lørdag den 2. august 2014

En skønhed

Når jeg går rundt i min have, bliver jeg lidt deprimeret. Nok kan det ikke ses på mine billeder, men her er altså meget tørt ligesom i så mange andre haver i landet. Det er et trist syn, når bladene hænger og falder af allerede først i august.
Således gik jeg trist rundt i min have i morges, men pludselig

blev mit blik fanget af denne lille skønhed. Little Mermaid hedder den, den er noget af det smukkeste. Jeg har set den på Signes blog, du kan se Signes smukke billeder af den her. Efter jeg havde set den hos Signe måtte jeg selv have fat i den. Det var svært, men heldigvis lykkedes det Jas at skaffe den til mig. Nu må jeg passe godt på den, for Signes har desværre ikke overlevet i hendes have, så den er ikke helt hårdfør.
Således opmuntret gik jeg videre i haven og fandt ud af, at der heldigvis stadig var mange skønne planter i min have, men tørt er det, der hvor vi ikke vander.
Mine clematis får ikke vand, alligevel belønner de mig med overdådig blomstring
 Blue Angel og lidt flere remonterende syrener
 Purpur P. Elegans
Södertälje
og den flittigste af dem alle Xerxes, som nu er helt oppe i toppen af æbletræet, den har blomstret uafbrudt, siden den startede blomstringen i maj.
Hemrocallis blomstrer heldigvis også endnu
 Joan Senior

 Three Tears i går
og en ny i dag
 Hjortetrøst står flot sammen med Gunnera trods tørken, men Gunneraen bliver nu også vandet dagligt.
 Det er ikke mange af mine hortensier som er blå, men denne her må jo stå lidt surt
Kæmpe Verbena har overvintret i haven
Montbretia er svær at tage billeder af i blæsevejr
Geranien Rozanne fik jeg af Marianne sidste år Grundlovsdag, i år fik jeg en mere.
 mit skæbnetræ blomstrer
Den milde vinter og det lune forår har været godt for det, det er groet meget i år.
 Solbrud gror helt ind i den mørke blærespirea
solhattene klarer heldigvis også tørken godt
 Flotte Chrysantemum eller vinterasters, som de nu hedder
 Zinnia
en åkande er også dukket op
Mme Louis Levique
En potterose har remonteret
 Clarét
 Denne rose er fra rosertilhaven.dk blomstrer overdådigt
Jude the Obscure
 Sally Kane har en yndig blomst, som holder længe i vasen
Sutters Gold i knop og udsprunget
Solnedgangen i aftes
Fortsat god lørdag


30 kommentarer:

 1. Enig - det er meget tørt og der er mange planter, som lider, hvis de ikke får vand. Mit blå bed har det ihvertfald ikke godt nu.
  Men jeg kan da se, at du trods alt har en del planter, som holder ud og giver dig skønne blomster.
  Krydser fingre for at din skønhed af en lille havfrue overlever vinteren - men mon ikke lidt vinterdækning og din omhu gør en stor forskel, det tror jeg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne
   Ja tørt er det vist over det meste af landet, det er lidt uhyggeligt med den tørke.
   Heldigvis har jeg en del planter, der holder ud ja.
   Tak skal du have, ja den vil jeg gerne se igen til næste år. Ellers må jeg grave den op og sætte den ind i pavillionen.

   Slet
  2. Kære Lisbeth.
   Jeg tror det er en glimrende idé at sætte havfruen ind i pavillonen til vinter.
   Kærlig hilsen Eliane

