torsdag den 7. august 2014

En byge? og hostablomster

Jeg havde såmænd ikke ventet at få regn i dag, men for et øjeblik siden kom der en lille byge, så måske skal man stole på weekendens vejrudsigt.
Himlen har ind i mellem set nogenlunde sådan ud hele formiddagen, så jeg havde da et lille håb om en byge.
Vi skal have besøg af en legekammerat Fnuggy til Schippo i dag, så det må gerne være tørvejr kl. 14 og så ellers regne igen senere :)
Jeg har været på jagt efter smukke hostablomster med kameraet

 Fried Banana
 Guacamole
Invincible
De tre sidstnævnte har fin duft i blomsten.
I går kl. 17 havde jeg besøg af 11 damer fra det lokale Innerwheel. Det var jeg rigtig glad for, det var jo lokale, og kun en af dem havde set haven før. De var ikke meget haveinteresserede, men var glade for at se haven.

Akebia. Jeg har tre styk i haven, de er ikke meget for at blomstre, men de er da ganske pæne med det lysegrønne løv op i træerne. Den ene havde en enkelt klase blomster i år, så måske næste år.
Da jeg sad i pavillionen i morges, opdagede jeg at denne elefantgræs og kvanen har stort set samme farve.
Et nyt blad er på vej i Gunneraen, men den bliver også vandet flittigt af Bent


Limelight er bare så fin nu.
og Pinky Winkey er ikke længere hvid, men er ved at passe til navnet


Jeg har solhatte tre steder i haven, tilsyneladende er de alle ens, mon det bare er den, der hedder Echinacea Purpurea? Det kan også være Rubinstern, den har jeg haft, i hvert fald ser de alle ens ud.
Til de som ikke har succes med solhatte er der lidt læsning her Jeg har læst indlægget med interesse, havde læst det før, men det skader ikke at læse det igen.
Jeg har nemlig mistet flere af de gule hybrider, Fattal Attraction har jeg haft held med, men den uddøde lidt efter lidt. I år er den helt væk.
Jeg har netop købt White Swan, den blev plantet i det hvide bed ved phloxen.
 Den fine Sunrise er købt i foråret, måske skal jeg tage den ind i pavillionen i vinter, det er da et forsøg værd
Disse her blev flyttet sidste år, det er heldigvis gået godt.
 Nok om solhatte, nu skal vi se roser:
Crownprincess Margareta
Dronning Ingrid
Pat Austin
Peace
Kina rosen Perle d´or købte jeg, da jeg besøgte Jas roser, den blomstrer fint nu, trods sin lidenhed.
Sutters Gold
 Gertrud Jekyll
 The Generous Gardener
og til slut Burgundy Ice
Så er regnen hørt op, jeg skal se, om jeg kan tage et billede af de to legende hunde, men det bliver nok ikke nemt :)
Fortsat god torsdag

19 kommentarer:

 1. Jeg syntes det er nogle virkeligt smukke hosta blomster du fik jagtet :) så kan jeg begynde at jage dem nu . .tak :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
 2. Tak skal du have, den der invinsible har været meget længe om at blomstre, så du skal have tålmodighed.
  Husk at kigge med i morgen, der kommer noget om den lille lærk.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hej Lisbeth

  Flotte Hostablomster - jeg må gense dem når jeg får mulighed på en større skærm i dk.
  De ser alle lækre ud!
  Jeg har jo iøvrigt Guacomole allerede - men uden blomst i år!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak - ja de er flotte, du må kigge igen, når du kommer hjem.
   De er længe om at ville blomstre, så du må nok væbne dig med tålmodighed :)
   Tak i lige måde

