onsdag den 13. august 2014

Sol, lys og mange roser

Mange steder i landet er der kommet regn, men her hos os skinner solen meget af tiden. Det har meget at sige, når man skal tage billeder. Planterne og haven tager sig bedst ud i solskin, ja ja med regndråber er det også flot, men det kan vi ikke klare her hos os.
Se nu her så smuk denne rhodo er, når solen skinner på bagsiden af bladene. Jeg opdagede det, da jeg stod og fjernede ukrudt i nordbedet.
I nordbedet er der små alpevioler, dem har jeg fået af Anne. Kvaliteten af billedet er ikke så god, for sammen med solen har vi også blæst.
Jeg har en del forskellige Indianermynte/Anisisop, efterhånden er jeg blevet glad for dem, men de er også svære at tage billeder af i blæsevejr.



Den sidste her er en hvid indianermynte, som jeg har fået af Linda, nu har jeg endelig fået den plantet og glæder mig til at se den i blomst.

Drejeblomsterne er også ved at være godt i gang, de er nu fine.
Den hvide phlox er ved at være afblomstret, men der var en enkelt fin tilbage.
Green Flutter har få blomster tilbage. De længstblomstrende dagliljer hos mig er Summerwine og Green Flutter, de har blomstret siden først i juli.

Jeg må også vise jer den fine iris igen
 Staudeclematis Recta Purpureum har en efterblomstring
Syrisk rose har jeg meget glæde af
Den sidste lilje


Havekig
Her kommer billeder af en masse roser:











Til slut himlen i aftes
Fortsat god onsdag

33 kommentarer:

 1. Dejlige solskins billeder.
  Hvor er din syrisk rose dog smuk. Så mange blomster den har.
  Indtil nu har vores KUN fået en blomst.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja det er fint med solskinsbilleder, men som du ved, vil jeg gerne have regn.
   Ærgerligt at der kun er en blomst på din syriske rose. Er det en gammel busk eller en ny?
   Selv tak

   Slet
 2. Che invidia! È sempre una gran bellezza vedere le tue immagini! Bellissimo soprattutto quell'Agastache blu!

  Complimenti e un saluto! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bello sentire che ti piace le mie foto.
   Molti saluti Lisbeth

   Slet
 3. dejligt at se billeder med sol.. men haven ser nu glad nok ud fr regnen herhjemme :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja jeg vil også gerne have regn, men jeg må "nøjes" med sol og et par byger. Jeg er sikker på, at min have også ville være glad for regnen.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth.
  Som altid skønne billeder, jeg er lidt nysgerrig.. Hvad hedder rosen som er på billedet hvor der også er kæmpe Verbena? Den er rigtig flot.
  Ha' en dejlig aften;-))
  Knus Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte
   Tak skal du have, godt du spørger, når jeg ikke har sat navne på. Den hedder Acapella og er købt hos rosertilhaven.dk, ja det er en flot rose.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 5. Dejlige roser, altså :)
  Indianermynte er også meget fin, den passer fint sammen med mange andre planter.
  Ja, den er godt flot, bladene på rhodo'en - det er helt berettiget at vise den slags frem også, så vi kan nyde dem uden for blomstringssæsonen.
  Knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla
   Ja det er skønt, der er ved at være nogen flere roser i blomst.
   Jeg vil jo gerne lære andre, at en rhododendron ikke bare er en kedelig sag, den kan også være flot uden blomster.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. hvor har du mange flotte roser, mon du har en ynglings rose...du er godt nok afhængig af regn ved dig ja hvem er ikke det - men alligevel frodigt...du har sikkert også sat dine planter så den ene skygger for den anden.God aften til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe
   Tak skal du have, jeg har ikke kun en yndlingsrose, men mange :) Men ja det er et skidt sted at bo, når de planter jeg har gerne vil have regn, det får vi ikke meget af hos os.
   Ja mine planter står tæt.
   Tak i lige måde