   Slet
 2. Hej Lisbeth. Ja, det er meget tørt. En del af mine planter er slet ikke ligeså fine, som de var sidste år. Jeg har kun vandet meget lidt i bedene. Især mine kongeliljer er stadig bare grønne og små, jeg tror ikke, der kommer blomster i dem i år. Det ærgrer mig, at jeg ikke har vandet dem noget mere, men de står helt oppe i den anden ende, så de er blevet noget overset er jeg bange for. De var så flotte sidste år. Men som du også skriver, så er der trods alt noget, der blomstrer og kan klare tørken. Jeg håber vi her i sensommeren får noget mere regn inden stauderne visner ned og takker af for i år. Når jeg går rundt i min have, er begejstringen heller ikke så stor, som den var sidste år. I går kom der en kraftig byge, der varede ca. en halv times tid og i den var der 9,7 mm regn - det var da noget! Men der skal mere til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte
   Ja det er meget tørt, og så har I endda fået lidt vand, men der skal meget til, før det batter noget.
   Jeg har aldrig vandet mine liljer, jeg synes ikke, at det plejer at være et problem. Men nogen af mine er vist ikke kommet op, det kan være, det er derfor. Ja lad os håbe, vi får en masse regn, der skal meget til.

   Slet
 3. Kære Lisbeth.
  Du har da utrolig mange flotte blomster at vise frem, selv om det selvfølgelig er tørt. Dejligt med clematis og alle dine liljer, det hele ser da smukt ud. så fortvivl ikke.
  Det er nu flot med en blå hortensia, og dine vinterasters ser da også fine ud, for ikke at nævne dine roser.
  Vi har lige fået en regnbyge, men det batter jo ikke, der skal meget til. SÅ----
  hilsen jessie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jessie
   Jeg har jo også en stor have at have forskellige planter i, til gengæld kan der også være mange planter, som er ved at tørre ud. Jeg skal nok lade være med helt at fortvivle, det er alt det blæst sammen med tørken, som slår mig ud.
   Lad os håbe på masser af regn til hele landet i morgen.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
 4. Hej Lisbeth
  Jeg går heller ikke rundt i haven med armene i vejret af begejstring. Ud over krukkerne som jo er blevet vandet næsten hver dag er der ikke meget der ser pænt ud. Ballonklokkerne lader sig ikke mærke af tørken de blomstrer flot (dem må jeg have flere steder) der er også en enkelt stor lilje som ser fantastisk ud. Så er det vist også det. Little Mermaid er meget smuk den må have meget kærlighed så den klarer vinteren. Dine Clematis kan du godt være stolt over de er meget flotte :-) Ja de blå hortensia har det med at skifte farve jeg har også en enkelt der stadig er blå. Dine montbretia ser også fine ud mine har mange visne blade og blomstringen er også ringe. G. Rozanne ser nogenlunde ud her den er ny i år så den har fået lidt vand af og til. Din er nu noget flottere. Zinnia er rigtig fine jeg kan rigtig godt lide farven. Sikken en farveforskel der er på knop og udsprunget blomst i Sutters Gold tror jeg bedst kan lide den udsprunget.
  Her virker det som om at der er omslag i vejret. Siden middag er temperaturen faldet 4 grader det er blevet meget skyet og det er blæst meget op. Håber det betyder regn.
  Fortsat god dag
  Knus Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Man bliver så deprimeret af at gå rundt og se, hvordan blæsten slynger rundt med træerne og bladene der hænger. Jeg måtte lige google ballonklokker, den kender jeg ikke, gad vide om det var sådan en jeg fik af Eliane, som så desværre gik til for mig?
   Jeg vil passe godt på Little Mermaid, skønt den kun blomstrer kort, blomsten var lukket her til aften. Jeg har nu ikke noget mod de lyserøde hortensiaer, så det er ok, at der kun er en blå. Den Rozanne jeg fik i år, har det ikke helt så godt, men pyt bare den klarer det.
   Ja der er stor forskel på knop og blomst i Sutters Gold, jeg foretrækker knoppen :)
   Ja det er overskyet og blæsende og her og ikke så varmt, jeg er lige kommet ind efter at have gået derude et par timer. Ja lad os håbe på masser af regn til os alle i morgen.
   God aften til dig
   Knus

   Slet
  2. Hvis du har mod på at så ballon klokker sender jeg gerne nogle frø til dig når de er modne. Tror ikke at de er så svære at spirre. Jeg har hvide og blå og så er der en der ikke er sprunget ud endnu måske den er rosa kan ikke rigtig huske det.

