mandag den 28. marts 2022

Morgentur og påskeklokker

 I går morges fik vi stillet urene, jeg var tidligt oppe og gik min morgentur, jeg mødte ikke et øje, men jeg så solen stå op:





nå jo jeg mødte da nogle
skønne heste
og nød den smukke natur og den smukke himmel. 
Efter at have spist morgenmad gik jeg i krig med at gøde rhodoerne, det tog en time, der er jo ca. 240, det var heldigvis stille vejr om morgenen, i dag havde det ikke gået, sådan som det blæser. 
Bagefter måtte jeg lige hvile mig lidt :) Om eftermiddagen gik jeg i gang med at vande gødningen ned, det var et stort arbejde, heldigvis har vi mange vandhaner, men jeg trækker rundt med slangen, det er hårdt, men det er værre at gå med vandkander. Jeg må indrømme, at jeg var meget træt i aftes. 
Heldigvis kvitterer de for ulejligheden, der er mange knopper og mange blomster
R. Isola Bella
ja også her
R. pachysanthum hybrid købte jeg på et plantemarked for mange år siden, nu står den flot med mange knopper, den var ikke ret stor, da vi plantede den.
R. racemosum er også købt på et plantemarked
R. Daurilut klarer sig flot trods frosten, også i går morges var det hvidt.
snepryd breder sig godt
og sår sig selv
perlehyacinterne er også i gang
Og så til de lovede påskeklokker:







Er de ikke bare fine? De er så forskellige i modsætning til de fyldte, som næsten alle ligner hinanden.
Viburnum furcatum har for første gang blomster, den er så fin. Om efteråret har den smukke høstfarver. 

Slut for denne gang, jeg håber, I får en god start på den nye uge, nu er det ved at være slut med marts og måske slutter det gode vejr, det er i hvert fald ikke for godt i dag. 






23 kommentarer:

  1. Hej Lisbeth
    Så flotte bilder du viser fra din morgentur. Du har så mye fint som blomstrer nå! Her blåser det veldig mye i dag til å være her, og da kan jeg tenke meg hvordan det blåser hos deg. Varmen som var her i weekenden har forsvunnet med vinden. Det står 9 grader på termometeret, men det kjennes ut som 3 grader. Vi får ikke gjort noe med været, så det må vi bare ta som det kommer.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja i går var det en flot morgentur, i dag var det gråt og blæsende. Nu er solen kommet frem, vi har også 9 grader, men det er køligt på grund af blæsten, vi kan ikke gøre noget ved det. I morgen bliver det bedre, håber vi.
      Klem

      Slet
  2. Jeg har også været ude med lidt gødning og vandslangen. Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt planterne, der står i sol og læ, har brug for vand allerede. Jeg har vandet nogle af krukkerne. Mærkeligt vejr, men det kommer vi nok desværre til at sige mange gange i fremtiden.
    Dine rododendron belønner dig flot for både mad og vand, må jeg sige. Det ser flot ud allerede.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja det er et underligt vejr. Her hos mig er det endnu vådt længere nede, men jeg tror ikke, at gødningen bliver opløst, jeg håber på regn inden jeg skal gøde roserne.
      Ja de belønner mig godt, så det er arbejdet værd, selvom det var hårdt.
      Kh Lisbeth

      Slet
  3. Det er et ordentligt job du har lavet i går, og du burde jo næsten have løn for sådan en arbejdsdag, men det er da godt det blev overstået inden kulden kom tilbage. Det er en utrolig variation der er i påskeklokkerne, og jeg forstår godt at nogen lægger dem op i en skål med vand, for at kunne nyde dem som åkander. Men der er da også ved at komme godt gang i Rhodo'erne, og den fine furcatum må være sjov at følge når den blomstrer første gang. Det var måske endnu en Virburnum til min ønskeseddel...

