søndag den 5. september 2021

Majbilleder fra Dortes skov, naturbilleder fra nu og lidt roser.


Billeder fra gårsdagens morgentur
 

Bent tog også lidt billeder, inden vi nåede ud til Svend Aage Askjær d. 27. maj, samt et par stykker i Inge Dortes skov. De kommer her:

Lige her er det Dortes plantepusher, vi besøger, jeg købte få stauder, men ærgrede mig lidt bagefter over, at jeg ikke havde købt mere, for det var billigt, og at der var meget at vælge i mellem ses tydligt.
Det var der, jeg fik den gule Inula, som var med i den lyseblå lærkespore, jeg købte, den lyser op i bedet.

Egebjerg Planteskole have mange fristelser, her købte jeg kinesertræet, som i øvrigt også er på billedet ovenover, den krumme stamme, som I kan se på billedet er den sammen med Verbena Hampton og endnu et kinesertræ. 
Efter besøget hos Askjær nåede vi en tur i Dortes skov. Det er et år siden, vi var der sidst, jo jo planterne er groet fint.
hun havde lige købt en Gudeblomst/Dodecatheon - spændende om den kommer igen næste år, jeg plantede selv to i foråret.
hun har en fin sø i skoven
Det ser stadig fint ud i skoven, og Dorte har nu sørget for, at der kan vandes, selv på de kanter har der været tørke. 
Lidt fra egen have:
Endnu en daglilje/hemerocallis er i blomst, det er sent i år, men det gør ikke noget
Hortensiaen jeg fik af Anne sidste år er blevet vældig fin
jeg må igen vise hækbedet, hvor Rosenskovmærker og lærkespore danner fint bunddække.
Solbrud/Helenium er forrygende, når solen skinner på den, jeg er vild med at tage billeder af dette motiv. 
Staudeclematis, som jeg har fået af Susanne, der har bloggen Solbakken
De syriske roser har gode vilkår, når det som i år ikke regner på Samsø
den gule voksurt har jeg også fået af Anne, den har sået sig selv i nordbedet
også disse hvide cyklamen står i nordbedet,  også den har jeg fået af Anne, som er en knag til at så og prikle, hvor er jeg heldig med gode havevenner. 

Roser:
A shropshire Lad
Burgundy Rambler
Maid Marion
Perpertually Yours
Persian Mystery
og sidst men ikke mindst Summersong
Solnedgangen fredag aften
I går vandede vi  nordbedet, nu er tørken desværre rigtigt ved at kunne ses, der er stadig ikke regn i sigte før på næste søndag, og det er kun 5 mm, det batter ikke meget og bliver nok heller ikke til noget. Selv roserne er ved at lide nød nu, nogle steder udvikler rosenknopperne sig ikke 😕
Til slut et link om plantning af tulipanløg, her kan du bl.a. læse, at det er for tidligt at lægge tulipanløgene her i september, det er bedre at vente til november. 
Der er ikke meget aktivitet på bloggene nu, måske skruer jeg også lidt ned, der skal jo helst være nogle, der læser med, og selvfølgelig også noget at skrive om, vi får se. God dag til jer og god start på ny uge. 

18 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Så flotte soloppganger/nedganger hos deg. Solbrudene likte jeg ikke før, men nå liker jeg de veldig godt.
  Fine roser som alltid!
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak skal du have, ja der er flotte himmelbilleder for tiden. Jeg kunne heller ikke lide solbrud til at begynde med, men en anden blogger fik overtalt mig til at prøve, nu vil jeg ikke undvære den :)
   Klem

   Slet
 2. Hej Lisbeth
  Det er altid godt at komme ud og hente ny inspiration - og planter.
  Rosenskovmærke..........!!!!! ;-) Du ved, hvad jeg tænker.
  Solbrud er jeg også glad for. Desværre bliver mine grimme på stænglerne, men jeg har læst, at det vist sker for de fleste. Jeg har prøvet at flytte dem ind mellem nogle græsser.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det er det nemlig, det skal du også prøve nu, så kan du prøve mine solbrud. Ja rosenskovmærke, hvorfor tror du, jeg tog billede af den? :) Mine solbrud vælter, men så får de en snor til blærespireaen, det fungerer fint, synes jeg. Det får du at se.
   Kh Lisbeth

   Slet
 3. Sådan er det altid når man har været ude og solde. Man kunne godt ha købt meget mere.
  Den er sød den sene lyse lærkespore. Er det en staude eller sommerblomst?
  Mine rosenskovmærker blomstrer osse nu igen.
  Og så har helt glemt at fortælle dig at trælupinerne spirer på fuld skrue. Jeg tror der er kommet et par og tyve op nu. Nu er det om at kunne overvintre dem i den første vinter. Det er ofte der de er mest sarte. Ihvertfald de andre staude jeg har haft sået gennem tiderne.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Ja jeg er lidt for nærig i starten, pludselig er der ikke mere at købe, og så er der stadig penge tilbage.
   Har du ikke den hvide lærkespore? Den stammer hjemme fra mine forældre, jeg havde svært ved at få den til at gro her, hos andre er det ukrudt, men nu er den endelig i gang.
   Det lyder da rigtig godt med trælupinerne, mon ikke nogle af dem klarer at overvintre, når du har så mange, det håber vi.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. HÄRLIGA bilder och tack för tipset/namnet på många fina rosor :) En shropshire lady måste jag köpa...
  Kram från Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Titti
   Det glæder mig at høre, at du er glad for navnene, ladyen er bare så fin, så det er et godt køb.
   Kram

