lørdag den 30. august 2014

Tidligt op, en gave og remontering

Når man har en hundehvalp må man tidligt op. Klokken 6.15 skrabede Schippo på soveværelsesdøren, op måtte jeg. Da jeg kom ud, blev jeg glad for, at jeg var kommet op.
Så jeg snuppede kameraet og for ud for at tage et billede. Man skal nemlig være hurtig, for de fine farver er hurtigt væk.
Til gengæld var det det, vi så til solen i dag, det har været gråt hele formiddagen, og nu regner det endelig her. Vi fik knap 7 mm i går, de tre af dem kom, mens jeg havde de 4 piger på besøg, det var ret voldsomt, men vi nåede dog at gå rundt ½ time, inden det rigtigt brød løs. Med den fart det havde på, troede jeg egentlig, at vi havde fået meget mere.

I formiddaqgs gik jeg lidt rundt og nussede i den gamle del af haven, der blev taget billeder af nordbedet, som stadig ser smukt ud.
I nordbedet har jeg også plantet en Penstemon Raven, den er først kommet i blomst nu
R. Prostratum har en lille genblomstring, der var en mere, som havde remonteret, men jeg kom for sent til at tage billeder.
Magnolia Sieboldii har fået endnu en blomst, imponerende, men nu tror jeg, at det er den sidste for i år.
Høsttidløs blomstrer
det ser fint ud sammen med den store hosta
Den lyserøde hortensia i stenbedet tiltrækker sig stadig opmærksomheden
Der er mange kogler i koreagranen i samme bed
Op mod koreagranerne står violfrøstjernen Hewitts Double, den blomstrer stadig.
Der er mange æbler på Ingrid Marie træet også i år, sidste år blæste de ned i stormen Allan, så vi fik ikke besøg af silkehalerne, som elsker det æble. Blågranen ved siden af skulle have været stammet op nu, men det må vente, for det regner. Desværre er træet ødelagt af sitkalus, det har ellers en smuk farve.
Min lathyrus har taget godt ved, selvom jeg har glemt at plukke ind af dem.
Denne Sct. Hans urt kender jeg desværre ikke navnet på, den er meget fin.
Agatache Heat Wave (indianermynte) købt for nylig her, fin farve og lidt anderledes end de andre indianermynter.
Samme sted købte jeg Echinacea Vanilla Cupcake. Den forandrer sig hele tiden, derfor sætter jeg ofte nye billeder ind af den.
og solhattene, især den mørke Rudbeckia breder sig godt
Endnu en gladiolus er sprunget ud her ved hegnet
og gaven, ja den er her. En dame som har besøgt min have nogle gange, kom med disse liljeløg til mig. Den skulle være helt fantastisk og med en dejlig duft. Hendes nabo havde fortalt hende, at det var en pyrenælilje, jeg har prøvet at google det, det eneste jeg fandt ud af var dette her. Måske er det en opgave for dig Karsten? Jeg har også frø af den, som du gerne må få nogen af :)
 Burgundy Ice har blomstret længe
og er blevet en ret stor busk
Twice in a blue moon er lige begyndt igen
 New Dawn er ikke så ivrig for at remontere, men der er da en enkelt blomst eller to i den, der er nok for tørt der ved muren. Bent har dog vandet den af og til, den står jo ved hans værksted
Det gør Penny Lane også, så den har også fået vand, der er lidt flere knopper i den
Her står også rosen Barock, den har blomstret flittigt i lang tid, men er nu på det sidste.
Rosen Resli står op af moreltræet i den gamle have, den blomstrer i toppen af træet
Charles Austin
Crocus Rose blomstrer flot nu
Det samme gør Westerland, billedet er fra i torsdags
Fortsat god lørdag

