i morges kl. 7 var jeg nede og hente min søn, han var våd og beskidt og glad for at have hjemmet lige i nærheden, og at mor ville hente.
I aftes plukkede jeg for en sikkerheds skyld nogle af de pæneste roser, og nu da jeg var ude alligevel, plukkede jeg for første gang en daglilje. Jeg kunne jo ikke nyde den derude alligevel, og det var alligevel den sidste på stilken. Den kom ned i vasen til roserne, de var heldigvis til den gyldne side og se her passer dagliljen perfekt.

Her følger et billede af mine tomater, jeg er bange for, de savner et drivhus, det er ikke nemt at modne i dette vejr.



Her er den smukke hosta Stained Glass, den fås for 35 kr. ved plantestedet.dk

Dette fine lille træ er købt hos Anne Marie Lønbæk Planteskole, det hedder Acer Negundo Flamengo

Denne Hestemonarda står i vandbedet, den ser ud til at trives godt. Den var ikke ret stor, da jeg købte den i maj md. i Bilka

Et af de sidste bede Bent har lavet til mig, af en eller anden grund er det hjerteformet, det er meget sødt.
Til venstre står min lilla Hortensia, bag den en japansk ahorn, så er der to hostaer og de mørke dagliljer, foran står den gyldne daglilje sammen med Crocus Rose. Træet yderst til højre er en Euonimus, foran den en trædebregne.

6 kommentarer:

  1. Sødt af din mand at lave et hjerteformet bed.
    Her regner det også, ikke just sommervejr, men til indendørs aktiviteter.
    Knus Hanne Bente

    SvarSlet
  2. Den lilla hortensia er meget smuk. Desværre fik alle min hortensiaer frost og der er ikke en eneste blomst i år. Men det var en lang vinter med hård frost. Dejlig buket du fik lavet.

    SvarSlet
  3. Ja i dag må vi holde os indendøre, med mindre vi vil til festival eller ud og slå snegle ihjel.
    Den lilla hortensia blev flyttet sidste år til en plet med mere fugt i jorden. Jeg var bange for, at den ikke klarede det, men det gjorde den heldigvis.
    Jeg har også nogle hortensiaer, som ikke vil blomstre i år, det er nok af samme grund: for meget frost.Men de kommer nok til næste år, håber jeg.

    SvarSlet
  4. Her har det også regnet hele dagen, og det regner stadig. Rigtig træls for kræmmerne på Vorbasse Marked.
    Det er da en god ide` med et hjerteformet bed.

    SvarSlet
  5. Hvor er det sødt med et hjerteformet bed :-) Og det er dejlige planter du har i det :-) Jeg mistede mange af mine trædebregner i vinters. De var ellers så flotte og frodige rundt om dammen sidste sommer.
    Det er bare en sød buket du plukkede. Jeg skal da huske fiffet med dagliljen, når der ikke er flere knopper. Jeg plukker nogle gange en blomst af og lægger i en lille skål.
    Jeg kan også rigtigt godt lide monarda og har dem ved dammen, men de blomstrer ikke endnu.
    Min nye daglilje 'Sweet hot chocolate' begyndte at åbne en knop idag. Wow, den er næsten brun. Den er jeg meget betaget af :-)

    SvarSlet
  6. Hej Hanne
    Det er da en skam med dine bregner, hvis du havde boet i nærheden, kunne du sagtens få en masse af mig, jeg har dem stort set over det hele. (lidt overdrevet, men jeg har dem mange steder)
    Vi har fået 35 mm siden i går, jeg blev noget deprimeret, da jeg i morges hørte, at det stadig regnede. Heldigvis er det tørvejr nu, det må vi glæde os over, så kan du nyde Sweet hot Chocolate :-)

    SvarSlet