fredag den 10. september 2021

Mosekonen og edderkopperne har haft travlt

 De sidste morgener har været fantastiske, i går morges tog jeg billeder, de kommer her:Der var en eventyragtig stemning over landskabet
efterårsfarverne indfinder sig, her er det Acer dissectum Garnet i medlys
og i modlys
Acer palmatum Bloodgood
Euonimus oxyphyllus

Denne her fik jeg foræret af Lisbeth og Bent Phylliopsis hillieri, så fin - tak for den
Lisbeth beundrede også dette hjørne, det er så fint i farverne, Cornus florida Daybreak i regnvandsbedet sammen med bronzeblad og benved. 
Tudseliljen er i blomst

Roser:
Bitten Clausen
Cressida
Golden Celebration
Gram Slotsrose
Gräfin Diana
Hot Chocolate
Lady Emma Hamilton i spidsen af det gyldne bed
Margaret Merril 8.9.
og 9.9.
Munstead Wood
Det er herlige dage, vi nyder dem, slapper af og får ikke lavet så meget, men vi giver os tid til at grille og nyde haven. Nu lover de igen regnvejr både i morgen og en masse i næste uge, vi får se.
Rigtig god weekend

22 kommentarer:

 1. Ja der er et eventyrligt lys over de fleste morgner nu, så flot.
  Og efterårsfarverne kommer snigende. Men jeg syntes de er lidt støvede i år flere steder. Nok pga tørken.
  Og som hos jer er der ikke meget at lave i haven, bortset fra at vande, og samle frø. Jeg håndluger lidt på gårdspladsen, en halv times tid af gangen. Og det støver altså.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Hej Gunvor
  Ja det er der, men du har ret, efterårsfarverne er ikke så klare, snarere støvede men det forstår vi jo godt. Gad vide om vi får noget regn, vi håber alle. Sikken et arbejde at håndluge gårdspladsen, træls når det støver.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth
  Jeg måtte google hva mosekone var for noe :)
  På norsk har vi ikke noe ord for det tror jeg.
  Flotte bilder av "disen" som vi kaller det. Det har vi nesten aldri her, og det er vel derfor vi ikke har noe eget ord for det ;)
  Det er nok mer vanlig hos dere som har hav på alle kanter.
  Klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Det må du undskylde, det havde jeg ikke lige tænkt på. Dis kalder vi det også her, men også at mosekonen brygger :)
   De har det også ofte inde i landet, men så ikke hos jer i Norge.
   Klem

   Slet
  2. Det går helt fint, så ikke tenk på det :) Det er nok mer av det mot kysten, men ikke så ofte her.
   Klem

   Slet
 5. Det er jo de rene guldaldermalerier - dine morgen-tåge-billeder - og vi kan lige så godt nyde det så længe det varer. I dag har vi fået 3-4 dråber regn, så forhåbentlig vender bøtten nu.
  Skønne billeder fra haven med tegn på høstfarver og stadig mange flotte roser!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla
   Ja smukt er det sådanne morgener. De havde lovet mængder af regn i næste uge, men det er taget væk igen. I morgen skal vi have hele 6 mm, og det er så det, ja det batter ikke meget.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 6. Det er smukke morgenbilleder, du begynder med, og ellers er det sjovt at gense haven - det er helt anderledes, når man lige har set det hele i virkeligheden. Det er fantastiske bladfarver, der er på Cornus'en og benveden. Og fru Hamilton har det stadig fint kan jeg se.
  Held og lykke med Phylliopsis'en. Det bliver spændende, om den vil blomstre næste år. Det tænker jeg :-)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth
   I dag er det regnvejr, det er også smukt, når man trænger, som vi gør. Mon ikke også I får noget, det håber jeg. Det er altid sjovt, at se det i virkeligheden, for på billeder er det svært at gengive. Ja jeg måtte have et billede af både cornus`en og fru Hamilton.
   Jeg tror bestemt også, at Phylliopsis`en blomstrer næste år, den har så fint løv.
   Kh Lisbeth

   Slet
  2. 9 mm fik vi. Ikke prangende, men alt over 5 mm tælles som plantevand.

