onsdag den 8. september 2021

Roser, jordbærlagkage og gæster

 Det er så skønne morgener, vi har for tiden, her til morgen er det nu gråt og trist, men disse billeder er fra de foregående dage.
jeg nyder mine morgengåture, især når solen skinner :)

Vi nød også at have besøg i haven i går. Gæsterne er ved at undersøge vores nye Kinesertræ/Kolreuteria Paniculata, som jeg købte sidst i maj under besøget hos Dorte.
At servere jordbærlagkage i september har jeg ikke prøvet før. Lisbeth og Bent fra Ebeltoft nød også kagen, Lisbeth er også haveblogger, I kan se bloggen her. Det var et hyggeligt besøg, snakken gik lystigt både på rundturen i haven og ved kaffebordet. Som altid gik mænd og kvinder hver for sig. Det er lidt specielt at gå rundt 2 x Bent og 2 x Lisbeth 😎
Græsser
Hortensiaer
og pileurt blev beundret sammen med 
Roserne:
Aprikola
Akvarel og Stockholm
Barock kommer højt til vejrs
Boscobel
Flora Danica
Grace
Louise Odier
Margaret Merril
Mary Rose
Molineux
Morten Korch
Scepter d´isle
Sweet Juliet er blevet ret høj
og Wildeve
men også jeg har problemer med roserne, mange blomstrer flot og flittigt, mens andres knopper er tørret ind på grund af tørken, det er ikke meget regn, vi får her og mange andre steder.
Jeg drømmer om 3-4 dage og nætter med silende regn, jeg kan ikke huske, hvordan det føles. Efter en masse regn vil det igen være muligt at lave havearbejde, nu er der ikke meget, jeg kan lave.
Til slut et af de træer, der også blev beundret 
Himlens 7 sønner, som startede blomstringen i mandags, der kommer helt sikkert mange flere billeder af den 😊
Rigtig dejlig dag til jer, vi må huske at nyde disse lækre dage, jeg tænker, solen snart kommer frem. De lover regn til os på lørdag, vi får se. 
19 kommentarer:

 1. Det var en skøn dag i jeres dejlige have - hvor var der meget interessant at se. Herligt billede, hvor vi studerer de to forskellige kinesertræer. Jeg nåede slet ikke at fotografere alt det, jeg ville, opdagede jeg på vejen hjem, for pludselig havde I sat jer til bords til kaffe og lagkage, og færgen venter jo ikke. Jeg fik bl.a. ikke fotograferet fasanbusken - men jeg ved jo nu, hvordan den ser ud i virkeligheden - den er meget spektakulær. (Til gengæld har jeg en hulens masse billeder af den 'selvlysende' rose.)
  Her lover de sådan cirka 2 mm regn, så det tæller ikke i regnskabet. Det bliver bare hængende på bladene.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja hvor vi hyggede os og kiggede på specielle træer, I var meget optaget af kinesertræerne, så det blev en af den slags billeder, som vi godt kan lide at tage. Jeg må hellere sætte billeder ind af fasanbuskene i næste indlæg. Ja ja men den rose var du jo også meget optaget af :)
   2 mm er nul og niks, vi får nok ingenting hverken i Ebeltoft eller på Samsø.
   Kh Lisbeth

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Så hyggelig for dere å få besøk av Lisbeth og Bent da! Ja, det er jo helt spesielt at dere har helt like navn :)
  Flotte roser!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var vældig hyggeligt, og sjovt at vi hedder det samme :)
   Klem

   Slet
 3. Jordbærlagkage i september er bestemt ikke helt normalt, men hvad er efterhånden det? Godt I stadig hygger jer med gæster i haven! September har leveret så flot vejr indtil nu, men dine 'våde' drømme om heldagsregn i dagevis er jeg helt med på... Det støver nu og er ikke vejr til havearbejde.
  Trist at roserne ligefrem smider knopperne af bare tørke, når nu man ser hvor smukke de ellers er.
  Jeg er bange for vi skal til at vænne os til at kigge efter tørketålende planter fremover, og er sådan set allerede i gang med mit 'solbed', men synes det er lidt kedeligt hvis hele haven skal se sådan ud - trods alt. I år fik vi vand i juli, og det har sandsynligvis reddet os igennem i forhold til de 3 foregående år, men hvor længe?

  Hilsner fra Ulla
  PS. Der er liv i trælupinen jeg fik med hjem. Den må være tålsom!

