lørdag den 12. marts 2022

Morgentur i kraftig blæst

 I går blæste det igen voldsomt, så jeg vidste, at jeg ikke kom meget i haven, derfor tog jeg en god lang morgentur, jeg havde kameraet med. (ja i dag blæser det mindst lige så meget, det er slemt her hos os)

solen var netop ved at stå op
det var en formildende omstændighed
dejligt så det ud mod Langemark
solen skinnede på vandet, der stod på marken
og den anden vej
i denne have er der mængder af erantis, vintergækker og Dorothealiljer, det er også der, der kommer marthagonliljer senere. Lige nu er der mængder af crocus
så nåede jeg havet
der var bølgegang
og det var meget koldt
jeg tænkte, at nogle måske ville nyde dette fine stengærde
huset i baggrunden er det, hvor jeg en gang hjalp med at beskære roser eller give råd om det.
jeg må af landevejen hjem
møllen i baggrunden kørte lystigt. 9662 skridt blev det til i går, turen i går morges var på 4,3 km.
dette billede er fra lørdag morgen

Hjemme igen gik jeg i haven for at tage billeder, som sædvanlig mest påskeklokker:

de er dejligt forskellige
stilken var knækket
en dobbelt til Per
spændende hvilken han vil vælge, når han kommer. 
R. russotinctum ser spændende ud i knoppen
Min Samsørose skyder godt, den var klippet ned, da jeg fik den, som I kan se, går det fint. 

Der findes ikke sorte blomster
men jeg har dog en, Bellis :)
Anton sidder stadig i pavillionen, bemærk han har fået ny kasket - lidt mere forårsagtig 😎
Torsdag var jeg i Odder
Som I ved, var jeg i Odder i torsdags, tænk jeg var heldig at finde denne vildart i Lidle, 50 kr. Det var et godt fund, se bare her og her, jeg holder meget af rhododendron med duft i løvet. 
Igen i dag blæser det for meget til at gå i haven, forhåbentlig er det bedre hos jer. 
I må have en dejlig dag. 






24 kommentarer:

  1. Underbara bilder!! Våren är på gång även om det blåser hårt! Tur att Anton sitter stadigt :)
    Vårkram från Titti

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Titti
      Ja våren er heldigvis i gang, selvom det blæser, men det er ikke så behageligt at være ude i.
      Vårkram

      Slet
  2. Hej Lisbeth
    Flotte bilder fra din morgentur. Nå er det helt vindstille her, men sånn er det altså ikke hos deg. Dine påskeklokker er så fine. Anton ser flott ut med ny lue :)
    Klem

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Tak for det, jeg længes efter, at det skal blive vindstille her, men det varer desværre et par dage endnu. Ja den klæder ham ;)
      Klem

      Slet
  3. Det var ellers noget af en morgentur. Jeg tog en eftermiddagstur på ca den halve mængde skridt, hvilket er rekorden siden mit uheld. Påskeklokkerne bliver man ikke lige træt af - variationen er stor, og de er kønne allesammen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marie
      Ja det var en lang morgentur, men godt du er i gang igen, så kan du nok træne det op. Ja påskeklokkerne er skønne at have nu og gå og betragte.

      Slet
  4. Der skal samles mange sten, før man kan lave et stengærde. Det har været et slidsomt arbejde, men stenene er flotte med den gule lav.
    Du har næse for at finde gode plantetilbud, når du er på tur :)

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elna
      Ja det skal der, jeg synes, det var så flot, så tænkte, at der nok synes, det var spændende at se, ingen tvivl om, at det har stået der en menneskealder. Ja man kan nå at se meget på sådan en tur :)
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  5. Hej Lisbeth
    Dejligt at komme med på dine ture, det er jo alt for koldt og blæsende selv at bevæge sig ud :-)
    Vejret er rigtig fint når man kigger ud indefra, manden der forbandede blæst :-(
    Flot krokus “mark” skønt med sådan et stykke der skifter med vækster alt efter tid på året, også et flot stengærde, sådan et er jo nærmest som et puslespil, der har jo nok været en del arbejde i at få det samlet.
    Det bliver spændende at se Samsø rosen i blomst, også den nye rhodo. Rigtig fin plante til en billig penge.
    Ja Anton må følge med årstiden, håber at det snart bliver vejr igen til at han kan komme ud og solbade, med sommerhat på.
    Lækker sort blomst.
    Så er det ved at være sengetid, det har været en lang hyggelig dag i venners selskab. Jeg fik en lækker stor forårs sammenplantning med bla. rosa forglemmigej, tete á tete, efeu og med fine pynte sten. Den står nu og pynter udenfor.
    God nat herfra
    Knus Anne

    SvarSlet
  6. God morgen Anne
    Ja så længe holdt jeg ikke ud. Nu vil jeg igen tage mig en tur iført godt med tøj, så går det fint :) (godt du ikke skrev bæst efter det med vejret :)
    Ja efterhånden som de fælder træer bliver der endnu finere i den have, nu skal der heller ikke fældes flere træer, håber jeg.
    Ja det er en spændende mur, jeg har set den mange gange, men nu kom jeg da i tanke om at tage et billede. Det var derned Bent boede, da jeg lærte ham at kende, så han har cyklet der ofte.
    Rhodoen er rigtig fin og billig, Samsø rosen glæder jeg mig også til, så må vi se, om Anton snart kan komme ud, det kniber lidt endnu.
    Godt at høre, I har hygget jer med gæsterne og du fik en fin sammenplantning.
    God dag til jer
    Knus Lisbeth

    SvarSlet
  7. Det är en väldigt söt och fin liten rhododendron. Det finns många fina under Rh. calostrotum.

