lørdag den 9. april 2011

En dejlig dag

Ja det har da været en fantastisk dejlig dag, desværre tilbragte jeg den på knæ i rosenbedet. Nu skulle de sidste roser klippes helt ned, og det blev de, det var hårdt arbejde. Ved at kigge i kloge bøger fandt jeg ud af, at det er rosenstængelsyge, en svamp, som breder sig ned i roden. det eneste man kan gøre er at klippe den helt ned, så der ikke er noget brunt inde i stænglen, derfor er der så lidt tilbage, at jeg knap kan se det og nemt kommer til at træde på den smule, der er tilbage. Men heldigvis kan jeg se små spire i det lyserøde bed, så mon ikke de fleste klare sig. Det er overalt i haven, så jeg er lidt usikker på, hvor jeg skal plante mine tre nyindkøbte roser: Winchester cathedral, crocus rose og Lady Emma Hamilton. Jeg bestilte dem inden jeg vidste, at jeg havde den grimme plantesygdom.
Her er et billede af den dejlige crocus rose, jeg har nemlig et eksemplar af den i forvejen, men den er så smuk, at jeg måtte have en til.

3 kommentarer:

  1. Håber rigtig meget for dig, at det lykkes at bekæmpe rosenstængelsygen.

    SvarSlet
  2. Hej Lisbeth. Tak for din kommentar hos mig. Jeg håber at du vil nyde, din nye frihed. Samsø har desværre ikke, henvendt sig i år. Jeg har ellers nyd at være der, rigtig meget. Så må jeg jo afholde kurser herhjemme og ude hvor mine kursister er. Der er en del som har efterspurgt kurset på Samsø. Min mand Kim og jeg har faktisk snakket om, at tage båden fra Bogense til Samsø, her til sommer. Det kunne være rigtig godt, at cykle rundt på øen. God weekend Hilsen anne

    SvarSlet