tirsdag den 8. marts 2022

Billeder fra morgenturen mandag

 Også i går var det en dejlig dag i modsætning til i dag, hvor morgenturen var grå og kold.

I går derimod var det fantastisk lige fra jeg gik ud af døren, se bare her:

der var et særligt skær over haven

Så jeg måtte straks have kameraet op af lommen
marken bagved
var også fin med masser af rim
små snoede veje
i solskin ser også godt ud
der kom store flokke af gæs
så jeg gik hen til golfbanen for at tage billeder af dem.
men det kan man jo ikke
så de lettede med en skræppen og vingesus, det er overvældende at stå og kigge på og lytte til.
så blev der tomt
men jeg kunne nyde havet, der lå spejlblankt hen

I regnvandsbedet er der en lille høj, der står en fin klynge af crocus
og en Salix moupiensis
men som I kan se, er der plads til mere. Jeg vil plante påskeklokker og dagliljer der, måske vil de være der. Lige nu er der kun græs, ukrudt og jordbær. En gang stod der en bænk, den holdt ikke længere. I baggrunden står den tildækkede gunnera, som ikke tåler frost til venstre en kæmpe hassel, der blev skåret ned, men som selvfølgelig skyder igen.


Jeg har påskeklokker i hele haven, så der er nok at tage af, jeg kan også flytte nogle af de mange påskeklokkebørn derhen. Hemerocallis breder sig også godt, så der er nok nogle hist og her, jeg kan dele og flytte derhen.
Der kan nok også flyttes nogle primula derhen
Snart kommer der blomster i nogle af rhodoerne, her er det R. parmulathum v. Ocelothybrid, der viser farve
R. globigerum har 5 knopper, der viser lidt farve.
med hensyn til denne er mysteriet løst. Nogle foreslog, at det kunne være kejserkroner, det satte mig på sporet. I flere år har jeg haft en fritillaria, som jeg har liftet om sommeren og plantet igen om efteråret, men den har ikke villet blomstre. I efteråret satte jeg den i en potte for at se, om det var bedre. Det ser foreløbig lovende ud. 
Rigtig god tirsdag til jer. Endnu er det gråvejr, men måske lykkes det at se solen, så jeg kan tage nye billeder, ellers må jeg springe en dag eller to over. 







23 kommentarer:

  1. Ja, det er rigtigt fotovejr for tiden, og alting står knivskarpt i det stærke lys. Smukt ser det ud når havet ligger helt stille, og rimen lyser op inde i skyggen.
    God idé med et nyt bed i hjørnet med pil og hassel! Det er altid dejligt at planlægge nye sammensætninger, og dine idéer lyder fornuftige med gode bladplanter. - Og når man så kan hente det meste i haven, bliver det endda en billig fornøjelse.
    Der er god gang i trækfuglene her også, og ind imellem de mange gæs ser vi nu også små familiegrupper af traner.
    Mærkeligt at tænke på at haven om et par måneder er helt lukket af løv, når man ser hvor åben den er lige nu. Godt du fandt ud af hvad der står i potten med de flotte spirer!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja hvis solen skinner er det rigtig godt fotovejr, men det gjorde den ikke i morges.
      Ja der kan godt fornys noget i det bed, og ja det er billigt, når man selv har planterne, jeg har masser, ved du.
      Traner ser vi desværre ikke meget til, men svaner og gæs er her masser af.
      Ja inden længe står det hele grønt igen, det glæder vi os til.
      Ja det var heldigt, jeg kom i tanke om, hvad jeg havde sat i potten :)
      Knus

      Slet
  2. Hej Lisbeth
    Det er deilige bilder du viser. Rim i gresset er alltid pent å se på. Det er morsomt å se hvor åpent alt er om vinteren, og om noen måneder er det helt annerledes.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Tak skal du have, ja rim i græsset er bedre end gammel sne, der dækker det hele. Inden længe kan vi alle glæde os over løv på træerne og blomster rund omkring.
      Klem

      Slet
  3. Der er gang i trækfuglene, som Ulla skriver. I formiddags lød der pludselig en susende lyd i luften over mig. Det var en lille flok svaner, som fløj nordpå. Dagliljer har jeg omsider blacklistet, så de ville ikke finde plads i et nyt bed her i haven. Krukken med liljeskud ser lovende ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det er der, vi har rigtig mange svaner over os i denne tid, man kan høre, når de kommer, det kan man også med gæssene, men det lyder noget anderledes. Man kan godt blive lidt træt af dagliljer, især når galmiderne ødelægger knopperne. Men nu forsøger jeg at dele nogle af de mange, jeg har.

      Slet
  4. Orv - det var en ordentlig flok gæs, du fik fanget med linsen i det dejlige solskinsvejr. Rim i sol er også fotogent :-)
    Hvor morsomt, at du har en lille krokusø i regnvejrsbedet.
    Her er solen kommet, men det er stadig for koldt, til det helt store havearbejde. Jeg gemmer det til bedre tider ;-)
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja det var en kæmpeflok gæs, det måtte jeg have med sammen med rimen.
      Ja og øen bliver nok større, men nu prøver jeg, om der er andet, der vil gro der.
      Ja det er stadig lidt koldt, solen kom her til middag, jeg har taget den ekstra trøje af, jeg fik for varmt, måske fordi jeg arbejdede lidt ;) ja jeg gravede bare nogle huller.
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. Det giver nogle flotte billeder med den lave sol som skinner på træerne. Det var godt fanget at få billeder af en flok gæs. Dejligt med en plads hvor der lige kan stå nogle flere planter! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja det er lige med at fange motivet, når solen står det rigtige sted. Med hensyn til gæssene, så gik jeg efter lyden :)
      Ja jeg er i fuld gang med at plante noget derude, der bliver plantet mere i morgen.