28 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth
  Sikken et billede at starte med hvor er det et smukt syn. Så er det jo super med et godt "vækkeur" Det er da vist første gang at et havebesøg er endt så vådt hos dig i år men dejligt at du fik lidt regn denne gang. Nordbedet er rigtig flot det ser rigtig frodigt ud men der har du vel også måtte vande når der står Rhodoer. Høsttidløs er først begyndt at titte frem her nu. I år har vi ikke brug for storme til at blæse æblerne ned der vil vi gerne plukke dem selv. Meget smuk Indianermynte navnet er noteret. Det er en meget smuk lilje du har fået løg af. Jeg har den afbilledet i et frøkatalog. Der står ikke rigtig noget om den udover at den bliver ca 80 cm høj og er god til forvildning. Twice in Blue Moon den er så smuk :-)
  Her havde vi idag indgået en deal først kørte vi til Morud og så på veteran knallerter (Mogens er jo vild med gamle motorkørertøjer) bagefter kørte vi ud til Staudefeen (jeg er jo vild med planter). Jeg købte bla en Iris germanica Omincus Stranger så må jeg se om det er noget jeg skal have mere af til næste år.
  Jeg har også været ude og grave hindbær planter op i regnvejr :-) vi har dog ikke fået ret meget håber der kommer noget mere 5mm er vi lovet. Sådan en potion vil jeg gerne have hver dag nogle dage endnu.
  Det er blevet tørvejr igen så jeg vil gå ud og plante mine indkøb :-)
  Fortsat god dag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Jeg kunne nu godt have ligget lidt længere på en lørdag, men så fik jeg i stedet solopgangen :)Ja det er første gang i år, at det har regnet under et havebesøg, det har du ret i.
   Nordbedet er blevet jævnligt vandet, så det skal helst se frodigt ud. Vi slipper nok ikke for storme, men lad os håbe, de ikke bliver så hårde som sidste år. Det lyder spændende, at du har liljen afbilledet i et frøkatalog, hvor er det fra?
   Ja Twice in af blue moon er smuk.
   God deal I har lavet, så blev alle tilfredse. Jeg må ind og se, hvordan din iris ser ud.
   Jeg skal da også have plantet mine liljer. Vi har lige savet grene af et æbletræ, det bar ingen æbler i år og viste sig at være pilråddent, så væk med det.
   Også god dag til dig.
   Knus Lisbeth

   Slet
  2. Frøkataloget er fra Impecta i Sverige. Jeg går ud fra at det er den der hedder Lillium Pyrenaicum. De vil have 34.50 sv. kr for 15 frø så det helt billige er de jo ikke. Tror det er ca 30kr omregnet men hvis bare halvdelen spirer så er det da ok.
   Knus Anne

   Slet
  3. Tak skal du have, ja og nu har Karsten fundet lidt om den til mig, det er super. Du kan også få frø af den, hvis du er interesseret, der er mange.
   Knus Lisbeth

   Slet
 2. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de fine billeder. Det er en rigtig smuk solopgang. Hvornår ser vi et billede af dit lille "vækkeur"? Hvor gammel er han nu?
  Det er en rigtig fin Sct Hansurt du har. Jeg tror den hedder Brillant, Lundhede har en der ligner.
  Har lige købt en fantastisk smuk Påskeklokke hos Blomsten og Krukken, de har altid noget spændende. De har også en Brunnera "Silver Heart", den har så smukke blade.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak, ja det var en smuk solopgang Schippo fik mig op til. Han er 17 uger, han er ikke nem at tage billeder af, for han styrter hen til mig, når jeg forsøger :) I dag har han gravet et stort hul, da kunne jeg godt have taget et billede, men jeg havde ikke kameraet med ud.
   Det lyder godt med en påskeklokke, jeg handler også af og til hos Blomsten og Krukken, jeg har købt flere påskeklokker hos hende. Det kan være, jeg lige skal kikke forbi hos hende.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet
 3. Så heldig for deg at du måtte tidlig opp! For en vakker himmel!
  Her har det kommet 6 mm med regn, og det er veldig godt for hagen.
  Dine roser er stadig så skjønne :-)

  God aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det var en dejlig himmel at komme op til. Det er godt med regn, vi fik kun det halve.
   Tak skal du have :)

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Det kan sagtens være Lilium pyrenaicum - løget bliver lyserødt når det kommer op i luften.
  Her er en blog der skriver om den:
  http://www.levensgarden.com/2011/06/lilium-pyrenaicum.html

  Mon ikke du finder et sted hvor den vil passe ind!

