tirsdag den 26. august 2014

Endelig en dejlig dag

Et stille og forholdsvis lunt vejr, kan vi glæde os over i dag. Jeg har/havde en næsten fyldt palletank, noget af den er nu brugt til at vande nordbedet. 300 liter har jeg båret i vandkander, dejligt at der var vand i tanken fra de 18 mm vi fik forrige weekend.

Så er der rigtig gang i Teasing Georgia og Crownprincess Margareta
Jeg vil lige præsentere lidt smukt, inden jeg viser lidt af det kedelige i min have. I går lovede jeg, at I skulle se billeder af, hvor tørt det er her.
 Bregnerne er visnet væk
og hostaerne står med slappe blade, sådan ser det ud mange steder i haven, et sørgeligt syn. Og nej jeg kan ikke bare vande det hele, jeg har så meget forskelligt, det vil koste en masse penge, og jeg er rig på planter ikke på penge. Det er nu også rarest, hvis det kommer ovenfra og i øvrigt det mest naturlige. Det der går mig mest på, er nok at jorden ikke er til at arbejde med, ja og så ser det jo trist ud.
Da jeg flyttede til øen måtte man slet ikke vande haver, det har de ikke forbudt nu, men hvem ved, hvornår det sker.
Et sidste grimt billede:
også i år er jeg plaget af øresnudebiller, så billetklip i rhodoerne har jeg rigtig meget af, et trist syn.
Så er der kun glade og smukke billeder herefter

lige et spørgsmål, er der nogen, der kan fortælle mig, hvad dette her er, og er der nogen, som mener, de har foræret mig den?? Den er rigtig sød, og jeg er glad for den, men der er ingen skilt ved.


Nogen dagliljer remonterer, mens andre ikke er færdig med første blomstring
 hver gang solens stråler rammer denne græs, må jeg have et billede
Gåseurten blev klippet ned, nu blomstrer den igen sammen med kæmpe verbena
Lægestokrose fik jeg af Linda B. nu blomstrer den, der er flere knopper på vej
Trods manglende regn har pileurten det fint, den har den rigtige placering, kan både tåle meget vand og tørke.
Violfrøstjerne Alba kan lidt endnu
Endnu en magnolia med knop
Regnen i går glædede haven, også selvom det kun var knap 1 mm
mens se nu roserne, så smukt de står med regndråber
 Willestrups Eden Rose
 Händel
 Eglantyne
 Gertrud Jekyll
Ghita Renæssance
 Morten Korch
Odyssey
 Sofia Renæssance (bemærk skyggerne i blomsterne)
Old Wollerton Hall
 smuk kombi, rosens navn kender jeg ikke
Queen of Sweden
Til sidst et billede fra i morges, jeg kan ikke kende rosen, men stedet hvor den står. Det er James Galway - så smukt den står
I dag var det gråt til morgen tidligt, men i går morges tog jeg et billede af denne skønne solopgang. Nu er den begyndt at stå op efter mig :)
Klokken er her på dette billede 6.24
Fortsat god tirsdag, jeg er lidt sent ude, for der var ingen internet.24 kommentarer:

 1. Jeg synes det ligner en staudesalvie (som altså ikke kan spises). Det kaldte min svigermor den i hvert fald. Hun havde den både i lilla og pink.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Ja dusksalvie er nok det rigtige, ved stadig ikke, hvor jeg har den fra, men pyt fin er den.

   Slet
 2. Tak for de dejlige billeder.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 3. Hej Lisbeth
  Jeg tror det er en dusksalvie. Den er vist etårig.
  Hilsen
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er rigtigt! Nu husker jeg også at den er ét-årig. Hos svigermor såede den sig selv fra år til år :-)

   Slet
  2. Tak for det Birgitte, vi får se om den sår sig igen eller overvintrer.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth

  Det ser godt nok rigtig tørt ud ja.
  Vi må håbe at noget regn snart vil indfinder sig hos dig - før for meget bliver for svækket.
  Flot med de remonterende Hemerocallis!
  Og den hvide Thalictrum - lækker og elegant!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er tørt, jeg tror jeg har slæbt 50 vandkander i dag, så nu har jeg lange arme. Det var netop af frygt for, at det skulle blive svækket, at jeg vandede nogen af de træer, som hænger med bladene.
   Ja det er ikke så tosset med remonterende Hemerocallis og iris for den sags skyld.
   Ja den hvid Thalictrum er fin, jeg fik pludselig øje på den, så måtte jeg dele.
   Tak i lige måde.

   Slet
 5. Hej Lisbeth
  Idag har været en af de dage som burde være en fridag fantastisk havevejr. Teasing Georgia og Crownprincess Margareta er super flotte :-) Ja bregnerne er et sørgeligt syn håber at de klarer sig. Hvis hostaerne snart får noget vand skal de nok rette sig det har mine gjort og de fleste lå også hen af jorden her kun dem der står mod nord har set rimelige ud hele sommeren. Jeg er også af den overbevisning at det vand der kommer fra oven bekommer planterne bedst for når det er så tørt løber vandet jo nærmest bare oven af og så gør det jo ingen gavn ud over at at vandregningen løber i vejret. Jeg mener også at din ukendte plante er en dusksalvie jeg ved dog ikke om den er et eller flerårig for jeg har aldrig haft den kun set den hos andre. Det er da utroligt som dine dagliljer bliver ved. Lægestokrosen er rigtig sød min blomstrer også fint. Træls at nettet driller du er da uheldig med alt det teknik.
  Super flot billede du slutter med :-)
  Fortsat god aften
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja det har du helt ret i, selv om jeg har slæbt mindst 50 vandkander, har jeg nydt det i dag, for en gang skyld næsten ingen vind.
   Skidt med bregnerne, de skal nok klare sig, men kønne er de ikke mere. Jeg kan godt se, at hostaerne retter sig, når de får regn, desværre holder det ikke så længe.
   Ja det er rigtig, vandet løber af, det gør det ikke mere spændende at vande og dyrt er det tilmed. Jeg må se, hvordan dusksalvien arter sig i vinter, det er jo fint, hvis den selvsår sig. Jeg er lidt uheldig for tiden, men nu virker det heldigvis igen, vores net herovre er ellers rimeligt stabilt.
   Tak skal du have og god aften til dig også, vi er lige kommet ind, der var skønt i aften.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. øv hvor er det trælst for dig at regnen er smuttet udenom når du også skal trækkes med gråvejr oveni.