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja det var hårdt job, jeg fik skam en is, jeg syntes, jeg havde fortjent den ;)
      Ja påskeklokkerne er flotte, jeg kan jo klippe nogle af og lægge dem i spejlbassinet. De holder nok længere ude. Ja rhodoerne er godt med. Jeg tror lidt at furcatum er noget for dig. Hos mig er der gået nogle år, før første blomst viser sig, men vi har jo tiden for os. Den er smuk om efteråret i bladene.
      Knus

      Slet
  4. Hej Lisbeth,
    Ja idag er det blæsende og koldt, kan godt forstå du var træt efter at have gødet rhodoerne og vandet bagefter. Er du ikke tidligt på den, eller har det noget med Læsø at gøre, at alting blomstrer tidligere der.
    Jeg venter i hvert fald til omkring påsketid eller længere for jeg gøder kun en gang, det bliver et heldags projekt med 600+ rhodoer, godt at jeg kan vande med vandingsanlæg både før og efter.
    Vil høre om du er interesseret i nogle Dorothealiljer, så kan jeg tage dem med den 6. så du kan få med i jorden, de står stadig frisk grønne.
    I går fandt jeg faktisk i skoven en hylster guldstjerne, den er vist ikke så almindelig, jeg har aldrig set eller hørt om den før, kender du den?
    Det var en dejlig morgentur du var ude på ser det ud til, men sikkert koldt.
    Lige nu kommer solen igennem for første gang i dag, men det er bedst inden døre. Har du lærkesporer som blomstrer? Hvor spændende med din Viburnum furcatum, der er jo så mange spændende ting, jeg kender den ikke - endnu.
    God aften, og nyd at det er længere lyst.
    Kh
    Inge Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Inge Dorte
      Ja uha det var koldt her til aften, nu skal jeg ikke ud mere i dag. Jeg gøder med gødning fra Rhododendronhaven, det gør du så ikke, kan jeg forstå. Du mener jo nok Samsø, vi er nok lidt tidligere på den, men jeg har også nogle tidligere. Har du ikke R. calophytum? Ja du er heldig at have vandingsanlæg men også nødvendigt med alle dem, du har. Hvad hedder din gødning, det er så dyrt med al det gødning, så det vil jeg gerne høre lidt om.
      Dorothealiljer har jeg i store mængder, så nej tak til det, men tak for tanken.
      Nej jeg har aldrig hørt om hylster guldstjerne, så jeg måtte google, den ser fin ud.
      Det var ikke så koldt i går, men i dag er det koldt, man skal gå rask til for at holde varmen, det kan jeg så ikke, men det gik fint i morges.
      Nå ja det var lidt sent, I fik solen at se, vi har været heldige at have den fra middag af, men koldt er det alligevel.
      V. furcatum er købt hos Anne Marie, så der er ikke langt for dig at få fat i den.
      God aften - i sådan en kulde behøver det ikke at være længere lyst for min skyld ;)
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. Smukke morgen billeder. Man kan ikke se om det er koldt eller ej. Her har det blæst i dag, rygvind i morges, giver modvind hjem. Men der var sol og vi fandt et læhjørne til at sidde og drikke eftermiddagskaffen.
    Ohja, de fine små forårsblå i alle slags, er der lige nu, skønne.
    Hi du skulle næsten lave et påskeklokke "katalog" så du kan se hvor mange forskellige du har. Jeg nænner ikke at tage nogen ind nu, men senere når de er blevet lidt papiragtige, holder de bedre i vase, sammen med andet.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Det var ikke så koldt i går, men i dag er det koldt, jeg kan slet ikke forstå, at I kunne finde et læhjørne, men godt for jer.
      Det bliver vist besværligt at lave et katalog over påskeklokkerne, men der er i hvert fald mange. Jeg plukker dem ikke ind.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  6. Hej Lisbeth
    Ja så blev det sommertid det skal vi lige vænne os til. Jeg syntes altid at jeg er altid lidt mere træt de første par dage. Koldere er det også blevet og den trælse vind er også vendt tilbage.
    Ja de er skønne de heste du møder på din vej, vil de snakke eller er de bare nysgerrige.
    Ikke noget at sige til at du var træt i aftes, det er hårdt arbejde når du også var nødt til at vande, det er jo mange planter slange og kande skal rundt til. Det lader jo desværre ikke til at der kommer ret meget oppe fra de kommende dage.
    Ja de er rigtig fine påskeklokkerne, dejligt at se lidt nærmere på deres forskelligheder, det er jo som sådan ikke lige noget man lægger mærke til når man bare går rundt i haven.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja så er det halvmørkt, når vi skal op, jeg kan jo bare blive liggende, men nej det kan jeg ikke. Det blæser noget fælt i dag, må man sige og koldt er det. Den lille hest der var både nysgerrig og ville gerne snakke, men Schippo bliver sur, hvis vi vil snakke med heste.
      Det var heldigvis kun slanger, jeg gik rundt med, men de er også tunge og svære at styre, og så kommer der knæk på :( Næ regn ser vi ikke noget til, hver gang de har lovet lidt, trækker de det tilbage igen.
      Jeg tror ikke, man kan undgå at lægge mærke til mine påskeklokker, der er så mange, men der kommer jo ingen på besøg så tidligt på året.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  7. Vejret har godt nok taget en drejning, efter at vi har fået sommertid. Det er hårdt arbejde at vande og gøde så stor en have. Det må give en god nattesøvn.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja føj hvor er det blevet koldt. Du kan tro, jeg sov godt :)

