onsdag den 30. marts 2022

Et fad med påskeklokker og blomstrende rhododendron

 Vejret i dag er koldt og blæsende, det var stille vejr, da jeg startede på morgenturen, men det holdt kun på halvdelen af turen. Jeg havde glemt handskerne, det var koldt og dumt.

mirabellerne blomstrer, det er ikke godt, det er for koldt

Til gengæld kan jeg ud af vinduet se dette smukke syn:



det er da ikke så tosset, der skal mange til, hvis jeg skal dække hele bassinet, jeg kunne godt, tror jeg, men det er lidt synd at plukke hovederne af dem alle. 
Jeg har 7 rhodoer i blomst nu, heldigvis har de klaret blæsten og kulden godt.
R. calophytum
i dag var der en stakkels humlebi ude i den kulde
R. globigerum 28.3.
og 29.3.
R. pachysanthum hybrid
og i fuld figur
R. racemosum
forleden viste jeg R. Lavendula, her har en solstråle fanget undersiden af løvet, det er flot.
Der er også andre blomster i haven:
Lungeurt/Pulmonaria 
Primula
Martagonliljerne er på vej
Prunus Ruby/Japansk bjergkirsebær blomstrer nu
Trillium er på vej
Bent arbejdede sig til varmen i går, han har flyttet en rhododendron,
som var groet ud over fliserne her ved pavillionen
og en i nordbedet, som var groet efter lyset, den fik han vendt, det pyntede i bedet.
så blev der plads til en acer her, hvor vi flyttede rhodoen væk. Acer palmatum Orange Dream, ved siden af står allium og en staudevalmue jeg har fået af Anne, det skal nok blive godt. Jeg fik flyttet lidt rundt i bedet samtidig. 
Acer palmatum Atropurpureum fik plads her ved bænken
Trods kulden er der nogle tulipaner på vej, men det er jo også tæt på 1. april, så må vi se, om foråret bliver en aprilsnar. 
Rigtig dejlig dag til jer, vi kan jo heldigvis nyde det hele gennem vinduerne. 










22 kommentarer:

  1. Vi har 2,5 grader og snestorm! Det er sandelig ikke lige nu, vi skal til at være aktive i såbedene 🥶

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Nej det lyder ikke som en god idé, vi har kun fået enkelte byger, som slet ikke kan ses, og vi har hele 4 grader, men det er nu alligevel koldt.

      Slet
  2. Hej Lisbeth
    Det er jo helt råflott å kunne ofre så mange flotte helleborus i en vanntønne, men så har du jo også så mange i din hage. Det er jo et veldig pent syn. Så bra at dine rhoroer ikke har blitt skadet i kulden.
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja det er flot at kunne nænne at bruge så mange helleborus, og jeg har heldigvis mange endnu, ellers havde jeg ikke gjort det. Jeg er så heldig, at rhodoerne klarer kulden.
      Klem

      Slet
  3. Like how you made the "POND" come alive and contribute to the overall beauty of your garden. Nice idea for me to keep in my mind as spring approaches in a couple of weeks.

    SvarSlet
    Svar
    1. Thank you
      Soon it will be spring I hope, so you can try the idea.

      Slet
  4. Vi har haft dejligt solskin efter at sneen smeltede i morges, men blæsten er pivkold. Det er godt, I har slidt i haven. Jeg kan godt blive lidt nervøs over dine små Acer med blade på, når jeg ser vejrudsigten.
    Det ser godt ud med det udendørs vandfad med påskeklokker. Jeg tror jeg vil lave et eller andet lignende og plukke alle hovederne af (jeg har ikke så mange), jeg gider dem nemlig ikke rigtig ude i haven, fordi jeg ikke kan se blomsterne.
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Her var det rigeligt blæsende og ikke så meget sol, vi har ikke lavet noget i haven i dag, det var i går, i dag var lysten lille, så vi blev inde. Ja måske går det galt med acerne, jeg håber det bedste.
      Du har ret, det er træls ikke at kunne se hovederne på påskeklokkerne, de holder rimeligt længe ude i et fad, mine står fint endnu.
      Kh Lisbeth