  jeg syntes din plante ligner en type salvie, men jeg ved ikke hvilken.. spændende. den er rigtigt fint.
  vi havde også en smuk dag, det var dejligt med sol.
  Kærlig hilsen
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja det ville have været lækkert, hvis de skyer havde lukket noget mere vand ud.
   Det siges, at det er en dusksalvie, så mon ikke, det er det. Ja den er nemlig rigtig fin.
   Sol og stille vejr, det var herligt.
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Kære Lisbeth
  Jeg tilslutter mig koret, der siger Dusksalvie, som er enårig. Havde den forrige år i lilla, men den kom nu ikke igen ved selvsåning. Du må da være træt i armene - 50 liter er trods alt noget af en sjat, men hvad gør man ikke for at holde det hele i gang - det er jo også dyrt at miste planter. Her har det været en lun solrig og stille dag - desværre var det en arbejdsdag fra 7.45 - 17.30, men heldigvis har det været en skøn aften, som blev nydt i haven :) Dit græsbillede i sol er så fint - kan godt forstå, at du er nødt til at tage billeder. Også fint mix med Gåseurt og Kæmpeveerbena - de klæder hinanden. Dejligt at Lægestokrosen blomstrer hos dig også - jeg synes, den er så sød i farven :) Dine roser er så smukke, og med regndråber på bliver det ikke bedre. Fantastisk flot solopgangsbillede - jeg er også oppe før solen :)
  Håber på regn til dig på søndag!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja så må det være dusksalvie, når alle siger det. Så ved jeg også det, at jeg ikke skal regne med, den kommer igen ved selvsåning. Jeg har lidt lange arme ja, men det er hårdest der hvor jeg skal gå langt med dem, det gjorde jeg her til aften.
   Ja det har været en meget skøn aften, vi var også ude til 20.30. Ja når solen rammer græsset må jeg tage billeder af det. Ja lægestokrosen er rigtig fin, den er jeg glad for. Ja nu kan vi igen komme op før solen :)
   Tak skal du have.
   Knus Lisbeth

   Slet
 8. Hej Lisbeth!
  Altså hver gang du viser lidt af helheden fra din have så er det som at kigge i et eventyrbillede.
  Her er der også en del planter der hænger, og visner pgu af tørken, vi bor i en stribe mellem åerne der siges at det er derfor vi ofte bliver forbigået af regnen. Men de sidste 14 dage har det regnet periodisk godt, så det hjælper.
  Stort vandingsarbejde du har været på.
  Ha en god dag
  Hilsen fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Tak skal du have, det blev jeg glad for, at du skrev.
   Jeg har indtryk af, at mange bor uheldigt og får ingen vand, mens andre får for meget vand. Ja det har det så ikke hos os, så ja det var og er et stort vandingsarbejde.
   Tak i lige måde
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Selvom du ikke har fået så meget regn, ser der stadig skønt ud i haven. Dine roser er så fine, og du har stadig dagliljer. Mine er forlængst afblomstret. Dusksalvien er god til at selvså

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Ja nogen steder i haven, ser det godt ud, andre ikke. Dagliljerne holder godt ud, men de er også af ældre dato. Dejligt at du har gode erfaringer med dusksalvien, håber min selvsår sig.

   Slet
 10. Ja, det er trist at du ikke får nok regn hos deg, for plantene har ikke godt av for lang tørke, og spesielt ikke hosta. De tåler mye, men et sted går grensen selv for de. Rosene dine er som alltid vakre. Tenk at du har magnolia i knopp nå! Det har jeg ikke sett her. Det eneste som remonterer her nå bortsett fra rosene er Rhodoen 'Cunninghams White' som nesten alltid har noen blomster på denne tiden.

  Ønsker deg en skjønn dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Ja det trist, at vi ikke får ret meget regn, jeg tænker også bekymret på mine planter. Sjovt nok remonterer mine Cunninghams White stort set aldrig her hos mig.
   Tak i lige måde, det begynder i hvert fald godt.

   Slet
 11. Det er svært at leve med at se, at planterne visner; men med en have af din størrelse er der vel ikke meget at gøre ved det. Rosernes rødder går sikkert så dybt ned, at de kan finde vande på trods af tørken. Det var ellers herligt med en dag uden blæsevejr for en gangs skyld.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja det virker deprimerende, når bladene hænger slapt ned og jorden er tør som i en ørken, men nej der er ikke meget at gøre ved det, jeg kan jo ikke vande det hele. Jeg tror også, at rosernes rødder går dybt ned, så de klarer sig, men der er mere tørt i den ene ende af bedene. Ja dagen i går blev nydt i den grad, det er også fint i dag, men det lufter lidt.

   Slet
 12. Hej Lisbeth.Ja !!! her skinner solen................så den står på en tur til Køge i dag...............onsdag er deres markedsdag.
  Synd du ikke får lidt regn................her får vi heller ikke så meget,
  Men synes at bedene er ok efter omstændighederne.
  Godt du har dine smukke roser og de dejlige liljer.
  Rigtig god dag Knus Jette

  SvarSlet