   Slet
  3. Vores regnmåler er gået i udu, så reelt ved vi ikke, hvor meget vi har fået. Jeg spurgte mig for i byen, i nat var der kommet 11 mm i formiddag kom der 4 mere, så jeg satser på, at vi har fået 15 mm, om det er rigtigt, ved jeg ikke, men noget har vi fået.

   Slet
 7. Det er godt, du er morgenmenneske Lisbeth, tænk alle de dejlige solopgange vi var gået glip af, hvis du havde været syvsover.
  Det er en sand perlerække af rosenbilleder, du viser. ‘Margaret Merril’ skal have førstepladsen. Den er smuk både i knop og i blomst.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna
   Ja det er jeg også glad for, jeg holder meget af mine morgenture og af at tage billeder af skønne morgener.
   Der er mange skønne roser nu, Margaret har desværre kun den ene blomst, de er ikke alle lige stabile.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 8. Her til morgen regner det og har også gjort det i nat. Det håber jeg også er sket på Samsø. Jeg frygter, at efterårsfarverne bliver påvirket af tørken, og at bladene simpelthen visner uden at levere det stor efterårsshow.

  SvarSlet
 9. Hej Marie
  Ja det gør det også her, det startede med et tordenbrag ved 4.30 tiden og så gav det sig til at regne, desværre var regnmåleren gået i stykker. Jeg tror, der er meget forskel på, hvor meget der er kommet selv på vores lille ø. På sydøen havde de til morgen fået 25 mm, det tror jeg ikke, at vi har.
  Ja måske har du ret i det med efterårsfarverne, jeg har lige været ude og køre en lille tur, kastanierne havde forrygende farver, så lad os nus se.

  SvarSlet
 10. Flot, flot, flot. Jeg er vild med mosekonebilleder - elsker det - som du også kalder det for - eventyragtige præg, det giver billederne.

  SvarSlet
 11. Tak Ellen
  Jeg nyder at tage billeder i disede landskaber.

  SvarSlet
 12. Hej Lisbeth,
  Lige kommet ind efter sneglejagt, idag blev det til 161 snegle, så på et tidspunkt må det da hjælpe på bestanden.
  Dejlige solopgangs billeder du viser. I nat fik vi 37mm regn, jeg lå bare og nød regnen tromme på taget. Munsted wood rosen er min favorit rose, synes farven er skøn.
  Dine træer viser flotte efterårsfarver. Det er så skønt vejr selv kl 20.30 at jeg har lyst at blive ude, men det er jo mørkt, især i skoven.
  Godt at høre at I også fik regn på Samsø.
  God weekend.
  Kh
  Inge Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Inge Dorte
   Uha ja de snegle, vi har også mange, sikkert flere i aften efter regnen. Hvor er du heldig med så meget regn, vi har højst fået 15 mm, men jeg nød også at lytte til regnens trommen.
   Ja Munstead Wood har en skøn farve.
   Der er nu ikke så mange efterårsfarver endnu, men det kommer. Du holder længe ud, det må da være noget mørkt at gå rundt i skoven kl. 20.30, jeg går ind nu kl. 19.30, jeg er ikke så hardcore som dig.
   Tak i lige måde
   Kh Lisbeth

   Slet
 13. Det blir så vackra mornar och kvällar i brytperioderna när lufttemperatur versus vattentemperatur skapar dis och dimmor. Tyvärr är jag dålig på att pallra mig ut och fota det :)

  Höstfärgerna börjar synas nu och det är en känsla av lugn som börjar infinna sig. 'Hot Chocolate' såg jag i blom IRL hos en vän och jag blev kluven. På ett sätt en fin färg men också väldigt säregen och svår med allt, verkligen allt runt sig.

  Kram, Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Ja det ser godt ud med disbilleder, synd du ikke kommer ud og tager billeder af det.
   Ja nu kommer høstfarverne godt i gang. Hot chocolate skal stå rigtigt, det er en speciel farve, som ikke kan passe med alting.
   Kram

   Slet