lørdag den 26. marts 2022

Sommertid, ups

😔sommertid ja så må vi til det igen, jeg kunne godt tænke mig, at have samme tid hele året, men jeg må jo følge med tiden 😍 Nu har det stort set kørt i 42 år, første gang var nemlig i 1980, hvor min ældste blev født. Der har vist været et par års pause, men selvom flere protesterer, skal det åbenbart fortsætte.

Det bliver atter tidlige morgenture, så for en tid kan jeg se solopgangen igen.



billeder fra turen i går
men havemøblerne er sat frem
spejlbassinet er gjort rent og har fået nyt friskt vand
og springvandet springer, jo det ER sommertid lige om lidt
Hundetanden/Erythronium den canis blomstrer fint helt nede ved jorden
Jetfire er i gang med blomstringen, dog ikke længere i påskebedet, som er ved at være lidt tomt, jeg har delt dem for mange gange, der må nye i til efteråret. Jetfire blev plantet for 23 år siden.
Nektarinen blomstrer i pavillionen
Paradisæbletræerne er allerede sprunget ud
Påskeklokkerne får stadig nye blomster, de holder længe.




også violerne er i blomst, jeg plejer at have flest hvide, men de blå er også ved at dukke op
Disse rhododendron har flot mørkt løv og mange knopper på vej
R. Ginny Gee
her er det R Lavendula
som danner en hæk i hækbedet 😄 tre stk. på række
Hasselbror står fint nu
og akshalen står lige ved siden af, to fine buske med gule blomster 
uanset hvad jeg mener om sommertiden, stråler moder sol og himlen er blå. Det blæser en del i dag, jeg håber at slippe for nattefrost, for nu blomstrer R. Isola Bella
Jeg kunne nu godt tænke mig 10 mm, så jeg kan få gødet rhododendron og roser
Solnedgangen i aftes. 
Hvad mener du om sommertid?
Rigtig god weekend og husk at stille urene 🙍


I formiddags var jeg i Netto, der var Acer til 69 kr. stk. ikke store, men det bliver de nok.
Acer palmatum Atropurpureum og Acer palmatum Beni-maiko











21 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth!

    Ja, vi har det samme tullet her. Samme tid sommer og vinter hadde vært flott ja. Jeg liker best sommertiden, men det er smak og behag hva folk liker. Flotte knopper på din nektarin. Det var da utrolig billig for de to acer!
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det kunne være dejligt med samme tid hele året. Ja du kan sikkert bedst lide sommertiden, ja sådan er vi forskellige.
      Det var meget billigt for de to acer, men som sagt de er ikke store.
      Klem

      Slet
  2. Øv ja sommertid. drønirreternde. Nu var det lige begyndt at være lyst om morgenen. Det har altid været træls.
    Jeg kikkede efter Jetfire i efteråret, efter du fortalte den var så stabil, men de var ikke til at finde på det tidspunkt. Men jeg holder øje. Jeg komte nogle andre forrige år, Howea, de var flotte sidste år, men tilsyneladende er der ikke ret mange knopper i år. Jeg skal altså nære mig og "nøjes" med mine gamle stabile og dele dem jævligt. De nye sorter er nogle snydere.
    Oh ja violer,, jeg har en blok der har forvildet sig ind i drivhuset, og der dufter!!! De hvide kommer lidt sener syntes jeg.
    Påskeklokkerne er så flotte, smart du fotograferer dem sådan. Der er så mange forskellige.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det er meget irriterende, så skal man omstille sig igen, du er enig med mig så.
      Du kan sikkert købe Jetfire på Nettet, her kan du i hvert fald https://krukkeshop.dk/paskeliljer-og-pinseliljer/424-dvaerg-paskelilje-jetfire.html
      Den er i hvert fald stabil. Nogle af de nye kan godt snyde, men jeg synes, det er værre med tulipaner.
      Ja du har nok ret i, at de blå er tidligere end de hvide.
      Ja der er mange forskellige påskeklokker, flere og flere for hvert år.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  3. Hej Lisbeth
    Sommertid, tjaaa jeg har nu aldrig brudt mig om det. Syntes også det er synd for dyrene ude i det fri. De bliver jo helt forvirret når der pludselig er biler på vejene på for dem på forkerte tidspunkter.
    Det er jo altid rart at få tingene gjort forårsklar og få havemøblerne frem, men det behøver vi jo ikke at stille på urene for :-)
    Den er sød den lyserøde hundetand, her findes kun en gul og den er slet ikke nået så langt endnu.
    De er bare super flotte de mørke Rhodoer, og på ræd og række ser de bare godt ud.
    Ja noget regn kan godt bruges, så det kan betale sig at gøde, men der er vidst ikke rigtig noget i sigte. Frost må gerne blive væk, især hos dig hvor Rhodoer blomstrer.
    Fine Acer du har fundet i Netto, desværre er der ikke plads her, så jeg holder mig fra Netto så jeg ikke bliver fristet :-)
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Nå du bryder dig heller ikke om det, det er der vist mange, som ikke gør. Ja det er synd for dyrene.
      Bent tog vores havemøbler frem før, vi stillede urene, så nej det behøver vi ikke at stille urene for.
      Ja hundetanden er sød men meget lille. Det ville være rart med noget regn, men der er ikke mange chancer, det er værre med frosten, det kan vi desværre nemt risikere.
      Nej så må du hellere holde dig fra Netto. ;)
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  4. Det er vistnok en myte, at overgang til sommer- eller vintertid går ud over dyrene ... der bliver godt nok påkørt flere dyr nu end for år tilbage, men bestanden er steget tilsvarende, så det kan lige så godt være forklaringen. Desuden er myldretiden meget senere end solens opgang på denne tid, så det har ikke noget at sige.
    Når det er sagt, generer dette skifte nu ikke mig, selvom jeg har aldrig rigtig har forstået hvorfor vi absolut skal have sommer- og normaltid, selv om det netop i disse (dyr)tider måske for en gangs skyld var relevant, fordi vi skal tænde for lyset lidt senere og derfor kan spare lidt energi. Dog nok ikke så meget, at det kan mærkes på regningen?