  Imponerende som din fine Magnolia sieboldii har blomstret - den må være blevet helt rundtosset af vejret og kan ikke finde ud af årstiden:)

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er nok det, løget er jo lidt lyserødt. Jeg har plantet dem i en fart, for de må jo ikke ligge og blive bløde. Der var faktisk en del, og de kunne deles. Hun talte om deres fine løv, så det passer med beskrivelsen på linket du sendte med. Hun købte haven med liljen i 1981, og den breder sig åbenbart godt, så det er bare super. Om nogen år kan jeg nok dele igen, skal jeg gemme frø til dig i første omgang?
   Magnoliaen har næsten helt mistet løvet, så jeg var da lidt bekymret for den, jeg håber den klarer det, og at det ikke er fordi, den er døende, den sætter en ekstra blomst.
   Tak i lige måde

   Slet
  2. Godmorgen Lisbeth -

   ja tak, frø er altid godt!
   Her har vi fået pænt over de 50mm i nat! - så nu klarer vi os nok et par dage.
   Andre steder på sjælland har de intet fået, du fik heller ikke det store?

   Slet
  3. Hej Karsten
   Jeg gemmer frø til dig sammen med alle de andre, jeg har til dig.
   Nå dog kun 50 mm, så I kan nok klare jer et par dage. Jeg har hørt om over 100, men det er så nok ikke, der hvor du er.
   Vi fik ikke noget under 1 mm, ikke uventet kan man sige.

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Det var da et helt fantastisk morgenbillede, selvom du sikkert godt kunne have sovet lidt længere, men sådan er det jo med hunde, de tager ikke det med tidspunktet så nøje :) Nordbedet ser så fint ud - kan godt forstå du glæder dig over dets frodighed. Jeg der meget begejstret for Indianermynte Heat Wave og har været inde og tjekke på dit link. Der er rigtig mange spændende stauder, så en bestilling må vist afsted - det er jo også der, de har Lobelia Hadspen Purple :) Der står, at den ikke er helt vinterhårdfør og skal dækkes, men vi kan jo håbe på en mild vinter igen i år. Jeg har bestilt frø hos Inspecta - der var en del spændende staudesorter at vælge imellem, som ikke fås hos de danske. Kan også se, at det var der, Anne fandt din liljegave - det bliver da spændende at følge den. Det glæder mig at se, at Burgundy Ice kan blive så stor og busket. Mine er jo forholdsvis nyplantede, men den er allerede blandt yndlingene med de fine, fløjlsagtige blomster. Her remonterer New Daen også sparsomt. Jeg har købt Awakening og håber, der er mere gang i den. Det er en fin Sct. Hansurt, du viser - mener, jeg har en i samme farve, men kender ikke navnet - jeg må ud og sammenligne :) Her har det regnet temmelig meget - håber også, at det har givet godt med vand hos dig. Hav en dejlig aften!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Så snart det lysner lidt, vågner Schippo, da den ikke er så gammel endnu, står jeg op og går ud med den, men den er ellers så godt som renlig nu, men jeg kunne da glæde mig over solopgangen :)
   Ja der er gode sager hos Staudestedet. Du kan jo også bestille planter hos hende til plantemarkedet i Århus d. 21.9. Så kan det jo være vi ses :) og du sparer portoen til en ekstra plante.
   Ja det bliver spændende med liljen, det var rigtig sødt af damen at forære mig den.
   Jeg er også overrasket over, at Burgundy Ice er blevet så stor og flot. Eliane skriver, at Sct. Hans urten hedder Brilliant, flot er den.
   Næh vi har såmænd kun fået 3 mm og 7 i går, så det er ikke alverden, de lovede 8 i dag, det fik vi ikke.
   Tak i lige måde
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. Jeg synes at jeg plejer at have blomstring i New Dawn til frosten, men ikke i år.
  Det er godt at den lille vækker dig og vil ud så der ikke sker uheld inde, men det var lige tidligt nok:o)
  Spændende om du får besøg af silkehaler i år. Jeg har en skadebande der hænger i grenene på mit æbletræ og hakker i æblerne, de hærger virkelig og jeg tænker tit på tegnefilmen "fuglekrigen" som jeg så med mine drenge når jeg ser dem:o)
  Vi må erkende at vejret er blevet som man kender dansk vejr - ret ustabilt - men man vil jo gerne vise sin have i sol.. Dejligt for dig med den gave, det bliver spændende at se til næste år :O)
  Jeg gravede mine 4 rhododendron op og holddaop der var hårdt som beton af tørke rundt omkring dem. Den nye ejer lovede at vande dem grundigt, han var meget glad for den handel og det var jeg også.
  Jeg købte straks to blodblommer til og en røn - Vilmorini - gud hvor er den smuk med sine lyserøde bær og grå løv.
  Både din nye Agastache og Echinacera er ret fine, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Nej New Dawn er lidt træls i løvet i år, men den kan måske nå det endnu.
   Ja Schippo er såmænd helt dygtig til at sige til, men ja det var tidligt :)
   Ærgerlig med skader i æbletræet, de larmer på en ucharmerende måde, anderledes er det med silkehalernes klokkelyd.
   Så må vi håbe rhodoerne klarer det, men hvis han giver dem godt med vand, går det nok.
   Jeg måtte lige google din røn, den kendte jeg ikke, den er rigtig fin med de lyserøde bær.
   Det var gode planter jeg fik ved Staudestedet ja.