   Slet
  3. Ellers tak Anne, men jeg springer over, alt for meget såning går bare ikke, især ikke når det skal prikles :) Men tak for tilbuddet.

   Slet
  4. Hej igen.
   Så fik jeg læst de andre kommentarer.
   Nej, Ballonklokke har jeg ikke. Det var Virginia Bluebell du fik af mig.
   Hvis Anne læser med her: den lille Cardamine Pentaphyllos jeg fik af dig, har fået helt gule blade - - - ikke pga vandmangel, da den står i krukke. Jeg har læst på en tysk hjemmeside, at den visner ned om efteråret. Er det noget du kender til? Jeg håber ikke den er gået ud.
   Kærlig hilsen Eliane

   Slet
  5. Hej Lisbeth
   Helt i orden at du ikke har lyst til at så ballonklokke for ja de skal jo prikles :-)

   Hej Eliane
   Du skal ikke være nervøs for din Cardamine. Min plejer også at begynde at visne ned på det her tidspunkt.

   Slet
  6. Hej Eliane
   Navnene mindede lidt om hinanden :) men det var så ikke den samme, god I læser med her.
   Jeg vil grave Little Mermaid op til efteråret og sætte den i en potte i pavillionen.
   Hej Anne
   Ja det er jo det med at prikle, jeg ikke er så vild med og tidspunktet hvor de skal prikles er heller ikke godt, så er der meget andet at gøre derude.
   Vil du have frø af hvid haveklinte? De er lige på trapperne.

   Slet
 5. Kære Lisbeth
  Du kan tro, jeg kan sætte mig ind i din morgentristhed, for der er godt nok tørt i haverne. Her har flere af mine roser smidt halvdelen af bladene - især Rhapsody in blue ser helt tosset ud. Jeg har lige tjekket vejrudsigt, og der er 80 % chance for, at Samsø får masser af regn i morgen (her er det 70 %), så lad os da for Søren håbe det passer denne gang. Hvor er din Mermaid dog bare smuk - godt, den dukkede op på det rigtige tidspunkt, så smilet kom tilbage :) Der er også mange andre smukke ting i din have - dine clematis er fantastisk flotte - min nye Xerxes overlever nok ikke tørkeperioden trods vanding - det er bare ikke nok, selv om jeg har givet den dagligt. Både dine Vinterasters og Zinniaer ser rigtig fine ud - mine zinniaer er noget slatne at se til. Jeg har været på torvemarked og faldt for fristelsen - 5 store havehortensiaer til 100 kr. - de kom med hjem! Det var godt nok kun én farve - lyserød - men det kan jeg leve med til 20 kr. stykket :) Så må jeg lave sur jord hos nogen af dem. Også her blæser det nu, og temperaturen er faldet, som Anne beskriver det, men luften er lummer - det bliver en varm nat.
  Flot, flot solnedgang!
  Knus Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Ja det er utroligt trist at se på derude, men værre er det, fordi det blæser.
   Rhapsody in blue bliver hurtigt grim, synes jeg, det var derfor jeg forærede min væk. Afløseren står med det fineste løv, men remonterer ikke. Jeg håber, vi alle får masser af regn i morgen.
   Ja jeg var glad for min lille fine Mermaid, den havde allerede lukket sig til aften.
   Din Xerxes kan sagtens træffe at komme igen næste år, nogen gange kommer de igen, selvom de ser halvdøde ud. Jeg kan godt forstå, at du faldt for havehortensiaerne, det var også billigt. Jeg kan næsten bedst lide den lyserøde.
   Ja endnu en varm nat, men bare det giver masser af regn i morgen.
   Tak for det.
   Knus Lisbeth

   Slet
 6. havfruen er virkelig smuk med sit farvespil.. gad vide hvorfor den fik det navn ? :)

  du har mange virkeligt smukke planter at se på , men ja, det er skrækkeligt tørt alle vegne.. uha uha.
  jeg talte med en bekendt i Nigeria, og der har det regnet næsten konstant den sidste måned.. sikke noget :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Ja havfruen er fin med sin enkelte blomst, men navnet ved jeg ikke noget om :)
   Ja det er uhyggeligt tørt, lad os håbe på regn i morgen i store mængder. Ja det er underligt med så meget regn i Nigeria, så kan der ikke blive så meget til os :)
   Kh Lisbeth

   Slet
 7. Det er helt utroligt, at en kæmpestor staude som hjortetrøst kan stå så fint på trods af tørken. Flot solnedgang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie
   Ja hjortetrøst står fint, men der var et par sideskud som var væltet :)
   Tak for det.

