søndag den 6. marts 2022

En morgentur og 11 år på bloggen

 I anledning af, at jeg nu har har lavet blogindlæg i 11 år, vil jeg igen invitere dig med på en lille morgentur, billederne er fra den skønneste dag fredag d. 4. marts: Turen gik til golfbanen og rundt på den:

Besser kirke med rimhvide marker foran
gæslinger

smukt egetræ fyldt med blade i solens skær






golfbanesøen med blishøns

3.268 indlæg er det blevet til i de 11 år. Som I nok kan regne ud, kan jeg godt lide det, i modsætning til alle dem, der var med, da jeg startede op, der er ikke mange tilbage af dem. Instagram har taget dem eller måske er interessen ikke så stor længere, det er jo en ærlig sag. Jeg vil nu nævne de få, der er tilbage: Karen er den flittigste, der er ikke mange dage uden et indlæg, Karen deler også madopskrifter på sin blog. Marit fra Norge er også en meget flittig haveblogger, der er flere nordiske bloggere, som du kan læse om herMarie med bloggen Hortofilia har været med næsten lige så længe som mig. Elna laver som regel indlæg en gang om ugen, også Elna har været med en del år. Så har vi Lisbeth fra Byhaven i Ebeltoft, også der er der nyt indlæg en gang om ugen - hver tirsdag - som oftest et humoristisk indlæg, 
Ulla er også flittig til at lave indlæg, hun bor i Præstø. Den nyeste blogger er Sydney´s havedagbog, også hun er blevet flittig til at blogge. Der er nogle af de gamle, som knap er så flittige, men som dog en gang imellem kommer med et indlæg, en af dem er Ulla, en anden er endnu en Lisbeth, det må være noget med navnet, siden vi er tre, der holder ved.  Jeg kan anbefale at klikke på navnene, hvis du gerne vil se indlæg fra nogle af de andre. Jeg selv fortsætter endnu et år, tænker jeg, jeg er jo blevet afhængig. 
Til at begynde med lavede jeg stort set et indlæg hver dag, det gør jeg ikke mere, men når jeg kan se, at der er over 400, der har kigget ind, laver jeg som regel et nyt, især hvis jeg har mange billeder i kameraet, det har jeg tit, for jeg elsker at tage billeder. 
Her kommer lidt flere fra dagen i går:
Birkens hvide stamme er ekstra smuk med den blå himmel som baggrund
et særdeles blandet bed med påskeklokker, crocus og vintergækker 
I får lige Iris reticulata igen, denne gang er det taget ovenfra, så man kan se forskelligheden i blomsterne
påskeklokker i skoven 
Endnu en rhodo er tæt på R. Praecox
Så blev det aften, og jeg vil vise jer de sidste billeder fra lørdagen



her er smukt både morgen og aften, vi er heldige at bo her. 
Jeg er glad for, at I følger med, og håber at I vil blive ved med det. Vi slutter af med et par rosenbilleder, trænger vi ikke til det?
Princess Alexandra af Kent
Sofia Renæssance
Sharifa Ashma
 vi tager lige et billede fra denne morgens gåtur:
I må have en dejlig dag i jeres haver. 

Bonus billede fra 2014







22 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth
    Jeg er i København på en lille ferie, så jeg har ikke fået lavet blogindlæg i denne uge, og har heller ikke kommenteret på haveblogs, men jeg læser med på min iPad. Da jeg så, at du har blogfødselsdag, måtte jeg lige gøre en lille undtagelse og lægge en kommentar. Hvor er det godt gået med så mange blogindlæg. Jeg var ikke med fra starten, men efter at jeg fandt din blog, har jeg læst stort set alle dine indlæg. De har været til stor glæde og opmuntring, og det gælder både billederne fra høneballehaven og fra alle morgenturene. Jeg glæder mig til at følge dig fremover!
    Hav en dejlig solskinsdag!

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Jeg er da ked af, at jeg forstyrrer i din ferie, men glad for at du alligevel læser med. Jeg laver også indlæg så tit, man kan ikke kommentere hver gang, bare det at du ser det og nyder mine billeder, gør mig glad, dejligt du vil blive ved med at følge med.
      Rigtig god ferie i det københavnske og tak fordi du skrev.
      Tak i lige måde
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  2. Hej Lisbeth

    Til lykke med din bloggfødselsdag! Det var da pent av deg å nevne meg i den sammenhengen :) Jeg har ikke vært med deg fra begynnelsen, for da leste jeg stort sett bare norske hageblogger. Men jeg er veldig glad for at jeg fant bloggen din til slutt :)
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Tak for det, selvfølgelig skulle du med, som en af de mest trofaste. Nej du har ikke været med fra begyndelsen, men du fandt mig, det er jeg rigtig glad for. Vi må holde sammen.
      Klem