   Slet
 4. Uha - mht. Purpursolhat arterne må Frøken solhat vidst på banen, hun kan se forskel. Jeg tror at det er Echinacea Purpurea 'Magnus', men den er nu også dejlig efter min mening og heldigvis er den en af de få der kan klare livet i staudebedet. Den og 'White Swan' er de eneste der klarer sig godt hos mig og jeg har prøvet igen og igen med nogle af de andre.
  Staudefeen Marlenes har også skrevet en artikel her om udfordringerne og Jane Schuls kommentar synes jeg er interessant.
  http://www.havenyt.dk/artikler/prydhaven/blomster/stauder/1270.html
  jeg vil også læse dit link, for jeg er træt af at jeg falder for planter som ikke kan klare mosten i et staudebed så nu skal jeg have styr på hvilken plante hvor - bedre sent end aldrig.
  Det var en fin opdagelse du gjorde mht. farven på græsset og den røde kvan:o)
  Sikke du hygger dig med besøg denne sommer, hvor er det skønt og det uanset om de er haveinteresserede eller ej - måske bliver de det efter at have set din.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja det ville være en god idé, men det er ikke sikkert, hun ser det. Ja Magnus er også dejlig, det er White Swan også, det er spændende, hvis vi kan få nogen andre til at klare sig, men nemt er det ikke.
   Tak for link til Marlenes artikel den må jeg ind og læse. Ja måske lærer vi det til sidst, men det er jo altid sjovt at prøve en ny plante :)
   Ja det var ret flot, at de var samme farve :)
   Ja det kan jo være de besøgende får lyst til at lave noget selv, hyggeligt er det i hvert fald med besøg.

   Slet
 5. Hvor er dine solhatte dog smukke.
  Her har det småregnet ind imellem og et par gode regnbyger er det også blevet til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja så heldige har vi ikke været med regnen, det er kun småregn en gang i mellem.

   Slet
 6. Hej Lisbeth
  Jeg blev temmelig overrasket (på den gode måde) da det begyndte at regne i formiddags. Vi fik ikke meget 1 1/2 mm havde håbet på mere for det har været ret skyet hele dagen. Jeg har egenligt aldrig tænkt på om nogle af mine Hostaer dufter. Det er da fint at Shippo har haft en lille legekammerat på besøg så kunne Vicky blive aflastet lidt. Spændende om du fik et godt billede. Det var da godt nok mange du havde på besøg måske meget godt at det ikke var havenørder for så var det jo næsten ikke til at overkomme men måske nogle af dem er blevet omvendt :-) Elefantgræs og Kvanen er flotte sammen. Echinacea Purpurea er den mest stabile her. Jeg har også mistet mange i løbet af årene. Jeg har en gul der står lidt indeklemt så den skal flyttes men jeg tør næsten ikke. Jeg vil læse linket senere måske det kan hjælpe. Burgundy Ice er så flot :-)
  Her har det været rengøringsdag indendørs idag når det nu var overskyet puha det var varmt men det skal jo gøres.
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja jeg havde heller ikke ventet noget regn, det blev ligesom hos dig kun til 1½ mm. Ja det er fint med en legekammerat til Schippo, men nogen billede fik jeg nu ikke taget. Der skete så meget andet, som I kan høre om i morgen :) Ja det kan jo være, at nogen af de besøgende blev omvendt, men jeg tvivler nu.
   Det er svært med de solhatte, jeg flyttede jo et par stykker med succes sidste efterår, men de gule havde jeg ikke held med.
   Jeg har også gjort rent i formiddag, Schippo griser rimeligt meget med grankogler og alt muligt andet, den slæber ind.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 7. Kære Lisbeth.
  Tak for de fine billeder af Hosta og Roser. Jeg har læst indlægget om Solhat og jeg tror det bliver relativt nemt at dyrke dem i krukke. Jeg har haft White Swan i flere år, og den er rigtig begyndt at vokse, da den kom i krukke. Dér står de jo også tørt om vinteren. Held og lykke med Sunrise.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak. Ja det er nok ikke nogen dårlig idé at sætte den gule i en potte i pavillionen, måske kan den så overleve, det er da et forsøg værd. Vander I krukkerne om vinteren? Ikke så tit selvfølgelig men mon ikke de får lidt ? Tak for det.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 8. Lækre hostablomster, min er for længst afblomstret. Din Limelight er også meget smuk, Dejlige solhatte, dem kan man ikke få for mange af. Mine favoritter blandt roserne i dag er Crownprincess M, og Sutters Gold.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Tak - ja de hvide og lavendel er ret fine. De fleste af mine er også afblomstret nu. Nej hverken Limelight eller Solhatte kan vi undvære i haverne her i august.