   Slet
 7. Hej Lisbeth,
  Altid dejligt at se ind hos dig. Hvor er din Borgindy Ice rose flot.
  Liljen må jeg lige Google. Det er så skønt med liljer der er smukke og dufter samtidigt. Mine ærteblomster har jeg heller plukket så mange ind af men de blomstrer også stadig væk. Ja morgenmand bliver du med en hvalp i huset, men haven er også skøn sådan en sensommer. Vi har jo lidt sol i vente i næste uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Og hyggeligt når du kigger forbi. Ja Burgundy Ice er en flot rose.
   Liljer der dufter er rigtig godt, og godt at få nogen foræret.
   Vi må glæde os til solen i næste uge.

   Slet
 8. Hej Lisbeth.Er lidt underdrejet..............har lige mistet en rigtig god
  veninde...............hun har været syg længe.........men hårdt er det.
  Dejligt billede af nordbedet...............et ser frodigt ud.
  Godt at din lille hund fik ig tidligt op..........for sikke et smukt billede af solopgang.
  Mine New Dawn har også kun nogle få blomstre lige nu.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Hvor trist, kondulerer, så kan jeg godt forstå, at du er underdrejet. Det er svært at forstå, når det er slut.
   Tak ja nordbedet har det godt.
   Ja det var ikke tosset at komme op til sådan en solopgang.
   New Dawn vil åbenbart ikke nogen steder i år, det er der mange som skriver.
   God aften til dig og knus

   Slet
 9. mine roser er også igang med en ny omgang i forhaven, men dem under træerne er bagefter, jeg er ikke sikker på de når det hvis frosten kommer tidligt.
  ja sådan en hundehvalp, den er tidligt på færde, men solopgangen var da virkeligt skøn, så det er vel ikke så slemt :)

  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Godt at de vil blomstre igen, dem under træerne har det nok lidt sværere, men måske kommer de alligevel, det er jo heldigvis ikke vinter endnu :)
   Nej man må tage det sure med det søde, når man har sådan en lille størrelse i huset, akkurat som med børn, og solopgangen var bare skøn.
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Hej Lisbeth. Det var et flot billede du fik taget så tidligt. Det er en dygtig hund, der sådan kan gøre opmærksom på sig selv og hvad den vil! Den får sikkert ros for det, selvom du må tidligt op. Det er spændende med din nye lilje.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Tak skal du have, ja det er flot af Schippo, at den allerede siger til, når den skal ud. Ja det er meget spændende med den nye lilje.

   Slet
 11. Her har vi fået kraftige regnbyger i dag.
  Tillykke med liljeløgene. Der er da ikke noget bedre end få løg og andet til haven.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har som sædvanlig ikke fået ret meget regn her, 3 mm er alt.
   Det var dejligt med liljeløgene, det var jeg glad for.
   Selv tak

   Slet
 12. Godmorgen Lisbeth.
  Nu kommer der smukke roser til salg i Bilka.
  Prøv at se Claus Dalbys blog med de smukkeste Austin roser.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Jeg har været inde at kigge på Dalbys side, de ser fine ud, men ingen navne endnu. Jeg fortsætter med at købe hos Jas, det er både billigt og godt.
   Kærlig hilsen
   Lisbeth

   Slet