      Slet
    2. Ja, vi må holde sammen vi bloggere som er igjen. Frafallet av bloggere har vært stort her i Norge også.
      Klem

      Slet
    3. Ja det gør vi, det er for besværligt at blogge, sådan er det desværre. Men vi må se det positive, så skal vi ikke bruge lang tid på at kommentere ;)

      Slet
  3. Godt gået med dine 11 år og over 3.000 indlæg! Det er et ordentligt arbejde du har lagt - selvfølgelig i haven - men nok så meget på bloggen, hvor du jo også kommenterer uhyre flittigt hos alle os andre! Og selvom vi måske ikke er så mange mere, så rykker vi sammen i bussen og får hele Norden med via den nordiske blogliste.
    Det er altid en fornøjelse at kigge indenfor i Høneballehaven, og følge den og det omgivende landskab. Dine billeder i dag er virkeligt dejlige! Du har et godt øje for motiverne, og selv en golfbane bliver smuk set gennem din linse. Forstår du savner det myldrende sommerliv med masser af roser, men de tidlige sammenplantninger af friske forårsblomster kan nu også noget, og lyset på birkestammen er bare så løfterigt sammen med de fine gæslinger!
    Bliv du bare ved så længe du lyster! Vi tilhører åbenbart en generation af Lisbeth'er og Ulla'er, men det er der jo ikke noget galt i:)

    Stort tillykke og tak for mange skønne billeder og gode tekster over årene!
    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja jeg bruger meget tid både i haven og på bloggen og andres blogge. For mig er det vigtigt at vise folk, at de bliver set, ellers holder de jo bare op igen. Vi rykker bare sammen i bussen, om ikke andet er det nemmere, når vi ikke er så mange.
      Jeg tror, du har ret i, at jeg har et godt fotoøje, i de første indlæg fik jeg fotos fra Bent, men det var ikke det samme, så måtte jeg jo selv :)
      Jeg bliver da bare ved, dine opmuntrende kommentarer holder mig i gang. Ja da jeg flyttede til Samsø, var vi rigtig mange Lisbeth´er og på bloggene er der flere Ulla´er, gode navne :)
      Tak for det og tak fordi, du også hænger på.
      Knus

      Slet
  4. Tillykke med de 11 år. Jeg har godtnok vist ikke været medlæser fra start, men nu sluger jeg indlæg både fra dig og de få andre der er med. For ganske nylig har jeg prøvet Marits blog. Nu skal jeg bare prøve at kommentere der osse.
    Morgener er så smukke i øjeblikket. Men kolde... Rimfrosten holder faktisk længe i græsset.
    Den er yndig den lille iris. Jeg har købt et par stykker i potte. Så de vil da komme i vindfanget. Men om de vil i haven, det må jeg se til næste år.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Tak for det, nej du har ikke læst med så længe, til gengæld har du været flittig til at kommentere, det er dejligt, ja og så har du besøgt os et par gange, rigtig hyggeligt. Marit har en fin blog, så god idé at kommentere der også.
      Ja det er koldt om morgenen, men det giver fint vejr i løbet af dagen.
      Mine iris er også købt i potte, de har klaret fint at blive plantet ud, så mon ikke det lykkes hos dig også.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  5. Hej Lisbeth
    Skønt med en fødselsdags tur, tak for det ig et stort tillykke med de 11 år på bloggen, det er sgi da godt gået. Flot at du stadig har motivation til at fortsætte.
    Det er jeg og mange andre helt sikkert glade for.
    Det er virkelige en flot blok Iris, og ret flot kig ned i dem oven fra.
    Det er nogle ret fine dage vi har gang i, selv om nætterne er kolde, men det er jo nok prisen. Den betaler jeg da også gerne, for noget tørvejr.
    Der er så nogle rhodoer der lige må tage den med ro nogle dage. De skulle jo ikke gerne frost svides.
    Jeg har brugt lidt tid i drivhuset idag, har haft gang i at potte nogle kaktus op, så selv om det var lunt, måtte de tykke handsker i brug :-))
    Fortsat god aften og mange fødselsdags knus ❤️
    Anne



    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja det er snart mange år, jeg har blogget, og du har heldigvis været med i en del år og flittigt kommenteret. Ja jeg håber, der er andre end dig, der er glade for det, det virker i hvert fald sådan.
      Det er så fint vejr, i dag var det lidt lunere, frost giver mere solskin, det udholder vi for at slippe for blæst og regn.
      R. Daurilut ser ikke for godt ud, jeg er bange for, at den ikke springer ud, knopperne ser lidt underlige ud.
      Jeg har godt set dine kaktusbilleder, du ved, jeg ikke bryder mig om kaktus, så derfor likede jeg ikke, jeg har rigeligt med torne på roserne ;)
      Tak i lige måde og tak for knus, du får nogle igen
      Knus Lisbeth

