torsdag den 30. september 2021

På tur til to planteskoler

Lavender Pinocchio

 I går tog Rikke og jeg på tur, vi nåede to planteskoler, og jeg nåede en tur til tandlægen igen igen. Tænderne er desværre ikke, hvad de har været, derfor var der ikke mange penge til planter. Men vi fik set os lidt om og kan tænke over, hvad vi forhåbentlig kan købe næste gang. Jeg tog selvfølgelig billeder:

Vi var selvfølgelig her, men mon ikke du har gættet det. Vi skulle have spagnum til et nyt projekt, der skal løbe af stablen inden så længe.
der er som altid mange fristende planter
jet har en svaghed for de løvfældende, som lige nu har høstfarver
der er også nogle med blomster R. September Charm
ja så er der selvfølgelig også mine yndlinge med flot indument, der var mange, der fristede, men jeg købte kun en R. Serendipity, jeg havde en, der desværre var gået ud. Spagnummen skal ikke bruges til et nyt bed, men vi er nødt til at flytte nogle rhododendron, mens projektet bliver lavet.
Fristede blev vi også her
Et for mig helt nyt sted, som man kan nå fra Hou på knap en time, det er noget andet end at køre til Mors, som vi gjorde sidste år, det tager meget lang tid.
Havlykke et godt sted med et stort udvalg, venligt personale og en hyggelig ejer, som fortalte en masse om deres sidste projekt Havens dag, der havde været over 1000 besøgende, det var flot. Måske husker I, at jeg besøgte en planteskole i maj, hvor jeg nævnte, at der ville jeg ikke komme mere, den var også inden for kort rækkevidde for os, men nu har jeg fundet en, jeg vil besøge igen, se selv med på billederne.

stort udvalg af planter
og krukker
meget der tiltrak min opmærksomhed

et smukt træ med høstfarver
mange stauder
en lidt anderledes heuchera

og se her
de har Himlens 7 sønner til rimelige priser, hvis nogle af jer er gået forgæves efter den, så kan den altså fås her ved Havlykke Planteskole, der ligger ved Juelsminde 


også indendørs er der mange fine sager og flot pyntet op
Vi var der i længere tid, for vi kunne ikke nå færgen kl. 14.30 og der var længe til den næste sejlede klokken 17. Det er helt sikkert en spændende planteskole, og vi følte os godt taget imod, det er væsentligt. 
Bagefter kørte vi til Bilka i Horsens. her var jeg så heldig at finde 2 clematis til 20 kr. stykket, det kunne jeg lige klare :) Vi var hjemme kl. 18.15 godt trætte, i dag regner det og det er slappedag, for jeg er stadig træt.
I går kom der 1 mm og i morges var der kommet 7 mere, det bliver spændende, hvor meget det bliver til i denne måned, som snart er slut. 
Roser med regndråber:
Summersong
Odyssey
Martine Guillot i en solstråle i formiddag, min nylig afdøde veninde hed Martine.
ellers har himlen mest set sådan ud
til slut solnedgangen fra tirsdag aften.
Rigtig god dag til jer.


 34 kommentarer:

 1. Hei Lisbeth.
  Det så ut til å ha vært en riktig hyggelig dag, og fint å oppdage en ny planteskole som ikke ligger for langt unna:-)
  Godt med regn og en dag til bare å slappe av.
  Her øser det ned, og det er meldt masse regn i dagene framover. Skal se et par barnebarn spille fotball i ettermiddag, så da blir det ulltøy, regntøy og paraply!!
  Ha det godt/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eirin
   Ja det var en hyggelig men lang dag. Dejligt med en nyfundet planteskole, som ikke er langt væk.
   Det blæser ret kraftigt her og er slet ikke vejr til at komme ud, så jeg hygger mig indendøre med en god bog.
   Ja så skal både uldtøj, regntøj og paraply frem
   Tak i lige måde

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Ja, rhododendronhaven er vel et fast stoppested for deg på tur, og det forstår jeg godt :)
  Så mye fint de hadde på det andre stedet dere var. Mange fristelser der ser jeg.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja der kommer jeg nok 2 gange om året, jeg skal jo altid bruge gødning og spagnum, fristelserne har det med at hoppe i kurven :)
   Klem