   Slet
 8. Kære Lisbeth.
  Tak for alle de dejlige billeder, især Joan Senior:)
  Vores Hjortetrøst hedder "Baby Joe" og skulle blive 40 cm høj. Hvert år er den ca 150cm, men meget smuk og så flytter vi jo bare krukken så den passer til det andet.
  Jeg har børnebørn på besøg, så nu skal der spilles.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane
   Selv tak - jeg tænkte nok, at du gerne ville se Joan Senior.
   Baby Joe ved åbenbart ikke, at han kun skal blive 40 cm :) jeg har også en lavere, jeg havde glemt den, men fik øje på den her til aften. Ja det er det nemme med krukker.
   Det lyder hyggeligt at spille med børnebørnene.
   God fornøjelse
   Kærlig hilsen Lisbeth

   Slet
 9. Nydelige alle sammen! Mine hortensia står åpenbart ikke surt nok, for alle mine blir rosa. Men det er pent det også. Den gule lille rosen kan minne litt om Aicha, synes du ikke? Det var det første jeg tenkte på når jeg så den, men den er jo ikke så sart som den du viser der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit. Jeg kan nu også bedst lide de rosa hortensia :) Ja den gule rose minder en del om Aicha og Golden Wings. Den virker lidt spinkel og sart i det, mon ikke jeg skal tage den i potte og ind i pavillionen.

   Slet
 10. Mange smukke blomster, men jeg synes nu rigtig godt om din åkande. Den er da skøn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase - jeg synes bestemt også godt om åkanden.

   Slet
 11. Hej Lisbeth

  Ja, der er altid noget i haven der kan opmuntre i de mere triste stunder!
  Og "Little Mermaid" giver god anledning til at se mere lyst på det hele:)
  Flotte store enkle kronblade og elegant sky af støvdragere i centret!

  Fascinationen for os havefolk er jo ikke at alt bare lykkes - Nej succeserne bliver så store fordi vi ikke kan tage dem for givet.

  Her havde jeg jo frygtet den store katastrofe - og må konstatere at planter bare er vildt robuste - de hænger om aftenen men om morgenen er de parat igen - tror ikke jeg har mistet nogen store planter pga tørken og ser endda at mine små nye ensata frølinger klarer sig fint:)

  En dejlig aften herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja det er heldigt, når der er noget til at opmuntre i mere triste stunder. Jeg er glad for, at jeg opdagede Little Mermaid, den lå jo på jorden, den er meget fin med støvdragerne.
   Du har ret i din betragtning, så meget større er glæden, når det lykkes.
   Dejligt at det er gået godt med dine planter i Sverige, planterne må have indrettet sig efter klimaet. Hortensiaer har det lige sådan, de hænger i solen, men kommer sig igen om natten. Godt du ikke har mistet nogen store planter pga tørken og dine ensata frølinger klarer sig fint, ret utroligt :)
   Tak i lige måde.

   Slet
 12. Hej Lisbeth.Ja !!! den er da smuk din havfrue.Men synes da også at du har meget andet i haven der lyser op.
  Alle dine klematis og liljer gror da fint.
  Og den store hjortetrøst står også fint her hos mig............selv om jeg synes blomsterne er lidt små i år.
  Flot blå hortensia og din åkande er da heller ikke til at stå for.
  Godnat herfra Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja men det har jeg da, men derfor kan man godt blive lidt ked af at se alt det halvvisne.
   Godt din hjortetrøst også er fin.
   God dag til dig
   Knus

   Slet