mandag den 14. marts 2022

Crocus og påskeklokker og endelig lunere vejr

 

lige her var de enige og fulgtes pænt :)

Besser kirke lå så smukt i går
og golfbanen


jeg fik igen jaget gæssene op, det er et flot syn, men de larmer meget, jeg kunne jo også bare lade være med at forstyrre dem. 
i dag gik vi til havet, der var gang i bølgerne
Cyklamen
og flotte crocus

i forskellige farver
Iris Harmony
og masser af påskeklokker



R. Wine and roses i blæsevejr
Scilla
Sneforsythia
træpæonerne skyder fint, der er mange knopper
Cornus mas
Til slut solnedgangen i lørdags

Jeg håber, I nyder solen og det fine vejr, nu vil jeg fortsætte i haven. 



20 kommentarer:

  1. Hej Lisbet
    Så søte dine to hunder er. Ja, sånn er det med kattene mine også, for noen ganger er de venner og andre ganger ikke ;)
    Flotte cyclamen hos deg, og alt annet av vårblomster som også blomstrer så fint nå. Nå er det 6 grader her, og solen skinner. Det er jo lov å håpe på at det snart blir varmere i været her også.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja sådan er det vist med både hunde og katte :)
      Ja mon ikke det snart bliver varmere hos jer også, vi får lige et par dage med knap så godt vejr.
      Klem

      Slet
  2. En dejlig sti du har langs havet.
    Fin sneforsytia,, jeg går osse og kikker på min, den er ikke nær så langt fremme, men der er nogle fine små knopper, spændende. Den blev jo plantet sidste vinter.
    Du har store flotte grupper krokus. Man ser dem bedre sådan. Og bierne behøver ikke at flyve så langt fra blomst til blomst, hihi.
    Jeg er altså noget betaget ag jer der har de fine have cyklamen. Jeg går og tæller på fingre om jeg tør. Jeg havde håbet på en tur til Spiren i år, de har dem i potter, men den tur er vist smuttet. Hvor sarte er de egentlig.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det er rigtig dejligt at gå på den sti langs havet.
      Ja når der er knopper kommer din sneforsythia nok, den er så fin.
      Har du ikke grupper med krokus. mine sørger selv for det, jeg blander mig kun lidt, hvis de er kommet op midt på skovstien. Vi har set bier og sommerfugle i dag.
      Ja men altså Gunvor, du er jo god til at så selv, det kan du sagtens klare. Du skal bare have nogle frø, jeg har da kun mine, fordi Anne har sået en masse og foræret mig og andre, derefter klarer de det jo selv ligesom krokus gør. De er ikke spor sarte, så sæt du bare i gang :)
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  3. Hej Lisbeth
    Så pænt de kan gå side om side de små sorte, ja altså når de vil :-)
    Endnu engang tak for en dejlig morgen tur, og nu er det endelig er vi blevet fri for blæsevejr, det hjælper straks på temperaturen. Det er en ordentlig flok gæs der holder til, er det grågæs? Dem er der mange af her på Nordfyn, især omkring Gyldensten gods hvor der går store flokke på markerne.
    Planter i flokke er også smukt, og der er forårsløgene nogle gode eksempler. Især krokus er smukke flok og især når solen skinner på dem.
    Træ pæonerne er da pænt fremme hos dig, og med mange knopper er der en fest i vente.
    Ja Gunvor må da have nogle Cyclamen, hvis vi igen kommer til Samsø samtidig må jeg have lidt knolde med til hende.
    Fortsat god aften
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne
      Ja de var helt eksemplariske et kort øjeblik :)
      Selv tak - morgenturen var nu stadig kold, men det hjalp i løbet af dagen. Det er bramgæs siger Bent, jeg synes også, det ligner grågæs, men han er den klogeste på det punkt ;)
      Ja krokus i solen er fantastiske, især når der er så mange. Jeg tror, det bliver et flot syn med træpæonerne, det bliver en fest ja.
      Godt du læste med, mon ikke også du kan fortælle Gunvor om at så dem, men knolde vil jo være endnu bedre. Jeg har da planer om, at I skal komme samtidig i år igen, så må vi se, om det kan lykkes en dag, hvor alle kan.
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  4. Har hundene en yndlingsmorgentur, eller de ligeglade, bare de får sig rørt? Knopperne i træpæonen ser lovende ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja Bellis vil helst selv bestemme, hvis jeg går min yndlingstur, hænger den i bremsen, det er ret irriterende. Der skal helst være gode dufte, så der er noget at læse :)
      Ja det bliver skønt med træpæonerne.