      Slet
  5. Oh du har fråset med klokkehoveder. Så fint. Og en god ide, så kan man rigtig se de fine tegninger indeni.
    Her har det været snevejr en stor del af dagen. Men pusigt nok, lå der mere på markerne på vejen hjem end lige herhjemme. Og der er ikke andet end et par kilometer afstand.
    Jeg har nogle orange tulipaner, der nu har blomstret i en uge. Og de fine Turkstanica er osse begyndt, men de kan da heldigvis klare vejret.
    Men dine fine blade på den nye Acer??? De ser så sarte ud.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
  6. Hej Gunvor
    Ja det har jeg, det kan man godt, når man har mange af dem, det er nemlig rigtig fint, så man kan se de fine tegninger.
    Jeg har hørt om snevejr hos jer, min søn kørte fra Slagels til Kbh. i rigeligt sne. Her har vi intet, men på sydøen fik de også en del, mærkeligt.
    Du er tidligt på den med tulipaner og med Turkstanica, der kan jeg ikke være med.
    Ja det er spændende, om de klarer kulden acerne, jeg håber.
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet
  7. God morgen Lisbeth
    Ja så kom jeg igen bagud :-) var til generalforsamling i vores grundejerforening i aftes.
    Det ser super godt ud med Påskeklokke blomsterne i spejlbassinet, de er jo desværre ikke egnet til at tage ind i vase, så det er en god idé du har fået.
    Håber at vintervejret holder sig nogenlunde væk fra dine Rhodoer. Det er ihvertilfald ikke rhodo blomstrings vejr her, men heldigvis er ingen af mine så vidt. Idag ser det dog ud til sol, dejligt ovenpå de 15cm sne vi fik igår. Det var frygteligt for dem der skulle ud og køre for kommunen fandt åbenbart først ud af det hen under aften at det nok var en god idé at få nogle ud og rydde det.
    Så begynder gravearbejdet igen hos jer, hvor meget mon skal flyttes rundt i år :-) håber at Bents “gravemaskine” er klar til sæsonen.
    En god dag til jer
    Knus Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. God morgen Anne
      Ja det gjorde du, men man kan jo ikke være flere steder på en gang, hvad du ikke nåede i går indhentede du til morgen.
      Ja de er gode påskeklokkerne på den måde, det var Ulla fra Præstø, der gav mig idéen.
      Jeg har ikke kigget til rhodoerne til morgen, jeg håber de har klaret det. Det havde ikke været godt hos jer. Otterup kommune har været noget sløve i betrækket, det forstår jeg ikke med det billede, du satte ind.
      Ja så er vi i gang, vi har ikke så mange planer (endnu) med flytning af noget :) Bent dur heldigvis endnu :)
      Tak i lige måde
      Knus Lisbeth

      Slet
  8. Vejret skiftede godt nok, tirsdag aften var jeg til foredrag i Thisted, da jeg næsten var hjemme, var vejen dækket af sne og nu lover de ned til 5 graders frost de næste par nætter. Det er bestemt ikke godt for planterne, der troede, at foråret var her.
    Jeg har også set både bier og humlebier, håber de kan finde ly for kulden. Javsen så en hugorm i skoven i går, den lå og samlede kræfter i solen, men var hurtig væk, da den opdagede ham.
    Det er en fin tid, at få lidt flyttet rundt, så mangler vi bare lidt vand.
    Med venlig hilsen
    Lene Bedstemorshave

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lene
      Ja det må vi sige, til gengæld er det dejligt vejr i dag, men vi der er is på bassinet med påskeklokkerne her til morgen. Nej det er ikke godt for planterne eller for bier eller for den sags skyld hugorme. Dem har vi heldigvis ikke hos os.
      Ja vand ville være godt.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  9. Nydelige rhododendron. Her havde vi nattefrost, så rhododendronblomsterne ser sikkert sølle ud i morgen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Det har også været nede på 0 her i nat, så jeg er spændt på rhododendronblomsterne her til morgen. Solen skinner fra en skyfri himmel, det kan godt gå galt.

      Slet
  10. Nej, hvor fint med alle de forskellige påskeklokker i det rene spejlbassin! Jeg synes ikke man skal dække vandet helt (og det ville også kræve virkelig mange hoveder) for det er jo så smukt når de spejler sig i vandet sammen med træer og buske.
    Her er den hvidbrogede lungeurt jeg fik hos dig sidste år også i blomst og den tegner velnok godt. Koldt er det sandelig og vi fik masser af sne i går, så det er godt I kan arbejde jer varme. Vi må da håbe de nye små Acer overlever med deres fine blade! - Og ellers ser det bare dejligt ud med blomster allevegne. Mirabellen er nok lidt for tidligt ude - som hos vores nabo her - men i en vase i stuen ser grenene godt ud:)

    Tak for dejlige billeder Lisbeth!
    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja på den foranledning fik jeg pyntet lidt på spejlbassinet :) det var godt nok ikke det, du foreslog, der skulle mange hoveder til, men jeg syntes, det blev flot, og jeg har mange endnu.
      Det lyder godt med lungeurten, de er gode til at brede sig og blomstre. Hvis den har hvide blomster er det den samme som jeg har i blomst nu. Ja I fik sne, det gjorde vi ikke, her er det fint solskin, men selvfølgelig køligt.
      Vi håber det bedste for acerne, endnu går det fint.
      Selv tak Ulla og tak for altid god kommentar.
      Knus

      Slet
  11. Personligen tycker jag fatet med hybridjulrosor är vackrare när det bara är fyllt till en del. Det blir vackrare kontraster. Det är en bra tid att flytta buskar och träd. Jag håller på med några här också. Vacker blomning hos primula och andra..

    Kram, Carina

    SvarSlet