   Slet
 5. Hej Lisbeth,
  Dejligt at du i det mindste tager billeder i min skov, jeg får aldrig selv taget mig sammen til den slags, men det er sjovt at se det foreviget.
  Jeg synes også vældig godt om din lyse lærkespore, jeg har en blå og en gul.
  Sikke en dejlig solnedgang du viser, jeg er også glad for at jeg nu kan få lidt mere aftensol efter genboen har fældet en masse store træer lige ud for min terrasse. Jeg burde også vande mine nye frugttræer, men tiden har ikke været til det, men når jeg graver kartofler op kan jeg se, at det kun er det øverste stykke af jorden som er tørt. Jeg har været hos min plante pusher for at se efter hortensiaer, jeg købte sidste år, men hun har ikke nogen i år, de er ellers dejlige her i eftersommeren når de blomstrer mellem rhodoerne.
  Så er ferien forbi og køkkenet er blevet færdig malet, hold dog op et stort arbejde.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
 6. Hej Inge Dorte
  Ja Bent er flink til at tage billeder i din skov, nu må du også se at få billeder af både det ene og det andet. Billeder er dejlige at sammenligne med om et par år, du fortryder, hvis du ikke får taget nogle. Der er så meget fint at tage billeder af i din skov.
  Ja men du må gerne få noget af min lærkespore, de er ved at så sig selv.
  Det lyder godt, at naboen har fældet nogle træer, så du kan få aftensol. Heldige dig at det kun er det øverste stykke af jorden, der er tørt, her er det tørt meget langt ned. Måske kan du finde hortensiaer et andet sted, de er nemlig rigtig gode mellem rhodoerne.
  Godt du blev færdig med at male køkken til ferien er forbi.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 7. Hej Lisbeth
  Hvor er det smukt i Dorthes skov, dejlige billeder derfra. Skønt st komme ud og shoppe planter. Håbet du får held med den lyseblå lærkespore, jeg fik en for nogle år siden, desværre blev den ikke gammel.sjovt at du har blomst i daglilje, jeg har lige taget frø af nogle af mine idag. Jeg har jo mange stående sammen så måske jeg er heldig at bierne har lavet nogle sjove nogle, hvis jeg da Jan få dem til at spirre. Jeg har ikke før sået dagliljer, men godt at se at noget af det jeg har været heldig med trives :-)
  Desværre har Summersong det med af hænge med hovederne. Jeg har haft det lidt svært at få min til at trives. Sidste år blev den flyttet igen igen og endelig ser den ud til at være tilpas. Jeg har læst på et tidspunkt at den skal forsøges med at “klatre” så skulle hovederne ikke hænge, så min har fået et stativ at gro i, om det så hjælper må tiden vise.
  Ja men det er da helt i orden hvis du skruer lidt ned på bloggen, det skal jo stadig være lysten der driver værket, men mon ikke du stadig jan finde lidt at skrive om :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja Dorte har en fin skov og mange skønne rhodoer og træer deri. Tak ja jeg håber også, at den lyseblå lærkespore vil trives. Jeg ved ikke, hvad der går af mine dagliljer, nu er der tre, der blomstrer, det må de gerne, men det er mærkeligt. Jeg håber, du får held med dine såninger, det plejer du da.
   Det bliver da spændende med Summersong om det hjælper at lade den klatre.
   Det er ikke lysten til at blogge, der mangler, jeg synes bare, det er pinligt at jeg snart er ene tilbage. Jeg tror bare, jeg vil tage billeder og lave indlæg om den uden et særligt tema. Jo jeg kan sagtens finde noget at skrive om, min fantasi er der ikke noget i vejen med, og jeg ser motiver alle vegne. :)
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Flotte morgenbilleder! Altid dejligt at få lidt nyt med hjem, men kan du blive ved med at finde plads til det?!

  SvarSlet
 9. Tak Sydney
  Nej jeg må indrømme, at det begynder at knibe, men vi fælder jo lidt, der er blevet for stort, så er der måske plads til nyt :)

  SvarSlet
 10. Tænk at have sin egen skov... ikke dårligt!
  Man ærgrer sig næsten altid over ikke at købe planter nok, når man besøger steder med godt udvalg, men så er det jo rart at have havevenner, som forsyner en med dejlige planter over årene. Jeg kan berette at den hvide fingerbøl har blomstret på sideskud og sat masser af frø, Ligularia przewalskii er ved at blomstre og den lille lungeurt klarer sig rigtig godt. - Jeg har nemlig også gode havevenner:)
  Vi er inde i en lidt død periode have-mæssigt, så man kan bare nyde det fine vejr og gemme krudtet til det rigtige efterår. Lige nu står det hele lidt i stampe, i hvert fald indtil det enten bliver koldt - eller vådt.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 11. Hej Ulla
  Det har været godt for Dorte med egen skov og deraf haveinteresse efter, at hun blev enke. Haven gør meget godt for en.
  Det glæder mig, at det hele gror så fint hos dig, du ved, der er meget at hente her hos mig, jeg har allerede fundet mere til dig :) Vi ses til næste år.
  Ja det virker meget dødt nu, selv ukrudtet visner ned i den tørke, det er uhyggeligt, meget ser kedeligt ud, og vi skal have gæster i dag. Vi må vente til efteråret og slappe lidt af nu, der skal nok blive masser at lave senere.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 12. Mye fint igjen, men fargen på rosen 'Summersong' stikker seg ut synes jeg. En mellomting mellom rød og orange er spennende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Martin
   Ja Summersong er speciel og svær at placere, den har desværre også for tunge hoveder og for spinkle grene.

   Slet