    SvarSlet
    Svar
    1. God morgen Ellen
      Ja der er mange myter, og det lyder fornuftigt det, du siger. For da vi flyttede til Samsø i 1975 så vi aldrig et rådyr og skulle køre til skoven for at se dem, kun hvis vi var heldige, så vi dem, men det var stort. I dag kan vi ikke undgå at se rådyr omkring os.
      Som du kan se, kom jeg også op til "tiden" :) men derfor synes jeg alligevel hellere, jeg vil have samme tid året rundt. Jeg tænder så lys tidligt, så nej det hjælper nok ikke meget på elregningen.

      Slet
  5. Hej Lisbeth,
    Sommertid eller ej, for mig er det kun den ene dag i dag hvor jeg mærker det.
    Ikke mindst fordi min telefon var løbet tør for strøm og ikke vækkede mig, så jeg sov lidt senere end planlagt.
    Hvor ser de spændende ud de Acer du har købt i Netto. Flot solnedgang. Solskin i går men det blæste en kold vind fra vest. Er helt ødelagt efter at have plantet roser, det er godt nok svært at finde steder i skoven hvor der ikke er rødder, men jeg fik da 4 stk. derned. Sød Erythronium og hvor er blomsterne kønne i din Nektarin. R. lavendula er dejlig nemme planter med god blomstring og sygdomsfri. Får sikkert også travlt i den kommende uge da jeg forventer at modtage mine planter fra Tyskland.
    Rigtig god søndag til jer begge.
    Kh
    Inge Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Inge Dorte
      Ok ja jeg vågnede så af mig selv klokken 4.50, så kunne vi stille uret, så det nærmede sig kl. 6, og jeg nåede min gode morgentur. Bagefter fik jeg gødet alle rhodoerne, det tog en time.
      Ja det var i hvert fald billigt for de to acer, nu må vi finde en plads til dem. Ja det er ikke nemt at plante i en skov, for der er mange rødder. Mon det er skyggetålende roser, du planter der? Ja det var fint vejr i går, men vinden var kold. Vi gik i en skov, hvor der var dejligt læ, det er en af vores venner, der har lavet den. Da vi kom hjem, var det igen til en kold vind.
      Ja så får du nok at gøre, du er for vild til at købe ind, det hævner sig ;) Pas nu på dig.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  6. Jeg hader at vi skal skifte tid to gange om året. Børn kan slet ikke finde ud af det, og der bliver dræbt adskillige dyr på vejene i den anledning - de er vant til at der er fred på bestemte tidspunkter. Det koster også kassen for al international transport med omlægning af flytider, kommunikation osv. Den gode nyhed er, at det vist endelig ændres næste år. EU vedtog en lov i 2019 om at afskaffe det, og det er op til de enkelte lande at få det gjort. Jeg håber, vi beholder normaltid. Jeg orker ikke at få flere mørke, lange morgener.
    Nå, men det var bare min mening - du fik lige trykket på en knap ;-)
    Det er jo ellers skønt derude. Dagens pris går til R. Ginny Gee - hvor er den dog fantastisk og anderledes her i foråret.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja så er vi helt enige. Det med dyrene bliver dræbt, siger Ellen her højere oppe, at det er fordi, der er flere dyr nu end der var før hen, det har hun ret i. Til gengæld er det i hvert fald rigtigt, at det koster i omlægning af tider i forskellige regi. Lad os håbe, at det er sidste gang i år. Heldigvis at selv om jeg stod op ny tid kl. 6, var det helt lyst, da jeg gik tur ved 7tiden, så det er ikke så galt. Ja men jeg ville gerne høre jeres mening, tak for den, vi er jo enige.
      R. Ginny Gee er fantastisk lige nu, jeg fik jo også lige øje på den.
      Kh Lisbeth