      Slet
  6. Tillykke med de 11 år - godt gået. Når du sådan opsummerer, hvilke bloggere der efterhånden er tilbage, er det tydeligt, at vi er blevet en lille flok. Heldigvis er der mange ikkebloggerere, som også følger med. Ellers vil vi nok også pakke sammen og finde andre græsgange. Tak for bonusbilledet, det er virkelig smukt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Tak for det, ja vi er kun en lille flok tilbage, det gør det nemmere at kommentere. Men ja hvis ikke, der var mange ikkebloggere som fulgte med, ville vi nok slutte festen.
      Tak

      Slet
  7. Tillykke med de 11 år, det føles jo som en hel menneskealder og vi to har været med lige længe, du selvfølgelig langt mere flittig end mig (noget med en større have og et arbejdsfri liv... :) ) Tak for alle dine smukke billeder i dag og gennem tiden, og tak fordi du også nævnte mig.

    Knus Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Tak for det, ja du har ret, det føles som meget længe siden. Ja du har har meget andet at se til, men du er dog heldigvis med endnu, som du kan se, er du ikke glemt. Arbejdet skal passes, men vi er glade, når du får tid, mon ikke det går lidt bedre til sommer, så har du svært ved at lade kameraet ligge ;)
      Knus Lisbeth

      Slet
  8. Jamen dog: tillykke med de 11 år. Det er godt holdt ud, især da du er flittig både på egen blog og med at kommentere hos andre.
    Jeg har ikke været med så længe, så tak for at komme med i den fine præsentation, Tak for link. Heldigvis er der, som Marie skriver, mange, der læser med uden selv at være aktive.
    Jeg må sige, at din have blomstrer flot allerede nu. Det er helt utroligt så mange farver du kan diske op med, og det er som altid inspirerende.
    Mon ikke du var i haven på fødselsdagen - det var jo flot solskin. Vi var 'i byen', men nød solen indefra.
    God fornøjelse med endnu et år.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Tak for det, ja jeg er udholdende, nok mest fordi jeg godt kan lide det. Det er også vigtigt at opmuntre andre til at blive ved, så på en måde er det godt, der ikke er så mange, haven skal jo også passes :)
      Ja det er godt, der er mange, der følger med, de få kommentarer kan ikke helt gøre det.
      Jo du kan tro, jeg var i haven, det blev helt lunt her, den varmeste dag i år, så det blev nydt.
      Lidt træls at nyde solen indefra, så må du nyde den ude i dag.
      Tak for det.
      Kh Lisbeth

      Slet
  9. Tillykke med jubilæet!
    Haveblog har jeg jo ikke, min er vist lidt en altmulig-en, men ellers kan jeg godt være med i statistikken, for jeg har været med siden november 2008; altså godt 13 år. I de første mange år skrev jeg også et indlæg om dagen, med kun få undtagelser, men det har været skralt med det de sidste par år, så jeg er kun oppe på 3628 indlæg 😊
    Jeg kan ikke helt finde ud af med mig selv, hvor længe jeg bliver ved. Jeg bruger også bloggen som en slags rejsedagbog, og en sådan ville det være rart at have, så længe vi er i stand til at rejse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det
      Jeg tænkte også på dig, men det er jo som du selv siger en altmulig-en. Det vigtigste er, at der er liv i den, det er der hos dig. Vi fandt jo hinanden gennem Gitte Jerner, hun er så desværre holdt op. Men du har været blogger meget længere end mig, og det er helt andre, der kommenterer hos dig.
      Man kan godt blive lidt afhængig, jeg synes, det er fint, at du bruger den som rejsedagbog. Vi har jo vidt forskellige interesser, men kan godt lære noget hos hinanden :) Jeg ser frem til, at rejsen går til Samsø ;)

      Slet
  10. Hej Lisbeth,
    Tillykke med de 11 år som blogger. Du lægger stor energi i dine indlæg og viser mange spændende motiver fra haven og naturen på Samsø. Dine skønne sol op og nedgangs billeder nyder jeg meget. Hvor er dine iris reticulata flotte.
    Tror vi er mange, som synes du skal blive ved med at vise os rundt i haven med alt det spændende der gror der, du har jo masser af blomster året rundt.
    Kh
    Inge Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Inge Dorte
      Tak skal du have, ja jeg bruger meget tid og energi både på at tage billeder og på at vise jer dem, det vil jeg gerne, jeg ved jo, at du holder meget af sol op og nedgangsbillederne.
      Jeg har næsten altid noget jeg kan vise, om ikke andet billeder fra en morgentur, så jeg fortsætter. En kommentar betyder meget, tak for den.
      Kh Lisbeth

      Slet