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Vi får nogle kraftige byger ind imellem, og det har helt bestemt hjulpet - selv græsplænen er nu grøn og trænger til at blive klippet. Til gengæld har det været småt med sol - det er bare gråt i gråt. Hvor er rhodoens bladundersider bare smukke - jeg kan godt forstå, at det måtte du bare have et billede af. Ja, du bliver ved med at overraske os med indsigt i de forunderlige rhodoer :) Her glæder jeg mig også over Drejeblomsten - den hvide er forlængst afblomstret, og der kan snart tages frø for alvor, men den rosa/lilla er først nu ved at folde sig ud - dejligt :) Håber, du bliver glad for den hvide Anisisop. Jeg læste et sted, at den også kaldes Lakridsmynte, og at man kan spise den, så det er bare at gå i gang ;) Skønne havekig og dejlige, dejlige roser - kan næsten dufte dem. Også - som altid - et flot aftenhimmelbillede!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Vi har fået to byger i dag, jorden er lidt våd, men der kom ikke noget i regnmåleren, men vores plæner trænger også snart til en tur. Her har vi jo så set solen ind i mellem, jeg kan se, at min søn har været ude og løbe i en regnbyge i Silkeborg :)
   Ja pludselig stod rhodoen der og viste mig sin smukke bladunderside, jeg har aldrig før lagt mærke til den. Min drejeblomst er også først gået i gang med at blomstre.
   Jeg tror jeg nøjes med købelakrids :) Jeg er allerede glad for den hvide Ansisop. Jeg har delt den i to, den anden blomstrer, så jeg nu, da jeg kiggede til dem.
   Tak - ja de dufter dejligt, og der er mange rosenknopper, så der er meget at glæde sig til endnu.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Jeg kan også bedst lide at fotografere, når der er sol, ellers synes jeg at det nemt kan komme til at virke dødt. Der skal lys til, for at den gode virkning kommer. Din have ser jo ud til at strutte af velvære, den må have fået tilpas med varme og regn:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente
   Ja sol men ikke for meget, så bliver det flotte billeder. Ja lys betyder meget. Min have har fået tilpas med varme, men bestemt ikke med regn, vi er ikke så heldige som jer :)

   Slet
 9. Hej Lisbeth
  Ja du har ret i at billederne er flottest i solskin og det er jo det vi har mest af også hos os. Ingen regn her idag. Det er sjovt at bladfarven kan være så forskellig alt efter om der er for eller bagside. Flot ser det ud. Her pipler alpeviolerne op godt at se at de trives hos dig :-) Indianermynten er rigtig fin jeg går ud fra at den dufter af mynte. Jeg glæder mig også til at se den du fik af Linda for hun har været så sød at love mig nogle frø af den :-) Din Iris er så fin. Staude clematis blomstrer også lidt her endnu. Flotte havekik og rigtig fint at se pavillonen fra flere vinkler. Mange skønne roser men den skønneste må være Louise Bugnét den er så smuk.
  Jeg må nok hellere gå en tur med vandkanden for ser lige på den fynske vejrudsigt at det mest er den sydlige del der får regn imorgen og det kan krukkerne jo ikke leve af.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det er lidt underligt, alle dem der har fået meget regn sukker efter sol, og vi andre sukker efter regn. Jeg vil også gerne have sol, men først ca. 50 mm regn :)
   Ja bladene dufter lidt af mynte, jeg har delt den i to, den anden blomstrer, så jeg må lige tage et billede af den. Men det kommer først med i overmorgen, kameraet er fyldt med billeder fra i aften :)
   Louise Bugnét er en skøn og nem rose.
   Ja det bliver nok det samme igen, som får regnen, ikke noget til os. Min bror på Midtfyn får heller ikke noget regn. Så vi må ud med vandkanden.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 10. Dine roser er så flotte, og de remonterer godt! Din syriske rose er så vakker, og fargen er så fin. Jeg har hatt sånn engang, og de var lilla og hvite. De klarer seg ikke ute her dessverre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit - ja de fleste af roserne er flinke til at remontere. De syriske roser har det bedst ved husmuren her hos os, men det kan nok ikke en gang gøre det hos jer.