      Slet
  6. Her var det tæt tåge i morges. Men den lettede vist op af formiddagen. Så da jeg kom hjem var det det smukkeste vejr. Så jeg kom rundt og fik hilst på de påskeklokker der er ved at blomstre. Der er mange der putter sig endnu.
    Flot med de gæs, og sikke et "spetakel" de kan lave. Vi har ofte osse sangsvanger der krydser over os, de bruger osse mund øh næb når de flyver. Det gør knopsvaner jo ikke.
    Herligt med en ekstra plads til flere planter. Og endnu bedre når man har planterne selv.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja vi var heldige, her var det bare gråt, ingen tåge. Godt det var smukt vejr, da du kom hjem, så du kunne komme ud og løfte hovederne på påskeklokkerne.
      Ja gæs larmer forfærdeligt, og svaner båtter :) Knopsvaner larmer med vingerne.
      Ja det er rigtig godt, når man finder en ny plads og selv har planterne, selvom det er sjovere at købe, det bliver en anden gang.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  7. Good evening dear Lisbeth,
    You are living in paradise. Your surroundings look so beautiful. And you are waiting for the Rhodo´s to bloom!!!
    Have a wonderful evening
    Rosehugs Marijke

    SvarSlet
    Svar
    1. Good evening dear Marijke
      Yes sometimes I feel that I live in Paradise. It is a very nice place we live. Soon the first rhodo´s will bloom, I am looking forward to that.
      Same to you
      Rosehugs Lisbeth

      Slet
  8. The shadows in photos 6 & 7 are really nice. There is a certain "tone" set in photos like that, that I find inspiring.

    SvarSlet
  9. Hej Lisbeth
    Ja solen giver et smukt skær over både ind i haven og rundt om, og tænk sig det ser ud til at fortsætte ugen ud. Tænker at du også fik billeder idag, for mon ikke solen kom frem også hos jer. Her kom den sidst på formiddagen og så blev resten af dagen flot og solrig.
    Uha så må der gang i lugningen når der er blevet ledig jord, og godt med en stor have med mange planter så der kan flyttes lidt fra hist og pist. Så kan der blive et smukt blomsterrigt bed ud af det.
    Godt at mysteriet er opklaret, håber at en potte er lige hvad der skal til, så du får glæde af den fritillaria, men det får vi jo nok at se.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja lige i går morges var der et smukt skær over haven. Desværre skal det vist blæse lidt mere i weekenden. Ja vi fik også solen frem lige før middag, det var godt.
      Jeg er ikke så flittig med lugningen, der er meget ukrudt der, men jeg kunne da grave et par huller og plante i dem. Så må vi se, om det bliver pænt.
      Ja det bliver spændende, om fritillariaen vil blomstre, det håber jeg, hvis den gør, får I det at se ja.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  10. Hej Lisbeth,
    Flot med rim i græsset og de mange gæs. Havet ser flot ud når det er helt blik stille.
    Dejligt for dig med mulighed for et nyt bed, du har jo masser at putte i hullerne. Her var det skønt solskinsvejr lige fra morgenstunden.
    Jeg fik ordnet lidt i haven med oprydning af stauder, jeg synes det tager meget længere tid end det plejer, mon det er alderen som kan mærkes?
    Er det en speciel frittelarie som du har i krukken? Det er en af mine ynglings planter. Jeg har mange forskellige af dem i skoven.
    God dag til dig.
    Kh
    Inge Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Inge Dorte
      Ja du må nyde billederne af havet, det kan du ikke se hos dig, til gengæld har du solskin, det har vi ikke endnu, selvom klokken er over 14. Måske fordi vi er tæt på havet.
      Det er ikke sikkert, det er alderen, men i vinter har vi jo ikke lavet så meget, så vi skal lige i gang.
      Det er F. persica, jeg ikke har haft held med i flere år, nu håber jeg, det lykkes. Jeg har ikke så mange, men de må jo trives godt i din skov.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  11. Hej Lisbeth,
    Jeg har prøvet F. persica, den kom fint op men der kom aldrig blomster i den. Så prøvede jeg at flytte den og nu er den forsvundet.
    Har lige bestilt 10 roser hos JAS, så jeg er i gang med at klargøre bedet til dem. Men jeg regner med nogle skal ned i skoven, det ser ud til de trives fint dernede, der bliver de i det mindste vandet, sidste år gav jeg dem også lidt gødning dernede.
    Jeg arbejder lige mod syd, så jeg skal love for man kan mærke solens varme stråler.
    Kh
    Inge Dorte

    SvarSlet
  12. Det var meget smukt vejr i går, hvor vi kørte en tur til smukke Møns Klint. I dag er det tåget og hundekoldt - kun 1,8° midt på dagen, så vi har knap været uden for en dør.

    SvarSlet
  13. Härligt att ha Helleborus både här och där. Och visst är de tacksamma att förmera och flytta runt. Jag ska gräva upp några till från åkern och som ska ner i fickor längs bergskanten. Tyckte skotten såg ut som de hos mina Fritillarior.

    Kram, Carina

    SvarSlet