      Slet
  5. Hej Lisbeth,
    Du er meget aktiv på din blog, jeg kan slet ikke følge med, derfor ingen kommentarer sidst. Hvor er din sneforsytia flot, min er slet ikke kommet i gang endnu men det kommer. Min R. daurilut som jeg tog ind i sidste uge blomstrer nu så da var jeg heldig, jeg troede ellers knopperne var frosset.
    Jeg har også dejlige store grupper med krokus, de er så søde.
    Min blå anemone er begyndt at blomstre.
    I går var vejret her helt fantastisk, ingen vind og sol og varme. I nat har det regnet, lige hvad vi manglede, for blæsten har tørret meget på jorden.
    Jeg glæder mig over dit billede af din Cornus mas, bare det var mig som havde så stort et træ, min viser ingen tegn på blomster.
    Til gengæld så blomstrer alle mine peberbuske, det ser godt ud, jeg har ca 25 stk rundt omkring i skoven, men de er jo ikke så store endnu men duften er dejlig.
    Rigtig god dag til dig.
    Kh
    Inge Dorte

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Inge Dorte
      Ja måske er jeg for aktiv ;) jeg har ellers kigget efter dig. Sjovt så forskelligt det er, min sneforsythia er fin nu, men anemoner har jeg endnu ikke set her. Måske har vi rodet for meget i jorden, der hvor de stod før, det var ved et nyere rosenbed.
      Ja her var det også fint vejr, men vind havde vi som altid. Regn ja det ønsker jeg også, så jeg kan få gødet rhodoerne. Min Cornus mas var en del år, inden den overhovedet blomstrede, den har en dum facon, jeg ville gerne have et rigtigt træ, det synes jeg ikke den har.
      Ja det må være flot med alle dine peberbuske, jeg har to og foræret et par stykker væk. Jeg kan desværre ikke lugte den, prøvede lige i går.
      Måske kommer min R. Daurilut med få blomster, men de fleste er brune og visne, godt du nåede at få din ind, så du kan nyde den inde.
      Tak i lige måde
      Kh Lisbeth

      Slet
  6. Det er om at fange de korte stunder hvor hundene følges ad - og hvis de også er på vej i din retning, er det jo helt perfekt! Smukt billede af havet og af de mange gæs der letter. Du var tæt på denne gang.
    I haven er farverne ved at blive fremkaldt og det ser godt ud, men ude i landskabet må vi stadig nøjes med en snæver farveskala. Det hjælper dog meget når solen skinner. Den lille blå iris er vel nok køn!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja jeg nyder, når de følges ad, nogle gange må jeg rykke godt i Bellis for at det skal ske. Ja jeg var tættere på gæssene denne gang. Landskabet er stadig lidt trist at se på, men det retter sig snart. Lige nu er det meget tåget, det kom lige, mens vi spiste.
      Knus

      Slet
  7. Det var så skønt vejr i går, og vi var ude i flere timer og fik bl.a. beskåret figentræet, så nu ligger der gigantisk bunke grene, der skal køres væk. Det kan vi passende gøre de næste par gråvejrsdage.
    Den store gruppe blå krokus er vel nok flot. De har bedst af at stå tæt, så man ser dem. Jeg har et enkelt bed, der efterhånden er helt blåt så det endda ses på afstand. I det store bed tættest på huset, er der nogle år endnu.
    Det samme gælder mine Kirsebærkornel - Din er godt nok stor.
    Er det ikke 'farligt' at træpæonen har så store skud/blade allerede? Det ser imponerende ud.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Det har også været skønt her i dag. Uha ja I skal have affaldet kørt væk med det samme, men ja det bliver det vejr til de næste 2 dage.
      Ja sådan en gruppe krokus er flotte, jeg har flere rundt omkring, dejligt når de breder sig sådan.
      Åh min kirsebærkornel er ikke særligt stor, der er 2 store flotte træer oppe i Langemark, de er meget flotte i forhold til min.
      Jeg tror ikke, der sker noget med træpæonen, det plejer der ikke, ja de er ret flotte.
      Kh Lisbeth

      Slet
  8. Vi var også meget ude i det skønne vejr i går, men i dag er solen væk igen, og det er hammerkoldt. Jeg skulle ikke ud i dag, men når solen kommer igen, skal jeg have vasket drivhuset ned.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Der er så stor forskel på vejret, vi har haft den fineste eftermiddag med solskin, men kl. 17.30 kom tågen rullende ind.
      Ikke den sjoveste opgave med drivhuset. God arbejdslyst

      Slet
  9. Godt du midt i forårstravlheden i haven tog dig tid til at gå en fotorunde, så vi kunne nyde alle de dejlige blomster sammen med dig.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Det er det første jeg gør, rundt med kameraet, så jeg kan dele billederne med jer, dejligt når nogle kigger med.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  10. Visst är det underbart att ha grupper av vårlökar att njuta av nu :) Och de olika helleborus som börjar blomma är så fina. Här ligger de lite efter men flera frösådder, köpta frön, ser ut att blomma för första gången i år :) Jag får titta till min vinterforsythia - hoppas den blommar i år.

    Kram, Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Carina
      Det bliver spændende med dine nye frøsåede helleborus, dem glæder jeg mig til at. Du burde kunne se knopper i din vinterforsythia nu.

      Slet