  SvarSlet
 4. Hej Ulla
  Ja det er ikke helt normalt, og det skal siges, at det var danske jordbær, dog ikke samske, men der er ikke meget normalt efterhånden. Heldagsregn er desværre kun ønskedrømme for os der bor tæt ved havet. Jeg kan godt finde på noget at lave i haven, men ikke det jeg gerne vil, det må vente.
  Lisbeth var også på jagt efter tørketålende planter, men ja det bliver lidt kedeligt. Selv skvalderkål og hasselurt ligger hen ad jorden nu. Ja trælupinen klarer tørken, det er da altid noget.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 5. Din 7 sønner er så fin, sikke en masse blomster der er på vej.. Min lille har en lille spinkel blomsterklase, og jeg er så stolt. Spændende hvor hurtigt den udvikler sig til i nærheden af din størrelse.
  Det med heldagsregn er vist ønsketænkning. Men ih hvor ville det være dejligt.
  Mange af mine roser er osse triste. Prilgrim er dog i gang med en fin sensommerblomstring. Og med sunde blade. men den var osse en af dem der blev gnasket i forsommeren af rådyret. Jeg gav den flere kander vand med gødning i, fordi den tørre gødning ikke kunne regne ned. Det har åbenbart givet pote æh blomster. De andre der fik samme behandlig er dog ikke så blomsterrige, men dog lidt sundere løv end de ubehandlede.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja den er rigtig fin, der er mængder af blomster på vej. Jeg kan trøste dig med, at den gror ret hurtigt, så næste år skal der nok være flere knopper.
   Ja det er ønsketænkning, men ja det ville være skønt.
   En der virkelig ikke vil hos mig er netop Pilgrim, den blomstrede lidt men ikke meget i første blomstring, nu er der slet ingen remontering på vej. Den står for mørkt og for tørt ved pergolaen, jeg skulle have gjort som dig. Det må jeg gøre næste år, det er nok for sent nu.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Hyggeligt med havebesøg. Synd at tørken går ud over roserne, men dem du viser er i hvert fald meget flotte. Vi glæder os til flere billeder af Himlens 7 sønner!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sydney
   Ja det var rigtig hyggeligt med havebesøg. Ja heldigvis er mange af roserne rigtig fine.
   Der skal nok komme mange billeder af Himlens 7 sønner.

   Slet
 7. Den lagkage ser virkelig lækker ud 😋.
  Det er ærgerligt, hvis rosernes knopper tørrer ind. Dine roser ser ellers så kraftige og blomsterrige ud på billederne. Jeg har i løbet af de seneste 1-2 uger besøgt 2 rosenhaver, den i Geografisk Have i Kolding og den ved Gråsten Slot. Begge rosenhaver så ret kedelige ud med syge blade og næsten ingen roser i blomst. Dine roser ser meget bedre ud, og du har endda ingen gartnere ansat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja gæsterne roste den i høje toner, nu har Bent lige spist det sidste af den.
   Ja det er meget ærgerligt med knopperne, men heldigvis er nogle af dem også fine. Det lyder ikke godt med de to rosenhaver, de har garanteret fået meget mere vand end mine. Nej jeg har ikke råd til gartner ;) men det går så også helt godt uden.

   Slet
 8. Hej Lisbeth
  September har indtil videre været perfekt til havebesøg, og at I kan byde på jordbærlagkage er jo dejligt, det er jo næsten som sommer. Ja det er lidt sjovt med 2 x Lisbeth og x Bent. Nu må vi se om vi får regn i weekenden, det må gerne øse ned her og så være tørt i Skanderborg. Det er nu lidt sjovere at være på tur i tørvejr :-) tænker også at du gerne vil have lidt tørvejr søndag.
  De roser der vil, må nydes og det ser da ud til at det er en del hos dig. Det er ikke fordi at knopper tørrer ud her, men jeg syntes at flere af blomsterne er lidt hænge ørede.
  Skønt at Himelens 7 sønner er igang. Den plejer jo at have et fint forløb så fremtidige billeder ses der frem til.
  Det har da været varmt idag. Allerede tidligt i morges syntes jeg det var varmere end ellers.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja september har været fin, vi var spændt på, om vi kunne finde en god dag til besøget, men det var ingen problem. Jeg tror ikke, der kommer regn i weekenden, men det må gerne regne her og ikke på Midtfyn :)
   Det er i det gyldne bed, roserne ikke har det så godt alle steder, derimod er der fuld valuta for pengene i dråbebedet.
   Der skal nok komme flere billeder af Himlens 7 sønner, så må vi se, om du får tid til at se dem :)
   Ja det var også lunt i morges, men vi har savnet solen både morgen og aften hos os. Det har nærmest været gråt og dystert, men det kom der ikke regn af.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 9. Trädet är ett av två jag glömde få med från min träd och busk specialist. Men det är kanske lika bra att plantera till våren. Roligt med besök och visst känner jag igen dem. Hoppas rosorna blommar länge än.

  Kram, Carina

  SvarSlet
 10. Hej Carina
  Ærgerligt at du glemte at få træet med, hvis du husker at vande går det nok at plante til foråret. Der er knopper i roserne til lang tids blomstring endnu.
  Kram

  SvarSlet
 11. Hehe, Lisbeth og Bent x 2 - jeg synes også, det er lidt underligt, når nogen hedder det samme som mig. Det sker så heller ikke ret tit.
  Hos os er det fint vejr endnu - der kommer først regn i morgen, når vi skal have huset fyldt med gæster ☹

  SvarSlet
 12. Hej Ellen
  Ja det er lidt underligt, herovre er der en del, der hedder det samme som os, men et par der hedder det samme er lidt sjovere.
  Her kom en lille byge, ellers er vejret fint. Ikke så sjovt med regn, når man skal have gæster.

  SvarSlet
 13. Så dejligt at Lisbeth og Bent fik mulighed for at besøge jer også. Det ser hyggeligt ud.
  Vi har haft nogle utroligt dejlige morgener, det er bare med at nyde dem.
  Knus

  SvarSlet