   Slet
 11. Kære Lisbeth
  Sikke fine blade på rhodoen du starter med.
  Ja. drejeblomsten er fin og din staudeclematis er også flot, hvor har du mange forskellige planter.
  Dejligt dagliljerne blomstrer endnu og så skønne iris du har.
  Og roserne, hvor er de bare skønne
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Ja synes du ikke, den er flot, det er R. Globigerum, pludselig stod den der og sagde: se nu mig :)
   Ja det er dejligt det hele, roserne ikke mindst, som igen er godt på vej med ny blomstring.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 12. Hej Lisbeth. Sikke en fin have, du besøgte i går, der var mange spændende planter. Sjovt at læse om morbærtræer, det kendte jeg slet ikke! Jeg håber godt nok I snart får en masse regn, måske kommer der noget i morgen! Det skulle i hvert fald drage øst på. Vi har fået regn hver dag ad flere omgange, så nu er jeg lidt mindre bekymret for mine planter - især roserne. De har godt nok lidt under tørken!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja der er nogen, der har været heldige med regn, det er desværre ikke os, så vi har det stadig meget tørt. Det er kedeligt, når bladene på træerne hænger, som de gør.
   De har ikke lovet os regn i morgen, jeg tror det går sydpå og de har fået rigeligt i forvejen. Godt du har fået en masse regn.
   Ja morbærtræet er noget særligt, der er nok mange som ikke kender det.

   Slet
 13. Hej Lisbeth

  Flot at du stadig har liljer - det ligner "stargazer"?
  Ja, det er lang da tid "green Flutter" har blomstret og det kan vi jo godt lide - specielt i år!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. God morgen Karsten
   Ja det er de sidste krampetrækninger med liljer. Jeg troede egentlig, at det var Black Beauty, men du har nok ret i, at det er stargazer.
   Det er dejligt med lang blomstring på dagliljerne, det er en flittig blomstrer.
   Hvordan er det egentlig gået med det du har sået fra min have? Jeg har lige set billeder af Oles planter, de står flot. Han har ikke blogget om det.
   Dejlig dag til dig - her er den bare skøn.

   Slet
  2. Stargazer er også lavet af Leslie Woodriff - og iøvrigt nok verdens mest solgte lilje.

   Det er gået meget blandet med årets såninger - noget har bare vokset for vildt andet er gået til i varmen og tørken - der kommer da et nedslag!

   Slet
  3. Ok - så er det nok derfor, jeg har den :)

   Det har nok været svært at holde liv i planterne i denne tørke, men jeg glæder mig til et nedslag. Jeg har også bedt Ole lave et, det er spændende at høre om frønørderiet :)

   Slet
 14. Kære Lisbeth.
  Hvor er den hvide phlox fin. Vores har også blomstret længe. Det er fantastisk at Green Flutter har blomstret så længe, så har der været mange knopper på.
  Tak for de smukke billeder fra haven. Der ser stadig meget frodigt ud. Utroligt at Odyssey stadig blomstrer.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Jeg tror også, at jeg holder allermest af de hvide phlox, de er så skønne, blomstrer længe og dufter skønt.
   Der har været rigtig mange knopper på Green Flutter, men den er også snart en ældre sag. Jeg har en til dig
   Odyssey er lige begyndt at blomstre igen.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
  2. Kære Lisbeth.
   Hvor er jeg glad for, at du har en Green Flutter til mig. Tusind tak.
   Kærlig hilsen Eliane

   Slet
 15. Hej Lisbeth.Skønne billeder fra din have.
  Og flot løv på din rhodo.Indianermynte har jeg også fået i haven i år.
  Er også vild med de fine drejeblomster.............har dem i to farver.
  Men kan ikke være med hensyn til iris på denne årstid.
  Flotte roser du viser.................det næstsidste billed er bare SÅ smukt.
  Nu vil jeg gå ud og male vores stakit færdigt.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak skal du have, ja den rhodo er fantastisk med sol på bladene. Drejeblomster er også skønne, jeg har kun den farve.
   Ja Odyssey er meget fotogen.
   God dag og god arbejdslyst
   Knus Lisbeth

   Slet