   Slet
 9. I dag kjøpte jeg solhatten Magnus på nytt, og den jeg har fra før må være feilmerket. Den Rubinstern har jeg også hatt en gang. Burgundy Ice er som alltid lekker. Jeg kjøpte en rose i dag som heter Heidi Klum. Kjenner du til den? Den er også lilla, men i en lysere nyanse.
  Lekende hunder er så søte å se på, og det er godt at din hund har en lekekamerat :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja de solhatte er ikke så holdbare, desværre. Jeg har læst om Heidi Klum på flere blogge, men jeg har den ikke selv, men den lyder til at være skøn.
   Ja det er dejligt med en legekammerat til Schippo.

   Slet
 10. Kære Lisbeth
  Hostablomster ER bare smukke - det er ikke til at forstå, at folk klipper dem af. Tak for link til Staudebedet - det var bare spændende læsning, og det giver så meget mening i forhold til det, som jeg har forsøgt mig med, men som ikke er lykkedes med. Ideen med at sætte dem i krukker er ikke dårlig, hvis man nu vil ud i de sværere sorter, og så det med god plads, som du også har fortalt mig. Det lyder som en god ide at tage den fine Sunrise ind i pavillionen. Flot, flot med kvan og elefantgræs - det ser bare godt ud! Dejligt med mange besøgende i din have - jeg tænker også, at du har fået omvendt halvdelen af dem, og at de er gået hjem og har sagt til deres mand, at nu skal der laves have :) Sikke fine rosenbilleder, du disker op med. Her er også ved at komme godt gang i remonteringen - ja, man må da love for roserne i denne sommer, hvor alt bliver brændt af for hurtigt efter min smag. Jeg har lige været ude at vande, for vi blev snydt i dag, og jeg opdagede en hvid Duehoved, som jeg ikke kan huske at have plantet, men det må jeg jo have gjort - god opdagelse :) Dejligt, at I fik en byge, for I var ikke så heldige sidst. Jeg har fri i morgen - vi må ikke arbejde mere i denne uge iflg. reformen - det er helt fint for mig :))) Håber, du nåede at få billeder af den kære Schippo med legekammerat Fnuggi - de har sikkert moret sig :)
  Ha´ en rigtig dejlig aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det er de, jeg tænkte også linket var brugbart til dig, for du har jo den tunge jord. Så prøv med krukker, som Eliane gør. Jeg vil i hvert fald sætte den Sunrise ind, tænk hvis det hjælper, så kan jeg dele min erfaring med I andre.
   Jeg tror nu ikke, jeg fik omvendt nogen af de besøgende i går, men de var da rimeligt imponerede :)
   Det er skønt, at roserne er begyndt at remontere, for når man ikke har solhatte er der ikke så meget andet i haven nu.
   Det var en meget lille byge, så det var så lidt som ingenting, men i weekenden, skal vi alle have, håber vi.
   Fint at du har fri i morgen, det er så vist det eneste gode reformen fører med sig :)
   Jeg fik desværre ikke et billede af Schippo og Fnuggi, for der skete så meget andet, som jeg fortæller om i morgen.
   Tak i lige måde.
   Knus Lisbeth

   Slet
 11. Nej, jeg har nu ikke tung jord - vi bor lige op af skoven, så det er sådan noget let muldjord, der meget hurtigt tørrer ud. Ærgerligt, at det ikke blev til mere regn hos jer i går, men i morgen ser rigtig lovende ud for hele landet - måske det ovenikøbet passer denne gang :) Glæder mig til at se, hvad der skete, i dit indlæg i dag - to legende hunde er nok også svære at indfange på billeder, kunne jeg forestille mig :)
  Du må have en god dag - nu vil jeg i haven og grave ud til nyt bed :)
  Knus Linda

  SvarSlet