      Slet
  7. Sidste år tog jeg fejl af sommertiden, fordi jeg ikke er noget ur-menneske:) Hvert år kommer det som et chok når vi skal stille om, fordi jeg oftest glemmer det, men så har John jo styr på det. I år fik vi os et billigt grin, da min far havde sat sine ure frem allerede sidste weekend. Vi havde meldt vores ankomst til te-tid, og da havde han siddet og ventet en hel time, fordi han var en time foran resten af verden. Jeg tror han har byttet om på jævndøgn og sommertid, og heldigvis kunne vi da grine af det.
    I disse tider er det vist bedøvende lige meget at stille om på urene, så for min skyld kan vi bare køre løs i normaltid. Der er jo ingen der siger vi skal stå op og gå i seng på et bestemt tidspunkt. Vi vælger jo selv...
    Dine billeder er fantastisk smukke med det spejlblanke vand i både hav og bassin, og alle de dejlige forårstegn. Håber kulden i næste uge ikke tager for hårdt fat!
    Fine ahorn til en god pris!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Sådan kan det gå, ja jeg må nok tilstå, at jeg i høj grad er et ur-menneske :) Godt I kunne grine sammen over din far, der en uge for tidligt havde stillet urene en time frem.
      Ja når man er pensionist eller udenfor arbejdsmarkedet, kan det være lige meget, men hvis man skal med offentlig transport, er man nødt til at holde øje med tiden. Ja vi vælger selv, og jeg følger tiden slavisk, nedarvet fra min mor :)
      Jeg synes også det var så fint med spejlbassinet. Forårstegn er bare skønt, jeg håber, frosten springer os over, men så skal jeg nok være heldig.
      Ja de er fine og billige de ahorn.
      Knus

      Slet
  8. Klockan är inställd på sommartid och allt känns lite grönare, lättare...
    Vi har en efterlängtad tid framför oss :)
    Vårkram från Titti

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Titti
      Ja men godt du er glad for sommertid. Nu skal vi bare nyde det.
      Vårkram.

      Slet
  9. Vores Park One parkeringsur gik på sommertid helt uden vores indblanding, og uden at vi lagde mærke til det, men desværre 3 uger for tidligt. Det kostede mig en par
    keringsbøde, så det....
    Dine rhododendron er flotte med det mørke løv og de mange knopper.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Øv det var da ikke sjovt, så kan man ikke stole det parkeringsur, det er da surt, at det stiller om 3 uger for tidligt.
      Ja det ser fint ud med mørkt løv lige nu.

      Slet
  10. Du har vacker vårblomning nu :) 'Ginny Gee' - jag är kluven till bladfärgen under vintern. Vacker på ett sätt men ser också lite dött ut. EU har beslutat att flyttningen av tid ska upphöra. Men sen är det upp till de olika länderna att välja vilket som ska bli normaltid framöver... Det vore enklare om alla valde samma.

    Kram, Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Carina
      Jeg synes, Ginny Gee ser meget levende ud med alle de knopper. Ja tænk hvis alle kunne blive enige om at vælge normaltid, det ville være dejligt.
      Kram

      Slet
  11. Øv for sommertid, og hurra for dine skønne blomster.
    Sommertid er i min optik spild af penge, og det, vi måske tjener ind i de lysere aftener, sætter vi nok til (og mere til) i de mørke oktokbermorgnener inden vi skifter tilbage igen.
    Og til dem, der siger, at det er besværligt med flere tider i Europa - jamen det har vi da allerede, Portugal og England) er en time bagud og Finland m.fl. en time forud ;) Så det kan vi faktisk godt finde ud af, ik?
    Min ønskedrøm: Vi skifter tilbage til normaltid i september i år og så skifter vi aldrig mere - end of rant, som englænderne siger ;)

    SvarSlet