   Slet
 3. Jeg er ikke i tvivl om, at det ærgrer dig at bruge penge på bisser frem for planter, men sådan MÅ det jo være.
  Tænk, at der er en planteskole på de kanter, som du ikke havde hørt om. Det var da super, ikke mindst da den ser rigtig godt ud på dine billeder, og de åbenbart var flinke. Jeg har noteret den, hvis vi skulle komme på de kanter - og har tid.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Du kan tro, jeg ærgrer mig over at bruge pengene på bisser i stedet for planter, men man tør jo heller ikke lade være, og jeg er selv skyld i det :(
   Jeg har hørt om planteskolen, men først da en af vennerne på facebook blev ansat der, så begyndte hun at lokke mig, desværre havde hun fri i går.
   Ja der er meget godt, og mangler I noget specielt, kan du altid ringe og spørge, om de har det, men det er lidt langt fra jer, men det er Jespers Planteskole jo også. Jeg tænker, de gerne skaffer hjem, det sagde han i hvert fald til mig.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. Det er ganske rigtigt.
   Har vores kunder ønsker om noget vi ikke har, så forsøger vi gerne at skaffe det :-)

   Slet
  3. Hej Evy
   Ja det lovede din chef også.

   Slet
 4. Vi støtter også i videst muligt omfang vores planteskole, for det er vigtigt, at de holdes i live - jeg ville nødig nøjes med supermarkedsblomster, som kan være okay for nogles vedkommende, men de er nu engang en tand bedre fra de rigtige planteskoler, synes jeg.
  Internetplanteskoler er nu heller ikke tossede, må jeg indrømme - jeg har købt både flotte roser og spændende dahlialøg fra en Peter Nyssen i England.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen
   Ja det er vigtigt at holde planteskolerne i live, de kan meget mere end supermarkederne.
   Nej jeg handler meget på nettet, men træer er for dyre at få sendt, men det eventyr er vist også slut for mig, ligesom Brexit har sørget for, at det er slut med at handle roser og dahlialøg i England.

   Slet
 5. Det var da surt du osse skulle til tandlæge. Sådanne nogle er altid pinefulde, især for pengepungen.
  Og så besøge de spændende planteskoler bagefter, uha uha. Men hvorfor ligger der så mange spændende planteskoler i Jylland og ikke så mange herovre?? De i rimelig nærhed af os har fine planter og et fint sortiment, men ikke noget "epokegørende".
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja det var meget surt, der røg næsten 1600 kr. for mindre end et kvarter.
   Ja det var et godt spørgsmål, men mon ikke det også er dyrere at købe planter på Sjælland. Du må lokke Hans med en tur på planteskole i Jylland, det er nu heller ikke alle, der er lige spændende i Jylland.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Tusind mange tak for dine rosende ord Lisbeth og ikke mindst tak for besøget i Havlykke Planteskole.
  Næste gang håber jeg vi lige kan få koordineret besøg og fridag og så lover jeg at der er fyldt op med cacao i automaten :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Evy
   Det var fortjent. Næste gang bliver ikke på en onsdag, lidt af overraskelsen gik jo af, når du ikke var der. Men næste gang glæder vi os til god cacao. Jeg ville gerne have Rikke med, så vi var nødt til at besøge en planteskole, der ikke var en specialplanteskole. Jeg havde jo også lovet dig at komme :)

   Slet
 7. Hej Lisbeth
  Det var da en dejlig tur I var på, ja lige bortset fra tandlægen. Det er dælme for dyrt at tilbringe alt for meget tid i deres stor og så er det ikke engang behageligt. De 1600kr kunne du godt nok ha’ fået mange planter for, og fristelser var der da nok af.
  Det lyder spændende med et nyt projekt. Tænker at der nok kommer en opdatering på det :-)
  Her har det regnet lidt i aftes og i nat, i løbet af dagen har det kun været lidt småtteri, og heldigvis ikke så blæsende som der var lagt op til.
  Hvor der billedet af Summer Song flot.
  Fortsat god aften
  Knud Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det var det, tandlægen var desværre nødvendig, men tænk at skulle af med så mange penge for kort tid, det er en god timeløn!! Vi får jo stort set heller ikke noget fra Sygesikringen længere.
   Ja der kommer en opdatering, men det varer nok lidt.
   Vi har også haft lidt småregn i løbet af dagen. Blæsten har vi mærket rigeligt til her hos os, jeg tænker, vi er oppe på 10-12 mm i løbet af dagen.
   Tak for det, ja det blev ret godt.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth

  hyggelige planteskoler med godt udvalg og folk der ved hvad de snakker om og giver god service, det kan vi li. Mon ikke det også er dem der kommer til at klare sig?