    Låter som en härlig tur. Jag har inte gjort några promenader på några veckor eftersom det var de som utlöste hela problemet med ryggslutet och värk i ena benet. Men sitta i solstolen fungerar och är himla skönt.

    Kram, Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Carina
      Ja den lille rhodo er meget fin, jeg kan godt lide, de har duft i løvet. Godt du så kan sidde i solstolen i stedet, det er ikke så hårdt ;)
      Kram

      Slet
  8. Det er nogle gedigne morgenture du tager dig, og jeg sidder her og tænker på hvor mange hundeskridt det vel kan blive til. Jeg mener med de små ben...:)
    Nu hvor vinden er gået i øst kan vi også mærke den, men der er heldigvis nogenlunde læ på terrasserne, hvor vi prøver at få styr på krukkerne.
    Dine påskeklokker er så fine og så forskellige så dem kan man tåle at se igen og igen. De dobbelte ligner næsten åkander.
    Et stengærde skal have en vis alder for at blive smukt, og det har du da fundet her! Anton ser godt ud med sin nye hat, så nu mangler han bare en stråhat til de lange varme sommerdage, som sikkert kommer.
    Godt du gjorde et fund på din tur til fastlandet!

    Knus fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ulla
      Ja i dag har jeg gået 5 kvarter og set en stor gåseflok. Hundene får endda en tur mere i eftermiddag med Bent, så det bliver til mange hundeskridt.
      Jeg har også tænkt, at I også har "fornøjelse" af vinden hos jer.
      Der er så mange påskeklokker derude, det kniber at følge med at tage billeder, flotte er mange af dem.
      Ja stengærdet er sikkert ret gammelt, det er i hvert fald flot. Jeg må se om jeg kan finde en stråhat til Anton :)
      Ja jeg er glad for mit fund i Lidl.
      Knus

      Slet
  9. Jeg er konstant imponeret over dine lange gåture - flot klaret.
    Og så bliver jeg helt paf, for dufter Keleticum? Sådan en har jeg haft, men jeg husker ikke duftende løv. Enten er det alderens demens, eller også er det bare pinligt, at jeg ikke bemærkede det. Men jeg husker dog den relativt tidlige blomstring og pæne farve :-)
    Sort Bellis hi-hi!
    Kh Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Jeg nyder mine lange gåture og går så længe jeg kan, man må jo holde sig i gang. Min R. keleticum dufter fantastisk i løvet vel at mærke, det står også på Rhododendronhavens hjemmeside. Derimod står det ikke ved Rhododendroneksperten, det undrer mig meget. Han skriver i øvrigt: "Den sene blomstring, omkring primo juni er en yderligere kvalitet", måske er det ikke den samme?
      Ja sort Bellis :)
      Kh Lisbeth

      Slet
  10. Ja det er en sur blæst i øjeblikket. Man skal huske hue eller pandebånd, ellers bliver ørene da vindkolde. Jeg har været ude det meste af dagen, har hjulpet sønnen og svigerdatteren med at rydde en gammel potentilhæk. Vi kunne holde varmen,,,
    Et smukt krokustæppe. De er så fine på den måde, men det tager nok mange år at lave. Og stengærdet er liige mig. Flot, især fordi det er lidt mosgroet og ældet.
    Påskeklokker bliver man da aldrig træt af. Nu begynder min dobbelte at åbne sig. Jeg burde nok finde nogle mørke osse. Selvom jeg i mange år "påstod" de enkle var finest... Men man kan jo komme til at skifte mening??
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gunvor
      Ja det er træls med den blæst, da jeg tog billeder af en flok gæs i morges, frøs jeg godt nok på fingrene. Men hvis man bare arbejder, så går det nok.
      Jeg tror, krokustæppet har lavet sig selv derned, men skal bare lade være med at pille/luge. Det var også på grund af det ældede og mosgroede, at jeg rigtigt fik lagt mærke til gærdet.
      Ja man har et standpunkt til man tager et nyt :) jeg synes også de dobbelte er fine.
      Hilsen Lisbeth

      Slet
  11. Du tager søreme nogle pænt lange ture, mens jeg stadig ligger og gasser mig i min lune seng! Jeg vågner tidligt, men jeg nyder at kunne blive liggende og nyde det uden at skulle op og på arbejde, selv her ni år efter jeg er stoppet med det.
    Og her blæser det også, men det er dejligt at stå og arbejde inde i drivhuset.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen
      Ja det gør jeg, jeg forsøger at holde mig i gang. Jeg har ikke ro til at blive liggende, til gengæld tager jeg en lille morfar over middag :) Det er 11 år siden, jeg stoppede med at arbejde, men da Bent er yngre end mig, blev han ved nogle år endnu, så skulle jeg jo op, eller jeg gjorde det i hvert fald.
      Ja når bare man kan stå i læ, er det fint.

      Slet
  12. Svar
    1. Tak Sanne
      Håber i får tid til at komme og se det :)
      Hils

      Slet