      Slet
  8. Man skulle ikke tro, at det var sommertid vi gik over til. Mandag startede meget gråt her, men der blev sol senere, men hold op som der koldt og blæsende. Det er hårdt arbejde, at vande med slange, når den skal trækkes med. Måske skulle vi også få gødet vores Rhododendron og vi har heller ikke fået gødet roserne første gang, men vi kan vist lige nå det i marts :-)
    Fine Påskeklokker, de enkle er fine, men jeg synes nu også der findes en del af de dobbelte, der er flotte.
    Med venlig hilsen
    Lene Bedstemorshave

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lene
      Ja det er godt nok hundekoldt. Også her startede det gråt og blæsende, solen kom frem, men det hjalp desværre ikke på temperaturerne. Det var hårdt at gå rundt med slangen. Jeg har heller ikke fået gødet roserne endnu, håber på regn snart.
      Ja både de enkelte og de dobbelte påskeklokker er fine, men bierne kan bedst lide de enkelte.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  9. Dejlige solopgangs billeder, så tidlig kommer jeg ikke op.
    Så må jeg osse hellere få mine rhodoer gødet, men jeg lader nu vor herre vande dem.
    Mvh Emmy

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Emmy
      Tak skal du have, så må du nyde mine solopgangsbilleder i stedet :)
      Jeg vil også hellere lade Vorherre vande dem, de lover 5 mm i morgen, jeg håber, det bliver til noget.
      Vh Lisbeth

      Slet
  10. Uha det var et stort stykke arbejde du har været i gang med. Men så ved vi at rhodoerne kvitterer med masser af flotte blade og blomster. Det er mange fine forårssager du viser frem. Dejligt at gå rundt med kamera og se hvad der viser sig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sydney
      Ja det var ikke sådan lige med det gødning, vand får vi ikke, heldigvis er jorden fugtig under den hårde skorpe, så jeg håber, det går. Ja det er dejligt at gå rundt og tage billeder af alt det, der sker, men i dag er det for koldt.

      Slet
  11. Hybridjulrosorna är så vackra och variabla. Det finns nog ingen ände på hur olika de kan vara i de små detaljerna. Roligt att dina rhododendron blommar så fint nu. Jag har inga som blommar jättetidigt och det får nog förbli så. Jag får ju ofta sen och ganska hård nattfrost...

    Kram, Carina

    SvarSlet