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 9. Hej Karsten
  Ja det kan vi nemlig lide, Havlykke Planteskole skal nok klare sig.
  Tak i lige måde

  SvarSlet
 10. Hej Lisbeth,
  Sikke en dejlig solnedgang du viser, jeg nyder altid dine billeder.
  Sikke en træls omgang hos tandlægen, det var godt der var lidt hyggeligt
  bagefter. Det ser ud som en fin planteskole I har været på.
  Her har det virkelig regnet, især natten til torsdag, var mange vågnet ved at det regnede så kraftigt. Så nu til aften har vi fået ca 36mm regn.
  De høstede majs, godt jeg har sandjord, for ellers kunne det vist ikke lade sig gøre at køre i så våd jord.
  Vi skulle have fældet et stort træ i dag, og Peter kom også, men det var simpelthen for vådt at være ude i, så vi venter lige en uges tid.
  Tænkte nok det blæste en hård vind på Samsø, håber det snart bliver bedre.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
 11. Hej Inge Dorte
  Ja nogen gange er jeg heldig med at få gode solnedgangsbilleder, det glæder mig, at du nyder dem.
  Tandlæge er ikke det bedste, det er for dyrt, men bagefter nød vi vores tur.
  I får da noget regn, vi har fået 65½ mm i hele september :))) det er noget andet. Der er dog kommet 10 mm mere i nat, så det begynder at hjælpe.
  Nej man kan ikke køre med store maskiner endsige fælde store træer i sådan et regnvejr, så må I se, hvornår det er til at gøre det.
  Ja det blæser også kraftigt i dag, og i går var det slemt, vi vænner os til det, men det er ikke så rart at gå i haven i sådan et vejr.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 12. Det er selvfølgelig ærgerligt at bruge sine penge på tænder, når der er så mange andre fristelser - men også godt at kunne hygge sig på ikke mindre end to fine planteskoler og dermed måske glemme bisserne lidt:)
  Det ser ud som om du har fundet et nyt udflugtssted, og jeg tvivler ikke om du har kapital med næste gang. Efterhånden bliver man jo helt (hav)lykkelig når man får øje på en rigtig god planteskole, og det ligner et sted man godt kunne gå helt amok.
  Fin aftenhimmel og smukke roser med dråber!
  I denne uge har vi vist fået 25 mm og det er jo den rene luksus.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 13. Hej Ulla
  Ja det er det, jeg glemte bisserne, men ikke regningen, en anden gang må jeg spare op, problemet er, at der heller ikke er meget plads at plante på. Det er rigtig godt med en god planteskole. Hvis man har penge nok, er det svært ikke at gå amok.
  Siden i går morges har vi fået 14 mm, i sidste måned blev det til 65½ mm. Jo jo vi bliver helt forvænte :)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 14. Selvom tandlægens regning skulle betales, kan jeg alligevel fornemme, at du har haft en dejlig dag. Mon ikke du har skrevet nogle planter op på en ønskeliste til et senere besøg. Det ser ud til, at Havlykke Planteskole er et godt sted. Jeg kan se, de er med i Home & Garden kæden ligesom “min” planteskole, Laubjergs Planteskole, og de har et godt udvalg.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det var da en dejlig dag, omend lidt land. Nej jeg har ingen ønskeliste denne gang, jeg har jo ikke meget plads tilbage i haven, så der kommer ikke så meget på listen længere, men pludselig en dag falder jeg for et eller andet, så må vi se og finde en plads. Det er en god planteskole Havlykke, jeg kommer tilbage en anden gang.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 15. Så mye spennende å se. Rhododendron er min favorittplante, og jeg blir nysgjerrig straks jeg ser bilder :-)

  SvarSlet
 16. Havlykke ser ud til at have et stort udvalg af alt muligt. Så er det hyggeligt at aflægge et besøg, selvom man ikke lige står og mangler noget.

  SvarSlet
 17. Hej Marie
  Ja det var et rart sted at besøge og med mange fristelser.

  SvarSlet
 18. Det är alltid roligt att hitta nya och bra plantskolor. Och jag tänker att vi ska stötta dem. Här i Sverige börjar några stora kedjor ta över och deras sortiment är trist och kunskapen låg...

  Kram, Carina

  SvarSlet
 19. Hej Carina
  Ja vi skal passe på planteskolerne, de nye kæder har ikke forstand på planter.
  Kram

  SvarSlet
 20. Æv med tandlægeregninger....
  Havlykke planteskole ser rigtig fin ud, og med dine anbefalinger, så ved man at her kan man trygt tage hen.
  Rhododendronhaven fik selvfølgelig besøg :)
  knus

  SvarSlet
 21. Tak for tippet med Havlykke planteskole, den glæder jeg mig allerede til at besøge. Og jeg fik da lyst til omgående at tage til Tørring efter den der septemberblomstrende rhododendron...

  SvarSlet